sivilce izleri nasıl geçer / Sivilce İzi Nasıl Geçer? 9 Doğal Maske Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri

Sivilce Izleri Nasıl Geçer

sivilce izleri nasıl geçer

Sivilce izleri nasıl geçer? Yüzdeki sivilce izlerine ne iyi gelir?

Sivilce izleri bazen o kadar rahatsız edici görünür ki hemen geçsin isteriz. İşte isze vereceğimiz tavsiyelerle bu mümkün. Sivilce izleri nasıl geçer, yüzdeki sivilce izlerine ne iyi gelir merak ediyorsanız hemen okumaya başlayın
Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce izlerini geçirmek aslında çok da zor değil. Sadece dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Eğer zamanından önce, sivilceniz beyazlamadan onu patlatmaya çalışırsanız cildinizde sivilce lekeleri oluşur. Bu da ciltte istenmeyen görüntülere sebep olur. Ama acele etmeyin, bekleyin ve tamamen beyazlayınca patlatmaya çalışın.

Peki, sivilce izleri nasıl geçer, yüzdeki sivilce izlerine ne iyi gelir? İşte cevabı…

  • Doğal karışımlar uygulayın.
  • Cildinizi günde iki kere temizleyin.
  • Tonik kullanmaya çalışın.
  • Nemlendirici sürün ki cildiniz kuru kalmasın.
  • Güneşten korunun. Eğer dışarı çıkacaksanız güneş kremi sürün.
  • Yüzeysel ya da derin peelingler yapabilirsiniz.
  • Mikro iğneleme
  • Dolgu uygulamaları
  • Cerrahi lazer kullanımı gibi seçenekler alabileceğiniz önlemlerdir.

Sivilce İzleri Evde Tedavi Yolları Neler?

Sivilce lekeleriniz geçmiyor diye üzülmenize gerek yok. Doktora da gitmeniz gerekmiyor. Öncesinde doğal karışımlar ile sivilce lekelerinizi yok edebilirsiniz. Peki, bu lekeleri evde nasıl tedavi edebilirsiniz?

  • Cildinizi önce suyla temizleyin.
  • Sonra cildinize sırasıyla yıkama jeli ve tonik kullanın.
  • Cildiniz emdikten sonra nemlendiricinizi kullanın.
  • Ama kullandığınız ürünlerin doğal olmasına dikkat edin.
  • Bunlar günlük rutin olarak mutlaka yapmanız gerekenler… Cildiniz belli bir düzene alışmalı.
  • Buna ek olarak cildinizi temizledikten sonra doğal karışımlar yaparak cildinize uygulayabilirsiniz.
  • Elma sirkesi kullanabilirsiniz. Hem sivilce lekelerini yok eder hem de cilt rengini açar. Yarım çay bardağı elma sirkesiyle yarım çay bardağı suyu karıştırabilirsiniz.

Bu tedavi yöntemlerini evde rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Böylece kısa sürede sivilce lekelerinden kurtulmuş olacaksınız.

Sivilce Lekeleri Kesin Çözüm Yöntemleri

Az öne bahsettiğimiz taktikleri uygulamanız gerekiyor. Tabi bunlara ek olarak şimdi vereceğimiz tavsiyelerini de dinlemelisiniz. Çünkü bunları düzenli yaparsanız sivilce izleriniz yok olacak.

  • Elma sirkesiyle suyu karıştırmanın yanı sıra balı da karıştırabilirsiniz. Karışımı pamuk ile ilgili bölgelere sürün ve 5 dakika bekletin.
  • Hindistan cevizi yağı kullanmalısınız. İçerisinde E vitamini bulunduran Hindistan cevizi yağı da çok kısa sürede hızlı sonuç verecek.
  • Sivilce lekeleri için bir diğer çözüm de patatestir. Bir patatesi rendeleyin ve bezin içerisine sarın.
  • Ardından bezin altına bir kase koyun ve suyunu çıkarın. Bu suyu da sivilce izlerinin üzerine sürün.

Sivilce lekeleri ne zaman geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Ortalama bir hafta sonra sivilce izleriniz yok olmaya başlayacaktır. Ama zamanında ve doğru şekilde yapıyor olmanız önemli. Doğru yapıldığında sonuca ulaşabilirsiniz

Sivilce izi nasıl geçer? Sivilcelere ne iyi gelir?

Sivilcenin ciltte çukurluk, tümseklik ya da leke olarak kalması sivilce izi olarak adlandırılır. Genellikle akne sonrasında görülen kahverengi lekeler ya da kızarıklıklar akla gelmektedir. Akneye uygulanan tedavi sonrasında kılcal damarlarda oluşan kızarıklıklar geçmektedir. Bunun için önemli olan ay süresinde kendini tekrar etmemesidir.

Sivilce izlerinin önüne geçilebilmesi için erken yaşlarda akne tedavisi uygulanmalıdır. Genellikle topikal tedaviler ya da ilaçlar sivilce oluşumunun önüne geçer. Kişinin cildi sivilce izin bırakmaya eğilimli ise siyah nokta karşıtı ürünler komedon oluşmasına engel olabilir. 

Sivilce izleri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı bireylerde çukurluklar ya da tümsekler oluşurken bazılarında yalnızca leke olarak kalabilir. Cilt üzerinde kalan izler cildin en alt katmanı olan epidermise kadar etkili olabilir. Bu gibi durumlarda tedavi süresi ve uygulamalar farklılık gösterebilir. 

Sivilce Neden Olur?

Sivilcenin oluşumu erkeklerde ve kadınlarda bulunan erkeklik hormonunun etkisi ile meydana gelen bir süreçtir. Gözenekler ölü deri ve doğal deride oluşan yağ ile tıkanır. Bu tıkanıkta oluşan bakteriler iltihap oluşturarak sivilce meydana gelir. 

Hormonlar bu süreçte yağ üretimini artıran bir etki oluşturarak ilk olarak siyah sonra beyaz noktaları oluşturur. Oluşan durum bakterilerin çoğalması için uygun ortam hazırlar. Tıkanan gözeneklerde meydana gelen parçalanmalar kistleri, iltihaplı ya da iltihapsız kabarıkları meydana getirir.

Sivilce, sıklıkla ergenlik döneminde görülür. Bu dönemdeki gençlerde %85 oranında sivilce oluşumu gözlemlenir. Bu deri hastalığı orta yaşlara kadar etkisini gösterebilir. Bulaşıcı özelliğe sahip olan mikrobik bir rahatsızlık değildir. 

Görülme zamanları; kadınların regl dönemi, ergenlik süreci, bazı hormonların vücutta fazla üretilmesi ve stres dönemleri olarak sıralanabilir. Sivilce; iltihaplı, iltihapsız, siyah nokta, beyaz kabarıklık ya da büyük kistler şeklinde oluşabilir.

Genetik faktörlerin bir etkisi var mı?

Aile bireylerinde bu sorunu yaşamış ya da yaşamamış bireylerde sivilce oluşabilir. Aile örüntüsünde iz kalan, ileri düzeyde sivilce problemi yaşayan kişilerde erken yaşlarda görülme ve uzun süre devam etme durumu vardır. Bu bireylerin sivilce tedavisine erken başlanması önemlidir.

Sivilce Geçici Midir?

Sıklıkla yüz bölgesinde görülen sivilce tedavi edilebilen geçici bir durumdur fakat her sivilce türü aynı yöntem ile tedavi edilmeyebilir. Bu noktada önemli olan tedavinin dermatoloji uzmanı tarafından planlanması ve uygulanmasıdır. 

Tedavi planı; kişinin sağlık durumu, yaşı ve sivilcenin şiddetine göre ayarlanır. Kısa süreli bir tedavi değildir, uzun sürebileceğini hasta baştan kabul etmelidir. Tedavi için programsız şekilde kullanılan oral ilaç tedavileri başta olmak üzere etki göstermemektedir. 

Sivilceler ciddi bir sağlık problemi olmasa da iz kalması durumunda kişiyi estetik açıdan yetersiz ve güvensiz hissettirebilir. Bu nedenle iz oluşmadan tedaviye erken başlanmalıdır. En çok yüz bölgesinde görülse de omuz, sırt, v-bölgesi, kafa derisi, boyun, göğüs ve üst kollarda meydana gelebilir.

 

Sivilce lekelerinden nasıl kurtulurum?

 

Sivilce İzi İçin Uygulanan İşlemler Nelerdir?

Ciltte oluşan sivilce izi ve lekelerinin tedavisinde cilt soyma içeren işlemler başta olmak üzere dermatoloji kliniğinde uygulanan pek çok müdahale biçimi bulunmaktadır. Sivilce izi kişinin kendisini estetik açıdan yetersiz hissetmesine yol açan bir problem olduğu gibi aynı zamanda sağlık problemidir. Bu problemin çözümü için en sağlıklı yöntemler alanında uzman hekim tarafından sağlık kuruluşlarında uygulanmaktadır. Sıklıkla tercih edilen, dermatolojide kullanılan derin iz geçirme yöntemleri işlemler şu şekildedir:

Bu işlemlere ek olarak vücutta oluşan sivilce izlerinde; mikro iğneleme, fibroblast, PRP ve başka birçok teknik uygulanmaktadır.

Sivilce İzi İçin En Etkili Uygulamalar Nelerdir?

Sivilce izlerinde etkili olan farklı uygulamalar bulunur. Bu uygulamalar özel bir çaba isteyen uzun bir tedavi sürecini içerir. Sivilcenin zamanında tedavi edilmemesi zamanla cilt üzerinde sivilce izi olarak görülmesine yol açar. Bu durumda uygulanan leke uygulamalarından bazıları şu şekildedir:

  • İçeriğinde azelaik asit bazı ürünlerin kullanılması sağlıklı ve güvenilir bir yöntemdir. Cilt uzmanına danışarak cildinize uygun ürünü kullanabilirsiniz. Bu madde sivilceye ve iltihap oluşmasına yol alan bakterileri ciltten temizler. Cildin dokusunda iyileşmeyi sağlarken tonunu eşitler.
  • Propolis içeren maddelerin kullanılması. Güçlü bir antioksidan olması, hücrelerdeki atıkları temizleyerek yenilenmeyi başlatması ile bilinen propolis sivilce lekeleri için de güçlü bir formüldür.
  • İçeriğinde A Vitamini ve türevi madde bulunan serum, krem ya da ampul gibi ürünlerin kullanılması. Cildin soyulması ve iltihabı önleyici etkisi ile lekeleri ciltten arındırır.

Lazer ile tedavi

Ciltte lazer tedavisi ile sivilce izi ve lekelerinin giderilmesi ya da görünümünün minimum düzeye çekilmesi mümkündür. Lazer ışınları ile cildin üst tabakalarındaki dokunun hasar alması sağlanır. Leke oluşan bölgedeki hücreler zarar gördüğü için kendini yenileme süreci başlatır. Kolajen üretiminin de tetiklenmesi ile sivilce izleri giderilir. 

Lazer tedavinin uygulanabilmesi için hastanın; esmer tene sahip olmaması, sivilcenin aktifliğinin bitmiş olması önemlidir. Bu uygulamanın tarafına uygulanabilirliği için bir hekime başvurmanız gereklidir. 

Ayrıca ilgili olarak &#;Altın İğne Tedavisi Nedir?&#; yazımıza da göz atmayı unutmayın!

 

Sivil İzi Lazer Tedavisi Önce ve Sonrası

 

Günlük Hangi Bakımlar Uygulanmalıdır?

Sivilce izi ciltte en sık görülen problemlerden biridir. Bilinçsiz kullanılan cilt ürünleri derinin hassaslaşmasına, yanlış uygulamalar ise iyileşme sürecinin uzamasına yol açmaktadır. Bu nedenle günlük şu bakımlar uygulanarak izlerin iyileşmesi mümkün olabilir:

  • Sivilceye eğilimli cilt yapısına sahip bireylerde cilt günde iki kez temizlenmelidir. Yağlı cilde sahip bireylerde dermatoloğa danışarak yağsız kremler kullanılmalıdır. 
  • Cilt temizliği yaparken jel ve sabunların nazik bir şekilde uygulanması önemlidir. Fırça ve sünger gibi maddeler izlerin aşınmasına yol açabilir.
  • Gözeneklerin sıkılaşması, sebum üretiminin dengelenmesi için tonik kullanım önemlidir. Cilt yapısı kuru olan bireylerde tonik kullanımı kuruluğa yol açabileceği için hekime başvurulmalıdır.
  • Akne karşıtı ve kişinin cilt tipine uygun kremler kullanılmalıdır.
  • Sivilce izlerinin kaybolması için güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. 
  • Tüketilen besinlerin tuzlu, baharatlı ve yağlı olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Cildin nemli tutulması sivilce oluşumunu engellemede ve izlerin tedavisinde önemli bir yere sahiptir.

Bununla ilgili olarak &#;Retinol Nedir, Faydaları Neler?&#; yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Sivilce İzleri İçin Yapılan Yanlış Uygulamalar Nelerdir?

Sivilce izlerinin tedavi edilmesi sürecinde cilt kendini yenilemek için kolajen üretimini artırır. Bu cilt üzerinde tümseklik, kızarıklık ya da çukurlaşma olarak gözlemlenir. Sivilce izi tedavi edilirken bireylerin yaptığı yanlış uygulamalar iyileşme sürecini uzatabilir. Bunlar şu şekildedir:

  • Kendiliğinden geçer diye düşünerek tedavinin aksatılması iz tedavisinin daha güç hale gelmesine neden olur.
  • Hekim tavsiyesi dışında farklı maddeleri karıştırarak cilde uygulanması.
  • Sivilcenin sıkılarak iltihap haline gelmesi ve izin yayılması.
  • Cildin sıklıkla yıkanması ile sebum dengesinin bozulması.
  • Yağ içerikli nemlendiriciler kullanarak sivilce oluşumuna ortam hazırlanması.
  • İzlerin tedavisi için planlanan sürecin yarıda bırakılması.
  • Bronzlaşma uygulamaları ile izlerin görünürlüğünün azaldığı düşüncesi.
  • Hekimin verdiği ilaçların belirtilen şekilde kullanılmaması ya da bilinçsizce ilaç ya da krem kullanılması.

Kahverengi Sivilce Lekelerinde Uygulanan Klinik Yöntemler Nelerdir?

Kişiyi estetik açıdan yetersiz hissettiren bir durum olan kahverengi sivilce lekeleri farklı klinik yöntemler ile giderilmektedir. Uygulanacak olan yöntem; tedavi sürecinde mevsim, hastanın cilt tipi ve yaşı gibi farklı unsurlara bakılarak belirlenmektedir. Hekimler tarafından klinikte uygulanan özel yöntemler şu şekildedir;

  • Cildin alt tabakalarına özel bir cihaz aracılığı ile kontrollü hasar verilmesi. Altın iğne tedavisi olarak adlandırılan bu yöntem, cildin kendini onarabilmesi için kolajen üretimini tetikler.
  • Hastadan alınan kanın yapılan işlemler ile plazmasından ayrılması olarak bilinen PRP uygulamasında hastaya tekrar enjekte edilir.
  • Dermapen tedavisinde ise; cildin elastin ve kolajen üretebilmesi için cilde ince uçlu iğneler ile işlem yapılır.

Ne kadar sürede geçer?

Kahverengi sivilce lekeleri iyi bir tedavi planında belirlenen doğru müdahaleler ve teknikler ile geçen bir cilt problemidir. Dermatologlar tarafından tedavide en sık kullanılan yöntem tropikal uygulanan leke kremleridir. Kahverengi lekelerin tedaviye sonuç vermesi ortalama ay sürmektedir. Tedaviye ek olarak yüksek faktörlü güneş kremleri de kullanılmaktadır. İleri düzeydeki lekelerde klinik müdahaleler de oldukça etkilidir.

Güneş Kremi Sivilce İzi İçin Kullanılır Mı?

Sivilce lekelerinin ciltten arındırılabilmesi için önemli faktörlerden biri güneş koruyucu kullanımıdır. Bu uygulama tüm leke tedavilerinde önemlidir. Sivilce izi gideren topikal kremler cildin rengini açma ve soyma gibi etkilere sahip olduğundan gece kullanılmalıdır. Koruyucu kremler ise açık havaya çıkmadan yaklaşık dakika önce uygulanır. Bu işlemin saat aralıklarla tekrarlanması önemlidir. Güneş koruyucu ürün seçerken şu hususlara dikkat edilmesi önemlidir:

  • İçeriği su bazlı olmalıdır.
  • Parlama karşıtı madde bulunmalıdır.
  • Losyon ya da jel formunda olmasına dikkat edilmelidir. Jel akışkan kıvama sahip olmalıdır.
  • Minimum SPF aralığında olmalıdır.

Hamilelik Döneminde Sivilce Lekeleri Tedavi Ettirilebilir mi?

Hormonların hamilelik sürecinde değişime uğraması, bazı hamilelerde geçmiş dönem sivilcelerin leke formunda görünmesine ya da sivilcelenmeye yol açabilir. Süreçten dolayı uygulanabilecek olan işlemler kısıtlı olsa da güvenli ve sağlıklı işlemler bulunur. Hamilelik sürecinde hastaya uygulanabilecek leke tedavileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Hekim tavsiyesi ve kontrolünde içeriğinde; salisilik asit, benzoil peroksit, glikolik asit, azelaik asit bulunan topikal krem kullanılması.
  • Güneş koruyucularda dokusu hafif ve hamile bireye uygun olan ürünün kullanımı.
  • İçeriğinde doğal bileşen bulunan cilt temizleyici kullanılması. Cildin temiz kalmasının sağlanması.

Sivilce İzi İçin Kozmetik Ürün Kullanılır Mı?

Hekimler tarafından önerilen bazı kozmetik ürünler sivilce lekelerinin giderilmesi için uygundur. Dermokozmetik ismi ile bilinen bu uygulamada içerik bakımından; mineral ve su bazlı, alerji karşıtı olan, yağsız ve hafif dokulu nemlendiriciler ve cilt temizleyiciler kullanılır. Sivilce lekesinin giderilmesi için herhangi bir etkiye sahip olmayan kozmetik ürünler de tercih edilebilir. 

Umur OzayT+

Related Posts

Sivilce lekeleri nasıl ge&#;er? Sivilce izlerine ne iyi gelir? Evde sivilce lekelerini ge&#;iren bitkisel &#;&#;z&#;mler ve doğal y&#;ntemler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Sivilceler, iyileşirken leke veya iz bırakarak iyileşir. Bu nedenle ciltte meydana gelen izler rahatsızlık verebilir. Stres ve sağlık beslenme gibi durumlar da sivilce oluşumu tetikleyebileceği gibi bazı cilt problemleri de buna neden olabilir. Sivilce lekelerine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm bulunabilir. Peki sivilce lekeleri nasıl geçer? Evde sivilce izlerine ne iyi gelir? İşte sivilce oluşumunun nedenleri ve sivilce lekelerine çözüm olabilecek öneriler

Haberin Devamı

Sivilceler tedaviyle geçse bile iz bırakabilir. Bu izler leke ve çukur şeklinde olabilir.

Sivilce lekeleri nasıl geçer? Evde sivilce lekelerini geçiren bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

  • Limon suyu: Limon ciltteki lekelere en iyi gelen doğal ürünlerden biridir. İçerisinde bol miktarda barındırdığı sitrik asitle ölü hücrelerin atılmasını ve yeni hücrelerin oluşumunu hızlandırır. Pamuğu limon suyuna batırdıktan sonra cildinize masaj yapar gibi uygulayın ve kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın.
  • Elma srkeli tonik: Elma sirkesi, ciltteki lekelerin rengini açmaya yardımcı olur. Bu tonik, her gün yatmadan önce rahatlıkla uygulanabilir. Yine pamuğu elma sirkesini batırın ve cildinize uygulayın. Gece yatarken toniği yıkamayın.
  • Aloe vera maskesi: Cilt maskelerinde kullanılan aloe vera yenilenmeyi destekleyen bir özelliğe sahiptir. Yanık veya çatlaklar için önerilen aloe vera sivilce izlerinin tedavisinde sıkça kullanılır. Aloe vera özünü cildinize uygulayarak yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.
  • Salatalık: Salatalık genel olarak cildi dinlendiren ve hücrelerde yenilenme sağlayarak lekelere de iyi gelen bir özelliğe sahiptir. Dilimlenen salatalıkları cildinize yerleştirerek yarım saat kadar bu şekilde bekleyin. Daha sonra durulama yapmanıza gerek yok.
  • Ayrıca sivilce lekelerine karşı ardıç, lavanta, fesleğen zerdeçal ve yeşil çay da tercih edilebilir. 

Sivilce lekelerine iyi gelen yağlar

Sivilce lekelerine karşı kullanılabilecek bazı yağlar mevcuttur. Bu nedenle çay ağacı yağı, kekik yağı, jojoba yağı ve biberiye yağı tercih edilebilir.

Sivilce izlerini geçiren için evde maske önerileri

  • Limon maskesi: Sivilce izleri, vücudumuzda morarmalara, kızarmalara ve kararlamalara sebep oluyor. Limon cilt üzerindeki lekeleri açma konusunda oldukça etkili. Yani, sivilce izlerinizin rengini açarken kullanabilirsiniz. Ayrıca ölü derileri atmak konusunda da oldukça başarılı. 1 çay kaşığı limon ve balı karıştırıp, sivilcelerinizin üzerine uygulayın. 15 dakika bekletin. Bunu günde bir kere düzenli olarak yapın.
  • Tarçın, limon ve bal maskesi: Tarçın insan cildini bakterilerden arındırır ve kızarıklıkları giderir. Yarım kaşığı toz tarçın, 1 tatlı kaşığı bal ve son olarak 1 çay kaşığı limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın. Yaptığınız bu maskeyi hafta kullanın. İçindeki tarçın yüzünüzü ölü derilerden arındıracaktır. Limon asitli bir besin olduğu için cildinizi beyazlatacak ve son olarak bal, iyileştirici ve nemlendirici bir özelliğe sahip olduğu için cildinizi besleyecektir.
  • Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı son dönemlerde oldukça popüler. Sivilceler için faydası ise, E vitamini açısından oldukça zengin ve içerisinde olan yağ asitleri sivilce izlerinin iyileşme sürecini arttıracaktıseafoodplus.infoız gereken sadece ılıklaşmış ve biraz sıvılaşmış yağı, sivilcelerin üzerine uyguladıktan sonra 45 dakika bekleyin ve yıkayın. İzleriniz geçene kadar, günde bir kere uygulayın.

Sırttaki sivilce izlerine ne iyi gelir?

Sırt bölgesi,sivilcelere yoğun rastlanan böseafoodplus.infoğlı bir alan olması sırt bölgesinde sivilce çıkmasını etkiler. Sırttaki aşırı sivilce çıkması probleminin sebebi sırtınızda yüzünüzde olduğundan çok daha fazla yağ bezi bulunur. Ayrıca tüm gün boyunca kapalı olması da buna bir etkendir. Sıcak ve nemli koşullar bakterilerin üremesi için doğal olarak, aknenin oluşması için de mükemmel bir ortam yaratır.

Haberin Devamı
Sivilce lekeleri nasıl geçer Sivilce izlerine ne iyi gelir Evde sivilce lekelerini geçiren bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

İlk olarak yoğun ve ağrılı, şiş, bir sırt sivilcesi sorununuz var ise kesinlikle cildiye uzmanına gidip sivilce tedavisi olmalısınız. Sivilce tedavisi olan kişilerde sırt sivilceleri ile birlikte, vücudun diğer kısımlarındaki sivilceler de yok olmakta ve iyileşmektedir.

Doktorlar A vitamini içeren ve yağ bezlerinin tıkanıklığını açan ve bakteri üremesini engelleyen krem, jel ve losyonlar tavsiye edebilir.

Sivilce lekeleri nasıl geçer Sivilce izlerine ne iyi gelir Evde sivilce lekelerini geçiren bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

Sırt bölgesindeki sivilceler yüzeyselse mekanik kazıma yöntemleri uygulanabiilir.Sırt bölgesindeki deri kalın  olduğu için mikrodermabrazyon yöntemle yada kimyasal peeling yöntermleriyle derinin üst tabakasını arındırarak lekelerin yok olmasını sağlar. Derin sivilce izlerinde ise lazer yöntemi uygulanbilir.

Sırtındaki sivilcelerin bir diğer sebebi ise karaciğerin kanı tam olarak temizleyememesidir. Yağlı gıdalar, (fast food, kızartma türü) kolestrolü buna bağlı olarak sivilcelenmeyi tetikler. Karaciğere yardımcı başlıca besinlerden biri turptur. Günde 1 adet turp buna sırttaki sivilcelere iyi gelecektir. Ayrıca bol bol sebze ve meyve tüketmek bir çözüm önerisi olabilir.

Sivilce (akne) izleri nasıl geçer?

Sivilce (akne), yaygın olarak görülen bir deri rahatsızlığıdır. Gençlerde daha çok görülmekle birlikte her yaştan insanın karşılaşabileceği bir problemdir. Sivilceler (akneler) en çok yüz, sırt ve boyunda görülmektedir. Sivilceler (akneler) gerilediğinde veya patlatıldıktan sonra, ciltte yara şeklinde izler veya lekeler bırakabilir. Bu lekeler hem sağlık hem de görünüm açısından oldukça olumsuz olabilir. Sivilcelerin (aknelerin) patlatıldıktan sonra lekeye dönüşmesini engellemek için dermatologlara danışıldıktan sonra uygulanabilecek tıbbi tedaviler vardır. Bu ilaçlar ve tedaviler sayesinde sivilce (akne) izleri tamamen kaybolabilir. Cildin daha sağlıklı olmasını sağlayacak ve cildi iz ve lekelerden kurtaracak yöntemler aşağıdaki gibidir.

Bitkilerin ve Besinlerin İçinde Bulunan Bileşenler

Cilt alanında uzman kişiler bazı malzemelerle kolaylıkla leke önleyici ilaçlar yapabilir. 


  • Salisilik asit bunlardan biridir. Salisilik asit doğal yollarla elde edilen ve sivilce (akne) ile ilgili cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bileşendir. Cildin gözeneklerinden sivilceye (akneye) yol açan sebum, kir, ölü deri hücreleri, makyaj artıkları ve diğer kalıntıların temizlenmesine yardımcı olur. Bunların yanında sivilce (akne) sonrasında bölgenin şişlik ve kızarıklığının en aza indirgenmesine de yardımcı olur. Böylece sivilcenin (aknenin) &#;iltihaplanması ve yaraya dönüşmesi engellenir. Sivilce (akne) problemini sürekli olarak yaşayan insanların, günlük cilt bakımlarında kullanması gereken bir içeriktir. Salisilik asit bazı kişilerde hassasiyet veya kuruluk yaratabilir.
  • Retinoid, A vitamininin diğer ismidir. Retinoidler lokal olarak kullanılan ve iltihabı engelleyen maddelerdir. Sivilce (akne) yaralarını azaltır ve hücre yenilenmesini hızlandırırlar. Tüm cilt tiplerinde kullanabilen bu madde, sivilce (akne) izlerini tamamen geçirebilir. Fakat retinoidler kullanıldığı cildi güneşe karşı daha hassas bir hale getirebilir. Yara veya leke tedavisini retinoidler ile yapan herkesin dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanması gerekmektedir.
  • Alfa hidroksi asitler ölü cilt hücrelerinden kurtulmaya ve tıkanmış gözenekleri temizlemeye yardımcı olur. Bu asitler soyucu etki göstererek cildin dış katmanını sıyırır ve alttaki yeni cildin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Böylece sivilce (akne) sonrası yaraların yol açtığı renk değişikliğini azaltmış olur.
  • Laktik asit, ciltteki ölü derilerin yok edilmesi için en iyi bileşenlerden biridir. Sivilce (akne) sonrası yara izlerinin görünümünü azaltır ve cildin genel dokusunu düzeltmeye yardımcı olur. Bunların yanında, koyu renk diğer türdeki leke ve izlerin de renklerinin açılmasını sağlar. Sivilce (akne) tedavisinde kullanılan piyasadaki birçok ürün laktik asit içerir. 
  • Doğada birçok meyve ve sebzede doğal olarak bulunan bu bileşenlerin akne (sivilce) izlerine faydalı olabilmesi için klinik testlerden geçirilerek belirli oranlarda deriden emilebilir hale getirilebilmesi yüksek teknoloji gerektirir ve bu bileşenler ancak klinik laboratuvarlarda geliştirilir. Bu sebeple doğal ürünleri cildinize direkt sürmek yerine dermokozmetik olarak formüle edilmiş ürünleri tercih etmelisiniz.

Sivilce (Akne) İzleri İçin İdeal Tedavi Yöntemi

Sivilce (akne) izi tedavilerinde kimyasal veya fiziksel olmak üzere farklı uygulamalar tercih edilir. Sivilce (akne) izlerinin giderilmesinde soyucu etki göstererek kolajen üretimini arttıran ve bu şekilde deri yenilenmesine yardımcı olan bileşenler kimyasal tedavinin temelini oluşturur. İçinde cildin ışıltısını yeniden kazandıran ve cilt hücrelerini yenileyerek dokuyu iyileştiren C ve E vitamini gibi antioksidanlar, retinoidler, hidrokinon ve azelaik asit içeren lokal tedaviler sivilce (akne) izlerinde oldukça etkilidir.
Fiziksel tedaviler ise başta lazer tedavileri olmak üzere dermaroller, dermabrazyon, iğneli radyofrekans gibi yöntemleri içerir. Bunların hepsinde amaç deri yüzeyinde kontrollü yara oluşturarak sivilce (akne) izlerinin geçirilmesini sağlamaktır. Bu yöntemlerle ilgili dermatologlardan bilgi alınabilir.

Tedavi İçin Sivilce (Akne) İzinin Türü Bilinmelidir!

4 tür sivilce (akne) izi vardır.

Birinci tür “ice pick” – yani çukur izleridir. Bunlar cildin derinlerine nüfuz eden küçük, dar ve derin sivilce (akne) izleridir. “V” şekli oluştururlar. Sivilce (akne) yüzeye doğru ilerlediğinde ve cilt dokusunu tahrip ettiğinde, silindirik, sütun benzeri bir iz bıraktığında gelişirler. 


İkinci tür iz “rolling” – yani dalgalı izlerdir. Bunlar dalga benzeri bir görünüme sahiptirler ve geniş, sığ bir derinliğe sahiptirler. Bu izler, epidermis ve derinin en iç tabakası olan hipodermis arasında doku geliştiğinde gelişirler ve dalgalı görünümlerini oluşturmak için bir araya gelirler. Yani cildin üst tabakasının alt tabakalar tarafından içeriye doğru çekilmesinden kaynaklanırlar.


Üçüncü tür iz “boxcar” adıyla anılan izlerdir. Bu ismin verilmesinin sebebi ise izlerin krater şeklinde yuvarlak veya oval şekilli, birbirini takip eden izlerden oluşmasıdır. Doku kaybına neden olabilirler ve cilde diğer iz türlerine göre daha çok zarar verebilirler. 


Dördüncü tür iz “hipertrofik” izlerdir. Bunlar yükselmiş yara izleridir. Cildin yaranın iyileştiğini fark etmeyip fazladan kolajen üretmesinden kaynaklanırlar. 


Hangi tür sivilce (akne) &#;izine sahip olunduğu kesin olarak bilinmiyorsa, dermatologdan mutlaka yardım alınmalı ve iz türüne uygun bir tedavi yöntemi uygulanmalıdır.

Sivilce (Akne) İzleri Nasıl Önlenebilir?

Sivilce (akne) izlerinin daha oluşmadan önlenmesi hem cilt sağlığı hem de görünümü için en iyisidir. Bunu başarabilmek için en iyi yol, sivilce (akne) daha yeni çıktığı zaman harekete geçilmesi ve müdahale edilmesidir. Bunu yapabilmek için ise en iyi ilk adım evde önceden satın alınmış ürünlerle sivilceye (akneye) müdahale etmektir. Bu ürünlerin içermesi gereken maddelerden en önemlisi salisilik asittir. Bu ürünler uygulandıktan sonra sivilce (akne) hala büyümeye devam ediyorsa, dermatoloğa gidilip reçeteli ilaçların danışılarak alınması gerekmektedir. Bu ilaçların yanı sıra, gözenekleri temizleyecek, bakterilerin artmasını engelleyecek ve iltihabı azaltacak ürünler de kullanılabilir. Bu ürünleri kullanmadan önce ise dermatoloğa danışmak gerekmektedir. Tedavide kullanılabilecek diğer ilaçlar ise şunlardır: Topikal retinoidler, topikal antibiyotikler, azelaik asit, antibiyotik tabletleri, kadınlarda kombine oral kontraseptif haplar, izotretinoin tabletleridir. İzotretinoin tabletleri ciddi yan etkilere sahip olabileceğinden, hamile ve emziren kadınların kesinlikle kullanmaması gerekmektedir.

“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir