osmangazi üniversitesi uzaktan eğitim bölümleri / osmangazi üniversitesi uzaktan eğitim bölümleri | UZEM Giriş

Osmangazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bölümleri

osmangazi üniversitesi uzaktan eğitim bölümleri

kaynağı değiştir]

Fakülteler[değiştir

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacına, faaliyet alanlarına, işleyişine, yönetim organlarına ve yönetim organlarının görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 4/11/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu,

b) Merkez (ESUZEM): Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini,

c) Müdür: Merkezin Müdürünü,

ç) Rektör: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörünü,

d) Ãœniversite: EskiÅŸehir Osmangazi Ãœniversitesini,

e) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu

ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Amacı, Faaliyet Alanları, Yönetim Organları ve Görevleri

Merkezin amacı

MADDE 5 –

Merkezin faaliyet alanları

MADDE 6 – (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Üniversite bünyesinde yürütülen önlisans, lisans, yüksek lisans ve yaşam boyu eğitim dahil tüm uzaktan eğitim programları için gereken teknik desteği sağlamak.

b) Üniversite tarafından uzaktan eğitim yoluyla yürütülecek olan diploma ve sertifika programlarının standartlarını belirlemek, ders içeriklerini hazırlamak, paydaşlara gerekli eğitimleri vermek, öğretim yönetim sistemi ve sunucu altyapılarını hazırlamak.

c) Gerek Üniversite içi, gerekse Üniversite dışı projelerde ihtiyaç duyulan yazılım, otomasyonları ve ders içeriklerini gerçekleştirmek, akreditasyonları yapmak, bu konularda danışmanlık yapmak ve gerekli koordinasyonu sağlamak.

ç) Bilgi toplumuna geçiş sürecinde Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yardımcı nitelikteki eğitimlerin e-öğrenme vasıtasıyla yaygınlaştırılması için bilimsel ve teknolojik araştırmaları yapmak veya önermek.

d) Uzaktan eğitim ile ilgili araştırma ve uygulamalarda yerli ve yabancı kuruluşlarla işbirliği yapmak.

e) Üniversite dışındaki ulusal ve uluslararası düzeyde kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaç duyacakları alanlara yönelik ortak uzaktan eğitim sertifika, önlisans, lisans ve lisansüstü programlar düzenlemek, uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek kurs ve seminerleri önermek ve bu faaliyetleri projelendirmek.

f) Uzaktan eğitim konusunda bölgesel, ulusal ve uluslararası toplantı, seminer, çalıştay, konferans ve sempozyumlar düzenlemek.

g) Uzaktan eğitim programlarında görev alacak öğretim elemanlarını belirlemek, görevlendirmek, işbirliği ve koordinasyonu sağlamak.

ğ) Uzaktan eğitim programlarına öğrenci kabulleriyle ilgili gerekli duyuruları yapmak, kayıt, giriş sınavı, kredilendirme ve benzeri işlemleri gerçekleştirmek.

h) Uzaktan eğitim kapsamında önlisans, lisans, lisans tamamlama, lisansüstü programlar ile kurs, seminer ve sertifika programlarını internet tabanlı uzaktan eğitim yöntemiyle yürütmek; bu kapsamda, ders yükleme, sanal sınıf, beyaz tahta, çevrimiçi sınav ve benzeri uzaktan eğitim uygulamalarında bulunmak.

ı) Uzaktan eğitim programlarında görevli öğretim elemanlarına; e-öğrenme platformunun kullanımı, ders materyali tasarımı ve geliştirilmesi ile ölçme ve değerlendirme konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmak.

i) Uzaktan eğitim programlarına katılan öğrencilere uzaktan eğitim sistemiyle ilgili eğitimler vermek.

j) Uzaktan eğitim programlarını başarıyla bitiren öğrencilere sertifika, ders geçme ve benzeri belgeleri vermek.

k) Uzaktan eğitim programlarında sunulan altyapının yeterliliği, sistem performansı, öğrenci destek hizmetleri ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapmak.

l) Öğrencilerin derse katılımı, başarı durumları ve verimlilikle ilgili gerekli ölçme ve değerlendirmeleri yapmak, sistemle ilgili görüş ve önerileri değerlendirmek.

m) Uzaktan eğitim sisteminin işleyişi ve verimliliği ile ilgili bilimsel araştırmalar yapmak ve sonuçlarını bilim dünyasıyla paylaşmak.

n) Uzaktan eğitim ile ilgili araştırma ve uygulamalarda yerli ve yabancı kuruluşlarla işbirliği yapmak.

o) Rektörlükçe önerilen ve/veya Yönetim Kurulunca kararlaştırılan diğer faaliyetleri gerçekleştirmek.

Merkezin yönetim organları

MADDE 7 – (1) Merkezin yönetim organları şunlardır:

a) Müdür.

b) Yönetim Kurulu.

c) Danışma Kurulu.

Müdür

MADDE 8 – (1) Müdür; Üniversite öğretim üyeleri arasından üç yıl süre ile Rektör tarafından görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdür çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere Üniversitenin öğretim elemanları arasından en fazla iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdürün görevi sona erdiğinde müdür yardımcılarının da görevi sona erer. Müdür görevi başında bulunmadığı zamanlarda yardımcılarından birini vekil bırakır. Vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür görevlendirilir. Müdür istediğinde yardımcılarını değiştirebilir.

Müdürün görevleri

MADDE 9 – (1) Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak.

b) Yönetim Kurulunu toplantıya çağırmak, başkanlık etmek ve Yönetim Kurulunun hazırladığı çalışma programını ve aldığı kararları uygulamak.

c) Danışma Kurulunu toplantıya çağırmak, başkanlık etmek ve Danışma Kurulunun önerilerini Yönetim Kuruluna sunmak.

ç) Merkezin hedef ve planları ile yıllık faaliyet raporunu hazırlayarak Rektörlüğe sunmak.

Yönetim kurulu

MADDE 10 – (1) Yönetim Kurulu; Müdür, müdür yardımcıları ve Müdürün önerisi üzerine Üniversite öğretim elemanları arasından Rektör tarafından görevlendirilen dört üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine, aynı usulle yenileri atanır. Müdür, Yönetim Kurulunun Başkanıdır. Yönetim Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır.

Yönetim kurulunun görevleri

MADDE 11 – (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Gerektiği zamanlarda Müdürün çağrısı üzerine toplanmak ve Merkezin çalışmaları ve yönetimi ile ilgili konularda karar almak.

b) Bu Yönetmelikte belirlenen esaslar doğrultusunda Merkezin çalışma ve yönetimi ile ilgili konularda kararlar almak.

c) Uzaktan eğitim programları ile bu programlar sonunda verilecek katılım belgeleri, sertifika, ders geçme belgesi ve benzerlerine ilişkin esasları belirlemek.

ç) Merkezin görevleri doğrultusundaki faaliyetleri yürütmek üzere alt birimler kurmak.

d) Merkeze gelen iş ve proje tekliflerini değerlendirmek ve önerilerde bulunmak.

e) Müdürün her yıl sonunda hazırlayacağı faaliyet raporu ile çalışma planını incelemek ve karara bağlamak, bir sonraki yıla ait çalışma programının esaslarını belirleyerek Danışma Kuruluna sunmak.

Danışma kurulu

MADDE 12 – (1) Danışma Kurulu; Müdür, Müdürün önerisi üzerine Rektörün onaylayacağı Üniversite öğretim elemanları arasından seçilen sosyal bilimler alan temsilcisi, fen bilimleri alan temsilcisi, sağlık bilimleri alan temsilcisi, eğitim bilimleri alan temsilcisi, meslek yüksekokulları temsilcisi ile Üniversitenin Bilgi İşlem Daire Başkanı, Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Enformatik Bölüm Başkanı, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Bilgisayarlı Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanından oluşur.

Danışma kurulunun görevleri

MADDE 13 – (1)  Danışma Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin faaliyetlerini gözden geçirerek ilgili konularda Yönetim Kuruluna gerekli tavsiyelerde bulunmak.

b) Müdür tarafından hazırlanmış ve Yönetim Kurulunca onanmış yıllık faaliyet raporunu, çalışma programını, eğitim faaliyetlerini değerlendirmek.

c) Yapılmış ve halen yürütülen çalışmalar hakkında görüş bildirmek.

ç) Uzaktan eğitim faaliyetleri konularında Yönetim Kuruluna danışmanlık yapmak.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Personel ihtiyacı

MADDE 14 – (1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca, Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde ilgili diğer mevzuat hükümleri ve Senato kararları uygulanır.

Yürürlük

MADDE 16 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 17 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesidir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin kuruluşu, Eskişehir'de üniversite yaşamını başlatan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakültelerinin kuruluş tarihi olan yılına dayanır.

18 Ağustos 'te çıkan sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi adı ile yeni bir üniversite kurulmuş ve Anadolu Üniversitesine bağlı olan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakülteleri, Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları, Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bu Üniversiteye bağlanmıştır. 'te Sivrihisar Meslek Yüksekokulu, 'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 'da Eskişehir Sağlık Yüksekokulu ('te Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür), 'de Eğitim Fakültesi kurularak Üniversite bünyesine katılmıştır.

yılında adı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) olarak değiştirilen üniversitenin bünyesinde, 'de Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ('te Turizm Fakültesine dönüştürülmüştür), Mahmudiye Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı 'de Diş Hekimliği Fakültesi, 'da Sanat ve Tasarım Fakültesi, 'da Eskişehir Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurulmuştur. yılında Fen Edebiyat fakültesi, Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak ikiye ayrılmıştır.

Öğretim Yılı itibarıyla, 13 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü'de, 'ü Doktora, 'ü Yüksek lisans, 'si Lisans ve 'sı Önlisans olmak üzere toplam öğrenci öğrenim görmektedir.[2]

Akademik Birimler[değiştir

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Taban Puanları

Bölüm AdıPuan TürüKontenjanYer.



Başarı SırasıTaban Puanı  Adalet TYT70+2
70+2
72
72
,
,


Çocuk Gelişimi TYT65+2
65+2
67

,
,


Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri TYT40+1
40+1
41
41
,
,


Acil Durum ve Afet Yönetimi TYT50+2
60+2
52
62
,
,


Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik TYT65+2
65+2
67
67
,
,


Tıbbi Laboratuvar Teknikleri TYT40+1

41

,



Eczane Hizmetleri TYT50+2
50+2
52
52
,
,


Ağız ve Diş Sağlığı TYT55+2
50+2
57
52
,
,


Tıbbi Görüntüleme Teknikleri TYT40+1
40+1
41
41
,
,


Uçak Teknolojisi TYT60+2
60+2
62
62
,
,


Tıp SAY+7
+6
+6
+6








,
,
,
,
Diş Hekimliği SAY+3
90+3
90+3
80+2

93
93
82




,
,
,
,
Anestezi TYT50+2
40+1
52
41
,
,


Bilgisayar Mühendisliği SAY90+3
80+2
70+2
70+2
93
82
72
72




,
,
,
,
İlk ve Acil Yardım TYT65+2
65+2
67
67
,
,


Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) SAY+3
+3
90+3
90+3


93
93




,
,
,
,
İlköğretim Matematik Öğretmenliği SAY50+2
60+2
60+2
60+2
52
62
62
62




,
,
,
,
İngilizce Öğretmenliği DİL60+2
60+2
60+2
60+2
62
62
62
62




,
,
,
,
Endüstri Mühendisliği SAY+3
+3
80+2
80+2


82
82




,
,
,
,
Sinema ve Televizyon SÖZ90+3
90+3
90+3
+3
93
93
93





,
,
,
,
Mimarlık SAY+3
+3
90+3
90+3


93
93




,
,
,
,
Makine Mühendisliği SAY+3
+3
+3
+3








,
,
,
,
Uçak Mühendisliği (İngilizce) SAY60+2



62







,
—-


Okul Öncesi Öğretmenliği SÖZ60+2
60+2
60+2
60+2
62
62
62
62




,
,
,
,
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık EA70+2
70+2
70+2
80+2
72
72
72
82




,
,
,
,
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) SÖZ50+2
50+2
40+1
30+1
52
52
41
31




,
,
,
,
Hemşirelik (Fakülte) SAY+4
+4
+3
+4








,
,
,
,
Endüstri Mühendisliği (KKTC Uyruklu) SAY2+0
1+0
1+0
1+0

1
1
1
Dolmadı



Dolmadı
,
,
,
Sınıf Öğretmenliği EA50+2
60+2
60+2
60+2
52
62
62
62




,
,
,
,
Hukuk EA60+2



62







,
—-


Sosyal Bilgiler Öğretmenliği SÖZ40+1
40+1
30+1

41
41
31





,
,
,

İnşaat Mühendisliği SAY+3
+3
+3
+3








,
,
,
,
Karşılaştırmalı Edebiyat DİL60+2
60+2
50+2
60+2
62
62
52
62




,
,
,
,
İlahiyat SÖZ+4
+4
+4
+4








,
,
,
,
Türk Dili ve Edebiyatı SÖZ80+2
80+2
80+2
80+2
82
82
82
82




,
,
,
,
Görsel İletişim Tasarımı SÖZ70+2
70+2
70+2
60+2
72
72
72
62




,
,
,
,
Kimya Mühendisliği SAY60+2
60+2
60+2
60+2
62
62
62
62




,
,
,
,
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi EA60+2
60+2
60+2
60+2
62
62
62
62




,
,
,
,
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği SAY60+2
60+2
60+2
60+2
62
62
62
62




,
,
,
,
Tarih SÖZ80+2
80+2
80+2
80+2
82
82
82
82




,
,
,
,
Ebelik (Fakülte) SAY80+2
80+2
80+2
70+2
82
82
82
72




,
,
,
,
İlahiyat (İÖ) SÖZ+3
+4
+4
+4








,
,
,
,
Fen Bilgisi Öğretmenliği SAY50+2
60+2
60+2
60+2
52
62
62
62




,
,
,
,
Uluslararası İlişkiler EA60+2
60+2
60+2
60+2
62
62
62
62




,
,
,
,
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri SAY70+2
70+2
70+2
80+2
72
72
72
82




,
,
,
,
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İÖ) EA50+2
50+2
60+2
60+2
52
52
62
62




,
,
,
,
Uluslararası İlişkiler (İÖ) EA50+2
50+2
60+2
60+2
52
52
62
62




,
,
,
,
Sağlık Yönetimi (Fakülte) EA70+2
70+2
70+2
60+2
72
72
72
62




,
,
,
,
Maliye TYT20+1
80+2
25+1
80+2
80+2
80+2
3
82
9
82
82
82
Dolmadı






,

,
,
,
İşletme EA80+2
80+2
80+2
85+3
82
82
82
88




,
,
,
,
Kimya SAY30+1
30+1
30+1
30+1
31
31
31
31




,
,
,
,
İktisat EA+3
+3
+3
+3








,
,
,
,
Biyoloji SAY30+1
30+1
30+1
30+1
31
31
31
31




,
,
,
,
Maliye (İÖ) EA60+2
60+2
80+2
80+2
62
62
82
82




,
,
,
,
Bahçe Bitkileri SAY35+1
35+1
35+1
35+1
36
36
36
36




,
,
,
,
İşletme (İÖ) EA80+2
80+2
80+2
85+3
82
82
82
88




,
,
,
,
İstatistik SAY50+2
50+2
50+2
60+2
52
52
52
61



Dolmadı
,
,
,
Dolmadı
Fizik SAY25+1
25+1
25+1
20+1
26
26
26
21




,
,
,
,
İktisat (İÖ) EA90+3
90+3
+3
+3
93
93






,
,
,
,
Tarla Bitkileri SAY45+2
45+2
45+2
45+2
36
47
47
47
Dolmadı



Dolmadı
,
,
,
Gıda Mühendisliği SAY30+1



31







,
—-


Turizm İşletmeciliği (Fakülte) EA60+2
60+2
65+2
65+2
62
62
67
67




,
,
,
,
Zootekni SAY30+1
30+1
30+1
30+1
7
31
31
26
Dolmadı


Dolmadı
Dolmadı
,
,
Dolmadı
Tarımsal Biyoteknoloji SAY40+1
40+1
40+1
40+1
11
41
41
41
Dolmadı



Dolmadı
,
,
,
Turizm İşletmeciliği (Fakülte) (İÖ) EA40+1
40+1
65+2
65+2
13
41
67
60
Dolmadı


Dolmadı
Dolmadı
,
,
Dolmadı
İlahiyat (M.T.O.K.) SÖZ15+0



15







,
—-


İlahiyat (M.T.O.K.) (İÖ-Ücretli) SÖZ12+0



12







,
—-


Muhasebe ve Vergi Uygulamaları TYT50+2
50+2
24
52
Dolmadı
,


Bankacılık ve Sigortacılık (Uzaktan Öğretim) TYT30+1
20+1
31
21
,
,


Lojistik TYT55+2
55+2
36
57
Dolmadı
,


Makine TYT45+2
45+2
17
47
Dolmadı
,


Sağlık Kurumları İşletmeciliği TYT60+2
60+2
22
62
Dolmadı
,


Raylı Sistemler İşletmeciliği TYT50+2
50+2
23
52
Dolmadı
,


Elektrik TYT55+2
50+2
47
52
Dolmadı
,


Turist Rehberliği TYT24+1
30+1
7
15
Dolmadı



Sosyal Hizmetler TYT70+2
70+2
42
72
Dolmadı
,


İş Sağlığı ve Güvenliği TYT35+1
35+1
21
36
Dolmadı
,


Posta Hizmetleri TYT80+2
80+2
16
51
Dolmadı



Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı TYT60+2
60+2
22
38
Dolmadı



Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği TYT50+2
50+2
22
44
Dolmadı



Moda Tasarımı TYT35+1
30+1
11
24
Dolmadı



İnşaat Teknolojisi TYT45+2
45+2
32
45
Dolmadı



İç Mekan Tasarımı TYT45+2
45+2
47
47
,
,


Spor Yönetimi TYT50+2
50+2
52
52
,
,


Raylı Sistemler Yol Teknolojisi TYT30+1
30+1
19
31
Dolmadı
,


Bilişim Güvenliği Teknolojisi TYT30+1
40+1
4
13
Dolmadı



Harita ve Kadastro TYT70+2
70+2
72
72
,
,


Turizm ve Otel İşletmeciliği TYT30+1
30+1
7
30
Dolmadı



Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği TYT60+2
60+2
62
62
,
,


Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi TYT35+1
35+1
7
24
Dolmadı



Elektronik Teknolojisi TYT30+1

7

Dolmadı



Aşçılık TYT60+2
60+2
62
62
,
,


Mimari Restorasyon TYT25+1
30+1
3
6
Dolmadı



 Laborant ve Veteriner Sağlık TYT50+2
50+2
52
52
,
,


Bankacılık ve Sigortacılık TYT25+1
30+1
3
13
Dolmadı



Raylı Sistemler İşletmeciliği (Uzaktan Öğretim) TYT60+2
60+2
62
62
,
,


Raylı Sistemler Makinistliği TYT40+1
40+1
41
41
,
,


 Adalet (İÖ-cretli) TYT70+2
70+2
72
72
,
,


Bilgisayar Programcılığı TYT60+2
50+2
62
52
,
,


Sivil Savunma ve İtfaiyecilik TYT70+2
70+2
72
72
,
,


Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri TYT50+2
50+2
52
52
,
,


Maden Mühendisliği SAY20+1
30+1
30+1
30+1
20
10
14
16
Dolmadı

Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı

Dolmadı
Dolmadı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.