uçakta normal bagajda sıvı taşıma / Sıvı Kısıtlamaları

Uçakta Normal Bagajda Sıvı Taşıma

uçakta normal bagajda sıvı taşıma

EL BAGAJINDA SIVI KISITLAMALARI

TarihHava YoluSefer SayısıGeldiği YerAra MeydanPlanlı VarışTahmini VarışKapı No Açıklama
25.06.2023PCPC 6031 BRUSSELS 03:50 16:3004
27.06.2023EWEW 941 COLOGNE 02:30
28.06.2023EWEW 9541 DUSSELDORF 03:30
29.06.2023PCPC 6031 BRUSSELS 03:50
30.06.2023PCPC 1526 COLOGNE 04:10
30.06.2023XQXQ 1526 DUSSELDORF 04:10
TarihHava YoluSefer SayısıGeldiği YerAra MeydanPlanlı VarışTahmini VarışBagaj NoAçıklama
26.06.2023PCPC 1528 DUSSELDORF 01:00
26.06.2023PCPC 1525 COLOGNE 02:00
27.06.2023EWEW 940 COLOGNE 01:40
28.06.2023EWEW 9540 DUSSELDORF 01:25
29.06.2023PCPC 6030 BRUSSELS 03:05
30.06.2023XQXQ 1527 DUSSELDORF 01:25
30.06.2023PCPC 1525 COLOGNE 02:00

Her yolcu her bir ürün 100 ml’yi geçmemek üzere toplamda 500 ml’lik bir sıvı miktarını el bagajında taşıyabilir. Uçak altına verilen bagajlarda herhangi bir sıvı kısıtlaması yoktur.

Her yolcunun dikkat etmesi gereken güvenlik ile ilgili hususlar:

Giden Yolcu Hizmetleri

  1. Güvenlik bir zincir olarak kabul edilirse bu zincirin en güçlü halkası havayolunu kullananlardır. Yani sizlersiniz.!
  2. Bagajınızı kendiniz hazırlamadıysanız veya bagajınız kendi gözetiminiz altında hava meydanına gelmediyse, bunu güvenlik personeline bildiriniz.
  3. Kontrol noktasına geçerken, terminal ve uçak içinde başkalarının şüpheli davranışları dikkatinizi çekerse, bunu güvenlik personeline bildiriniz.
  4. Uçak boşaltılırken birilerinin bagaj, cep telefonu, paket gibi şahsi eşyalarını uçakta bıraktığını görürseniz kabin personeline bunu bildiriniz.
  5. Check-in esnasında başkaları kilo, vs gibi sebeplerle size bagaj, paket vermek isterse kabul etmeyiniz. Güvenlik personelinin, güvenlikle ilgili yönlendirmelerinin herkesin iyiliği için olduğunu unutmadan onlara yardımcı olunuz.
  6. Hava meydanlarımıza/Uçaklarımıza yapılacak yasadışı müdahale eylemlerinin ülkemizi her açıdan olumsuz etkileyeceğini unutmayınız.
  7. Hava meydanlarındaki dikkatini çeken her türlü şüpheli olayı hava meydanı içindeki Mülki İdare Amirliği’nce belirli noktalara konmuş ya da çalışanlarca kullanılan dahili telefonları kullanmak suretiyle 111/1111 dahili telefonlara bildirebilirsiniz.
  8. Uçakta ve Steril Alanlarda Bulundurulması Yasaklı Maddeler ve ilgili havayolu şirketlerinden bilgi talep ediniz ya da web sayfasından bilgi temin ediniz.
...
  1. Hacim Max. 1 Litre
  2. Kilitlenebilir
  3. Şeffaf
...

Bagaj kuralları

 

 

 

 


AB ülkelerinden ve Türkiye'den çıkış yapan veya transit geçen tüm yolcularımızın dikkatine; yeni güvenlik uygulaması başlamıştır.

Sıvılar

Uçuşa kabul edilen sıvılar, 100 ml'yi aşmayacak şişelerde/ambalajlarda olmalıdır. Uçuşa sadece 10 adet 100' er ml'lik sıvı getirebilirsiniz. Tüm sıvı maddeler, maksimum bir litre kapasitesi olan (yaklaşık olarak 20 cm*20 cm) ayrı, şeffaf ve açılır kapanır bir plastik poşette taşınmalıdır. Yolcu başına sadece 1 adet olabilen bu poşet, havaalanındaki güvenlik kontrolü esnasında gösterilmelidir. Bu plastik poşete sığmayan veya güvenlik noktalarında taşınması reddedilen sıvıların check in bagajının içine konulması gerekmektedir.

Sıvı kabul edilen maddeler:

  • Su, çorba, şurup dahil olmak üzere tüm içecekler,
  • Kremler, losyonlar, yağlar, parfümler, maskaralar vb., (Sprey, deodorant, traş köpüğü gibi tüm benzer ürünler dahil)
  • Tıraş köpüğü, sprey ve deodorant gibi tüm benzeri ürünler,
  • Diş macunu dahil olmak üzere tüm macunlar,
  • Saç ve duş jeli dahil olmak üzere tüm jeller,
  • Diğer tüm benzer solüsyon ve maddeler

Yolcular yanlarındaki 100 ml'lik kaplardaki sıvılara ek olarak AB veya Türkiye'deki havalimanlarında ve uçuşlarda satın aldıkları duty free ürünlerini uçağa alabilirler. Ancak, duty free çalışanı tarafından kapatılan bu poşetler varış noktasına gelmeden açılırsa, yetkililer tarafından el konulabilir. Ayrıca, faturası olmayan veya ürünün aynı gün alınmadığı tespit edilen duty free ürünlerine de yetkililerce el konulabilir.

İlaçlar

100 ml ve üzeri miktarlardaki bebek mamalarının ve ilaçların uçuşa kabul edilmesi için önceden izin alınması gerekmektedir.

Kabin bagajı

Her yolcu uçuşa, sıvı içeren plastik poşet haricinde sadece 1 adet kabin bagajı alabilir. Covid-19 tedbirleri kapsamında; tüm sınıflar için uçak içerisine 1 parça el bagajı (mak.55x40x25 cm) ve 1 parça kişisel eşya (el/bebek çantası, evrak çantası veya dizüstü bilgisayar) (mak.40x30x15 cm) kabul edilmektedir. Yolcu yanındaki müzik aleti, fotoğraf makinesi, prompter, vb. eşyalar, diplomatik kurye çantaları, mücevher ve altın numuneleri de kabin içerisine kabul edilebilecektir.

Laptop / elektronik cihazlar

Laptoplar ve büyük elektrikli aletler (örn. büyük saç kurutma makineleri gibi), x-ray cihazından geçirilirken kabin bagajından çıkarılarak ayrı bir kutuya konmalıdır. Laptop çantası, 1 adet kabin bagajı olarak sayılmaktadır.

Standart dışı Bagajlar

El bagajına uygun olmayan (kabin bagajı ölçülerinden büyük) bagajlar, kargo bölümünde taşınmak zorunda olduğu için check-in sırasında teslim edilmelidir. Müzik aletleri, istisnai durumlarda ikinci bir el bagajı olarak kabine kabul edilebilir, ancak kontrole tabidirler. Bu gibi durumlarda, yolcularımızın güncel düzenlemeleri öğrenmek için seyahatleri öncesinde Corendon Airlines ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Havalimanına varmadan önce bilmeniz gerekenler

  • Sadece uçuş süresince ihtiyacınız olacak eşyaları kabine almanızı tavsiye ederiz.
  • Mümkünse sıvıları check-in de teslim edeceğiniz bagajınızın içine yerleştiriniz.
  • Uçuş esnasında ihtiyacınız olacak sıvıları taşımak için, 1 litre kapasitesi (20 cm x 20 cm) olan açılır kapanır plastik torbalarınızı, havalimanına gelmeden önce hazır ediniz
  • Herhangi bir sorunuz olduğu takdirde seyahatinizden önce çağrı merkezimiz ile iletişime geçiniz.

Güvenlik Kontrol Noktalarında Yapmanız Gerekenler

  • Sıvılarınızı koyduğunuz plastik poşetinizi, güvenlik kontrolüne yaklaşırken x-ray cihazından geçirilmek üzere hazır bulundurun.
  • X-ray cihazına gelindiğinde tüm palto ve ceketler çıkarılarak cüzdan, çanta, kemer vb. her türlü metal eşyalarla birlikte plastik kutulara yerleştirilmelidir.
  • Laptop veya diğer büyük elektronik cihazları el bagajı olarak yanınıza almak istiyorsanız, x-ray taramasından önce bunları el bagajınızdan çıkararak plastik kutulara yerleştirmelisiniz.

Duty-free Alışverişlerinizle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • Güvenlik kontrolü sonrasında bulunan duty-free mağazalarından sıvı ürünler satın alıp, uçağa binebilirsiniz.
  • Duty-free mağazalarındaki vergiden muaf ürünler, size açılır kapanır bir poşette verilecektir. Duty free mağazalarından alınan ürünleri, mağaza tarafından size verilen poşetlerden varış noktasına ulaşıncaya kadar çıkarmayınız. Ayrıca, aldığınız ürünlerin faturasını varış havaalanına ulaşana kadar muhafaza ediniz. Tüm transfer noktalarında bu belgeyi beyan etmeniz istenebilir.
  • Avrupa dışındaki bir havalimanından ayrılıyor ve Avrupa'daki bir havalimanından aktarmalı olarak seyahat ediyorsanız, AB içindeki transfer uçuşunuzda vergiden muaf ürünler taşıyamazsınız.

Sıvı kısıtlamalarının dayanağı uluslaarası kurallar olup ülkemizde SHGM’nin talimatı ile 1 mart 2009 tarihi itibari uygulama başlamıştır.

Sıvı kısıtlamaları uygulaması yurtiçi, yurtdışı ve transfer uçuşları kapsar.

Sıvı kısıtlamalarına genel olarak, sıvı, aerosol ve jeller girer.
Örneğin;

 - Su, şurup, içecekler dahil her türlü sıvı

 - Kremler, losyonlar, yağlar (kozmetik yağlar dahil), parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (katı halde olan rujlar hariç)

 - Traş köpükleri, deodorantlar

 - Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler

 - Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler

 - Kontak lens sıvıları

 - Şampuanlar

 - Yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler


İstisna olarak;


 - İlaçlar (Yolcunun kimliğini belirten bir reçeteye yazılı olmak veya yolcunun bu ilaçları kullanması gerektiğini belirten bir sağlık raporunun/belgesi ibrazı ile ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla)

 - Bebek mamaları (Bebeğin de uçakta seyahat ediyor olması koşuluyla ve yalnızca yolculuk süresince ihtiyaç duyulabilecek miktar kadar.)

 

Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir.

Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.


Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.

Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak x-ray cihazına ayrı olarak koymanız gerekmektedir.


Gümrüksüz (Duty Free) satış mağazalarından satın alınan ve yukarıda belirtilen sıvı, jöle, aerosol ve sprey tanımlanmasına giren ürünlerin yolcu beraberinde kabinde taşınması aşağıda belirtilen şartlarda mümkün olabilir:

 

  1. Yolcunun satın aldığı ürünler, mağaza tarafından sağlanan standartlara uygun kurcalandığında belli olan bir poşete konulur.
  2. Ürünler poşete yerleştirildikten sonra, alışveriş fişinin veya faturanın bir nüshası dıştan okunacak şekilde poşetin içine konulacaktır. Alışveriş fişi veya fatura uçuşun yapılacağı günün tarihini taşımalıdır. (Bu uygulamada saat 02.00’a kadar kalkış yapması planlanmış uçuşlarda bir gün önceki tarih kabul edilebilir. Ayrıca tehirler (gecikme) nedeni ile fiili kalkışları ertesi güne sarkan uçuşlarda da bir  önceki gün tarihi kabul edilecektir.) Fiş veya faturada ayrıca uluslararası kodlar kullanılarak mağazanın bulunduğu ülke (TUR), Havaalanı, Havayolu İşletmesi (Uçakta yapılan satışlar için), poşetteki malzemelerin cins ve miktarlarını gösteren liste ile mümkün olduğu takdirde yolcunun adı-soyadı ve uçuş numarasına da yer verilecektir.
  3. Uçakta satılan gümrüksüz ürünler de, yolcunun seyahatine başka bir seferle devam edecek olması durumunda, bu usul ve esaslara tabi olacaktır.

 

Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında  aldığınız ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konacak ve poşetin ağzı yapıştırılacaktır. Bu poşet ve ürüne ait fatura güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınmasına müsaade edilecektir.

 

Eğer varış noktanıza başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecek iseniz son ineceğiniz havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasını açmamanız büyük önem arz etmektedir. Aksi halde aktarma yaptığınız havaalanında poşetin içeriğine el konabilir.

 

Eğer tereddüdünüz var ise lütfen seyahatinizden önce havayolu şirketi veya seyahat acentenize sorunuz. Havaalanındaki güvenlik görevlileri ve havayolu şirketi personeline yardımcı olunuz.

 

 

Uçakaltı bagajında sıvı kısıtlaması yoktur ancak; tehlikeli maddeler sınıfına giren sıvılarda havayolu işletmesinin politikasına uyulmalıdır.

Yolcu olarak seyahat eden uçuş ekibi/personel sıvı kısıtlamasına tabidir.

Bu kuralların dışında kalan uygun olmayan her türlü sıvı , güvenlik kontrol noktasında bulunan sıvı imha kutularına atılacaktır.

Kabin/El Bagajı Nedir

El Bagajı Nedir?
El bagajı ya da kabin bagajı, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere yolcuların uçakta yanına alabildiği eşyaların bütününü kapsar. El çantası, dizüstü bilgisayar çantası vb. eşyalarınızı, kontrol noktalarından geçirmek kaydı ile uçağın içine alabilir, dilerseniz kabin içerisinde bulunan dolaplara yerleştirebilirsiniz.
El Bagajı Taşıma Kuralları Nelerdir?
Uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı getirebilirsiniz. (Pegasus Havayolları)
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir.
Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. (THY)
Uçak bileti alırken kabin bagajı olarak neleri yanınıza alıp alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Uçuş güvenliği gereği, uçuş sırasında problemlere neden olabilecek ve taşınması yasak eşyalar hakkında müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz?
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır. Ayrıca 100’er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz.
El Bagajında Sıvı Kısıtlaması Uygulaması Nedir?
Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100 ml.’lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir; bunun için 1 litrelik buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz. Check-in’e verdiğiniz bagajlar bu sınırlamanın dışındadır.
Kısıtlamaya Neler Dahildir?
Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı, Deodorantlar, macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler, 
Hangi Durumlar İstisnadır?
İlaçlar (Reçete, sağlık raporu ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla) Bebek mamaları (Bebeğin uçakta olması ve yolculuk süresince tüketebileceği miktar kadar)
Not: Güvenlik görevlileri bu istisnai durumu belgelemenizi ve ilacı/sıvıyı/ mamayı tatmanızı talep edebilir.
Gümrüksüz Mağazadan Aldığım Ürünlerde Uygulama Nasıl İşleyecek?
Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında aldığınız ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konacak ve poşetin ağzı yapıştırılacaktır. Bu poşet ve ürüne ait fatura, güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınacaktır. Eğer varış noktanıza başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecekseniz, son ineceğiniz havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasını açmamanız önem taşımaktadır. Aktarma yapacağınız havaalanındaki sıvı kısıtlamaları uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiyi gümrüksüz mağazalardan öğrenebilirsiniz.
Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz.
Bebekle yolculuk etmeniz durumunda, uçuş sırasında bebeğinizin ihtiyacını karşılayacak kadar sıvı ya da katı bebek mamasını kabinde taşıyabilirsiniz.
Solunum cihazınızı kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında olması ve silah biçiminde olmaması koşuluyla, bir adet çakmağı kabin içinde taşıyabilirsiniz.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Bagajlarınızı hazırlarken hava yolları kurallarını göz önünde bulundurmanız, güvenlik kontrolünden sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlar. Seyahat edeceğiniz noktaya zamanında ve konforlu bir şekilde ulaşmanız için check-in kuralları ile beraber el bagajı kurallarına tamamen uymanız gerekmektedir.

Kabin/El bagajı ile ilgili tüm detaylara farklı havayollarına ait ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz:
https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/kabin-bagaji/
https://www.flypgs.com/pegasus-bagaj-kurallari

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası