nimes sanovel ne için kullanılır / NIMES Tablet nedir? NIMES ne için kullanılır, yan etkileri nelerdir?

Nimes Sanovel Ne Için Kullanılır

nimes sanovel ne için kullanılır

Nimes Combo Mg Tablet nimesulid çeşitli ağrıların tedavisinde kullanılan steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİ) olarak bilinen grupta yer alır. Tiyokolşikosid ise kas gevşetici olarak kullanılır. Nimes Combo kireçlenme, vertebral kolonun (boyun, sırt, bel bölgesi) ağrılı sendromları, eklem dışı romatizma, ağrılı kas kasılmalarının semptomatik tedavisinde, travma ve ameliyat sonrası oluşan ağrıda kullanılır. Peki Nimes Combo Mg Tablet Nedir Ne İçin Kullanılır? Nimes Combo Mg Tablet Ne İşe Yarar? Nimes Combo Mg Tablet Nasıl Kullanılır? Nimes Combo Mg Tablet Fiyatı. Nimes Combo Tablet Kullanıcı Yorumları. İşte Nimes Combo tablet kullanıcıları için bu soruların yanıtları&#;

Nimes Combo Mg Tablet Nedir Ne İçin Kullanılır?

NİMES COMBO, sarı renkli, yuvarlak, bikonveks tabletlerdir. Her bir tablet, mg nimesulid ile 8 mg tiyokolşikosid içerir ve 14 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Nimesulid çeşitli ağrıların tedavisinde kullanılan steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİ) olarak bilinen grupta yer alır. Tiyokolşikosid ise kas gevşetici etkinliğe sahiptir. NİMES COMBO, osteoartrit (kireçlenme), vertebral kolonun (boyun, sırt, bel bölgesi) ağrılısendromları, eklem dışı romatizma, ağrılı kas kasılmalarının semptomatik tedavisinde, travma ve ameliyat sonrası oluşan ağrıda kullanılır.

Eğer;

-NİMES COMBO’nun içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlığınız varsa,

-Aspirin veya başka bir steroid olmayan antiinflamatuvar ilaç kullanımı sonrası nefes darlığı, nezle, kurdeşen veya başka bir alerjik tipte reaksiyon yaşadıysanız

-Kas veya kasların görev yapamaması (kasılamaması) durumu varsa,

-Nimesulide karşı karaciğer toksisitesi reaksiyon hikayeniz varsa

-Aktif peptik ülser hastası iseniz ya da tekrarlayan ülser hikayeniz veya mide kanamanız varsa,

-Daha önce beyin kanaması geçirdiyseniz veya aktif kanama ve kanama düzensizliği yaşıyorsanız,

-Ciddi pıhtılaşma probleminiz varsa,

-Ağır karaciğer yetmezliğiniz varsa,

-Ağır böbrek yetmezliğiniz varsa,

-Şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa,

yaşından küçükseniz,

-Gebelik ve emzirme döneminde iseniz,

-Gebe kalma olasılığınız varsa ve etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmıyorsanız,

-Karaciğere zarar veren ilaçlar kullanıyorsanız

-Ateş ve/veya grip benzeri belirtiniz varsa,

-Alkol ve ilaç bağımlısı iseniz kullanmayınız.

NİMES COMBO Mg Tablet Nasıl Kullanılır?

Yetişkinlerde önerilen doz günde 2 defa 1 tablet ( mg nimesulid/8 mg tiyokolşikosid)’dir.

Önerilen tedavi süresi gündür. İlacı 7 ardışık günden fazla kullanmayınız. 12 yaş altı çocuklarda kullanılmamalıdır.

Doktorunuz NIMES Tablet’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir.


NİMES Combo Mg Tablet’in Yan Etkileri Nelerdir?

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
-İshal, bulantı, kusma
-Karaciğer enzimlerinin artışı
Bunlar NİMES’in hafif yan etkileridir

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
-Kansızlık, kanda eozinofil (bir tür alerji hücresi) sayısında artış
-Aşırı duyarlılık
-Kan potasyum düzeyinin normalin üstünde olması
-Endişe, sinirlilik, kabus görme
-Sersemlik hali
-Bulanık görme
-Baş dönmesi
-Kalp atımının hızlanması
-Hipertansiyon, kanama, kan basıncının dalgalanması, deride kızarmalar
-Nefes darlığı, nefes almada güçlük
-Kabızlık, gaz, gastrit
-Kaşıntı, döküntü, terleme artışı
-Ağrılı idrar yapma, idrarda kan görülmesi, idrar yapamama
-Ödem, keyifsizlik, bitkinlik
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir

Aşağıdakilerden biri olursa, NİMES’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz.


Nimes Combo Tablet Fiyatı

mg’lık 15 tabletin fiyatı  TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Normal reçete ile satılan bir haptır.  Reçete ettirdiğiniz takdir de SGK tarafından bedeli ödenmektedir. Reçetesiz olarak da eczaneden alabilirsiniz ama reçetesiz olduğu için devlet tarafından ödenmez. Aile hekimine de gidip bu ağrı kesiciyi yazdırabilirsiniz. Son kullanma tarihi yakın olan tabletleri almayın.


Nimes Combo Mg Tablet Kullanıcı Yorumları

Bu hapı kullananlar yaşadıklarını kendi ifadeleriyle anlattılar. Bu hapı kullanmadan önce bu yaşanılanlar size faydalı olacaktır. işte kullanıcılardan gelen o ifadeler;

Deneyen kişi anlatıyor: Güçlü bir ağrı kesici aynı zamanda jel formu da var. İki haftadan fazla kullanmayın bu tableti. İskelet ve kas sisteminde oluşan ağrılar için birebir.

Deneyen kişi anlatıyor: Baş ağrısında biraz hafif kalıyor çünkü baştaki ağrılar için değil bu ilaç Baş ağrısı için kullanmayın çünkü geçirmeyebiliyor. Baş ağrınız var ise dolorex ya da arveles kullanın.

Deneyen kişi anlatıyor: Hem ateş düşürücü hem de ağrı kesici özelliği vardır ve sürekli olarak ecza depomda bulundururum. Boyun ağrısı, bel ağrısı, sırt ağrısı için 1 numara bence. Baş ağrısı ve diş ağrısından ziyade vücuttaki ağrılara etki ediyor.

Deneyen kişi anlatıyor: Ben kullandım pek fayda göremedim ağrılarımı geçirmedi diyebilirim. Herkesteki ağrılarda etkili olmayabilir. Bundan dolayıda nimesten başka ağrı kesiciye geçtim.

Deneyen kişi anlatıyor: Vücuttaki iltihap, ağrı ve ateş için iyi geliyor. Spor yaralanmalarından sonra oluşan ağrı ve sızı için kullandım ok rahat ettim. Çeşitli sebepten dolayı spor yaralanması ağrısını geçiriyor.

Deneyen kişi anlatıyor: Çok etkili gelmedi bana faydası oldu ama istediğim gibi değil. Bana göre çok şiddetli ağrıları geçiremiyor. Orta ve hafif dereceli ağrılar için ise iyi diyebilirim. Deneyin derim yine de.



👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

Nimes Combo Jel ne işe yarar? Nimes Combo Jel kullanım kılavuzu! Nimes Combo Jel fiyatı

Nimes Combo Jel ne işe yarar? Nimes Combo Jel kullanım kılavuzu! Nimes Combo Jel fiyatı

Kireçlenme, bel sırt ve boyun ağrılarında yoğun bir şekilde yaşayanların mutlaka doktora danışarak kullanması gereken Nimes Combo Jelin etkilerini okumalısınız. Eğer size uygunsa kullanmanız gereken bu jel, hakkında detaylı bilgi istiyorsanız haberimizin detaylarında mutlaka okumalısınız. Nimes Combo Jel ne işe yarar? Nimes Combo Jel nasıl kullanılır? Nimes Combo Jel fiyatı nedir?

Ağrı kesici özelliğiyle herkesin bildiği Nimes Combo Jelin etken maddesi Tiyokolşikosid ve Nimesulid‘dir. Uygulandığı bölgede kas gevşetici ve ağrı kesici bir etki gösteren bu jel, osteartrit (eklemlerde kireçlenme ve harabiyet), eklem dışı romatizma ve omurganın (boyun, bel, sırt bölgesi ) ağrılı kas kasılmalarının (spazmlarının) tedavisinde; kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilme sonucu gelişen ağrılarda ve ortopedik ameliyat sonrası ağrılarda kullanılmaktadır. Mutlaka bir uzman önerisi almadan kullanmamanız gereken bu jelin içerisindeki alerjik reaksiyon göstererek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Sanovel ilaç sanayi tarafından İstanbul’da üretimi yapılan bu jel 50 gramlık beyaz tüplerde satılıyor. Sadece eczanelerde bulabileceğiniz bu jel, son dönemde faydalarından dolayı çok daha fazla kullanılmaya başlandı. 

yılından beri eczanelerde satışı yapılan bu jel, ilaç yutmak istemeyenlerin imdadına yetişiyor. Osteoartrit yani kireçlenme tedavisinde kullanılan Nimes Combo Jel,  burkulma,incinme, ezilme gibi durumların sonrasında da uygulanabilir. Ağrılı kas kasılmaların semptomatik tedavisinde sıklıkla uygulayabilirsiniz. 

Kullanırken kesinlikle cilt bölgesini hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayın. 15 yaşın altındaki ergenlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır. Tedaviniz sırasında kaşıntı, kızarıklık, yanma, deri iltihabı ve egzama durumlarından herhangi biri gelişirse, ilacın kullanımını bırakıp doktorunuza başvurun.

NİMES COMBO JEL NASIL KULLANILIR? 

Öncelikle doktorunuz nasıl kullanmanız gerektiğini önerdiyse o şekilde kullanın. Diğer türlü kullanacaksanız jeli tedavi edilecek bölgeye yeterli miktarda ince bir tabaka halinde sıkın. Hafif hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Kesinlikle kuvvetli bir şekilde ovarak sürmeyin. Günde defa uygulanabilir. 

NİMES COMBO JEL FİYATI

Reçeteli ya da reçetesiz eczanelerde satın alabileceğiniz Nimes Combo Jel, Sgk tarafından karşılanan ilaç grubuna girmektedir. fiyatı ise  TL​'dir.

GÜNEŞ KREMİ KULLANANLARA DİKKAT!

NIMES mg 15 tablet Klinik Özellikler

4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

   Terapötik Endikasyonlar

Nimes, akut ağrı ve primer dismenorenin semptomatik tedavisinde endikedir.

Pozoloji ve uygulama şekli

 Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, yetişkinlerde tavsiye edilen doz günde 2 defa mg’dır.

Uygulama şekli:

Tabletler bir miktar sıvı ile yutulmalıdır. Yiyeceklerle birlikte alınması ilacın emilimini ve biyoyararlanımını etkilemez. Hasta uyumunu artırmak için yemekten sonra alınması tavsiye edilir.

İstenmeyen etkiler

in ortaya çıkışını azaltmak için nimesulid etkili olan en düşük dozda ve en kısa süre boyunca kullanılmalıdır. En uzun tedavi süresi 15 gündür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda günlük dozajı düşürmeye gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Nimesulid 12 yaşın altındaki çocuklarda kontrendikedir.

Adolesanlar ( yaş arası):

Ergenlik dönemindeki gençler kinetik profili ve nimesulidin farmakodinamik özellikleri temel alındığında bu hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Böbrek yetmezliği:

Sağlıklı gönüllülerde ve orta dereceli böbrek fonksiyon bozukluğu olan (kreatinin klerensi ml/dak.) hastalarda, nimesulidin aynı kinetik profile sahip olduğu gösterilmiştir. Bu hastalarda dozu azaltmaya gerek yoktur. Ciddi böbrek fonksiyon bozukluğunda (kreatinin klerensi < 30 ml/dak.) ise nimesulid kontrendikedir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda nimesulid kullanılması kontrendikedir.

Kontrendikasyonlar

NİMES, nimesulide veya içeriğindeki herhangi bir yardımcı maddeye karşı bilinen aşırı duyarlılığı bulunan hastalarda,

-    Geçmişinde asetilsalisilik asit veya diğer non-steroid antienflamatuar ilaçlara (NSAİİ) karşı hipersensitivite reaksiyonu (örneğin bronkospazm, rinit,ürtiker gibi) olan hastalarda,

-    Nimesulide karşı hepatotoksik reaksiyon hikayesi olan hastalarda,

-    Hepatotoksik potansiyeli olan ilaçlarla eş zamanlı kullanımı

-    Alkol ve ilaç bağımlılığı olanlarda

-    Aktif gastrik veya duodenal ülser, nüks eden ülser hikayesi olan hastalar veya gastrointestinal (GI) kanaması olanlarda, serebrovasküler kanama veya diğer aktif kanamalar ya da kanama düzensizlikleri olanlarda,

-    Şiddetli koagulasyon bozukluğu olanlarda,

-    Şiddetli kalp yetmezliği olanlarda,

-    Şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda,

-    Karaciğer yetmezliği olanlarda,

-    Ateş ve/veya grip benzeri belirtisi olan hastalarda

-    12 yaşından küçük çocuklarda,

-    Gebeliğin üçüncü üç aylık döneminde ve emzirme döneminde kontrendikedir.

-    Koroner arter bypass greft (CABG) cerrahisi durumlarında perioperatif ağrı tedavisinde kontrendikedir.

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Kardiyovasküler (KV) trombotik etkiler:

Kontrendikasyonlar

Eşzamanlı aspirin kullanımının NSAİİ kullanımıyla ilişkili artmış ciddi KV trombotik olay riskini azalttığını gösteren tutarlı bir kanıt yoktur. Aspirin ve nimesulidin eşzamanlı kullanımı ciddi gastrointestinal olay riskini artırmaktadır (bkz. bölüm Özel kullanım uyarıları ve önlemleri)

Kontrendikasyonlar

Hipertansiyon:

Diğer tüm NSAİİ’lerde olduğu gibi, nimesulid de hipertansiyon oluşumuna veya daha önce mevcut hipertansiyonun kötüleşmesine ve bu iki durum da kardiyovasküler olaylar riskinin artmasına neden olabilir. Nimesulid de dahil, NSAİİ’ler hipertansiyonlu hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Nimesulid tedavisi başlangıcında ve tedavi seyri boyunca kan basıncı yakından izlenmelidir.

Konjestif kalp yetmezliği ve ödem:

NSAİİ alan bazı hastalarda sıvı retansiyonu ve ödem gözlenmiştir. Bu nedenle, NİMES sıvı retansiyonu, hipertansiyon veya kalp yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Gastrointestinal (Gİ) etkiler - Gİ ülserasyon, kanama veya perforasyon riski:

NSAİİ’lar uygulanan hastalarda, semptomları olsun veya olmasın herhangi bir zamanda mide, ince barsak veya kalın barsakta inflamasyon, kanama, ülserasyon veya perforasyon gibi fatal olabilen ciddi Gİ toksisite meydana gelebilir.

NSAİİ ile tedavi sırasında ciddi bir Gİ advers olay geliştiren her beş hastadan yalnızca biri semptomatiktir. NSAİİ’lar nedeniyle üst Gİ ülser, büyük kanama veya perforasyonların, 3 ila 6 ay süreyle tedavi edilen hastaların yaklaşık %1’inde, bir yıl tedavi gören hastalarınsa yaklaşık %2 ila %4’u arasında meydana geldiği görülmektedir. Bu eğilimlerin zaman içinde sürmesi, hastanın tedavinin herhangi bir safhasında ciddi bir Gİ olay geliştirme olasılığını artırmaktadır. Ne var ki, kısa sureli tedavi dahi risksiz değildir.

NSAİİ’lar, önceden ülser hastalığı veya Gİ kanaması hikayesine sahip hastalara reçetelenirken son derece dikkatli olunmalıdır.

Yapılan çalışmalar, NSAİİ kullanan, önceden peptik ülser ve/veya Gİ kanama hikayesine sahip hastaların, bu risk faktörlerine sahip olmayan hastalara kıyasla Gİ kanama geliştirme riskinin 10 kat fazla olduğunu göstermiştir. Ülser hikayesine ek olarak, yapılan farmakoepidemiyolojik çalışmalarda, Gİ kanama riskini artırabilecek aşağıdakiler gibi çok sayıda başka birlikte tedavi ve komorbiditeye yol açabilecek durum tanımlanmıştır: oral kortikosteroidlerle tedavi, antikoagülanlarla tedavi, NSAİİ’larla tedavinin uzaması, sigara içmek, alkol bağımlılığı, ilerlemiş yaş ve genel sağlık durumunun kötü olması.

Fatal Gİ olaylar hakkındaki spontan raporların çoğu yaşlı ve zayıf bünyeli hastalarda görülmektedir; bu nedenle bu popülasyonda tedavi yaparken özellikle dikkatli olmak gerekir. Advers bir Gİ olayın potansiyel riskini en aza indirmek için, mümkün olan en kısa sureyle en düşük etkili doz kullanılmalıdır. Yüksek risk grubundaki hastalarda, NSAİİ’lar içermeyen alternatif tedaviler dikkate alınmalıdır.

Renal etkiler:

NSAİİ’ın uzun süreli kullanımı renal papiller nekroz ve diğer renal hasarlarla sonuçlanmıştır. Diğer NSAİİ’larda olduğu gibi, nimesulidin uzun süreli uygulanması renal papiller nekroz ve renal medullada diğer değişikliklere yol açmıştır. Renal prostaglandinlerin renal perfüzyonun korunmasında telafi edici bir rol oynadığı hastalarda ikinci bir renal toksisite şekli görülmüştür. Bu hastalarda bir NSAİİ’ın uygulanması, prostaglandin oluşumunda ve ikincil olarak renal kan akımında açık renal dekompansasyonu tetikleyebilecek doza bağımlı bir düşmeye neden olabilir. Bu reaksiyon açısından en büyük risk altında bulunan hastalar böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği veya karaciğer yetmezliği olanların yanısıra diüretik veya ADE inhibitörleri kullananlar ve yaşlılardır. NSAİİ tedavisinin kesilmesinden sonra, genelde tedavi öncesindeki duruma geri dönülür.

İlerlemiş böbrek hastalığı:

İlerlemiş böbrek hastalığına sahip hastalarda NİMES tedavisi önerilmez. Ancak, nonsteroid antiinflamatuvar bir ilaçla tedaviye başlamak zorunluysa, hastanın böbrek fonksiyonlarının yakından takip edilmesi tavsiye edilir.

Anafilaktoid reaksiyonlar:

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

). Anaflaktoid bir reaksiyon meydana geldiği takdirde, hastaya derhal acil tedavi uygulanmalıdır.

Deri etkileri:

Nimesulid dahil NSAİİ’ın kullanımına ilişkin çok seyrek olarak, bazıları ölümcül olmak üzere, eksfoliyatif dermatit, Stevens-Johnson sendromu ve toksik epidermal nekroliz gibi ciddi deri reaksiyonları rapor edilmiştir. Bu ciddi olaylar uyarı olmaksızın oluşabilir. Hastalar ciddi deri reaksiyonlarının işaret ve semptomları konusunda bilgilendirilmelidirler ve deri kızarıklığı ya da herhangi bir aşırı duyarlılık belirtisi ilk meydana geldiğinde nimesulid kullanımı durdurulmalıdır.

Hematolojik etkiler:

Nimesulid de dahil olmak üzere NSAİİ alan hastalarda bazen anemi görülür. Bunun nedeni sıvı retansiyonu, Gİ kan kaybı veya eritropoez üzerindeki tam olarak tanımlanamayan bir etki olabilir. NİMES de dahil olmak üzere NSAİİ’lar ile uzun süreli tedavi gören hastalar, herhangi bir anemi belirti veya semptomu göstermeseler bile hemoglobin ve hematokrit seviyelerini düzenli olarak kontrol ettirmelidirler.

NSAİİ’ların bazı hastalarda trombosit agregasyonunu inhibe eden kanama süresini uzattıkları gösterilmiştir. Aspirinin tersine, bunların trombosit fonksiyonu üzerindeki etkileri kalitatif açıdan daha az, daha kısa süreli ve geri dönüşümlüdür. Nimesulid genel olarak trombosit sayısı, protrombin zamanı (PT) veya parsiyel tromboplastin zamanını (PTT) etkilemez. Önceden koagülasyon bozukluğu olan ya da antikoagülan kullanan ve trombosit fonksiyon değişikliklerinden advers şekilde etkilenebilecek hastalar NİMES kullanımında dikkatle izlenmelidir.

Hepatik etkiler:

Nimesulid de dahil olmak üzere NSAİİ alan hastaların %15 kadarında bir veya daha fazla karaciğer testinde sınır seviyede yükselmeler meydana gelebilir. Bu laboratuvar anomalileri ilerleyebilir, değişmeden kalabilir veya tedaviye devam edildiğinde kendiliğinden geçebilir. NSAİİ’lar ile yapılan klinik çalışmalarda, hastaların yaklaşık %1’inde ALT ve AST’de anlamlı yükselmeler (normalin üst limitinin yaklaşık üç veya daha fazla katında) bildirilmiştir. Ayrıca, bazıları ölümle sonuçlanmak üzere sarılık, fulminant hepatit, karaciğer nekrozu ve karaciğer yetmezliği de dahil şiddetli karaciğer reaksiyonları bildirilmiştir.

Karaciğer yetmezliğine işaret eden belirti ve/veya semptomlar gösteren veya karaciğer test değerleri anormal olan bir hasta, NIMES tedavisi sırasında daha şiddetli bir karaciğer reaksiyonun gelişmesine karşı değerlendirilmelidir. Karaciğer hastalığına işaret eden klinik belirti ve semptomların gelişmesi veya sistemik belirtilerin (örneğin, eozinofili, döküntü, vb.) meydana gelmesi halinde, NIMES tedavisi kesilmelidir.

ilacın karaciğer toksisitesi göz önüne alınarak, risk/yarar oranı her hasta için bireysel olarak değerlendirildikten sonra, nimesulid tedavisine başlanmalıdır.

Önceden var olan astım:

Astım hastalarının aspirine duyarlı astımı olabilir. Aspirine duyarlı astım hastalarında aspirin kullanımı, fatal olabilecek derecede şiddetli bronkospazma yol açabilir. Bu gibi aspirine duyarlı hastalarda aspirin ve diğer NSAİİ’lar arasında bronkospazm da dahil olmak üzere çapraz reaksiyonlar bildirildiği için, aspirine bu çeşit bir duyarlılığa sahip hastalar NİMES kullanmamalı ve önceden var olan astımı olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Diğer:

Nimesulid ile tedavi sırasında, hastalar diğer analjezikleri kullanmamaları yönünde uyarılmalıdır. Farklı NSAİİ’lerin eşzamanlı kullanımı tavsiye edilmemektedir.

İlaç kullanımı sürecinde ateş ve/veya grip benzeri bulgular gelişirse ilacın kesilmesi uygundur.

Nimesulid, kullanımı kadınlarda doğurganlığa zarar verebilir ve gebe kalmayı deneyen kadınlar için tavsiye edilmemektedir. Gebe kalma zorluğu yaşayan veya infertilite araştırmasında olan kadınlarda nimesulidin kesilmesi düşünülmelidir (bkz. Gebelik ve laktasyon).

12 yaşından küçük çocuklarda sistemik etkili formların kullanımı kontrendikedir.

Mümkün olan en kısa süre boyunca nimesulid kullanılmasıyla yan etkilerin riski azaltılabilir. İyileşme görülmemesi halinde tedavi kesilmelidir.

İstenmeyen etkiler

in ortaya çıkışını azaltmak için nimesulid etkili olan en düşük dozda ve en kısa süre boyunca kullanılmalıdır. En uzun tedavi süresi 15 gündür. İyileşme görülmemesi halinde tedavi kesilmelidir.

NİMES tabletler laktoz içerir. Galaktoz intoleransı, lapp laktoz yetmezliği veya glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu gibi nadir genetik problemli hastalar bu ilacı kullanılmamalıdır.

Bu tıbbi ürün her dozunda 23 mg’dan daha az sodyum ihtiva eder. Dozu nedeni ile herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Farmakodinamik etkileşimler

Varfarin, benzer antikoagülan ajanlar veya asetilsalisilik asit kullanan hastaların nimesulid kullanmaları halinde kanama komplikasyonlarının riskinde artış görülmektedir. Dolayısıyla bu kombinasyon tavsiye edilmemektedir (bakınız bölüm ) ve ciddi koagülasyon bozuklukları görülen hastalarda kontrendikedir (bakınız bölüm ). Bu kombinasyondan kaçınılamaması halinde antikoagülan aktivite yakından gözlenmelidir.

Diüretikler ile farmakodinamik/farmakokinetik etkileşimler

Sağlıklı deneklerde nimesulid geçici olarak furosemid ve tiyazidlerin sodyum atılımındaki etkisini, daha düşük olarak da potasyum atılımındaki etkisini düşürür ve diüretiğe yanıtı azalır. Nimesulid ve furosemidin birlikte kullanılması, renal klerensini etkilemeksizin, furosemidin EAA oranının (yaklaşık % 20) ve kümülatif furosemid atılımının azalmasına yol açar.

Nimesulid diüretiklerin etkisini antagonize edebilir ve özellikle de furosemid ile indüklenen plazma renin aktivitesinin yükselmesini bloke edebilir. Sağlıklı deneklerde nimesulid geçici olarak furosemidin sodyum atılımındaki etkisini, daha düşük olarak da potasyum atılımındaki etkisini düşürür ve diüretiğe yanıtı azaltır. Bu sebeple, furosemid ve nimesulidin birlikte kullanımı, duyarlı olan böbrek veya kalp hastalarında kullanımda dikkat gerektirir.

Diğer ilaçlar ile farmakokinetik etkileşimler

NSAİİ’lerin lityumun klerensini düşürerek plazma seviyesini ve lityum toksisitesini arttırdıkları bildirilmiştir. Nimesulid lityum tedavisi gören bir hastaya veriliyorsa, hastanın lityum seviyeleri dikkatle gözlemlenmelidir.

Ayrıca glibenklamid, teofilin, varfarin, digoksin, simetidin ve antasit preparatlarla (örn.; bir alüminyum ve magnezyum hidroksit kombinasyonu), potansiyel farmakokinetik etkileşimleri in vivo olarak incelenmiştir. Klinik olarak önemli bir etkileşim gözlenmemiştir.

Nimesulid CYP2C9’u inhibe eder. Bu enzimin substratları olan ilaçların plazma konsantrasyonları beraberinde nimesulid kullanıldığında yükselebilir.

Nimesulidin metotreksat tedavisinden 24 saat geçmeden önce veya sonra kullanılması dikkat gerektirmektedir çünkü metotreksatın serum seviyesi yükselebilir ve dolayısıyla bu ilacın toksisitesi artabilir.

Renal prostaglandinler üzerindeki etkileri nedeniyle nimesulid gibi prostaglandin sentetaz inhibitörleri, siklosporin nefrotoksisitesini artırabilir.

ADE-inhibitörleri

Mevcut raporlarda, NSAİİ’lerin ADE-inhibitörlerinin antihipertansif etkisini azaltabileceği belirtilmektedir. Bu etkileşim, NSAİİ’leri ADE-inhibitörleriyle birlikte almakta olan hastalarda dikkate alınmalıdır.

Diğer ilaçların nimesulid üzerindeki etkileri

İnvitro çalışmalar nimesulidin tolbutamid, salisilik asit ve valproik asit tarafından bağlanma bölgelerinden kovulduğunu göstermiştir. Ancak plazma seviyeleri üzerinde oluşabilecek muhtemel etkilere rağmen bu etkileşimler klinik bir önem sergilememiştir.

Karaciğer anormallikleri olan hastalarda, nimesulid özellikle başka potansiyel hepatotoksik ilaçlarla kombine olarak uygulanacaksa dikkatli olunmalıdır.

Gebelik ve laktasyon

 Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C / D (funduszeue.infoter)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda üreme yeteneği üzerine etkilerine ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Nimesulid’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım ). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

NİMES gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebeliğin funduszeue.infoterinde kontrendikedir.

Diğer NSAİİ’ler gibi nimesulid gebe kalmaya çalışan kadınlara önerilmemektedir.

NSAİİ’lerin fetüs kardiyovasküler sistemindeki bilinen etkileri yüzünden (ductus arteriosus’un kapanması) gebelikte (özellikle geç dönem) kullanımında kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Nimesulid’in insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Nimesulid’in süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Nimesulid emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

İnsanlarda üreme yeteneği ve fertilite üzerine etkisi hakkında herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda nimesulidin fertiliteyi etkileyecek advers etkiler meydana getirdiği saptanmıştır.

Nimesulid, kullanımı kadınlarda doğurganlığa zarar verebilir ve gebe kalmayı deneyen kadınlar için tavsiye edilmemektedir. Gebe kalma zorluğu yaşayan veya infertilite araştırmasında olan kadınlarda nimesulidin kesilmesi düşünülmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Nimesulidin araba kullanma veya makine kullanma üzerindeki etkileriyle ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Ancak nimesulid kullanımı ile sersemlik, baş dönmesi veya uyku hali yaşayan hastaların araba veya makine kullanmaktan kaçınması gerekir.

   İstenmeyen Etkiler

Nimesulid kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan istenmeyen etkilerin organ ve sistemlere göre sıklık gruplaması aşağıdaki gibidir:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/ ila <1/10); yaygın olmayan (>1/ ila <1/); seyrek (>1/ ila <1/); çok seyrek (<1/), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Seyrek: Anemi, eozinofili

Çok seyrek: Trombositopeni, pansitopeni, purpura

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek : Aşırı duyarlılık Çok seyrek : Anaflaksi

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Seyrek: Hiperkalemi

Psikiyatrik hastalıklar

Seyrek: Endişe, sinirlilik, kabus görme

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın olmayan: Sersemlik hali

Çok seyrek: Baş ağrısı, uyku hali, ensefalopati (Reye Sendromu)

Göz hastalıkları

Seyrek: Bulanık görme

Çok seyrek: Görme rahatsızlıkları

Kulak ve iç kulak hastalıkları

Çok seyrek: Baş dönmesi

Kardiyak hastalıklar

Seyrek: Taşikardi

Vasküler hastalıklar

Yaygın olmayan: Hipertansiyon

Seyrek: Kanama, kan basıncında dalgalanma, kızarmalar

Solunum yolları bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın olmayan: Dispne

Çok seyrek: Astım ve bronkospazm

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: İshal, bulantı, kusma Yaygın olmayan: Kabızlık, gaz, gastrit

Çok seyrek: Abdominal ağrı, dispepsi, stomatit, melena, gastrointestinal kanama, duodenal ülser ve perforasyon, gastrik ülser ve perforasyon

Hepato-bilier hastalıklar

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Kaşıntı, döküntü, terleme artışı Seyrek: Eritem ve dermatit

Çok seyrek: Ürtiker, anjionörotik ödem, yüz ödemi, eritema multiform, Stevens Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz

Böbrek ve idrar hastalıkları

Seyrek: Dizüri, hematüri, üriner retansiyon

Çok seyrek: Böbrek yetmezliği, oligüri, interstisyel nefrit

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygın olmayan: Ödem Seyrek: Keyifsizlik, bitkinlik Çok seyrek: Hipotermi

Yaygın : Hepatik enzimlerde artış

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (funduszeue.info; e-posta:[email protected]; tel: 0 00 08; faks: 0 35 99).

Doz aşımı ve tedavisi

Akut NSAİİ doz aşımının semptomları genellikle destekleyici bakımla geri dönüşümlü olan uyuşukluk, uyku hali, bulantı, kusma ve epigastrik ağrı ile sınırlıdır. Gastrointestinal kanama gerçekleşebilir. Nadir görülmekle birlikte hipertansiyon, akut böbrek yetmezliği, solunum bozukluğu ve koma ortaya çıkabilir. NSAİİ’lerin terapötik alımıyla anafilaktoid reaksiyonların görüldüğü bildirilmiştir ve bu, doz aşımını takiben de ortaya çıkabilir.

Hastalar NSAİİ doz aşımını takiben semptomatik ve destekleyici bakıma alınmalıdır. Belli bir antidotu yoktur. Nimesulidin hemodiyalizle temizlendiğine dair bilgi yoktur, ancak yüksek plazma protein bağlanma değeri (% ’e kadar) temel alınırsa, diyalizin doz aşımı durumlarında yararlı olması muhtemel değildir. Alınmasından itibaren 4 saat içinde semptomlar görülen hastalarda veya yüksek doz aşımını takiben görülen hastalarda kusturma ve/veya aktif kömür (yetişkinlerde 60 - g arası) ve/veya ozmotik katartik endike olabilir. Yüksek protein bağlanma özelliğine bağlı olarak zorlu diürez, idrarın alkalileştirilmesi, hemodiyaliz ya da hemoperfüzyon yararlı olmayabilir. Renal ve hepatik fonksiyonlar gözlenmelidir.

NİMES mg 15 tablet

NİMES mg tablet

Ağızdan alınır.

  • Etkin madde: Her tablet mg Nimesulid içerir.
  • Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, sodyum nişasta glikolat, hidroksipropil selüloz, magnezyum stearat
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
M01AX17AEAJenerik İlaç MG15imal/49
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
DSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaç

NİMES mg Tablet Nedir ve Ne için kullanılır?

NİMES, soluk saman sarısı renginde çentikli yuvarlak tabletler halindedir. Her tablet, steroid olmayan antienflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) grubundan olan mg nimesulid içerir ve 15 ve 30 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

Nimes, akut ağrı ve adet dönemi ağrılarında (primer dismenore) kullanılır. En uzun tedavi süresi 15 gündür.

NİMES mg Tablet Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

Eğer;

  • NİMES’in içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlığınız varsa,
  • Aspirin veya başka bir steroid olmayan antiinflamatuvar ilaç kullanımı sonrası nefes darlığı, nezle, kurdeşen veya başka bir alerjik tipte reaksiyon yaşadıysanız,
  • Nimes, nimesulide karşı karaciğer toksisitesi reaksiyon hikayeniz varsa,
  • Aktif peptik ülser hastası iseniz ya da tekrarlayan ülser hikayeniz veya mide kanamanız varsa,
  • Daha önce beyin kanaması geçirdiyseniz veya aktif kanama ve kanama düzensizliği yaşıyorsanız,
  • Ciddi pıhtılaşma probleminiz varsa,
  • Ağır karaciğer yetmezliğiniz varsa,
  • Ağır böbrek yetmezliğiniz varsa,
  • Şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa,
  • Hamileliğin son üç aylık döneminde (6. aydan itibaren) iseniz
  • Karaciğere zarar veren ilaçlar kullanıyorsanız
  • Ateş ve/veya grip benzeri belirtiniz varsa,
  • Alkol ve ilaç bağımlısı iseniz kullanmayınız.

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

Eğer;

  • Bilinen kalp ve kan damarları ile ilgili (kardiyovasküler) bir rahatsızlığınız varsa. Böyle bir durumda, doktorunuz en düşük etkili dozu kullanacaktır. Daha önce kardiyovasküler belirtiler yaşamamış olsanız bile doktorunuz ve siz bu tür olayların ortaya çıkmasına karşı dikkatli olmalısınız, doktorunuz böyle bir durumda ne yapmanız gerektiği hakkında size bilgi verecektir,
  • Kan basıncınız yüksek (hipertansiyon) ise. NİMES tedavisinin başlatılması sırasında ve tedavi seyri boyunca kan basıncınızı doktorunuz yakından takip edecektir,
  • Sıvı tutulması veya ödem olursa,
  • Önceden mevcut kalp yetersizliğine bağlı olarak solunum yetmezliği, ödem, karaciğerde büyüme ile belirgin hastalığınız varsa,
  • İltihap, kanama, midede yara ve midede, ince barsakta veya kalın barsakta delinme olursa,
  • Yaşlıysanız, kalp ve kan damarları hastalığınız varsa, eşzamanlı aspirin kullanıyorsanız veya ülserasyon, mide-barsak yolunuzda kanama oluştuysa veya iltihaplı rahatsızlıklar gibi mide-barsak hastalığı yaşadıysanız veya yaşıyorsanız,
  • Kalp yetmezliği, karaciğer sirozu, nefrotik sendrom veya aşikar böbrek hastalığınız varsa. Böbrek fonksiyonlarınızda bozukluk varsa doktorunuz düşük doz nimesulid verecektir,
  • Deri döküntüsü, mukoza bozuklukları veya başka her türlü aşırı duyarlılık belirtisi olursa. Böyle bir durumda doktorunuz tedavinizi kesecektir,
  • Nimesulid kullanıyorsanız diğer ağrı kesicileri kullanmamalısınız.
  • Hamile kalmayı planlıyorsanız ya da hamile kalma zorluğu yaşıyorsanız veya kısırlık tedavisi görüyorsanız,
  • İlaç kullanımı sürecinde ateş ve/veya grip benzeri bulgular gelişirse böyle bir durumda doktorunuz tedavinizi kesecektir.
  • İlacın karaciğere zarar verici etkisi göz önüne alınarak, risk/yarar oranı her hasta için bireysel olarak değerlendirildikten sonra, nimesulid tedavisine başlanmalıdır. Bu durumda doktorunuz ne yapmanız gerektiği hakkında size bilgi verecektir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

NİMES baş dönmesi, sersemlik veya uyku hali gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle sizde bu belirtiler mevcutsa araç ve makine kullanmayınız.

NİMES’in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

  • NİMES laktoz içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
  • Bu tıbbi ürün sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

NİMES ile etkileşimi olabilecek bazı ilaçlar:

  • Ağrı kesici, kan sulandırıcı ilaç, aspirin (asetilsalisilik asit) gibi,
  • Kan sulandırıcı ilaçlar (antikoagulanlar)
  • İdrar söktürücüler (diüretikler)
  • Lityum içeren ilaçlar
  • Metotreksat (kanser tedavisinde kullanılır)
  • Hepatotoksik ilaçlar (karaciğere zarar veren ilaçlar)
  • Siklosporinler (bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç)
  • Diğer steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar
  • ADE inhibitörleri ve anjiyotensin II antagonistleri (yüksek tansiyon tedavisinde kullanılır) kullanıyorsanız doktorunuza bildiriniz. Bu ilaçlar NİMES ile etkileşim gösterirler.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

Yemek yedikten sonra alınması önerilir.

NİMES mg Tablet Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

Tabletleri, yeterli miktarda sıvı (bir bardak su) ile yemeklerden sonra alınız.

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde: Günde 2 defa yemeklerden sonra alınır. Kullanım süresi 15 günü geçmemelidir.


Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.


Yaşlılarda Kullanımı

Yaşlı hastalarda günlük dozajı düşürmeye gerek yoktur.


Özel Kullanım Durumları

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda dozu azaltmaya gerek yoktur. Bunun yanında karaciğer yetmezliği ve ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Eğer NİMES’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Doz Aşımı ve Tedavisi

NİMES’ten kullanmanız gerekenden fazlasını kullandıysanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

NİMES’i aşırı dozda kullandıysanız, genellikle uyuşukluk, uyku hali, bulantı, kusma ve karın ağrısı meydana gelir. Mide kanaması gerçekleşebilir. Nadir olmakla birlikte hipertansiyon, akut böbrek yetmezliği, solunum bozukluğu ve koma ortaya çıkabilir. Bu durumda semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Spesifik bir antidotu yoktur. NİMES’in alınmasından sonraki 4 saat içerisinde kusturma ve/veya aktif kömür kullanılması yararlı olur. Bu konuda doktorunuz ya da eczacınız size yardımcı olacaktır.


Kullanmayı Unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NİMES, gerekli olmadıkça hamilelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebeliğin geç safhalarında (funduszeue.info itibaren) NİMES kullanmayınız. Doktorunuz tarafından tavsiye edilmedikçe hamilelik döneminde kullanımı önerilmez.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

Bu ilacı kullanırken bebeğinizi emzirmeyiniz. Bu durum da bebeğinize zarar verebilir.

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi, NİMES’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, NİMES’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Eğer;

  • Trombosit sayısında azalma, kandaki tüm hücrelerde azalma, ateş, deride iğne başı şeklinde kırmızı morarmalar, bilinç bulanıklığı, baş ağrısı ve trombositlerin sayısında azalma ile görülen hastalık
  • Baş ağrısı, uyku hali, beyin dokusundaki değişiklikler
  • Görme rahatsızlıkları
  • Astım ve nefes darlığı
  • Karın ağrısı, hazımsızlık, ağzı içinde iltihaplanma, kanamaya bağlı katran renkli dışkı, mide kanaması, incebarsağın mideyle birleştiği yerde ülser oluşması ve bağırsak delinmesi, gastrik ülser ve mide delinmesi
  • Sarılık, kötüleşen sarılık, safra akışının yavaşlaması
  • Deri üzerinde oluşan kızarıklık, egzama, kurdeşen, alerji sonucu yüz ve boğazda şişme, genelde kendiliğinden geçen, el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık durumu, Stevens Johnson sendromu, deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık,
  • Böbrek yetmezliği, idrar atılımında azalma, böbrek iltihaplanması
  • Vücut sıcaklığında düşme

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Kansızlık, kanda eozinofil (bir tür alerji hücresi) sayısında artış
  • Aşırı duyarlılık
  • Kan potasyum düzeyinin normalin üstünde olması
  • Endişe, sinirlilik, kabus görme
  • Sersemlik hali
  • Bulanık görme
  • Baş dönmesi
  • Kalp atımının hızlanması
  • Hipertansiyon, kanama, kan basıncının dalgalanması, deride kızarmalar
  • Nefes darlığı, nefes almada güçlük
  • Kabızlık, gaz, gastrit
  • Kaşıntı, döküntü, terleme artışı
  • Ağrılı idrar yapma, idrarda kan görülmesi, idrar yapamama
  • Ödem, keyifsizlik, bitkinlik

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

  • İshal, bulantı, kusma
  • Karaciğer enzimlerinin artışı Bunlar NİMES’in hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Saklanması

NİMES’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra NİMES’i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi

Sanovel İlaç San. ve Tic. A.Ş.

İstinye - İstanbul

Üretici

Sanovel İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Silivri – İstanbul

Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.

NIMES İlaçları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası