ismek kadıköy müzik ihtisas / Kadıköy Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi

Ismek Kadıköy Müzik Ihtisas

ismek kadıköy müzik ihtisas

Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi
Geçmişe dönüp baktığınızda böylesi uygulamalar hayal gibi gelirdi. İstanbul&#;da halk üniversitesi haline gelen İsmek Kursları sadece meslek edindirme eğitimleri ile sınırlı kalmayıp, branş sayısını sanat alanındaki eğitimlerle çok ileri götürerek &#;ü aşmıştır. Bu branşlar arasında öyleleri var ki müzik sevenleri adeta sevinçten havaya uçuracak gibi görünüyor. Ücretsiz müzik eğitimi almak isteyenlere kurs ve ihtisas düzeyinde eğitimler sağlamaktadır.  İstanbul&#;un iki yakasında bulunan İsmek Müzik İhtisas Merkezi 16 yaş üzeri herkese 30&#;dan fazla eğitim seçeneği sunmaktadır. İstanbul Anadolu yakasında yaşayanlar için Kadıköy Müzik İhtisas Merkezi yada diğer adı Hasanpaşa Müzik Okulu olarak bilinmektedir. Önce adres bilgileri devamında eğitimi verilen müzik eğitimlerine bakalım.

Hasanpaşa Müzik Okulu

Rasimpaşa Mahallesi, Söğütlüçayır Sokak, No

05 59

Hasanpaşa Müzik Okulu Branş Listesi
Kadıköy Müzik Eğitimi

Bağlama Eğitimi
Esra Dalyan ve Esra Yıldırım yönetiminde hizmet veren Kadıköy Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi eğitimlerinin tümü müzik üzerine olması nedeniyle en çok tercih edilen branşları özet şekilde tanıma imkanı bulacağız. İlk ele alacağımız branş bilgisi Türk Halk Müziğinin olmazsa olmazı Bağlama olup, bu alanda iki farklı eğitim bulunmaktadır. Eğitimin farkları müziğin makamı ile alakalı olup, Bağlama düzeni ve Bozuk düzen olmak üzere ayrılmaktadır. Her iki branşta toplamda saat sürecek kurslardan oluşmakta olup, bu eğitime katılanlarda herhangi bir tecrübe ve deneyim aranmamaktadır.

Gitar (Klasik Gitar)
Aslında kültürümüzde olmamasına karşın sonrası Türk müziğinde hızla yer eden müzik aletlerinden birisi Gitar 8 rakamına benzeyen yapısı ile bir çok çeşidi bulunmaktadır. İsmek kurslarında Klasik ve Perdesiz gitar şeklinde eğitimler verilse de Elektro, Bas Gitar, Akustik, Lap Steel, Weissenborn ve 7 ile 12 telli gitar çeşitleri bulunmaktadır. Her birinin ses tonu farklı olması nedeniyle kullanılan müziklerde farklı olabilir. İsmek Gitar kursu yine saat sürecek kurslardan oluşmakta olup, çok keyifli bir eğitim olacaktır.

Keman
En çok tercih edilen müzik eğitimlerinden biride keman olup, Dünya&#;nın her yerinde kullanılan enstrümanlardan biridir. Violin ailesinden olan bu müzik aracı diğer aile bireylerine göre daha yüksek ses tonu almanızı sağlamaktadır. İsmek keman kurslarına baktığınızda bağlama gibi iki farklı branşın olduğunu görürsünüz. Branş farkının nedeni eğitimleri Türk Müziği yada batı müziği şeklinde seçim yapmak gerekmektedir. Türk müziği saat sürerken batı müziği alanında eğitim almak istediğinizde ise saat sürecek eğitimlere hazır olmalısınız.

Kemençe
Telli çalgılar grubuna son olarak Karadeniz halkının sevdiği müzik aleti kemençe ile devam edelim. İsmek kurslarında kemençe ve Karadeniz kemençe şeklinde iki farklı eğitim imkanı bulunmaktadır. Burada yapılan ayrım klasik kemençe ile Karadeniz kemençesi arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Kendisi küçük olmasına karşın 11 farklı parçadan oluşan bu yaylı çalgı genelde 3 telli olarak üretilmektedir. Saat sürecek olan kurslarda sizde farklı bir enstrüman eğitimi alabilirsiniz.

Ney Eğitimi
Yaylı çalgılardan sonra şimdide bilgi yanı sıra sağlıklı bir nefese ihtiyaç duyacağınız üflemeli çalgılara geçelim. Karşımıza ilk olarak Tasavvuf müziğin olmazsa olmazı Ney çıkmaktadır. Tüm müziklerde çalmak olarak tabir edilirken bu Ney&#;de üfleme şeklinde tabir edilir. Sizde Ney Üfleme gibi zor bir sanatın erbabı olmak isterseniz İsmek Ney Kursu biraz sabır ve emek gerektiren saat sürecektir.

Türk Tasavvuf Korosu
Müzik yada musiki tek bir kişinin yapabileceği gibi birden fazla insanın bir araya gelerek koro halinde icra edilmesine imkan sağlamaktadır. Türk Halk Müziği (THM) ve Türk Sanat Müziği (TSM&#;de) sıkça gördüğümüz bu uygulama aynı şekilde Türk Tasavvuf Müziğinde de karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda bu alanda artan ilgiyi karşılamak için İsmek Hasanpaşa Müziği İhtisas Merkezi Türk Tasavvuf Korosu eğitimleri vermektedir. Tasavvuf müziği ile ilgilenenlerin yer aldığı bu koroda yer alan kursiyerlere İlahi, Şuğul, Durak, Temcit, Mersiye, Kaside, Naat, Tevşih eğitimleri verilmektedir. Hayatınızda daha önce hiç almadığınız zevki bu eğitimlerde tadacaksınız.

Uygulamalı Tiyatro
Hasanpaşa Müzik okulu ismine bakıp sadece müzik eğitimleri verdiğini sanmayın. Eğitimi verilen branşlardan biride Uygulamalı Tiyatro olup, özellikle oyunculuk hayali ile yaşayanlara ilk adımı atma imkanı sunuyor. Saat sürecek olan İsmek Tiyatro kurslarında iletişim ve insan ilişkileri ile drama, tiyatronun olmazsa olmazı, dekor ve kostümlerin hazırlanması eğitimleri verilmektedir.

Hasanpaşa müzik ihtisas merkezi nasıl gidilir?
Konumuz burada son bulmuş olup, şimdi sizlerin en çok merak ettiği bazı hususlara yanıt vereceğiz. İlk olarak buraya nasıl gelineceği hususu olup, adresin en kolay tarifi Kadıköy Belediye Binasına 2 dakika uzaklıkta olduğudur. Aynı şekilde farklı bir ilçeden gelecekseniz Metrobüs son durakta indikten sonra 5 dakika yürüme mesafesi bulunmaktadır.

Kayıtları Ne Zaman Başlıyor
Kadıköy Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi kayıtları diğer şubelerden farklı olmayıp, her yıl Temmuz ayında başlayarak okullar kapanana kadar devam etmektedir. Başvurular İnternet üzerinden sadece funduszeue.info adresinde yapılmaktadır.

Müzik İhtisas Merkezi (Ücretsiz Müzik Kursları)

Yılında sadece 3 kurs merkezi ile sanat ve mesleki eğitimlere başlayan İsmek (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi) aradan geçen 20 yıllık süreçte bu kadar gelişip, geniş kitlelere hitap edeceği kimsenin aklına gelmezdi. İlk etapta 3 branş ile başlayan kurum şuan &#;den fazla eğitim seçeneği sunmaktadır. Bu branşların yaklaşık 50 tanesi Müzik ve Gösteri Sanatları alanında olup, bu eğitimleri en iyi şekilde almanız için ayrıca İsmek Müzik İhtisas Merkezi kurulmuştur. İstanbul&#;da şuan iki farklı ilçede (Fatih ve Kadıköy&#;de) bulacağınız bu gelişmiş merkezde enstrüman, ses ve sanat eğitimleri verilmektedir. Şimdi dilerseniz öncelikle adres ve iletişim bilgilerine göz atarak sonrasında ücretsiz yararlanabileceğiniz branşları görelim.

Ücretsiz Müzik Kursları

Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi
Kurbağalı Dere Caddesi No Kadıköy
05 59

Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi
Molla Gürani Mahallesi Akkoyunlu Sokak No:1 Fatih
04 48

Bağlama (Saz)
Türk Halk Müziğinde en çok kullanılan enstrümanlardan birisi hiç şüphesiz bağlama yada diğer bir adıyla saz olup, telli çalgılar sınıfında yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok öğrenmek istediği enstrümanların başında gelip, İsmek Bağlama kursları konusunda 2 farklı branş ile eğitim vermektedir. Bu branşların ayrılmasında bağlama düzeni ve bozuk düzen şeklinde ayrışma görülür. Her iki branşta toplamda saat sürecek eğitimlerden oluşmaktadır. Her ikisinde de kursiyerlere öncelikle müziğin temel ögeleri öğretilmektedir. Devamında ise kerem dizisi ve 2, 3, 5, 7, 8, 9 zamanlı ritim kalıpları ve uyum eğitimi verilmektedir. Aynı şekilde rast ve sabâ yanı sıra kürdi ve hicaz dizisi eğitimlerinden sonra artık kursiyerler Halk Müziği Repertuarı ile uygulamaya başlamaktadır.

Gitar
Özellikle son yıllarda gençlerin en çok ilgi gösterdiği müzik aletlerinden biri olan Gitar hemen hemen tüm müzikler ile uyumlu olduğu söylenebilir. Yine telli çalgılar arasında yer almakta olup, kullanıcılar parmaklar yada pena ile çalmaktadır. Klasik ve Elektro olmak üzere farklı çeşitleri bulunan bu aletin eğitimini almak için yine İsmek Müzik İhtisas Merkezi kurslarından herhangi bir ücret ödemeden yararlanabilirsiniz. Bağlama kurslarında olduğu gibi eğitim süreci yine saat olup, geniş öğrenmek için yeterli bir zaman diyebilirim.

Keman
Hangi ülke vatandaşı olursa olsun keman sesinden hoşlanmayan yoktur. Violin (Müzik Aletleri) ailesinden olup, en yüksek tonu çıkaran müzik aleti olarak bilinir. Sadece 4 telli modeli bulunan bu araç arşe dediğimiz keman yayı ile çalınmaktadır. Güzel bir ses çıkarabilmek için arşe de gerçek at kılı kullanılmaktadır. İsmek Keman kurslarında bireylere Türk Müziği ve Batı Müziği şeklinde iki farklı branş seçeneği sunulmaktadır. Türk müziğinde saat olan eğitim süresi Batı Müziği tercih edilmesi halinde ise saat olarak uygulanmaktadır. Her iki eğitimde de kursiyerlere ilk olarak müziğin temel ögeleri öğretilmektedir. Bu aşamadan sonra önemli hususlardan biri olan keman çalmada duruş ve tutuş teknikleri uygulamalı olarak öğretilmektedir. Temel yay teknikleri ile majör ve minör dizilerin eğitimine geçilmektedir. Bu noktadan sonra basit makamlardan başlanarak uygulamaya geçilir.

Kemençe
Özellikle Karadeniz bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın çalma ve dinlemekte en çok keyif aldığı müzik aleti Kemençe yada diğer adıyla Rebap 3 telli bir çalgı olup, kemana benzer şekilde yine yay ile çalınmaktadır. Kaliteli ahşaptan yapılan Kemençe eğitimleri için yine İsmek kurslarından herhangi bir ücret ödemeden yararlanabilirsiniz. Saat sürecek olan kurslarda ilk olarak kemençenin önemi ve özelliği öğretilmektedir. Yapılışı hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra çalış uygulamalarına geçilmektedir. Bu noktadan sonra ise Karadeniz Kemençe ile nota çalışmaları, vurgular ve Karadeniz müziğine uygun repertuar çalışmaları yapılmaktadır.

Piyano
Aslında müzik kültürümüzde çok fazla olmamasına karşın yine eğitimi verilen müzik aletlerinden biride Piyano olup yada diğer bir ismiyle Pianoforte (italyanca) tuşlu bir çalgı olduğunu söyleyebiliriz. Bu müzik aletinde sesler teller vasıtası ile ortaya çıkmaktadır. Piyanist tuşlara her dokunuşunda içindeki çekiç tellere vurarak ses çıkmasını sağlar. Daha çok Caz ve Klasik müzikte kullanılan bu müzik aletin öğrenmek için yine saat sürecek olan kurslara katılmanız yeterlidir. Müziğin temel ögeleri geçilmesi ile birlikte yine kemanda olduğu gibi duruş ve oturuş tekniği burada da karşımıza çıkmaktadır. Bu noktadan sonra kursiyerlere legato ve staccato teknikleri öğretilir. Do dizisinde oktav çalışmalarınında yer aldığı kurslarda tonal, modal, majör ve minör eğitimleri verilerek yine çalınması kolay olan eserlerle uygulanmaya geçilir.

Ney
Parmakla ve elle çalınan müzik aletlerinden sonra şimdi dilerseniz biraz insan nefesi ile çalınan müzik aletlerine bakalım. İlk olarak özellikle Tasavvuf müziğin olmazsa olmaz araçlarından biri Ney yada diğer adıyla nay (kamış) anlamına gelmektedir. Geçişi yüz yıllar öncesine dayanmakta olup, diğer müzik aletlerinde çalmak tabiri kullanılırken Ney&#;de üflemek tabiri kullanılmaktadır. Kargı dediğimiz bir tür budaklı kamıştan yapılan Ney öğrenmek ve üflemek için İsmek Müzik İhtisas Merkezi tüm eğitimlerde olduğu gibi ücretsiz imkan sunmaktadır. Ney kursları süre olarak biraz daha uzun olup, saat sürecek uzun bir eğitime hazır olmalısınız. Eğitimin başında neyin tanımı, bakımı ve her zaman olduğu gibi müziğin ögeleri ile başlamaktadır. Yine aynı şekilde duruş, tutuş ve oturuş tekniklerinin önemli yer arz ettiği eğitimlerde neyden ses çıkarma aşamasına geçilmektedir. Bu noktadan sonra ise kursiyerler orta şiddet yanı sıra soğuk ve şiddetli üfleme tekniklerini öğrenirler. Türk musikisinde usül, seyir ve göçürülmüş makamları öğrenerek sizde bir Neyzen olabilirsiniz.

Klarnet
Konumuzda son olarak üflemeli çalgılardan biri olan Klarnet ile son vermek istiyorum. Gırnata olarak ta bilinir ve genelde sağlam ve dayanıklı olduğu için abanoz ağacından yapılır. Tabii ki buna ek olarak metal ve kauçuk maddeden yapılanları da bulunmaktadır. 5 Parçanın birleşimi ile ortaya çıkan bu müzik aleti ile insanlar eğlendirebilir, aynı zamanda tam tersi hüzünlendirir ağlamalarına sebep olursunuz. Yine aynı şekilde saat gibi kısa süreli eğitimlerle öğrenebileceğiniz bu aleti öğrenmek isteyenlere ilk olarak nefes ve parmak egzersizleri yaptırılmaktadır. Devamında klarnet çalarken tutuş ve ses çıkarma teknikleri ile farklı şiddetlerde ses çıkarma yine eğitimler arasında yer almaktadır.

Ses Eğitimi
Evet değerli arkadaşlar İsmek Müzik İhtisas Merkezinde sadece enstürman eğitimleri olmayıp, aynı zamanda ses ve koro çalışmaları bulunmaktadır. Güzel ve etkili, etkileyici bir sese sahip olmak için ses eğitimlerine katılabilirsiniz. Toplamda saat sürecek olan ses eğitiminde insanda ses sistemi ve onu en iyi şekilde kullanmanın yöntemleri ile başlanmaktadır. Aynı şekilde duruş ve solunum geliştirici çalışmalar ile ses konusunda önemli bir yeri bulunan Diksiyon ve Artikülasyon eğitimleri yer almaktadır. Aynı şekilde Renozans, Vibrato, Entonasyon, Nüanslar, Aralıklar ve İnici, Çıkıcı diziler yer almaktadır.

Nasıl Kayıt Olunur?
Evet arkadaşlar Kadıköy ve Fatih ilçelerinde yer alan İsmek Müzik Okulundan yararlanmak için diğer kurslarda olduğu gibi İnternet üzerinden (funduszeue.info) başvuru yapmanız gerekir. Kayıt tarihleri ve nasıl kayıt olunacağına dair detaylı bilgiye aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. funduszeue.info

Sanatın her dalına olduğu gibi müzik dalına ve eğitimlerine de ayrı bir önem veren İSMEK, &#; eğitim döneminde, biri Avrupa Yakası&#;nda diğeri Anadolu Yakası&#;nda olmak üzere iki müzik ihtisas merkezini İstanbulluların hizmetine sunmaktadır. Fatih&#;te Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezive Kadıköy&#;de ise Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi, İstanbulluların her geçen gün artan ilgisiyle alanında önemli fonksiyonlar icra etmektedir. İSMEK, müzik ihtisas merkezlerinin yanı sıra talebe göre diğer kurs merkezlerinde de müzik branşlarında eğitimler vermektedir.
Branşlar
1-Piyano: Piyano kelimesi İtalyanca&#;dan gelmektedir. İlk piyano, 'lü yıllarda İtalya - Floransa'da Bartolomeo Cristofori tarafından yapılmıştır. Klavyeli ve telli çalgılar grubunda yer alan en önemli müzik aletlerinden biri olan piyanonun yapım biçimi ile duvar ve kuyruklu (salon) adı verilen çeşitleri vardır. Sesler, tuşların tellere dokunan çekiçleri harekete geçirmesiyle çıkmaktadır. Piyanoda bulunan iki pedal çalış sırasında sesi kuvvetlendirmekte ya da hafifletmektedir.

2-Ney: Türk musikisinde kullanılan kamıştan yapılan bir sazdır. Bilhassa dini ve klasik musikinin icrasında önemli yeri vardır. Ney&#;e mistik ve klasik musikideki yerini asırda Mevlana Celalettin Rumi vermiştir. Ney üfleyenlere &#;&#;neyzen&#;&#; veya &#;&#;nayi&#;&#; denir. İlk neyzen Hamza dede olarak bilinir. Nayi Osman dede, Yusuf dede gibi ünlü ustalar da günümüze kadar adlarını duyurmuşlardır. Türk sazları içinde ney hariç diğerlerinin akortları sabit değildir. Ney&#;e mistik özelliği veren de akordunun sabit oluşudur.

3-Ud: Ud kelimesinin aslı Arapça dır: "sarısabır veya ödağacı" anlamındaki "el-oud&#;' dan gelir. Ud perdesiz olması sebebi ile zengin bir ses aralığına sahiptir.Yüzyıllardır kullanılmasına ud için binlerce eser yazılmasına rağmen hala melodik zenginliğini korumaktadır. Perdeli ve mızraplı aletlere göre çok teknik ve zordur. Ud uzunca bir zamanda sabır ve azimli bir çalışma ile öğrenilebilir. Tok ve davudi sesi ile büyüleyici ve şevk verici bir musiki aletidir. Ud, tekne (gövde), göğüs (kapak), sap (klavye), burguluk ve teller olmak üzere beş esas elemandan meydana gelir. Tellerinin dört türlü akort şekli (inceden telden kalın tele doğru): sol-re-la-mi-si-fa diyez&#; dir.

4-Bağlama: Bağlama, en eski Türk sazıdır. Orta Asya kökenlidir. İlk zamanlar Kopuz-Kokakopuz gibi adlar almıştır. Çöğür, divan bağlama, cura bağlama, tambura gibi değişik boy ve ebatlarda çeşitlilik kazanmıştır. Dut, gürgen ve kestane ağaçlarından yapılan telli çalgıdır.

5-Gitar: Gitarın kökeni, geliştirilmiş bir grup telli enstrümana dayanır. Bel kısmı oyuk ilk gitarlar Rönesans sırasında İtalya ile İspanya&#;da ortaya çıkmış ve o tarihten günümüze kadar tüm Avrupa&#;da giderek yaygınlaşmıştır. Düşük ses şiddetine sahip narin bir salon enstrümanı iken günümüzde geniş bir çeşitlilikle ses rengi ve dinamiğe sahip bir enstrümana dönüşmüştür. Gitar hem solo hem de eşlik enstrümanı olarak kullanılabilmektedir.

6-Solfej: Musiki, bir duyguyu düşünceyi veya olayı anlatmak gayesiyle yapılmış ahenkli seslerin bir sanat anlayışı içerisinde bir araya getirilmesidir. Türk musikimiz, kendi alanında üstatlar yetiştirmiştir. Solfej kurslarımızda, musiki ilminin bağlı olduğu kurallar, nota bilgisi, ses eğitimi vb. konuların eğitimi verilmektedir

7-Halk Oyunları: Duygu ve düşüncenin hareketle ifadesidir. Yurdumuzun değişik yörelerinde yaşayan insanların örf, adet ve geleneklerini, karakterlerini, duygu ve düşüncelerini, inanışlarını ifade edişlerini anlatan; toplumsal olaylar, kavga, aşk, savaş, sevgi vs. gibi konuları içeren oyunlar bütün bölgelerde oynanmaktadır. Buna folklor (Halkbilimi) da denilmektedir. Çoğu eğitim bilimcileri bu yolla edinilen bilginin hafızalarda daha kalıcı olduğunu, davranışları geliştirdiğini, insana öz güven kazandırdığını saptamışlardır. Ülkemizin kültürel yapısı gereği her yörenin oyun şekli farklıdır.

8-Tambur: Tambur kelimesinin aslı Sümerce Pantur'dan bozulma Tambur'dur. Zarafeti ölçüsünde hırçın bir saz olan Tambur&#;un önce uzun tellerini tam olarak kaynaştırmak (yani mükemmel bir akort yapmak), sonra da akordu aynı temizlikte korumak problemdir. Sapı üzerinde Türk Musikisinin gerektirdiği aralık düzenine göre bir oktavda 36 olmak üzere iki oktav genişliğinde katgut perde bağları vardır. Tambur&#;da çeşitli akortlar kullanılabilmektedir. Özellikle icra edilecek makama hatta esere göre akort değiştirilebilir. Esasen fevkalade nazik ve hassas olan Tambur Türk musikisini tek başına temsil etmeye en fazla kabiliyetli solo sazımızdır.

9-Kanun: Kanun, mızrapla çalınan bir tür "zither"dir. Bazı kaynaklara göre büyük Türk bilginlerinden Farabi () tarafından icat edildiği söylenmektedir. &#;Kânun&#;, klasik Osmanlı müziğine yüzyıldan önce girmiş olup, ancak bugünkü biçimini 'larda almıştır. &#;Kânun&#; eğik kenarı uzun bir yamuk şeklindedir. Bu şekilde yapılmasının amacı, tellerinin boyunun ayarlanmasındandır. Ayrıca mızraplı çalgılarımızdan en fazla ses yoğunluğuna sahip olan çalgı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Türk Halk Müziği: Yerel nitelikli bir müzik türü olan Türk Halk Müziği, yörelere göre farklı nitelikler göstermektedir. Türk Halk Müziğini zengin kılan en önemli özelliği, üslup ya da tavır özelliğidir. Bu müziğin ezgileri sözsüz (çalgısal-enstrümantal) ve sözlü olmak üzere de ikiye ayrılmaktadır. Ezgileri yapı bakımından ise uzun hava ve kırık hava şeklinde bölümlenmektedir.

Türk Sanat Müziği: Türk sanat müziği, tek sesli bir müziktir ve yüzlerce makamı bulunmaktadır. Hicaz, Nihavent, Hüseyni, Kürdi, Rast, Karcığar, Uşşak bu makamlardan bazılarıdır. Ezgi kalıplarıyla, kullanılan enstrümanlarla Türk Halk Müziği ile kardeş bir müziktir ancak Türk Sanat Müziği, belli amaç ve kurallara göre bestelenmektedir. Türk Sanat Müziği tarihinde İsmail Dede Efendi, Hacı Arif Bey, Avni Anıl, Münir Nurettin Selçuk, Ayhan Özışık gibi ünlü bestecilerin isimleri altın harflerle yazılmıştır.

Batı Müziği: Batı müziği çok sesli (armoni) bir müzik türüdür. Bir oktav, &#;erlik alt perde gruplarına bölünmüş ve 12 ses elde edilmiştir. Sesler ardarda çalınabildiği gibi eşzamanlı da çalınabilir. Batı müziğinin ilk dönemlerinde armoni yoktu. Sesler birbiri ardına çalınır, daha doğrusu söylenirdi. O zamandan bu zamana özellikle Klasik Batı Müziği eserlerinin günümüze ulaşmasını sağlayan en önemli şey notasyon yöntemidir.

Kabak Kemane: Çıkış yeri Orta Asya olan kabak kemane, gövdesi su kabağından yapıldığı için bu adı almıştır. Günümüzde gövde yapımında ağaç kullanılan kabak kemaneler de yaygındır. İki veya üç telli olan bu çalgı, at kılından yapılan bir yayla çalınıfunduszeue.info kısmında ise yürek zarı kullanılır. Perdesiz bir çalgı türüdür. Kabak kemane, yapımında kullanılan farklı malzemesiyle müziğe başka bir tını katar.Türk Halk Müziği&#;nin de önemli bir parçası olan bu çalgı özellikle Ege Bölgesi&#;ne ait türküler eşliğinde çalınan bir enstrümandır.

Klasik Kemençe: Türk halk çalgıları arasında önemli bir yeri olan kemençe, her zaman farklı tınısıyla kendini belli eden bir enstrümandır. Kemanın bütün gövde ve sap kısmı karaağaç, karadut, ardıç, maun veya pelesenk ağaçlarından elde edilen bir takozun içi oyularak yapılır. Kemençe üzerinde üç tel vardır. Bu üç telin ikisi (rast ve neva) bağırsaktan, üstteki tek telse (yegah) gümüş sarılarak yapılan tellerdir. Kemençe yaklaşık 60 cm uzunluğunda, esnek olmayan, dayanıklı ve sert ağaçlardan yapılan bir yayla çalınır.

Kaval: Üflemeli bir Türk halk çalgısı olan kaval, günümüzde halk müziğinin önemli bir enstrümanı olarak kullanılmaktadır. Solo olarak çalınan kaval, koro şeklinde çalındığında farklı ses tınıları hissedilen bir çalgıdır. Kavalın üretiminde belli bir ebat standardı yoktur. Kaval üzerinde üst kısımda 7, alt kısımda 1 melodi perdesi bunların dışında yine alt kısmında 4 perde daha vardıfunduszeue.infoımında genellikle erik ağacı kullanılan kaval, dilli kaval ve dilsiz kaval olmak üzere iki çeşide ayrılır.

Yaylı tambur: Yaylı tambur şekil olarak mızraplı tambura benzemekle birlikte farkı şudur; mızrap yerine at kılından yapılma yayla çalınır, mızraplıda teller tek düzlem üzerindeyken, yaylı tamburun en soldaki iki teli diğerlerinden yüksektedir. Daha sonraları cümbüş gövdesine tambur sapı takılarak yapılan yaylı tambur, son yıllarda kendine has bir şekle kavuşmuştur. Çalma şeklide mızraplı tamburdan farklıdır, gövdesi iki diz arasına yerleştirilerek yayla çalınır. Dikey tutularak çalınması sebebiyle, notaları çıkarmak için kullanılan teller sapın solundadır.

Keman: Yaylı çalgılar arasında önemli bir yeri olan keman aynı zamanda sesi diğer çalgılara göre insan sesine en yakın olan çalgıdır. Gövdesine, yapımına uygun ağacın oyulmasıyla şekil verilir. Telleri hayvan bağırsağı veya metalden üretilen keman, çene altı ile omuz arasına sıkıştırılarak tutulur. Bir elin parmakları saptaki teller üzerindeyken, yayın gövdedeki tellere sürtülmesiyle çıkar kemandan notalar. Türk müziğinde keman her dönem kullanıla gelmiş bir enstrümandır.


Usta Öğreticileri
Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi'nde, Haliç Üniversitesi konservatuar bölümü mezunu Abdurrahim Coşkun tarafından gitar eğitimi, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı bölümünden mezun olan öğreticilerimiz Murat Uçtu halk oyunları eğitimi, Melih Berse ney eğitimi, Serkan Şener piyano eğitimi, Perihan Dönmez solfej eğitimi, Ersin Ersavaş ud eğitimi, Remzi Ediz Gençoğlu kanun eğitimi, Gökhan Ünal tanbur eğitimi, Ali Tan ney eğitimi, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümü mezunu Vural Yıldırım bağlama eğitimi, Marmara Üniversitesi müzik öğretmenliği bölümü mezunu Onur Kahya ise yine gitar eğitimi vermektedirler. Halen Dede Efendi Musiki Derneği&#;nde koro şefliği yapan Nadir Şen&#;in de aralarında bulunduğu usta öğreticilerimiz tarafından eğitimler devam etmektedir.

Etiketler:İsmek gitar kursu,İsmek piyano kursu,İsmek ney kursları,İsmek bağlama kursları,İsmek türk halk müziği kursları,İsmek müzik ihtisas kursu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası