ankara beypazarı arası kaç km dir / Kızılay, Ankara - Beypazarı arası kaç km? Km

Ankara Beypazarı Arası Kaç Km Dir

ankara beypazarı arası kaç km dir

Ankara Nüfusu

Yorumlar & Bilgiler

Serkan15 Mart -

Istanbul kendi kendinemi saydiginiz ozellikleri kazandi zamaninda dogu roma imparatorlugu olmasi ve sonrasinda osmanli devletinin baskenti olmasi sebebiyle bu noktalara monash.pw neredeyse yillik bir baskent olmasina ragmen istanbulun 10 senede aldigi yatirimlara ve imtiyazlara sahip mi?Sanki sehirler yasayan kendi kararlarini kendileri veripte belli seviyelere gelmis gibi monash.pw baskent olmasi sebebi ile almasi gereken yatirimlari almis olsa zaten bugun istanbulun uzerinde bir sehir monash.pwt olmasa boyle olmazdi demissiniz baskent olarak ne kazandi mesela ankara?Baskent olmasada gayette boyle olurdu ulkenin merkezinde ve yine bolgesinin en buyuk sehri monash.pw ankara Baskent oldugu icin boyle oldu cikarimi son derece yanlis cunku baskent olmasina karsin almasi gereken hicbir yatirimi alamamis bir sehirden bahsediyoruz.

GerçekAnkaralı20 Mart -

Serkan bey Ankaramız da yatırım almamışsa, diğer iç anadolu illeri ölmüş bitmiş demektir. El insaf milyon nüfus bile tek başına bir yatırımdır. Kaldı ki ihracat ve ticaret hacmimiz de ortadadır. Gerçekleri göz ardı ederek bir yere varamayız ki. Ankara başkent, büyük bir şehir. Tıpkı Moskova gibi. Malesef köklü bir geçmişi yok. Ama geleceği oldukça umur verici. Bunu anlatmak istemiştim. Saygılarımla..

Ankara'lı20 Mart -

Ankara başkent olmasa 6 milyon değil milyonluk bir kent olurdu.
" ALINTI "
"Baskent olmasada gayette boyle olurdu ulkenin merkezinde ve yine bolgesinin en buyuk sehri olurdu." Buna tam olarak doğru diyemeyiz.
Doğrusu: Ankara başkent olmasa Türkiye'deki öne çıkan büyük bir kent olurdu. Konya ile İzmir arasında bir kent olurdu.

Serkan27 Mart -

Ankara kendi dinamikleri ile bu seviyeye geldi bakin bir tane yatirim soylemenizi istedim ama soyleyemediniz bile!Başkent olmasi hasebiyle yatirim alsa zaten bugun cok daha farkli bir yerde monash.pw stadi yok ankaranin bir ilcesi kadar nufusu olmayan sehirlerde bile daha buyuk stadlar monash.pw elini ayagini ankaradan cekmis durumda tamamen ozellikle son 20 monash.pw size soyleyeyim devletin ankaraya yaptigi tek yatirim yeni cso binasidir son 20 yildir baskada monash.pw baskentine dusman gibi davranan bir kurumsal yapi var maalesef ulkemizde.

Serkan7 Şubat -

Ankara sehrin icindeki arterler acisindan istanbula 10 basar istanbullularin arter olarak kullandigi guzergahlar ankarada mahalle iclerinde monash.pw ediyorum turkiyenin en az trafik sorunu yasayan sehridir arac yogunluguna ragmen.O yuzden ankarada yasamak medeniyette yasamaktir.

Ankara'lı13 Şubat -

% doğru. İstanbul'daki arter dedikleri yolda emniyet şeridi yok! Bu yüzden 36 saat araçta kaldılar geçen E5-Tem otoyolunda iki kar yağdı diye.

Ankara'lı6 Şubat -

Bu yönetimin iktidara bağlı olduğunu düşünüyorum. İktidar değiştiği anda İstanbul nüfusu düşüşe geçecek. Ancak İstanbul'daki tüm ekonomi Ankara'ya kaysa Ankara'da kaldırmaz bu kadar merkez ilçeyle, bu yüzden o ekonomi 80 ile eşit dağıtılmalı. O sayede hem Ankara gerçek dünya başkenti olur, yani dış hatlardaki uçuşlar, Thy'nin ana kulesi vs. hepsi Ankara'da olur, hem de gelişmemiş iller kalkınır.

Ankara'lı4 Şubat -

Pandemi bitmedi ki. İstanbul doğum oranından arttı ama Ankara pandemiden çok etkilendi yine. Antalya kadar arttı nüfusu. Ama gelecek sene den aşağı artmaz.

Adil10 Nisan -

Ankara suanki nufusu kaldırmıyor ayrıca ankaranin yuzolcumune aldanmayın güney aksaninda Şereflikoçhisar monash.pw deprem bölgesi kuzey tarafta Çamlıdere ve kizilcahamamin hemen yanı başında kuzey Anadolu fay hattı var kuzeydoğusunda kalecik Çankırı fay hattı geçiyor diğer yerler tarım arazisi ve sel tehlikesi var şuan Ankara tıka basa doldu.

ankaraci12 Haziran -

Hadi diyelim tuik yanlis gosteriyor, secim sandiklarina da mi yansimiyor saklanan bin batikentli? ve hic bir parti tepki gostermiyor. Hane hane saymis gibi kesin konusuyosun. Bence ilce sinirlari nerden geciyor onu iyice bir ogrenmende fayda var.

Batıkentli16 Kasım -

Batıkent'in nüfusu bin dolayında resmiyette ve bunun çeyreği de son 10 15 yılda yapılaşmış Turgut Özal Mahallesi'nde. Yani (eski) Batıkent'in nüfusu bin civarında ve bence zaten bu kadardır da. Artmamasını da dilerim, zira artması için semtin dokusunu oluşturan yapıların tek tek yıkılıp son 20 30 yıla "damgasını vurmuş" mimarlık harikası (!) apartmanlarla doldurulacağını göreceğiz.

serkan sakızlı2 Haziran -

Aslında Ankara'nın içi boşaltılıyor kamu bankaları ve merkez bankası istanbula taşınımonash.pwnın havalimanının dış hatları hayalet şehir gibi süper ligde 2 takımı vardı ikiside ligden düştü 19 mayıs stadı yıkıldı yerine stad yapılmadı 6 milyon nüfuslu şehirde sadece 22 bin kişilik tek bir stad kaldı.Ülkeye bir dünya kupası gelse muhtemelen ankarada tek bir maç oynanmayacak.Açık ve net bir şekilde cumhuriyetin başkenti ile bir hesaplaşma söz monash.pwda yapılmak istenen her sembol yapı bir şekilde önü kesiliyor ve yapılmımonash.pwçeler belki haklı olabilir ancak bu gerekçeler istanbulda hiçbir şekilde dikkate alınmıyor.Bütün bu olumsuzluklara rağmen ankara çok hızlı gelişmeye devam monash.pw başkent olması vesilesi ile alması gereken yatırımları almış olsaydı bugün zaten istanbulu her anlamda geçmiş monash.pw dediğim gibi cumhuriyet dönemi kazanımı olan ankara ile ilgili olarak bir hesaplaşma söz konusu.

Ankara'27 Nisan -

Bu güzelim siteyi berbat etmeyin ya. Bu siteye geldiğimizde ilin artı ve eksilerini görmek yerine yok efendim İstanbul Ankara'dan daha büyük, yok efendim Antalya İzmir'i geçer. Ya da yok Kırıkkale Ankara'ya bağlansın, Ankara kötü falan filan. Egolarımızı da ortaya çıkarıyor işte. Ben bu sitede gezmediğim illerin ürünlerini, neler olduğunu öğrenmek yerine bütün illeri birbiriyle kıyaslandığını görüyorum. Arkadaş Antalya, nasıl Bursa ile kıyaslansın ya. Biri sanayi şehri, işçi şehri, diğeri de doğa, turizm, eğlence şehri. Biri iş arıyorsa, Bursa, Kocaeli gibi kentlere gider, adamın biri de parası zaten varsa ve hareketli ancak iş imkanlarının daha kısıtlı olduğu bir yere gidecekse Antalya, Muğla gibi kentleri tercih eder. Diğer adamın ikisi de iklim beni etkilemez diyip hem eğlence hem de iş istiyorsa Ankara, Eskişehir tarzı kentlere gider. Ya da kirliliği ve altyapının kötü olmasını umursamayıp eğlence ve iş istersen İzmir, İstanbul gibi kentlere gider. Bu kadar basit. Biri birinden daha iyi değil. Hepsi aynı seviyede kentler. Ona bakarsak Los Angeles'ın bile bir sürü eksisini çıkarırız. Beni mesela iklim etkilemez. Hatta ben kar adamıyım. Bu yüzden en sevdiğim tarzda kentler Ankara, Eskişehir tarzı kentler. Belki başkası altyapının kötü olmasını umursamam der iş ve eğlence isterse İzmir, İstanbul tarzı kentleri tercih eder. Bu yüzden bence egolarımızı bir kenara bırakarak artık bunun farkına varmalıyız.

36

serkan sakızlı13 Nisan -

Konu nüfus değil zaten istanbullarının kendisini dünyanın en gelişmiş en güzel şehrinde yaşıyor olduklarını sanması ve ankara gibi bir başkente bile hiçte öyle olmadığını bildikleri halde taşra muamelesi yapması.Birde işin ekonomik kısmı var bütün ülke vergi veriyor ancak bütün imkanlardan faydalanan tek şehir istanbul sorun monash.pwşmiş ülkelerin hiç birisinde böyle bir sistem yok bütün şehirlerin öne çıktıkları alanlar var.Ülkeler bütün şehirlerine yatırımları yaparken olabildiğince eşit davranmaya çalışıyor sadece başkentler biraz imtiyaz sahibi olabilirken bizde durum çok farklı.

Başbuğ20 Nisan -

==ALINTI==
"Merkezciler, 'den beri merkez diye bir şey yok. Hala tutturmuşsunuz merkez de merkez diye"

Hocam merkez diye bir şey elbetteki vardır. Ben olayı nüfus açısından değerlendiriyorum. Bir şehrin nüfusunu şehir merkezi sınırları gösterir. Yani şehrin Km ötesindeki ilçe veya köyün şehir merkezine hiçbir katkısı yoktur. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesinin bu kadar uzaktaki yerleşim yerine bir katkısı yoktur. Mevcut "Büyükşehir Yasasının" iktidara bağlı olduğunu düşünümonash.pwimce iktidar değiştiği an tekrar eski sisteme dönülür. Böylece mevcut sistemden önceki (bence daha akılcı olan) İl merkezi-İlçe merkezi sınırlarına geri dönülür.

Mehmet sondağ29 Mayıs -

Ankara türkiyenin en güzel şehri ve başkent olmasından dolayı İstanbulu geride bırakmış bir şehirdir.

Ankara' lı2 Haziran -

Evet doğru. Ankara Türkiye'nin en yaşanası, en güzel şehridir. Sosyal yaşamda bir İstanbul değildir ama onca kütüphane, okul, fuar vs. daha birçok etkinliği var. Tabii ki Mamak'taki altyapısızlığı, Pursaklar'daki gaspları değil ama Çankaya, ilçe olan, yenimahalle, incek, bağlıca, eryaman, törekent ve daha birçok yer. Bu yerler zaten Ankara'nın %80'ini oluşturuyor. Yani Ankara tüm şehirleri geride bırakmıştır.

Ankara' lı1 Mart -

O %45 gecekondu diyen de benim. İnternetten git araştır, %0 gecekondu diyen 1 kaynak bile yok. Hem ben Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşıyorum ve dedikleriniz sadece Çankaya için doğru çünkü hakikaten Çankaya'da 1 gecekondu bile yok. Ve her geçen gün kentsel dönüşüm devam ediyor. sene sonra gecekondu kalmayacak.

serkan sakızlı3 Mart -

hocam %0 gecekondu demedim ama %45 de çok büyük bir rakam ankarada % arası gecekondu olması muhtemel ancak %45 çok büyük bir rakam şehrin yarısı gecekondu demek oluyor sizce gerçektende böylemi?

Ankara' lı4 Mart -

Şimdilik böyle. Eski başkan Ankara'yı 18 yılda mahvetti, şimdi yeni başkan o eski başkanın yaptıklarını senede temizleyecek ve hiç gecekondu kalmayacak. Ama 10 sene sonra. Bu mesajınızı sene sonra tekrar yazsanız o zaman doğru olur.

serkan sakızlı4 Mart -

Hocam bakın yani istatistiklere göre böyle birşey olması mümkün değil şehrin %45 i gecekondu derseniz bütün ilçelerin yarısı gecekondu demek olur bazı ilçelerde gecekondu mahalleleri var ancak şehrin geneline vurduğumuzda bu %5 max 10 monash.pwın mesela gecekondu olan yerleri hesabını yapalım bahsettiğiniz şey mümkün değil.

Levent7 Mart -

Ankara'da %45 gecekondu neredeymis arkadaş, laf olsun diye yazmayın Allahaskina, Ankarda doğma buyumeyim Ankara merkezde bana göre belki %1 lerde.

Ankara'lı16 Mart -

Levent bey sizin asla gitmediğiniz, kimseler tarafından bilinmeyen yerler de var. Gidilen yerlerde tabi gecekondu %1. Çinçin tarzı çok yer var.

serkan sakızlı6 Nisan -

Hocam ben 36 yaşındayım doğma büyüme ankaralıyım ankarada gitmediğim yerler mutlaka vardır ama genel olarak ankarayı biliyoruz sokak sokak olmasada %45 rakamının ne demek olduğu konusunda sanırım bir fikriniz yok ben en fazla %10 dur diyorum o da sizin gönlünüz olsun diye ki onun bile yarısından azdır muhtemelen sayın mesela nerelerde diyorum cevap veremiyorsunuz ankara merkezde gecekondu neredeyse kalmadı bundan yıl öncesi için geçerli olabilir verdiğiniz o rakam.

Ankara' lı8 Nisan -

%45 denen yerde çoğunluğu: Çubuk, Bala, Ş. Koçhisar, Kızılcahamam falan. Bu yüzden %45 merkezde değil.

serkan sakızlı16 Nisan -

bu saydığınız ilçeler ankara nüfusunun %3 ünü oluşturmuyor bunlarda gecekondu var olması ankarada %45 gecekondu var olduğu anlamına mı geliyor çok ilginç gerçekten.

Mehmet Kuytu22 Şubat -

Etimesgut'un yarısını oluşturan Eryaman semti de Ankara'nın en nezih semtlerinden biridir. Sincan'ın yapılaşmaya yeni geçen Törekent semti de Eryaman ile bütünleşme içerisindedir. Bu civarlarda yaşanır. Etimesgut'un Bağlıca mahallesini de unutmayalım. Gecekondu sıkıntısı devam ediyor dediginiz gibi. Mansur Yavaş bu konuda yol kateder umarım.

Ankara' lı23 Şubat -

Yahu ben o ilçelerin genelini dedim. Dediğiniz doğru ve her geçen gün gecekondu oranı azalıyor. sene sonra kentsel dönüşüm bittiği zaman Ankara hem en mutlu illerden biri, hem de Türkiye'nin en güzel şehri olarak görülecek.

Yusuf yalçın27 Mart -

Kardeş keçiören belediyesi çankayayı geçti hizmette

Ankara' lı29 Mart -

Tuik verilerinde geçtiyse geçti. Bir de isterseniz Ankara'da yaşayana soralım. Veride geçmiş olabilir ama keçiörende çok gecekondu var. Ben sizi yargılamak için değil. Ankara'da yaşamadığınız için elinizdeki tek veri Tuik. Çankaya bırak Ankara'yı, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi. Ama keçiören ilk 30da yok.

Ankara' lı12 Şubat -

Bir de Gölbaşı yaşanır bir ilçe. İncek sayesinde.

serkan sakızlı14 Şubat -

Etimesgutta var yaşanabilir ilçeler arasında ayrıca keçiörende gayet yaşanabilir bir ilçe keza sincanda öyle yaşanılamaz olarak nitelendirmenizin sebebini gecekondu olarak nüfusunun artması olarak değerlendirmişsiniz ancak bu ilçelerde neredeyse gecekondu diye birşey kalmadı sanırım ankaraya en son 35 yıl önce falan geldiniz.Sözünü ettiğiniz ilçeler ankara il sınırı içerisindeki ilçeler ne yapsınlar ankara il sınırınımı değiştirsinler iki ilçeyi başka illere bağlamak için?

Ömer4 Haziran -

Serkan Bey siz galiba bu cevabı Eryaman'da mı yazdınız? Etimesgut merkezinde yaşıyorum 14 senedir. Fakat hiçte yaşanılır bir yer değil! Ya arkadaş Ankara'ya yaptığın hizmetler niye Etimesgut'a gelmiyor? Çünkü sorun Belediyede!

Ankara'li5 Haziran -

Evet haklısınız Ömer bey ve bir tepeden bakılsa zaten Keçiören Sincan Mamak falan yaşanmaz ilçeler. Serkan bey siz de Ankara'yı biraz abartmıyor musunuz.??? Yani Ankara Türkiye Cumhuriyeti'nin en güzel ilidir ancak siz sanki Ankara'da hiç sorun yok gibi davranıyor sunuz. Allah aşkına Etimesgut ( Eryaman ve Bağlıca hariç ), Keçiören, Sincan ( Törekent hariç ), Mamak, Altındağ Pursaklar, neresi yaşanır pardon Serkan bey:)))

Şubat -

Ancak sanayi sektörleri kapanmadığı için sanayi şehirleri normal nüfus artışı sağladı.

haklı hakkı17 Şubat -

keçiörende gecekondu mu var galiba izmirden yazıyorsun :D :D :D

Ankara' lı18 Şubat -

Haklı hakkı senin Keçiören'e gitmediğin belli oluyor. Ben Çankaya'dayım ve Keçiören'e 10 kere gittim. Sıkışık ve dar bir yaşam.

serkan sakızlı5 Şubat -

bence çankayanın nüfusu çoktan bir milyonu geçti ancak tüik siyasi sebeplerden ötürü çankayayı bir şekilde geri planda tutmak istiyor.

Ankara' lı6 Şubat -

Yorumda eklemeyi unutmuşum ama Yenimahalle tarafları da çok güzel.

Veri6 Şubat -

Verilere göre azalmış ama bence Çankaya'nın nüfusu Esenyurt'tan bile fazla.

Kemall9 Ekim -

Evet dahil.
Merkez ilçeler şunlar;

•Çankaya
•Keçiören
•Yenimahalle
•Mamak
•Etimesgut
•Sincan
•Altındağ
•Pursaklar
•Gölbaşı
Yıllar önce Sincan,Etimesgut,Gölbaşı merkez sayılmıyordu ancak şehrin büyümesiyle bu ilçeler şehir merkeziyle birleşmonash.pwlar ise zaten Merkez ilçe olan Keçiören'den ayrılarak ilçe monash.pwkte ise Kahramankazan,Akyurt ve Çubuk ilçesi metropolitan alanla birleşebilir.

Mülkiyeli31 Temmuz -

Ankarayı sadece Ankara'da yaşayanlar ve üniversiteyi orada okuyanlar bilir. Mülkiyede öğrenci olduğum dönem çok severdim tabi memlekete dönünce fazla gitme fırsatım olmadı. Nüfus konusuna gelince Ankara diğer büyük kentlere göre daha Anadolulu kimliğini koruyan bir şehirdir. Çünkü Ankara en fazla göçü Orta Anadolu şehirlerinden alır. Konya, Eskişehir, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Kırıkkale, Çankırı, Nevşehir, Niğde, Aksaray gibi illerden yoğun göç alan bir şehir. İstanbul, Bursa ve İzmir gibi batıdaki büyük kentlere göre Ankara daha çok memur nüfusuna sahip ve daha Anadolu insanı merkezli bir şehirdir.

28

Haziran -

Türkiye'de;
1. İstanbul (açık ara, tartşmasız lider)
2. Ankara
3. İzmir, Bursa (yakın bir gelecekte Bursa geçer)
4. Antalya, Adana, Konya, Gaziantep
5. Kocaeli, Mersin
6. Şanlıurfa, Diyarbakır, Kayseri, Kahramanmaraş, Hatay, Samsun
7. Manisa, Balıkesir, Denizli, Aydın, Van, Malatya, Tekirdağ, Sakarya
8. Muğla, Eskişehir, Trabzon, Elazığ, Ordu, Erzurum, Sivas
9. Diğer 47 şehir
Ardahan, Tunceli, Bayburt

42

Mehmet4 Temmuz -

Antalya ileride Bursayıda İzmiride geçecektir. Alt sıraya yazmak olmamış. Antalyada 3. Sırada olmalıydı.

Temmuz -

Mehmet bey, Antalya gerçekten güzide bir ilimiz. Tartışmasız turizm başkentimiz. Ancak günümüz dünyasının şartları rekabet açısından (malesef) çok acımasız. Mevcut sistemde, tek bir alanda bir şehri geliştirmek artık yeterli olmuyor. Bir kaç koldan gelişmek gerekiyor. Bursa'nın İzmir'i geçebilecek olmasının sebebi, sanayii alanında gerçekten çok iyi bir ivmesinin olması ve bununla birlikte turizm (özellikle kış turizmi) alanında da kendini geliştirmesi sebebiyledir. Ayrıca şehrin ticaret canlılığı gelişen sanayii, turizm ve artan nüfusa göre çok iyi durumdadır. Sonuç olarak Bursa artan ve göç alan nüfusu, güçlü sanayisi, güçlü turizmi ve çok canlı ticareti sayesinde gerçekten gelecek vaad ediyor. Tabii bu noktadan sonra devreye şehircilik, çevrecilik ve güvenlik konusu da dahil oluyor. İşte bu noktada biraz zayıf kalıyor Bursa. Eğer bu alanda da kendisini geliştirirse, önümüzdeki yıllık süre içerisinde Bursa'nın tek rakibi İstanbul olacaktır (başkent olması sebebiyle Ankara'yı konu dışında tutuyorum). Antalya'nın ise çok daha uzun bir zaman içerisinde İzmir'i geçeceğini ve hatta pek çok ilin, özellikle de nüfus açısından İzmir'i geçeceğini düşünüyorum.

Mehmet24 Eylül -

Tek bir alanda geliştirmek yetmiyor dediğinizi sanırım Bursa için dediniz sadece sanayisi gelişen ve başka bir alanda gelişmeyen il Bursadır. Antalya ise Turizmi olsun Tarımı olsun Ticareti olsun son derece gelişmiş bir ildir kısa süre içerisinde ilk üçte kendini gösterecektir. Gerçeklerden kaçamayız

Diyarbakırlı9 Ekim -

Mehmet Kardeşim siz Şanlıurfa'yı nüfus bakımından mı yoksa gelişmişlik bakımından sıraladın? Ayrıca kardeşim Diyarbakır ve Kahramanmaraş'ı aynı kategoriye almanda saçma. monash.pwş'ı ve Samsun'u bir alt kategoriye alabilirsin. Ama eğer Ş.urfa'yı sanayi ve gelişmişlik anlamında almışsan o ayrı mesele.

'e Cevap6 Şubat -

Bence yorumda 2 eksik var. Birincisi Antalya neden İzmir ve Bursa'nın kulvarında değil. İkincisi de bu listedeki bir ve ikinci 50 yıl içinde değişecek ve Ankara 1. olacak çünkü İstanbul'un yüzölçümü kilometrekare ama Ankara'da ise bu yüzölçümü kilometrekare.

Akıl mantık7 Eylül -

Akıl var mantık var. Ankara başkent olmasaydı muhtemelen bugün Kayseri gibi büyük, bölgesinde merkez bir şehir olurdu. Ama ne özellikle Eskişehir ne Kayseri ne Sivas ne Konya bugünkü kadar büyürdü ne de Kırıkkale diye bir il kurulurdu. İstanbul başkent kalsaydı da o tarihi dokusundan ufacık bir iz dışında hiçbir şeyi kalmazdı ve Şam, Beyrut dengi sıkış tıkış bir yerde bir dünya insan yaşardı (sanki şu an çok farklı, çok güzelmiş gibi). Ankara'nın başkent oluşu, Cumhuriyet'in simgesi ve en doğru kararlarından biridir.

serkan sakızlı5 Aralık -

ne alakası var istanbul sene başkent olmasaydı ne olurdu?Ankaranın daha yıllık mazisi yok başkent olarak ama her türlü engelleme ve önünün kesilmesine rağmen dünyanın en gelişmiş ve büyük şehirleri arasımonash.pwul dışındaki her yere taşra gibi bakmaktan vazgeçin artık ankara eğitimin ve sağlığında başkentidir aynı zamanda aynı şekilde tiyatro ve opera ankarada istanbula göre çok daha gelişmiş durumdadımonash.pw kuru istiklalde çay içmeyi aktivite sayıyorsunuz.

Ankara6 Şubat -

Ankara başkent olmasa Eskişehir veya Konya kadar olurdu çünkü o dönemler zaten nüfusu 'di. Yani o dönem nüfusu şimdiki Çorum kadardı.

Ordu'lu2 Nisan -

aylar geçmiş sözümün yine arkasındayım ankara büyük bir ÇÖLDÜR kompakt yatırımlar ile yüksel(til)miştir ankara başkent yapıldıktan sonra hallice öyle dudak uçuklatan yatırımlar yapıldı ki istanbul ile birlikte o yatırımların %10'u doğu illerine yapılsa ülkemiz daha refah daha sakin dünya geneli daha konforlu ve hayat dolu bir yer olurdu keşke atatürk zamanına göre daha çok gelişmiş olan eskişehiri başkent yapsaydı sağlık olsun

onun dışında nüfusunu biraz abartmış olabilirim en fazla

ayrıca Serkan bey benim istanbul dışında her yere taşra, yıkık vs. gibi baktığımı kim söyledi sağlığın merkezi de samsundur (ankaraya yapılmış o kompakt yatırımların 1/20'si samsuna yapılsa idi)

Ankara' lı9 Nisan -

Yok daha neler. Hem Samsun en yaşanabilir şehir ve aşırı küçük ama Ankara Türkiye'nin en yaşanabilir şehridir. Eğitimin ve sağlığın başkenti Ankara, ekonominin yedek başkenti Ankara, eğlencenin 5. şehri Ankara, daha sayayım mı? Kaynak: bağımsız onca araştırma. Yani siz ciddi ciddi Ankara yerine Van falan başkent olsaydı ülkemiz daha mı iyi olacaktı diye mi düşünüyorsunuz. Oralar çok dağlıktır. Gelişemez. Atatürk'e siz ciddi ciddi yanlışsın diyorsunuz ya. İklimi de zordur, gitmesi de. Atatürk bu bölgeyi bu yüzden eledi. Karadeniz'i doğasından eledi. Akdeniz, Ege ve Marmara'yı denizden eledi. Güneydoğu'yu Suriye'ye yakınlıktan eledi. İç anadoluda Kırşehir falan küçük yüzölçümünden eledi. Geriye Konya, Kayseri ve Ankara kaldı. Konya ve Kayseri etrafı ova olduğu için kaybetti. Başkent belli olur artık: Ankara. Van falan değil. İklimi biraz kaybettiriyor ama Akdeniz'de Şubat'ta kısa kollu giyiyorsanız burada Nisan'a kadar bekleyin. HATTA BAZEN MART'A KADAR.

Arslan28 Mayıs -

Asıl ankara olmazsa çorumlular ve yozgatlılar ne yapacak soru bu ?

Tokatlı30 Mayıs -

Dogru söylüyorsun kardeşim

Edirne23 Mayıs -

Sayın Mersinli bey lütfen insanlara yanlış Bilgi vermeyin en hızlı büyüyen 4 şehir
monash.pwa=%3,52
monash.pw%3,33
monash.pwt=%3,16
monash.pwul=%3

Mersinli24 Mayıs -

Bayburt ve İstanbul seçimden dolayı adres taşıma nedeniyle yüksek görünüyor.
Ortalamayı son 3 yıllık artışa göre alın gerçeği göreceksiniz

Büyüme6 Şubat -

Sayın Mersinli bey % olarak haklısınız ama rakam olarak değil. En hızlı büyüyen iller Ankara, Antalya, Bursa ve Kocaeli.

Alkım23 Mayıs -

Aslında bu ilçeler halen tam olarak şehir merkezi ile birleşememiş ve büyük ihtimal hiç birleşmeyecek olsalar bile (bu iki ilçe ile merkez arasında korunması gereken ormanlık araziler var çünkü) bu bölgeler ekonomik ve sosyal alanda şehir merkezi ile bağlantılı olduğu için bence de şehrin nüfusundan sayılmalıdır.

Ama6 Şubat -

Ankara'da her zaman yaşanabilir 3 ilçe kalacak.
1.) Çankaya
2.) Yenimahalle
3.) İncek'in de katkısıyla Gölbaşı

Yunus Emre Şahin17 Mayıs -

nallıhan'da bolu'ya bağlansın

tarafsız19 Nisan -

İl olmak mesele değil kırıkkalede ankaranın ilçesiydi şimdi en çok göç veren şehirlerden biri büyük bir köy il oldu da ne monash.pw olması uzaklık anlamında mantıklı karardı ama il olunca şehirler gelişmez en iyi örneği kırıkkale göç veriyor büyük bir köy

Kırıkkale30 Mayıs -

Kırıkkale merkez büyüyor.
Ayrıca Osmaniye merkezi bin nufuus aştı.
Aksaray ayrıldığı Niğde'ye kıyasla uçtu.

Batman komşusu çoğu ili solladı.

serkan sakızlı13 Aralık -

pursaklar ve gölbaşı merkez nüfusa dahil ve dahil olmasıda çok normal niye sayılmıyormuş hadi kazan kızılcahamam neysede oldu olacak çankayayı falanda çıkartın il nüfusundan saçmaladıkça saçmalıyorsunuz.Gölbaşıda pursaklarda merkezin içindeki ilçelerdir.

Polatlı6 Şubat -

Polatlı il olursa koca bir köy olur yani metropol dış ilçe olması daha mantıklı.

Serdar erdem22 Şubat -

Mantiklida fakat imkansız bu Leyla hanım

Ad5 Nisan -

İmkansız değil, TÜİK'in MEDAS sisteminde "nüfusa kayıtlı olunan ile göre ikamet edilen il" seçeneğinden tespit edilebilir fakat bu yorum kısmına ve siteye aktarmak zahmetli olur.

Safa Kaya19 Nisan -

Yunus kardeşim bence bu mümkün değil çünkü arada hirfanlı barajı var yani Kızılırmak il sınırlarını çiziyor Evren ve Şereflikoçhisar Aksaray'a bağlanmalıdır.

Angaralı31 Ocak -

Başkent olması bence de yerinde, özellikle coğrafi konum olarak.

ankara31 Ocak -

istanbulu hiç övme afrikalı pakistanlı sudanlı suriyeli bütün istanbul neyi konuşuyosun

halis s4 Şubat -

istanbul senin olsun

serkan sakızlı5 Aralık -

İstanbul sene osmanlının başkenti olmasa sıradan bir şehir monash.pw ne yapacağız şimdi?Bende istanbula gelince sizin abarttığınız gibi büyük bir şehire gelmişim hissi yaşamıyorum istanbulda bizim gözümüzde ankaradan çok büyük bir şehir değil kendi göreceli kavramlarımıza göre değerlendirme yapacağına verilere göre monash.pw ve istanbulda son yılda satılan araç ve ev sayılarına bak somut örneklerle nasıl kıyas kabul edeceğini anlarsın.

Ankara' lı6 Şubat -

Ankara Türkiye'de İzmir'i de İstanbul'u da yenecek bir şehir. Sadece denizi yok. AVM istersen Batıkent, Çayyolu. Doğa istersen Çankaya. Kayak istersen Elmadağ Kayak Merkezi. Sadece biraz trafik var o kadar.

LEZGI20 Ocak -

İzmir'i gerçekten de Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerindendir, havası güzel, yeri güzel, insanları da sıcakkanlıdır fakat ev kira fiyatları çok pahalı ve ev sahibi öğrenci olduğunu bildiğini zaman daha da abartıyor, bazıları ise öğrenciye ev bile vermiyor, tamam anladık öğrenci istemiyorsun evine, ama geçen Azerbaycanlılara ev vermiyorum diyenlerde oldu, arkadaşlar şunu demek istiyorum, Anadolu Türklerin kökeni zaten Azerbaycandan geliyor, biz siz diyerek ayrım yapmak yersiz. Unutmayın ki çakalsiz orman yoktur, her yerin iyiside vardır kötüsüde.

serkan sakızlı5 Aralık -

Kim karnını doyuramıyormuş istanbulun nüfusunun yarıdan fazlası sivas ve doğu anadoludan geliyor asıl istanbula ipini koparan gelmiş.Senin sanayisi yok dediğin şehir Türkiyenin en büyük küçük ve orta ölçekli sanayi firmalarının bulunduğu şehirin içinde sizin istanbulda ürettirmek istediğiniz çoğu şeyin parçası ankarada ostimden geliyor.6 milyonu geçkin nüfuslu koca şehirde birşey yok demek kadar saçma bir yorum monash.pw size kalsa istanbul dışında her yer taşra herkes köylü.

Tarık'a6 Şubat -

Kim karnını doyuramıyor ya asgari ücretin en yüksek olduğu şehirlerden biri Ankara.

Mahmut9 Şubat -

Konya şuan Türkiye için önemli bir şehir olarak yer almaktadır. Konya olmasa Türkiye ithaltı artar ihracatı azalır.

Evet27 Nisan -

Türkiye’nin başkenti atamın şehri

Safa Kaya19 Nisan -

Evet Cumali kardeşim çok haklısın Şereflikoçhisar ve Evren ilçeleri kesinlikle Aksaray'a bağlanmalıdır.

Ömür İldeş24 Mayıs -

Arkadaşlar çoğu kişi ilçemiz Şereflikoçhisar'ın Aksaray'a bağlanması taraftarı ama biz bunu istemiyoruz. Biz 90 yıldır Ankara'ya bağlıyız ve bu kararı atamız verdi. 'teki nüfus sayımız da kasaba ve köylerimizin Aksaray'a bağlanması ve bunun yanında dediğiniz gibi göç vermekten dolayı.

Beypazarı Nerede, Nasıl Gidilir? Beypazarı Gezilecek Yerler Nelerdir?

Beypazarı Nerede, Nasıl Gidilir?

Beypazarı, Ankara ilinin 98 km kuzeybatısında bulunmaktadır. Bu ilçenin kuzeyinde Bolu, doğu tarafında Güdül, güney tarafında Polatlı ile Ayaş, batı tarafında Nallıhan, güneybatı tarafında ise Eskişehir yer almaktadır. 

Beypazarı ilçesine en yakın havalimanı Ankara'da bulunan Esenboğa havalimanıdır. Buraya Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden direkt uçuşlar gerçekleşmektedir. Ankara Esenboğa havalimanı ile Beypazarı arası yaklaşık km mesafedir. Buradan ilçeye doğrudan gidilemez. Havalimanına indikten sonra taksi, Belkoair, HAVAŞ gibi servis seçenekleri ile AŞTİ'ye gelerek buradan kalkan otobüsler ile Beypazarı'na gidebilirsiniz.

Beypazarı ile Ankara arası yaklaşık km mesafedir. İstanbul ile arasındaki mesafe km, İzmir ile arasındaki mesafe km'dir. Ankara'dan buraya araç ile gidecek olanlar eski Ankara İstanbul yolundan devam ederek Sincan Yenikent yol ayrımından dönerek buradan ilerleyip Ayaş Beypazarı yoluna çıkılması gerekmektedir. Ankara ile Beypazarı yaklaşık 1 saat sürmektedir. Beypazarı'na otobüs ile gidecek olanların öncelikle Ankara'ya gelmesi gerekmektedir. Çünkü Türkiye2nin diğer şehirlerinden Beypazarı'na direkt otobüs bulunmamaktadır. 

Beypazarı Gezilecek Yerler Nelerdir?

Beypazarı tarihi, ilk çağa kadar uzanmaktadır. Burada ilk olarak Hititlerin hüküm sürdüğü düşünülmektedir. Sonrasında ise Frig, Galat, Bizans, Roma, Anadolu Selçuklu, Osmanlı gibi pek çok devlet burada hüküm sürmüştür. Beypazarı, İstanbul ile Bağdat yolu üzerindedir. Bu nedenle önemli ticaret yolları arasında yer almaktadır. 

Beypazarı önceden Kaya Doruğu Ülkesi anlamına gelen Lagania idi. 6. yüzyılda burayı ziyaret eden Bizans İmparatoru kentin ismini Lagania - Anastasiopolis olarak değiştirmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde burası Tımarlı Sipahi Merkezlerinden biri olmuştur. 

Beypazarı, Ankara'nın en fazla turist alan ilçelerinden bir tanesidir. Tarihi yapısının yanında yöresel yemekleri ile de ilgi görmektedir. Yörede bulunan el sanatları çarşılarında birbirinden güzel el işi ürünler satılmaktadır. 

Beypazarı tarihi konakları ile dikkat çekmektedir. Burada genelde iki ya da üç katlı cumbalı Beypazarı evleri bulunmaktadır. Birbirine yakın olan konaklar bölgedeki sosyal yaşam ile halkın birbirine olan güvenini göstermektedir. 

Beypazarı evlerinin üst kısmında "guşgana" bulunur. Burası yemeklerin kurutularak saklandığı ve ailenin genişlemesi halinde evi büyütmek için tasarlanmış olan bir alandır. Evlerin giriş kısımlarında ise hayat ismini verdikleri mahzenler yer alır. 

Beypazarı Nerede, Nasıl Gidilir Beypazarı Gezilecek Yerler NelerdirBeypazarı evlerinin yapımı sırasında üst katta bir bölüm tamamlanmadan bırakılırdır. Buraya çantı ismi verilirdi. Buranın evde yaşayanların dünyada yapacak bir takım işlerinin olduğunun göstergesi olarak yapıldığı düşünülmektedir. 

Beypazarı'nda yer alan pek çok tarihi yapı Alaaddin Sokakta bulunur. Bu nedenle sokak restore edilerek buradaki evler pansiyon olarak kullanılmaktadır. Buradaki konaklar genellikle yöresel detaylar ile süslenmiştir. Tarihi bir deneyim yaşamak istiyorsanız bu konaklarda kalabilirsiniz.

Tarihi Suluhan Kervansarayı Nasuh Paşa Hanı, Osmanlı'nın şehir içi hanlarından bir tanesidir. Burası Beypazarı çarşısına oldukça yakın bir bölgededir. Osmanlı Sadrazamı olan Nasuh Paşa, 17 Mart yılında bu hanı yaptırmıştır. Zaman içinde eskiyen han restore edilerek günümüze kadar gelmiştir. Tarihi Suluhan Nasuh Paşa hanı İstanbul ile Ankara arasında yolculuk yapan kervanların konakladığı bir yerdi. İlk yapıldığı dönemde 26 odası vardı. Bunun yanında mescid, dükkan ve pazarlar da hanın bünyesinde bulunuyordu. 

Beypazarı Halk Evi'nin 25 Şubat yılında yapımına başlanmış sonrasında 29 Ekim yılında yapımı tamamlanmıştır. Burada yörenin sanat ögeleri tanıtılmış, tiyatro oyunları sahnelenmiş bir dönem ise sinema olarak kullanılmıştır. yılında ise burası Cahide Gürsoy Müze Evi olmuştur.

İmaret Meydanı ve El Sanatları Meslekleri dükkanı unutulmaya yüz tutan el sanatlarının insanları tanıtılmasını ve canlı tutulmasını amaçlamıştır. Burası Beypazarı içinde gezilecek popüler yerlerden bir tanesidir. İmaret Meydanında demircilik, gümüşçülük, bakırcılık, kunduracılık, dokumacılık, semercilik, kalaycılık, bindallı, yorgancılık gibi el sanatlarına dayalı mesleklere ait dükkanlar bulunmaktadır.

Tarihi Beypazarı çarşısı ise Kurtuluş Mahallesinde bulunur. Burası oldukça küçük ancak sevimli bir yerdir. Burada bakırcılık, telkari işlemeciliği, demircilik, kalaycılık gibi yöresel el sanatları ürünleri satılmaktadır. 

Ankara ile Beypazarı Ankara Arası Kaç Km?

Ankara Beypazarı Ankara Kaç Km

Ankara ile Beypazarı Ankara arası kaç km? yaklaşık olarak toplam Kilometre mesafededir. Ankara Beypazarı Ankara arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 1 saat 40 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün olacaktır.

Ankara Beypazarı Ankara Km Yakıt Hesaplama

Ankara ile Beypazarı Ankara yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız Km mesafede 6,6 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺ olur. Dizel bir aracınız varsa 5,6 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺ olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺68 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG
₺68

NOT: , tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: 24 TL, Motorin: TL, LPG: TL'dir. Benzinli aracın Km'de 90 km/s hızında ortalama Litre, dizel aracın ise ortalama Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Ankara Beypazarı Ankara Yol Tarifi

Ankara Beypazarı Ankara Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. Ankara hava durumu veya Beypazarı Ankara hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır