en iyi yazı klavyesi / Kullananların Tavsiye Ettiği En İyi 12 Klavye

En Iyi Yazı Klavyesi

en iyi yazı klavyesi

etiket Kullananların Tavsiye Ettiği En İyi 12 Klavye

Haberler

Vitrin

Elektronik

Kullananların Tavsiye Ettiği En İyi 12 Klavye

Çalışırken zaman kazandıran, oyun oynarken keyif artıran, tercihlerde ilk sıralarda yer alan kullanımı konforlu en iyi klavye önerilerini sizin için derledik. Gelin birlikte göz atalım.

Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

“Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir.” 

1. Logitech G512 Carbon RGB Mekanik Oyun Klavyesi

1. Logitech G512 Carbon RGB Mekanik Oyun Klavyesi

2. Microsoft N9Z-00017 Akıllı Smart Tv Siyah All In One Kablosuz Klavye

2. Microsoft N9Z-00017 Akıllı Smart Tv Siyah All In One Kablosuz Klavye

3. SteelSeries Apex 3 Gaming Klavye

3. SteelSeries Apex 3 Gaming Klavye

4. Gamepower Warlock Compact Mavi Switch Mekanik Oyuncu Klavyesi

4. Gamepower Warlock Compact Mavi Switch Mekanik Oyuncu Klavyesi

5. Rampage KB-RX77 Runner Siyah Usb Rainbow Aydınlatmalı Q Gaming Klavye

5. Rampage KB-RX77 Runner Siyah Usb Rainbow Aydınlatmalı Q Gaming Klavye

6. Everest KB-BT82 Kablosuz Klavye

6. Everest KB-BT82 Kablosuz Klavye

7. Logitech MK220 Kablosuz Q Klavye Mouse Seti

7. Logitech MK220 Kablosuz Q Klavye Mouse Seti

8. Gamepower Saber RGB Mekanik Mavi Switch Klavye

8. Gamepower Saber RGB Mekanik Mavi Switch Klavye

9. Logitech G213 Prodigy RGB Türkçe Oyuncu Klavyesi

9. Logitech G213 Prodigy RGB Türkçe Oyuncu Klavyesi

10. REDRAGON K509 Dyaus Oyun Klavyesi

10. REDRAGON K509 Dyaus Oyun Klavyesi

11. Logitech K380 Kompakt Kablosuz Bluetooth Türkçe Q Klavye

11. Logitech K380 Kompakt Kablosuz Bluetooth Türkçe Q Klavye

12. A4 Tech KM-720 Usb F Kablolu Klavye

12. A4 Tech KM-720 Usb F Kablolu Klavye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bilgisayarların en önemli çevre bileşenlerinden birisi klavyedir. Üstelik yalnızca bilgisayarların değil, tabletler, televizyonlar hatta telefonlar için bile gerekli bir ekipman olabilir klavyeler. Bu nedenle en iyi kablosuz klavye arayışı birçok kullanıcının hayatında yer almaktadır.

Biz de bu arayışa yardımcı olmak amacıyla en iyi kablosuz klavye önerilerimizden oluşan bir liste hazırlamaya karar verdik. Bu listemizde dikkat ettiğimiz kriterler bütçe, kalite, özellikler ve tabii ki tasarım oldu. Listemizdeki ürünleri ucuzdan pahalıya doğru gidecek şekilde sıraladık. Böylece sizin ihtiyacınız olan aralığa kadar olan tüm modelleri inceleyebilirsiniz.

En İyi Kablosuz Klavye Önerileri

Eğer bir kablosuz klavye almak istiyorsanız şu anda bu yazıyı okuyor olmanız oldukça yüksek bir ihtimale sahip. Peki kablosuz klavye alırken dikkat etmemiz gereken unsurlar nelerdir? Önerilerimize geçmeden önce dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atalım.

Her teknolojik üründe olduğu gibi kablosuz klavye alırken de öncelikle yapmanız gereken bir bütçe belirlemektir. Böylece sahip olduğunuz fiyat aralığındaki ürünleri kıyaslayabilir, ürünlerin özelliklerini göz önünde bulundurarak alışveriş yapabilirsiniz. Tüm bunları yaparken cebinizi de düşünmüş olursunuz.

Bunun haricinde ürünü hangi amaçla kullanacağınız da büyük önem teşkil ediyor. Örneğin, televizyon ile kullanacağınız bir kablosuz klavyede oyuncular için gerekli olan özelliklerin yer almasına pek ihtiyacınız olmayacaktır. Aynı şekilde, bilgisayarda kullanacağınız bir klavyenin, tablet için satın alacağınız bir klavyeden daha donanımlı olması gerekebilir. Bu nedenle ürünü nerede kullanacağınıza karar vermeniz gerekmektedir.

Bunun haricinde ürünün batarya özellikleri, fonksiyon tuşları, tuş hissiyatı gibi genel klavye özelliklerine de göz atmanız daha iyi bir karar vermeniz adına iyi olacaktır. Bizim sizler için seçtiğimiz en iyi kablosuz klavye önerileri ise şu şekilde:

MF Product Shift 0080

Listemizin ilk sırasında en uygun fiyatlı olan MF Product Shift 0080 modelini görüyoruz. Bu klavyenin özellikleri haricinde listede yer almasını sağlayan en önemli unsurlardan birisi şüphesiz ki fiyatı oluyor. Ancak fiyatından önce yine de özelliklerine bir göz atmakta fayda var.

MF Product Shift 0080, kablosuz bir multimedya klavye olarak satışa sunuluyor. Genel özelliklerinin haricinde 10 adet kısayol tuşu bulunduran bu ürün kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Buna ek olarak ürünün sağlam ve dayanıklı bir yapısı olduğunun altı çiziliyor. Öyle ki sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı bir klavye olduğu da belirtiliyor.

Bunun haricinde kablosuz bir klavye olmasının yanı sıra tak-çalıştır kullanım imkanı da sağladığı ifade ediliyor. Ayrıca, ayarlanabilir yüksekliğe de sahip olan bu model, düşük bütçeye sahip kişiler için mükemmel bir fırsat sunuyor. MF Product Shift 0080, internet üzerinden satış yapan mağazalarda yaklaşık 165 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılara satılıyor.

Logitech K270

En iyi kablosuz klavye listemizin ikinci sırasında yer alan Logitech markası, klavye konusunda en başarılı üreticilerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Listedeki ilk ürünü olan K270 haricinde de kendisini içerik boyunca bol bol göreceğiz. Ancak öncelikle düşük bütçeye sahip kişiler için üretilen K270 modelinin özelliklerine bakalım.

Klavyede sekiz adet hızlı erişim tuşu bulunduğu ifade ediliyor. Bunların arasında ses ve müzik kontrolü, e-posta gibi konular için kısayol olan bu tuşlar kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda tam büyüklükteki bu klavyede numerik bir tuş takımı da yer alıyor.

Logitech’in bu cihazı pil konusunda da kullanıcılarını üzmüyor. 24 aya kadar dayanabilen pil performansı gösteren cihazın gizli silahlarından birisi de bekleme modu oluyor. Bekleme modunda pil tasarrufu da yapan klavye ile batarya masrafı da azalıyor. Aynı zamanda ayarlanabilir yükseklik, sıvı dökülmelerine karşı koruma ve başarılı bir yazma hissi de sunuyor. Logitech tarafından üretilen K270 kablosuz klavye yaklaşık 400 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Microsoft N9Z-00017

En iyi kablosuz klavye önerileri listemizin üçüncü sırasında yer alan modeli ise Microsoft tarafından geliştirilen bir All-in-One akıllı TV klavyesi oluyor. Adından da anlaşılabileceği gibi bu klavye ile akıllı televizyon kullanmak çok daha kolay bir hale geliyor.

Kompakt boyutu, medya için tasarlanmış kısayolları ve ses kontrol tuşları gibi özelliklere sahip olan bu model, her akıllı TV kullanıcısının işini kolaylaştırıyor. Bir film, müzik, video ya da fotoğraf ararken kullanabileceğiniz bu klavye sayesinde kumanda ile mücadele etme devri sona eriyor.

Bu klavye içerisinde yer alan en önemli özelliklerden birisi de multi-touch dokunmatik sürücü oluyor. Bir touchpad işlevi gören bu bölge ile aynı zamanda klavyeyi fare gibi de kullanabiliyorsunuz. Buna ek olarak kişiselleştirilebilir kısayol tuşları ve sıvıya dayanıklı tasarımı ile Microsoft’un kablosuz klavyesi mükemmel bir deneyim sağlıyor. 9 metreye kadar destekleyen klavyenin fiyatı ise yaklaşık 600 TL’den başlıyor.

Logitech K380

En iyi kablosuz klavye önerileri listemizde yine bir Logitech modeliyle karşılaşıyoruz. Bu sefer biraz daha yüksek bütçeye hitap eden bir ürün ile karşımıza çıkan Logitech, bu alandaki başarısını gözler önüne seriyor. Logitech K380 modeli, listemizin sıradaki konuğu oluyor.

Bluetooth 3.0 teknolojisine sahip olan Logitech K380 yaklaşık olarak 10 metreye kadar kablosuz menzil desteğine sahip. Bu ürünün en güzel yanlarından birisi ise şık tasarımı oluyor. Ufak ve modern yapısı ile birçok cihazla uyum gösteren Logitech K380, 24 aylık pil ömrü ile göz dolduruyor.

Bu klavyenin üstünde de kısayol tuşları yer alıyor. Ancak desteklediği ürün çeşitliliğinden dolayı kısayol tuşları da biraz farklılık gösterebiliyor. Yalnızca bilgisayar ile değil Android telefon, tablet ve iOS cihazlarla da kullanmak mümkün. Aynı anda birden fazla cihazla da bağlanabilen bu ürünü fiyatı yaklaşık olarak 610 TL’den başlıyor.

Royal Kludge RK68

En iyi kablosuz klavye önerileri listemize Royal Kludge RK68 modeliyle devam ediyoruz. Listemizde ilerledikçe ürünlerin fiyatı da artış gösteriyor. Ancak bu artış yalnızca fiyat konusunda değil aynı zamanda özelliklerde de yer alıyor. Böylece daha çok özelliğe sahip ürünler karşımıza çıkıyor. Bunlardan birisi de Royal Kludge RK68 oluyor.

Öncelikle ürünün numerik tuş takımı olmadığını belirtmek gerekli. Bu nedenle ürünün boyutu daha küçük ve kompakt bir tasarıma sahip. Bu kimi kullanıcılar için bir avantaj kimileri için ise bir dezavantaj oluyor. Ancak küçük boyutlu bir klavye arıyorsanız sizi sevindirecektir.

Hem kablolu hem de kablosuz bir şekilde kullanılan Royal Kludge RK68, özelleştirmeye oldukça elverişli. Birden çok mekanik anahtarla uyumlu olan bu cihaz sizin kullanım tarzınıza uyum sağlıyor. İstediğiniz anahtar yapısına göre değiştirme imkanınız bulunuyor. Ayrıca ürünün mekanik olduğunu da belirtelim.

Type-C destekli olan bu ürün 1450 mAh batarya ile sunuluyor. Hem tablet hem de telefonlarla bağlanabilen RK68, RGB LED ışıklandırmaya da sahip. Aynı zamanda aynı anda 5 farklı cihaz ile eşleşebiliyor. Böylece bilgisayarınız ve telefonunuzda aynı anda kullanmanız mümkün hale geliyor. Royal Kludge RK68’in fiyatı ise yaklaşık 1.200 TL’den başlıyor.

Logitech Pop Keys

En iyi kablosuz klavye önerileri listemizde yer alan sıradaki ürün Logitech Pop Keys oluyor. Eşsiz ve ilgi çekici tasarımıyla Logitech Pop Keys, pek çok kullanıcının günlük kullanımına hitap ediyor. Üstelik farklı renk seçenekleriyle de özelleştirmek mümkün.

İnce kalem pil ile çalışan klavyenin 1000 günlük bir pil ömrü olduğu ifade ediliyor. Standart Türkçe Q klavye olan bu cihazda mekanik tuşlar yer alıyor. Ayrıca bu tuşların özelleştirilebildiğini belirtmek gerek. Aynı zamanda tekrar programlamak da mümkün oluyor. Bu sayede klavyeyi istediğiniz gibi özelleştirmek mümkün hale geliyor.

Cihazda multimedya tuşları ve emoji tuşları da yer alıyor. Böylece yalnızca klavyenizdeki bir tuşa basarak emoji gönderebiliyorsunuz. Aynı zamanda güç tasarrufu modu da üründe bulunuyor. Herhangi bir kurulum yapmadan takıp çalıştırabileceğiniz cihaz; Android, iOS, iPadOS, Chrome OS, macOS ve Windows işletim sistemlerini destekliyor. Bu klavyenin fiyatı ise yaklaşık 1.900 TL’den başlıyor.

HP Omen Spacer

En iyi kablosuz klavye önerileri arasında yer alan bir başka model ise HP Omen Spacer oluyor. Oyunculara hitap eden tasarımı ve özellikleriyle HP Omen Spacer, oldukça şık bir görüntüye sahip. Üstelik özellikleri de aynı seviyede seyrediyor demek yanlış olmayacaktır.

Kablosuz bir klavye olan HP Omen Spacer, maalesef Bluetooth desteğine sahip değil. Yalnızca USB alıcısı ile birlikte kullanmak mümkün. Ancak cihazda kablolu kullanım imkanı da sunuluyor. Ayrıca tak çalıştır özelliği sayesinde herhangi bir kurulum yapmanıza gerek kalmıyor.

Omen Spacer’ın önemli bir eksisi ise tuş takımının olmaması. Yine de Cherry MX mekanik tuşlar ve yeniden programlanabilir tuş desteği bu açığı kapatıyor. Ayrıca cihazda makro tuşlar yer alıyor. Klavyede LED aydınlatma da bulunuyor. Üstelik oyun sırasında ergonomik bir deneyim sağlamak için cihaza bilek desteği de eklemeyi ihmal etmiyor. Bu ürünün fiyatı ise yaklaşık 2.700 TL’den başlıyor.

Logitech K860

En iyi kablosuz klavye önerileri listemize ilginç tasarıma sahip olan bir ürün ile devam ediyoruz. Logitech tarafından üretilen K860, ergonomik bilek destekli bir kablosuz klavye olarak karşımıza çıkıyor. Bu ilginç tasarım sayesinde çok daha rahat bir yazma deneyimi hedefleniyor.

Bu tasarıma ulaşabilmek için klavye bir nevi ortadan ikiye bölünüyor. Böylece ellerinizin ve vücudunuzun çok daha kolay bir şekilde erişebileceği tuş takımı ortaya çıkıyor. Aynı zamanda omuzlarınız ve beliniz için de daha iyi bir deneyim sağlayacağı ifade ediliyor.

Ürünün tasarımı haricindeki özellikleri arasında fonksiyon tuşları ve 10 metreye kadar kullanım desteği yer alıyor. Ancak ürünün en önemli özelliği şüphesiz tasarımı oluyor. Uzun süre boyuncu yazı yazan ya da klavyeyle çalışan bir kişiyseniz Logitech K860 sizin için hayat kurtarıcı bir klavye olabilir. Bu başarılı ürünün fiyatı ise yaklaşık 2.200 TL’den başlıyor.

Logitech Craft Advanced

En iyi kablosuz klavye listemizin son sıralarına yaklaşırken karşımıza çıkan marka bir kez daha Logitech oluyor. Logitech Craft Advanced modeli, yazma noktasında en üst seviye deneyim sağlayacağını ifade ediyor. Üstelik bu klavye özellikleriyle de göz dolduruyor.

Logitech’in bu klavyesinde yer alan Crown isimli tuş, uygulamaya göre farklı denetim özellikleri sağlıyor. Uygulamalarla uyum gösteren bu tuş ile birçok işi klavye üzerinde halletmek mümkün hale geliyor. Buna ek olarak yaklaşan eli algılayan akıllı bir aydınlatma düzeneği de klavyenin üstünde yer alıyor.

Klavyenin yazış hissiyatı konusunda da oldukça başarılı olduğunun altı çiziliyor. Ekstra bir çaba göstermeden rahat bir şekilde yazı yazabileceğiniz bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda klavye sesinin de daha az çıktığı ifade ediliyor. Özellikleri saymakla bitmeyen Logitech Craft Advanced yaklaşık 3.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Apple Magic Keyboard

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kablosuz klavye modelleri listemizin son sırasında Apple Magic Keyboard yer alıyor. Teknoloji devi Apple, hizmet verdiği neredeyse tüm kategorilerde kullanıcılarını memnun eden ürünler üretmeyi başarıyor. Apple Magic Keyboard da bu ürünlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

iOS ve MacOS işletim sistemli cihazlarda kullanılabilen Apple Magic Keyboard, oldukça şık bir tasarıma sahip. Apple, klavyeyi siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcılarıyla buluşturuyor. Apple, klavyenin kullanım süresi performansı konusunda oldukça iddialı. Öyle ki Apple, klavyenin tek şarjla yaklaşık 30 gün performans gösterebildiğini belirtiyor.

Gerek tasarımıyla gerekse kullanımıyla kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başaran Apple Magic Keyboard, Türkiye’de 2.800 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşmaktadır. Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kablosuz klavye modelleri listemiz, Apple’ın bu klavye modeliyle son buluyor. Listemize göz atarak sizler için en uygun kablosuz klavye modelini kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Furkan Enes Dilek

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.


En iyi klavyelerin fiyatlarını ve kullanıcı yorumlarına göre öne çıkan modelleri derlediğimiz bu içeriği, 2022 verileriyle güncelledik. Mekanik, RGB, kablosuz ve sessiz klavyeleri de kapsayan bu kısa rehberde, 600 lira düzeyindeki modellerin yanı sıra 3.000 lirayı aşan fiyatlarıyla üst segment ürünleri de var.

İyi bir klavye, bilgisayar kullanımından keyif almayı sağlıyor. Zamanının büyük bölümünü bilgisayar başında geçiren gazeteciler gibi meslek gruplarında hem iş performansı hem de yaşam kalitesi için iyi bir klavye seçmek daha da önemli.

İhtiyaca ve zevke göre birçok farklı klavye türü var. Mekanik klavyeler, eskiden daktiloda olduğu gibi tuş seslerini duymak ve şişkin tuşları hissetmek isteyenlerin tercihi. “RGB,” yani tuş takımı renkli ışıklarla donatılmış klavyeleri daha çok oyunseverler kullanıyor. Dileyenler sessiz ve kablosuz klavye modellerine de yöneliyor.

2022’de üst üste gelen zamlarla Türkiye’de klavyelerin fiyatları, diğer ithal elektronik ürünleri gibi çok hızlı arttı. Bu ortamda, gazetecilerin de tercih edebileceği bu ürünlerin en iyilerini derlemeye çalıştık. Kullanıcı yorumlarına göre en iyi klavye modelleri ve güncel fiyatları* şöyle:

En iyi RGB klavye modelleri ve fiyatları

Klavye seçimini yaparken elbette önce hangi amaç doğrultusunda kullanacağınızı belirlemek gerekiyor. Örneğin oyun da oynayacaksanız daha büyük tuşlara sahip klavyeleri seçebilirsiniz. Oyun amaçlı klavyelerin diziliminde farklı fonksiyonlara sahip özel tuşları da bulabilirsiniz. Bu tuşlar ve programlanabilir klavyeler, oyun dışındaki amaçlar için de (örneğin iş) ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

İngilizce “red” (kırmızı), “green” (yeşil) ve “blue” (mavi) sözcüklerinin ilk harflerinden oluşturulan bir kısaltma olan RGB, klavyeler söz konusu olduğunda, tuş takımı ve programlanma işleviyle öncelikle oyuncuları hedef alan modelleri kapsıyor. Klavye modelleri içinde genelde en yüksek fiyatlı kategoriyi de RGB oluşturuyor. Bu klavyelerin tuş tepki süreleri de daha az. Hızlı kullanım için tasarlanmış RGB klavyeler, oyuncuların yanı sıra, yazı yazmak gibi işlerde hızı önemseyenleri de tatmin edebilir.

Türkiye’de oyuncu klavyeleri deyince aklımıza önce birkaç üretici geliyor: Everest marka klavyelerin çeşitli modelleri görece düşük fiyatlara sahip. Logitech’in üst segmentteki “gaming” serisi başta olmak üzere Razer, Rampage, SteelSeries ve Corsair gibi markalar da ön plana çıkıyor.

RGB klavyelerin son dönemde alışveriş sitelerinde ve teknoloji incelemelerinde yüksek puan alan modellerinden bazıları ve güncel fiyatları şöyle:

Razer Huntsman v2 Analog

 

Razer Huntsman v2 Analog klavye, şık bir tasarımla kullanıcıyı karşılıyor. Üst kısımda çok boşluk bırakılmamış, direkt tuşlarla başlıyor. Alt kısımda ise deri kaplı bir sünger var. Oyunlarda konfor sağlaması amacıyla eklenen bu detaylar avuç içi desteği olarak adlandırılıyor. Bu klavye aynı zamanda dijital döner düğmeye, medya tuşlarına ve Chroma RGB’ye sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Kablolu olarak sunulan Razer Huntsman v2 Analog, RGB renk skalasında 16.8 milyon renk ve çeşitli efektlere sahip olmasının yanında 360 derece gerçek hareket özgürlüğü sağladığı iddiasında… Klavyede bulunan analog detayı ise “analog joystick” hissini taklit edecek şekilde geliştirilmiş.

Cihazın önemli bir eksisi ise oldukça yüksek fiyatı. Razer Huntsman v2 Analog bugünlerde Türkiye’deki 2 bin 700 TL’den başlayan ve 3 bin 600’e varan fiyat aralığında satılıyor.

Rampage Grand KB-R29

Rampage markasının en iyi klavye modeli olarak tanıtılan bu RGC cihaz, optik mekanik anahtarlara sahip. Bu anahtarın ne işe yaradığını mekanik klavyeler konulu Journo içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Rampage Grand KB-R29 tuşları, 100 milyon tıklanma ile oldukça uzun bir kullanım ömrü vadediyor. Multimedya işlevli olanlarla birlikte toplam 105 tuşu olan bu klavye, aynı anda birkaç tuşa basılığında iletilen verinin kaybolmasını engelleyen “anti ghosting” teknolojisiyle üretilmiş.

Suya ve toza karşı dayanıklı olduğu vurgulanan bu klavye, Razer’ın üstte bahsettiğimiz muadil modeline kıyasla daha uygun bir fiyata sahip. Bugün itibarıyla bu klavyenin Türkiye’deki fiyatı yaklaşık 900 TL.

Corsair K55 RGB Pro XT

Corsair’in RGB yapıdaki K55 Pro XT klavyesi, oyuncuların “kısa yol tuşlarına kolay bir şekilde ulaşmasına” olanak sağlayan bir tasarımla sunuluyor. Malzeme kalitesine önem verilen bu klavyede kol desteği bulunuyor. Membran yapılı mekanik tuşlarıyla yazı yazma ve oyun performansı oldukça yeterli.

Her tuşun altına yerleştirilen özel kauçuk sayesinde bir tuşa basıldığında ve çekildiğinde, bu tuşun hızla eski hâline dönmesi sağlanıyor. Bu sistemle sıfırdan bir klavye oluşturmak da oldukça kolay.

6 adet adanmış mod tuşu ve medya tuşları ile öne çıkan klavyenin USB slotunun olmaması ise hanesine eksi olarak yazılıyor. Tamamı değerlendirildiğinde orta segmentte bir klavye olan Corsair K55 RGB Pro XT, Türkiye’de 1.000 TL ve üzeri fiyatlardan alıcı buluyor.

Logitech G915 TKL Lightspeed kablosuz RGB

Birçok özelliği bünyesinde toparlayan bu mekanik ve kablosuz klavye, her tuşun ayrı ayrı aydınlatıldığı RGB özelliğine sahip. Logitech’in “G,” yani “gaming” (oyun) serisinin üyelerinden olan bu klavye şık ve fonksiyonel duruyor. Düşük profilli GL dokunmatik tuş anahtarları; “çizgisel” (lineer), “dokunsal” (tactile) ve “tıkır tıkır” (clicky) adlı üç versiyonda sunuluyor. Cihazın kablosuz kullanımda şarjının 135 güne kadar yeteceği vadediliyor.

Özel medya tuşuna ek olarka kenarsız ses tekerleğine de sahip olan Logitech G915 TKL, Türkiye’de 3 bin TL’den başlayan fiyat etiketiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

SteelSeries Apex Pro

2019 yılında piyasaya çıkmış olmasına rağmen SteelSeries imzalı Apex Pro, birçok teknoloji sitesinin “en iyi klavyeler” listesinde hâlen yer almayı sürdürüyor. Özel medya tuşları, herhangi ek yazılıma gerek duymayan RGB tam arka aydınlatma ve dâhili OLED ekran gibi özellikleriyle bu model dikkat çekiyor.

Bu modelin ayırt edici özelliklerinden biri, doğrusal “OmniPoint” anahtarları. Bu anahtarların temel özelliği, parmağınızla tuşlara uyguladığınız basıncı klavyenin hassas olarak ölçerek çalışabilmesini sağlaması.

Ancak yüksek fiyatının yanı sıra bu modelin bir eksisi daha var: Tuş takımı, yapısı gereği çok toz çekiyor.

SteelSeries Apex Pro’nun fiyatı mağazadan mağazaya çok değişiyor ama bugün için ortalama 2 bin 700 TL’den satıldığı görülüyor.

En iyi mekanik klavye modelleri ve fiyatları

Üsttekilerin bazıları da mekanik klavye özelliğine sahip olsa bile bunlar temelde oyuncular için tasarlanmış RGB klavyeler. Birçok gazeteci ise görece yüksek fiyatlar getiren oyuncu özelliklerini önemsemeyip sadece düz bir mekanik klavye isteyebilir. Farklı markaların bu segmentte de sunduğu onlarca model ve geniş bir fiyat yelpazesi bulunuyor. Öne çıkan mekanik klavyeler şöyle:

Monster Pusat K3 Pro

Aslında Monster da oyunculara yönelmesiyle dikkat çekiyor fakat Pusat K3 Pro, mekanik klavye olarak daha genel kullanımı kapsayan bu segmentte değerlendirilebilir. Tuş aydınlatmalı klavyenin ses ayar tekerleiği ve manyetik bileklik desteği de var.

Türkiye’de güncel fiyatı 900 TL düzeyinde.

MSI Vigor GK50 Elite

MSI Vigor GK50 Elite, “modülerliği” önemseyenler için iyi bir seçenek olabilir. Kutusundan, tuşları tek tek sökmek için bir aparat çıkıyor.

Mat renkli tuş takımının altında Kailh marka anahtarlar var. Bu sayede sessiz ve hızlı bir deneyim sunan klavye, aynı zamanda yüksek dayanıklılık vadediyor.

MSI Vigor GK50 Elite Türkiye’de 900 TL düzeyinde fiyatlarla alıcı buluyor.

Redragon Kumara K552

Mekanik yapıdaki bir diğer klavye ise Redragon K552. Siyaha ek olarak beyaz tasarımını da ekleyen markanın bu klavyesi, diğer benzer özellikteki cihazlardan renginin yanı sıra nispeten uygun olan fiyatı sayesinde de ayrılıyor.

Redragon Kumara K552, 600 TL civarında bir fiyata satın alınabiliyor.

En iyi kablosuz klavye modelleri ve fiyatları

Kablosuz klavyeler, özellikle uzaktan çalışma düzenine geçişle birlikte daha çok yaygınlaştı. Örneğin evinde masa başında çalışan bir gazeteci dilediğinde monitörü çevirip yandaki kaneye geçtiğinde kablosuz klavyeye ihtiyaç duyabiliyor.

Kablosuz klavyelerin dezavantajı ise şarj süresi, kullanım ömrü ve performans/fiyat oranı gibi alanlarda ortaya çıkabiliyor. 2022 itibarıyla Türkiye’de alınabilecek en iyi kablosuz klavye modellerin bazıları, güncel fiyatlarıyla birlikte şöyle:

Logitech Ergo K860 bölünmüş klavye

Farklı tasarımıyla çıktığı günden bu yana dikkat çeken Logitech imzalı Ergo serisinin K860 klavyesi daha doğal ve ergonomik bir yazım deneyimi vadediyor.

Kavisli yapısının yanı sıra tuş takımının bölünmüş olması da sıradışı. Alışmak zaman alsa da bu ergonomik tasarım sayesinde kullanıcının doğru duruşa (postür) yöneldiği, gerginliğinin azaldığı ve bileğinin %54 daha fazla desteklendiği vaatleri dikkat çekici.

Logitech’in diğer kablosuz cihazlarında olduğu gibi Ergo K860 da 2 yıl gibi uzun bir pil ömrüyle bizleri karşılıyor. Yeniden şarj etme zamanı geldiğinde, cihazın pil göstergesinde kırmızı ışık yanıyor. Klavyenin birden çok cihazla ve işletim sistemiyle uyumlu olduğunu da belirtmekte fayda var.

Logitech Ergo K860 modeli bugünlerde Türkiye’de 1.700-2.300 TL aralığında fiyatlarla satılıyor.

Mac kullananlara özel: Logitech Mac MX Keys Mini

Apple kullanıcıları için özel olarak tasarlanan ve minimalist tarzı seven kişiler için geliştirilen Mac MX Keys Mini, pratik bir deneyim isteyenlere sesleniyor.

Tuş düzeni, Mac ve iPad gibi Apple cihazlarındakiyle aynı. Minik olsa da emoji ve dikte için özel tuşlar var. Mikrofonu da tek bir kompakt tuşla açıp kapatabiliyorsunuz.

Yumuşak bir yazma deneyimi sunun klavyenin tuşları yarı gömülü. Klavyenin aydınlatma sistemi akıllı, parmaklar yakınlaştığında otomatik yanıp uzaklaştıklarında kapanıyor.

Tam şarj ile 10 güne kadar, arka plan aydınlatması kapalıyken 5 aylık bir kullanım ömrü var. Şarjı bittiğinde USB-C ile şarj edilen bu klavye, üç adete kadar Apple cihazıyla eşleştirilebiliyor ve Bluetooth ile düşük enerji kablosuz bağlantı sunuyor.

Logitech Mac MX Keys Mini Türkiye’de 1.700 TL’den başlayan fiyat etiketiyle tüketicileri karşılıyor.

En iyi sessiz klavye modelleri ve fiyatları

Bazı kullanıcılar klavyelerinde ne oyuncu özelliklerini önemser, ne de mekanik tuş gibi bir talepleri vardır. Ancak özellikle iş arkadaşları veya aile üyeleri tuş seslerinden rahatsız oluyorsa mutlaka sessiz bir klavye almak isteyebilirler. Altta özellikleri ve fiyatları verilen markalar ve modeller, işte bu talebe yönelik:

Logitech K380

Tasarım olarak MX Keys Mini ile oldukça benzeyen ancak Windows cihazlarla da eşleştirilebilen K380, minimalist çizgisiyle ve kablosuz yapısıyla öne çıkıyor.

Farklı renk seçenekleri sunulan K380 modelinin oldukça ince bir gövdesi var. Çoklu cihaz desteğine sahip klavye, Windows, macOS, iPadOS, ChromeOS, Android, iOS ve Apple TV ile kolayca bağlantı kurabiliyor.

K380’in bu bağlamdaki asıl vaadi, sessiz yazma deneyimi. 2 yıllık pil ömrü sunmasıyla da Mac MX Keys Mini’ye benziyor.

Logitech K380, diğer klavyelere nazaran daha küçük bir yapıda ve 600 TL civarında fiyatlarla satışta.

HyperX Alloy Core

Girişte oyuncuları hedefleyen RGB klavyelerin görece yüksek fiyatlı olduğunu söylemiştik ama HyperX Alloy Core hem RGI, hem de uygun fiyatlı ve sessiz bir klavye.

Membran yapı, sessizliğin yanı sıra dokunma hissi sağlıyor. 5 bölgeli ve çok renkli özelleştirme seçeneği ne sahip bu klavye, 120 ml’ye kadar sıvıya dayanabiliyor. Sistemi kilitlemeye olanak sağlayan kilit modu, hızlı erişim düğmemeleri ve aydınlatma seçenekleri de dikkat çekiyor.

HyperX Alloy Core bugünlerde Türkiye’de yaklaşık 500 TL’ye satın alınabiliyor.

* Not: Bu listede bugün itibarıyla güncel fiyatlar verildi. Teknoloji ürünlerinin fiyatları, kur farkı ve vergi oranları gibi çeşitli sebeplerle bir gün içinde bile çok değişebiliyor. Ayrıca satıcıların indirim kampanyaları da durumu her an etkiliyor. Bu yüzden farklı mağazalardaki en güncel fiyatların kontrol edilmesini öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – BİR F KLAVYEYE BAKARAK TÜRKÇE HAKKINDA ÖĞRENDİKLERİM

Etiketleren iyi klavye fiyatlarıklavye modellerimekanik klavye fiyatlarıöne çıkanlaroyuncu klavyelerirgb klavyeler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır