7000 brüt kaç net / Almanya'da net maaş hesaplama aracı ile maaş hesaplama - funduszeue.info

7000 Brüt Kaç Net

7000 brüt kaç net

Maaş Hesaplama

Maaş Hesaplama Hakkında

Net maaş ve brüt maaş uygulamaları nedeniyle maaş hesaplaması karışıklıklara neden olabiliyor. Bu yüzden maaş hesaplaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Brüt ve net maaş hesaplaması yaparken bazı formüllere başvuruluyor.

Brüt maaş, kısaca çalışanın aylık kazancından kesintiler yapılmadan önceki maaşıdır. En basit haliyle brüt maaş hesaplaması Brüt Maaş = Net Maaş + SGK primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi kullanılarak yapılır.

Örnek verilecek olursa ,45 + + 60 + + 7,56 = TL brüt maaş sonucuna ulaşılmaktadır.

Net maaş, brüt maaştan yapılan kesintiler sonucunda ortaya çıkar. Yani net maaş işçinin eline kesinti olmadan geçen paradır.

En basit haliyle net maaş hesaplaması Net Maaş = Brüt Maaş – (SGK Primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi) baz alınarak hesaplanır.

- 7,56 - - 60 – = ,45 TL net maaş sonucuna ulaşılmaktadır.

Bu formüllerle kolayca hesaplama yapılabilir. Bu araçlar sayesinde detaylı hesaplamalar yapılır ve yapılan girdilere bağlı olarak doğru sonuca ulaşılır. Bu yüzden maaş hesaplama araçları netten brüte brütten nete maaş hesaplamalarında kişiye kolaylık sağlar.

Karışık formüllere ihtiyaç duymadan funduszeue.info maaş hesaplama aracı ile brütten nete ve netten brüte maaş hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz. Bunun ‘Hesap Parametreleri’ni kendinize uygun doldurunuz. Hesaplama işlemi sonucunda Çalışanın (tam) Aylık Brüt Ücreti, Zorunlu Bireysel Emeklilik Primi (BES), SGK Primi, Damga Vergisi, Gelir Vergisi gibi bilgilere detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Net Maaş ve Br&#;t Maaş Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Maaş kontrolü söz konusu olduğunda, iletişimsizlik ne kadar az olursa o kadar iyidir. Net maaş ve brüt maaş kavramlarını irdelemeden önce genel anlamda maaş kavramını tanımakta fayda var. Maaş, bir işverenin yaptığı iş karşılığında çalışanlarına yaptığı düzenli ödemedir. Genellikle aylık olarak sabit aralıklarla ödenir ve genellikle yıllık toplam olarak ifade edilir. Maaşlar genellikle aynı sektör ve bölgede benzer pozisyonlardaki diğer çalışanların kazandıklarını karşılaştırarak belirlenmektedir diyebiliriz. 

Yılın ilk aylarında çalışanlar maaş hesaplarında daha yüksek miktarda para görürken yılın son zamanlarında ise bu miktarın gittikçe düştüğünü görmektedirler. Genel olarak maaşlarında aydan aya dalgalanmalar yaşanmaktadır. Maalesef ki ülkemizde bu durum nedeniyle muhasebe ya da insan kaynakları departmanlarıyla çalışanlar arasında sıklıkla münakaşa çıkabilmektedir. Bu münakaşaların en büyük sebebi, çalışanlara maaş sistemlerini açıkça ve anlaşılır bir şekilde anlatılmamasından kaynaklanmaktadır. Genel olarak, profesyonel dünyaya ilk kez katılanlar net maaş ve brüt maaş kavramları arasında basit bir karışıklık yaşayabilmektedirler.

Brüt ücret ile net ücret arasındaki farkların anlaşılması, işverenler ve çalışanlar için çok önemlidir. Her iki taraf da maaş gereksinimlerini belirlerken veya işe alma kararlarını verirken net ödeme ve brüt ödemenin şartlarını iyi belirlemeli ve karşı tarafa açıkça şartları anlatmalıdır.

Brüt Maaş Nedir?

Brüt ücret, bir çalışanın vergiler ve kesintiler yapılmadan önce aldığı toplam para miktarıdır. Örneğin, bir işveren size yıllık TL maaş ödediğinde, brüt maaş olarak TL kazandığınız anlamına gelir. Gelir vergisi , damga vergisi, sağlık sigortası vb. herhangi bir kesinti yapılmayan maaştır. En iyi şekilde, tüm ödenekleri (ikramiyeleri, tatil ücretini, fazla mesai ücretini) ekledikten ve herhangi bir vergi indirmeden önce çalışana ödenen maaş miktarı olarak anlaşılabilir.

Brüt geliri, sunduğunuz hizmetlerden elde ettiğiniz kâr olarak düşünün. Herhangi bir kesinti veya vergi öncesi aslında almanız gereken esas miktardır diyebiliriz.  Fakat işin içine kesintiler girdiğinde çalışanın eline geçen maaş miktarı değişmektedir. Bu nedenle brüt maaş ve net maaş kavramları arasındaki fark çok iyi anlaşılmalıdır.

Net Maaş Nedir?

Net ücret, vergi ve sigorta kesintilerinden sonra işvereninizin size ödediği para miktarını ifade eder. 

Böylece, net maaş, brüt maaştan vergi düşüldükten sonra kesinleşir. Yasal vergiler düşüldükten sonra işveren tarafından çalışanın aldığı miktardır. Kısacası bir çalışanın banka hesabına yatırılan gerçek tutardır. Bu genellikle eve götürülen ücretiniz olarak adlandırılır.

Net ödemenizi oluşturmak için brüt ödemenizden çıkacak kesinti örnekleri şunlardır:  Gelir vergisi, Damga Vergisi, Sosyal Güvenlik Primi Çalışan Tahsisi, İşsizlik Sigortası Çalışan Tahsisi gibi.

Brütten Nete, Netten Brüte Maaş Hesabı Nasıl Yapılır?

Brütten nete maaş hesaplama yöntemi ile çalışanlar ne kadar gelir vergisi verdiği ya da ne kadar AGİ (aile geçim indirimi) aldığını hesaplayabilirler. Brütten nete maaş hesaplaması yapılırken SGK Primi, İşsizlik Sigortası, Damga Vergisi, AGİ (aile geçim indirimi), Gelir Vergisi gibi birçok değişkene bağlı kalınmaktadır.

Brüt maaş hesaplaması net maaşa, sgk işçi pirimi, işsizlik primi, gelir vergisi ve damga vergisi eklenerek yapılmaktadır.

Net maaş hesaplamak için de aşağıda ki yöntem izlenebilir.

*BRÜT MAAŞ - Toplam Kesintiler (Ödenecek gelir vergisi + Damga Vergisi + Sosyal Güvenlik Primi Çalışan Tahsisi + İşsizlik Sigortası Çalışan Tahsisi) = NET MAAŞ formülü uygulanmaktadır.

*BRÜT MAAŞ - Sosyal Güvenlik Primi Çalışanlarının Tahsisi (% 14) - İşsizlik sigortası Çalışanın dağılımı (% 1) = Gelir vergisi matrahını vermektedir.

*Gelir vergisi matrahı - Gelir vergisi (% 15) - Damga vergisi (0,) = NET MAAŞ

Brüt maaştan %14’lük SGK primi elde edilir ve %1’lik işsizlik sigortası bedeli elde edilir. Brüt maaştan sgk primi ve işsizlik sigortası bedeli çıkartılarak gelir matrahına ulaşılır. Daha sonra gelir matrahına göre örnek olarak %15 lik gelir vergisi ve (0,) damga vergisi alınır, çıkan sonuçlar bir önceki elde edilen gelir matrahından düşürülür. Bunu yanı sıra Asgari geçim indirimi(AGİ) çıkan sonuca eklenir ve Net Maaş bilgisine ulaşılır.

ÖRNEK MAAŞ HESAPLAMA

yılında örnek brütten nete maaş hesaplama ve netten brüte maaş hesaplamalarını aşağıdaki tablolardan inceleyebilirsiniz.

Brütten nete maaş hesaplama

BRÜT MAAŞ TL
Sosyal Güvenlik Primi Çalışanlarının Tahsisi (% 14) TL
İşsizlik sigortası Çalışanın dağılımı (% 1) TL
Gelir vergisi matrahı 3, TL
Gelir vergisi (% 15) TL
Damga vergisi (0,) TL
Toplam Kesintiler (Ödenecek gelir vergisi + Damga Vergisi + Sosyal Güvenlik Primi Çalışan Tahsisi + İşsizlik Sigortası Çalışan Tahsisi) ,36 TL
NET MAAŞ2, TL

 

Netten brüte maaş hesaplama

Bir diğer basit yöntemse Brüt Maaş= Net Maaş/ formülüyle bulunabilir.  Fakat bu formül vergi matrahına göre de değişkenlik gösterebilmektedir.

NET MAAŞ TL
Sosyal Güvenlik Primi Çalışanlarının Tahsisi (% 14) TL
İşsizlik sigortası Çalışanın dağılımı (% 1) TL
Gelir vergisi matrahı 3, TL
Gelir vergisi (% 15) TL
Damga vergisi (0,) TL
Toplam Kesintiler (Ödenecek gelir vergisi + Damga Vergisi + Sosyal Güvenlik Primi Çalışan Tahsisi + İşsizlik Sigortası Çalışan Tahsisi) TL
BRÜT MAAŞ TL

Net Maaş ve Brüt Maaş Arasındaki Fark Nedir?

Bir çalışan net maaş ve brüt maaş arasındaki farkı daha iyi anlamak istiyorsa çalıştığı kurumun insan kaynakları departmanı birimlerinden maaş bordrosu talep edebilmektedir. Maaş bordronuzda brüt maaş üzerinden hangi kesinlerin ya da yardımların yapıldığını daha detaylı inceleyebilirsiniz.

  • Başlangıçta herhangi bir kesinti yapılmaksızın kararlaştırılan ödeme brüt maaş olarak bilinir ve vergi ya da kesintilerin düşülmesinden sonra kalan tutar ise net maaş olarak bilinir.
  • En önemli fark barizdir ki, brüt maaş her zaman net maaştan daha yüksektir.
  • Brüt maaş ile net maaş arasında ki önemli bağ, net maaş her zaman brüt maaşa bağlıdır.
  • Brüt Maaş, işveren tarafından her yıl ödenen çalışan lehine tüm giderleri içerirken, net maaş, çalışanın aylık olarak elde ettiği sabit tutardır.

Maaş konusunda çoğu çalışanın yaşadığı bir problem vardır o da yılsonuna doğru hesabına yatan paranın gittikçe düşmesi. Bunun en büyük nedenlerinden biri size maaş ödemenizin brüt maaş üzerinden yapılıyor olmasıdır. Ayrıca,  bazı vergi oranları yıl içerisinde değişkenlik göstermektedir. Örnek olarak gelir vergisi bunlardan biridir.

İşe ilk başladığınızda maaş konusunda anlaşmanızı brüt maaş üzerinden yaptıysanız, her ay toplam kazancınız arttıkça brüt maaşınızdan kesilen gelir vergisi oranı da artmaktadır. Bu nedenle senenin ilk aylarında hesabınıza yatan maaş miktarı yüksekken, kazancınızın toplamı arttıkça bir sonraki aylarda maaş miktarınızda azalma görülmektedir. Bu günümüzde çoğu şirketin uyduğu genel bir politikadır diyebiliriz.

Yılı Ücret Gelirlerine Uygulanacak Gelir Vergisi Oranları

Gelir vergisi, gerçek kişilerin gelirleri üzerinden kesilen ve devlete ödenen vergilerdir.  yılı içinde gelirlere uygulanacak gelir vergisi aşağıda yer almaktadır.

Gelir DilimleriVergi Oranı (%)
TL’ye kadar %15
TL’nin TL’si için TL, fazlası %20
TL’nin TL’si için TL, (ücret gelirlerinde TL’nin TL’si için TL), fazlası %27
TL’nin TL’si için TL, ücret gelirlerinde TL’nin TL’si için TL), fazlası %35
TL’den fazlasının TL’si için TL, (ücret gelirlerinde TL’den fazlasının TL’si için TL), fazlası %40


Çalışanlar her yıl maaşlarında bir eksilme görmek istemediği takdirde bunu işverenleriyle görüşmelidir. Maaş anlaşmasını yaparken Brüt Maaş üzerinden değil de Net Maaş üzerinden yapma isteğini belirtmelidir. Bu şekilde çalışanın maaşında bir değişiklik görülmeyecektir. Fakat çoğu işveren bu sistemi uygulamamaktadır çünkü brüt maaş sisteminde eksilmeler çalışanın maaşında olurken, net maaş sisteminde fazla ödemeyi şirketin yapması durumu söz konusudur.

 

Maaş Hesaplama Aracı

Maaş Hesaplama Aracı

Anında, hızlı, doğru, güvenilir Netten Brüte, Brütten Nete Maaş HesaplamaAsgari Geçim İndirimi, Vergi Hesaplamaları, Hesaplanan Kesintiler, Aylık/Yıllık Raporlar, Kıdem/İhbar Tazminatı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Logo Yazılım’ın Yeni Bordro Uygulaması ile entegre çalışan programımız verilerin güncel hesaplanabilmesi için online çalışmaktadır.

UYGULAMA HAKKINDA

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

+

Kıdem tazminatını hesaplayabilmek için toplam çalışma süresi göz önünde bulundurulur. Çalışan birey, çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücrete tekabül eden kıdem tazminatı kazanır. Bir yıla tamamlanmamış geri kalan süreler ise oranlanmak suretiyle kıdem tazminatı hesabına katılır. Kıdem tazminatı hesaplanmasında, çalışana yapılan bütün ödemelerin brüt tutarı göz önüne alınır.

-

İhbar Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

+

İhbar tazminatı ise yalnızca işveren değil, icabı halinde çalışan tarafından da ödenen bir tazminat türüdür. Kanuna uygun olmayan işe son verme veya işten çıkma durumlarında, anlaşmayı bozan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür. İhbar tazminatı, çalışma süresi 6 aydan az olan çalışanlar için 2 hafta, 6 ay ile 18 ay arasındaki çalışanlar için 4 hafta, 18 ila 36 ay arasında çalışanlar için 6 hafta, 36 aydan fazla çalışma süresine sahip çalışanlar için ise 8 hafta üzerinden hesaplanır. İhbar tazminatı, tazminatı hak eden tarafın sahip olduğu hafta sayısı kadar brüt ücretin ödenmesiyle gerçekleşir.

-

Brüt maaş nedir?

+

Brüt maaş, vergiler ve kesintiler yapılmadan önce işveren tarafından çalışana ödenen maaştır. Brüt maaşın tamamı çalışanın eline geçmez. Çünkü brüt maaş işveren tarafından ödendikten sonra çeşitli vergi ve kesintilere uğrar.

-

Brütten nete, netten brüte maaş nasıl hesaplanır?

+

Netten brüte maaş hesabı yapabilmek için; net maaşın üzerine SGK primi ve işsizlik priminin yanı sıra damga ve gelir vergisi tutarı eklenir. Ortaya çıkan rakam net maaşın brüt maaşa dönüştürülmüş halidir. Brüt maaş ise tam tersi olarak, brüt maaş tutarından SGK primi, işsizlik primi, damga vergisi ve gelir vergisi tutarlarının çıkartılmasıyla net maaşa çevrilir.

-

Net maaş nedir?

+

Net maaş, işveren tarafından ödenen brüt ücret üzerinden vergi ve kesintiler yapıldıktan sonra çalışanın eline geçen ücrettir.

-

Brüt maaş alanlar yılbaşında neden daha çok maaş alır?

+

Brüt maaş alanların yılbaşında daha çok maaş almasının sebebi, yılbaşında vergi oranlarının daha düşük olmasıdır. Yıl sonuna doğru vergi oranlarındaki artış nedeniyle çalışanların eline daha az para geçtiği için, yılbaşında çalışanların eline geçen ücret daha fazla olur.

-

AGİ nedir?

+

Asgari Geçim İndirimi açılımına sahip olan AGİ, çalışanın evli veya bekâr olmasından çocuk sayısına kadar değişen kriterlere göre ve çalışanın 16 yaşından büyük olması kaydıyla kişinin aldığı maaştan minimum geçimini sağlayacak miktarının vergiden muaf tutulmasıdır. Maaşı vergilendirilen her çalışanın AGİ’den yararlanma hakkı vardır. AGİ, çalışana devlet tarafından ödenir ve ödenen tutar işverene ait gelir vergisinden düşülür.

-

Damga vergisi nedir?

+

Damga vergisi, iki gerçek kişi, iki tüzel kişi veya biri gerçek biri tüzel kişiler arasında yapılan yasal işlemleri belgeleyen evrak veya kağıtlardan temin edilen bir vergi türüdür.

-

Net ve brüt maaş arasındaki fark nedir?

+

Brüt maaş işveren tarafından çalışan için ödenen toplam tutarı ifade eder. Net maaş ise çalışanın eline geçen tutarı ifade eder. Brüt maaş ile net maaş arasında fiyat farkı bulunur. Çünkü çalışanın ödediği toplam tutar olan brüt maaş, vergi ve kesintilere uğrayarak net maaşa dönüştürülür. Ortaya çıkan net maaş ise çalışanın eline geçer.

-

AGİ ne kadar? AGİ oranları

+

yılı minimum ücreti ,31 TL olarak belirlenmiştir. AGİ ücreti kişiden kişiye ve durumdan duruma değişebilir. AGİ oranları ise; birinci ve ikinci çocuk için yüzde 7,5, üçüncü ve dördüncü çocuk için ise yüzde 5’dir. Çocuk ibaresi, 18 yaşından küçük veya tahsili devam etmek suretiyle 25 yaşından küçük olan çocuklar için geçerlidir.

-

Net ve brüt maaş arasındaki fark nedir?

+

Net maaş, çalışanın eline geçen ücreti ifade ederken brüt maaş ise işveren tarafından çalışan için ödenen toplam ücreti ifade eder. Brüt maaş ile net maaş arasında fiyat farkı vardır. Çünkü çalışanın ödediği toplam tutar olan brüt maaş, vergi ve kesintilere uğrayarak net maaşa dönüştürülür. Ortaya çıkan net maaş ise çalışanın eline geçer.

-

damga vergisi ne kadar?

+

yılı itibariyle KDV beyannamesi kapsamındaki damga vergisi önceki yıla kıyasla yüzde 9,11 oranın artış göstererek 64,15 TL olarak belirlenmiştir. Geçici vergi beyannamesi kapsamındaki damga vergisi ise gene aynı oranda artış göstermek suretiyle ,05 TL olmuştur.

-

asgari ücret ne kadar?

+

yılına ait brüt asgari ücret tutarı ,50 TL iken, net asgari ücret tutarı ise ,90 TL olarak belirlenmiştir.

-

Günlük ve saatlik maaş hesaplama nedir nasıl yapılır?

+

sayılı İş Kanunu'nun 63 üncü maddesine göre, haftalık çalışma saati en çok 45 saat olarak belirlenmiştir. Haftalık 45 saatlik çalışma, çalışma günlerine eşit şekilde bölüştürüldüğünde İşçinin bir günlük çalışma süresi 7,5 saat olarak hesaplanır. Buna istinaden aylık çalışma saati 30 X = saat olarak hesaplanır. Günlük ve saatlik maaş hesaplamaya örnek verecek olursak; TL maaşla çalışan bir kişinin saatlik ücreti / 30 / 7,5 = 15,55 TL'dir. Bu hesaplamaya göre; TL maaşla çalışan bir kişinin günlük ücreti: 15,55 X 7,5= ,66 TL'dir. Bu rakam çalışma günü ile çarpıldığında ödenecek ücret ortaya çıkar.

-

Emekli maaşı nasıl hesaplanır?

+

Emekli maaşı hesaplama yöntemi şöyle özetlenebilir;
4A SGK girişi yılından önce olan kişinin maaşının hesaplanması için aşağıdaki formül kullanılmaktadır;
Gösterge rakamı X Aylık bağlama oranı X Katsayı = 4A emekli maaşı. 4A Sigorta girişi yılından olanların emekli maaşı hesaplamaları ise üstteki yönteme göre biraz daha farklı bir formül ile yapılmaktadır. Emekli maaş hesaplamasında aylık kazancın ortalaması ile bağlanma oranı baz alınır.

-

İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

+

Sigortalı çalışanın son dört aylık kazançları dikkate alınarak, brüt kazanç üzerinden hesaplanan günlük kazancın %40’ı işsizlik maaşı olarak hesaplanmaktadır. İşsizlik ödeneği alınacak gün sayısı ile bu rakam çarpılınca hesaplanan bedel aylık olarak işçiye ödenir

-

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası