fanlı fırında poğaça / N.ünal Pişirmeden önce yarım saat dinlendirin. dereceli fanlı fırında pişirin

Fanlı Fırında Poğaça

fanlı fırında poğaça

Hoşgeldiniz

Muallimenin Blogu tarafından yayımlandı

Merhaba, Ben Fatma. Uzun yıllar matematik öğretmeni olma hayalini kurarak 25 yaşıma kadar geldim. Dersler, sınavlar, KPSS ve atama süreci derken zamanın elimden bir çırpıda kayıp gittiğini farkettim. Mesleğimin 5. yılında içinde bulunduğum çalışma ortamını sorgulamaya başladım ve kendimi ait olmadığım bir yerde yaşıyormuş gibi hissettim. Hafta içi günlerin hızlıca geçmesini istiyor, hafta sonunu ise iple çekiyor, pazar günlerin akşamında kendimi çocukça ağlarken buluyordum. Evet okula gitmek istemiyorum diye ağlıyordum. Bir gün hayatımın dönüm noktası olan o kararı, eşimin desteği ile hayata geçirdim ve mesleğimden istifa ettim. Şimdi haftanın tüm günlerinin bana ait olduğu bir hayatta ev hanımlığı yapıyorum. Evde kaldıkça körelen, ev gezmelerinin ve gün yemeklerinin bolca olduğu, akşam oturmalarında akıp giden bir hayatın hayalini kurmuyorum elbette. Yakın zamanda hayatımıza merhaba diyecek miniğimizle içinde bulunduğumuz ortamı keşfedeceğimiz, keşfederken yavaşlayacağımız bir aile ortamının hayalini kuruyorum. Sabah döküm tencerede pişirdiğim ekmekle ev halkının kahvaltı sofrasına oturduğu günlerin gelmesini bekliyorum. Anda kalıp anı seyretmek istediğim deneyimlerimi yazarak kendime gelmek istiyorum. İlginiz ve bana ayırdığınız zaman için teşekkür ediyorum. Tüm gönderileri Muallimenin Blogu ile görüntüle

Yayımlanmış

Fırın programlarının kullanımı

Fırınınızın pişirme tablosu ve çalışma modları hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki seçeneklerden sizin fırınınıza uygun olanları inceleyebilirsiniz.

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu


Program düğmesinin üzerinde harfler varsa

Pişireceğiniz yiyeceğe uygun programın seçin.

A/ Lamba+fan
B/ Turbo
C/ Fan+Alt rezistans
D/ Alt+Üst ısıtıcı
E/ Fan+Alt ve Üst ısıtıcı
F/ Fan+Üst ısıtıcı
G/ Izgara


Program düğmesinin üzerinde harfler yoksa

Pişireceğiniz yiyeceğe uygun programın seçin.

Alt ve üst çizgi:Yiyecekleri üstten ve attan aynı anda ısıtır. Kekler, börekler veya pişirme kalıplarındaki kekler ve güveçler için uygundur.
Alt çizgi:Alt ısıtma açıktır. Pizza ve alttan kahverengileşmesi istenen yiyecekler için uygundur.
Ortada pervane simgesi olan alt ve üst çizgi: Alt ve üst ısıtıcı ile arka duvardaki fan açık anlamına gelir. Sıcaklık fırının her yerine eşit oranda ve hızlı bir şekilde dağıtılır.
Kar tanesi olan sağ alt köşesinde damla işareti: Isıtma yapmaz. Donmuş yiyecekler çözülür. Pişmiş yiyecekler soğutulur.
Halka içinde pervane simgesi: Arka ısıtıcı ile ısıtılan sıcak hava, fan vasıtasıyla fırının her yerine eşit ve hızlı bir şekilde dağıtılır. Çok tepsili pişirmelere uygundur.
Zikzak çizgili simge: Izgara yapmak için uygundur.

Poğa&#;a ka&#; dakikada, ka&#; derecede pişer? Mayalı ve mayasız poğa&#;a nasıl yapılır?

Yemek kültürünün en lezzetli işlerinden biri şüphesiz hamurlu yiyeceklerdir. Özellikle poğaçalar Türk mutfağının vazgeçilmez yiyecekleri arasındayken hem de evlerde ya da farklı mekanlarda yapılabilmektedir. Mayalı veya mayasız şekilde yapma imkanı sunan poğaçalar, belli başlı malzemeler eşliğinde ele alınır. Tabii tam kıvamında ve doğru bir lezzet ortaya çıkarabilmek için mutlaka kaç dakikada ya da kaç derecede pişirmesi gerektiğini noktasını iyi bilmek gerekir. Böylece her damak tadına uygun poğaçaların hazırlanmasına fırsat vermek mümkündür.

Poğaça kaç derecede pişer?

Poğaça pişirmek için genel olarak ya da derecelik bir ısı yeterlidir. Bu aralık içerisinde ele alınacak olan dereceyi tam olarak derecesi üzerinden ele almak mümkün. Tabii mutlaka belirli aralıklarla fırın içerisindeki poğaçaları kontrol etmek önemlidir. Üzeri kızardıktan ve istenilen kıvam rengine geldikten sonra, fırından çıkarmak suretiyle keyifle servis edilebilir. Hangi poğaça türü olursa olsun ortak şekilde hamur belli başlı malzemeler kullanıldı için, Ortalama olarak derece fırında pişirmek yeterlidir.

Poğaça kaç dakikada pişer?

Poğaçanın pişirme dakikası fırının derecesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak lezzetli bir poğaçayı tam kıvamında hazırlamak için derece yeterli iken, buna bağlı olarak ortalama pişirme süresi 20 ya da 25 dakika olarak öne çıkıyor. Tabii fırının derecesini yükseltmek ya da düşürmek biraz daha erken ya da biraz daha geç poğaçanın pişmesini sağlayabilir. Ancak bu defa poğaçanın çiğ kalması ya da yanması gibi durumlar ile karşı karşıya kalmak mümkün. Özellikle hamurun iç kısmının çiğ kalmaması adına, mutlaka derecede 20 veya 25 dakika kadar pişirmek yeterlidir.

Mayalı poğaça nasıl yapılır?

Belli başlı bazı malzemeleri ele almak suretiyle mayalı poğaça yapımını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikli ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir;

- Bir su bardağı ılık su

- Bir su bardağı ılık süt

- 2 paket kuru maya

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 2 çay kaşığı tuz

- Bir tane yumurta

- 2 su bardağı un

Öncelikle ılık su ve ılık süt ile beraber kuru mayanın yanı sıra toz şekeri bir kabın içerisine atarak 5 dakika kadar karıştırın. Bunun üzerine maya eridikten sonra tuz ile beraber yumurtayı içine atın. Yavaş yavaş unu karıştırmak suretiyle tamamen kabın içerisine boşaltın. Daha sonra kıvamına gelmiş olan hamurun üzerine bir streç film ile kapatarak 40 veya 45 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından bir yumurta büyüklüğünde parçaları hamurdan koparmak suretiyle şekil vermeye başlayın. Bunları tepsinin üzerine yerleştirmek suretiyle, üst kısmını da yumurta sarısı ile hazırlanmış malzemeyi sürün. Tabii burada tepsi üzerine streç film koymayı unutmayın. Pişirme işlemine başlayarak güzel yer poğaça hazır hale getirebilirsiniz.

Mayasız poğaça nasıl yapılır?

Mayalı poğaça ile beraber aynı zamanda mayasız poğaça da yapılabilmektedir. Durum kişisel isteklere göre değişkenlik gösterirken, mayasız poğaça için belli başlı malzemeler ele alınır.

- Bir su bardağı yoğurt

- Bir çay bardağı sıvı yağ

- 1 adet yumurta akı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 Yemek kaşığı toz şeker

- Su bardağı un

- 1 adet Kabartma tozu

Bir kabın içerisine yoğurdu, sıvı yağ ve yumurta ile beraber tuzu ekleyerek karıştırın. Ardından kabartma tozu ile beraber unu eklemek suretiyle yavaşça yoğurun. Daha sonra ayrı bir kaba beyaz peynir ile maydanozu ekleyerek hazır hale getirin. Ardından bir ceviz büyüklüğünde hamur koparmak suretiyle bunları açmaya başlayın. İçerisine peynirli ve maydanozu hazırladığınız karışımı ekleyin. Daha sonra bunların D harfi şeklinde kapatın. Ardından streç film ile kaplanmış olan tepsi üzerine bu hamurları yerleştirin. Üst kısmına Yumurta sarısı ile hazırlanmış kıvamı sürün ve fırına verin. İşte bu şekilde kolayca lezzetli mayasız poğaça hazırlamak mümkündür.

Poğaça yaparken püf noktaları nelerdir?

Poğaça yaparken belli başlı bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunlara dikkat ederek daha lezzetli ve tam kıvamında hamur işi yiyecekler hazırlamak mümkün.

- Mutlaka poğaça yaparken oda sıcaklığında ele almanız önemlidir.

- Poğaçanın yumuşak olabilmesi için toz malzemesini elemek gelir.

- Hamuru yumuşak olması için mutlaka unu yavaş yavaş ekleyin.

- Hamuru pişirirken mutlaka sık sık fırını kontrol edin.

Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Türk mutfağı, hamur işi yönünden zengin bir mutfaktır. Özellikle fırından yeni çıkmış yumuşacık poğaçalar hepimizin vazgeçemediği yiyecekler arasında yer alır.

Poğaçalar Fırında Kaç Derece Kaç Dakikada Pişirilir?

Poğaça pişirmek için en uygun ısı, ila derece arasındadır. Hazırladığınız poğaçaları derecede ısıtılmış fırında, 20 ila 25 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Poğaçaların üzeri kızardıktan sonra fırından çıkararak servis edebilirsiniz. Daha yüksek sıcaklıkta pişirmeyi tercih ederseniz hamurun iç kısmı çiğ kalacaktır.

Güzel Poğaça Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Hazırladığınız poğaçaların pofuduk ve yumuşak olması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Poğaça yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

  1. Poğaça hamuru yaparken kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yeterince emek verir ve sabır gösterirseniz, tadına doyamayacağınız şekilde kabaran poğaçalar hazırlayabilirsiniz.
  2. Poğaçanın yumuşak olması için toz malzemeleri elemeniz gerekir. Özellikle unu sık gözenekli bir süzgeçten geçirerek elemelisiniz.
  3. Hamurun yumuşak olması için unu azar azar ilave etmelisiniz. İdeal hamurun ele yapışmayan ve çekildiğinde esneyen bir kıvamı olmalıdır.
  4. Hamuru mayalanmaya bıraktığınızda üzerini örtmeyi ihmal etmeyin. Kullanacağınız bezin nemli olması, hamurun daha hızlı ve daha güzel şekilde mayalanmasını sağlar. Kullanmak için uygun bir bez bulamazsanız, yoğurma kabının üzerine streç film kapatmanız da yararlı olacaktır.
  5. Yoğurduğunuz hamurun elinize yapışmaması gerekir. Kıvamını kontrol etmek için parmağınızı batırarak kontrol edebilirsiniz. Bastırdığınız yerde çukur oluşuyor ve bu çukur hemen geri kapanıyorsa kıvamı olmuştur.
  6. Pişireceğiniz sıcaklığı ve süreyi, kullandığınız fırının pişirme performansına göre belirlemelisiniz.
  7. Poğaçaları dilerseniz sade, dilerseniz de damak tadınıza uygun olan iç harçla hazırlayabilirsiniz.
  8. Poğaçanın yumuşak olması için malzemeleri nasıl ilave ettiğiniz ve ne kadar kaliteli malzemeler kullandığınız önemlidir. Hamuru yoğururken su yerine yoğurt ya da süt kullanmanız önerilir. Bu sayede daha lezzetli ve yumuşak bir hamur elde edersiniz. Unu eledikten sonra ilave etmeniz de oldukça önemlidir. Aksi halde poğaça hamuru sert olacaktır.
  9. Poğaçalar fırından çıktığında yumuşak oluyor ve biraz bekledikten sonra sertleşiyorsa, içine eklediğiniz peynire yoğurt ekleyebilirsiniz. ½ kalıp peynir ile 1 kase yoğurdu karıştırırsanız poğaçalarınız soğusa bile yumuşacık kalır. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası