bebeklerde boğaz ağrısına ne iyi gelir / Çocuklarda boğaz ağrısı sebepleri ve tedavi yaklaşımı nasıldır?

Bebeklerde Boğaz Ağrısına Ne Iyi Gelir

bebeklerde boğaz ağrısına ne iyi gelir

Bebeklerde boğaz ağrısı neden olur, nasıl geçer? Boğaz ağrısına iyi gelen 9 doğal çözüm

Bebeklerde boğaz ağrısı ve boğaz kızarıklığı grip, nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonu, farenjit, beta enfeksiyonu gibi hastalıklar nedeniyle meydana gelebilir. Bebeklerde boğaz ağrısı tedavisinde doktorun verdiği ilaçlar kullanılabileceği gibi buhar makinesi kullanmak, bebeğin boğazına tülbent sarmak ve tavuk suyu çorba içirmek gibi doğal yollar da boğaz ağrısına iyi gelecektir.

BEBEKLERDE BOĞAZ AĞRISI VE BOĞAZ KIZARIKLIĞI NEDEN OLUR?

Bebeklerde boğaz ağrısı, kızarıklığı ve yanması özellikle mevsim geçişlerinde sık karşılaşılan bir durumdur. Boğaz ağrısı sorunu yaşayan bebeğin iştahı gider, huzursuz olur ve ağlayarak acısını ifade etmeye çalışır. Neyse ki boğaz ağrısı çoğu zaman ciddi nedenlerden kaynaklanmaz ve kolaylıkla tedavi edilir. Bebeklerde boğaz ağrısının en sık karşılaşılan sebepleri şöyledir:

  1. Soğuk algınlığı
  2. Boğaz iltihabı, enfeksiyonu
  3. Bademcik şişmesi
  4. Faranjit
  5. Grip (Kuş gribi, domuz gribi)
  6. Alerji
  7. Beta enfeksiyonu
  8. Hava kirliliği, duman gibi tahriş edici maddelere maruz kalma
  9. Bakteriyel enfeksiyonlar
  10. Öpücük hastalığı
  11. Kuş palazı
  12. Bademcikler etrafında apse
  13. Yutak borusu arka duvarında apse
  14. Solunum yolu başlangıcındaki kıkırdağın enfeksiyonu
  15. Viral farenjit
  16. Streptokok farenjiti
  17. Enfeksiyoz mononükleoz 
  18. Difteri
  19. Farenksteki yabancı cisim (Örneğin balık kılçığı batması)
  20. Herpetik stomatit
  21. İrritatif farenjit

Çocuk Doktoru Jennifer Shu, bebeklerde boğaz ağrısı ve kızarıklığı ile ilgili bize şu bilgileri veriyor:

(Boğaz ağrısı, yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de sıklıkla karşılaştığımız bir sağlık sorunudur. Bebek bu acıyı yutkunduğunda yahut yemek yediğinde hisseder. Ancak 1 yaşından küçük bebekler ağrısını, sızısını ifade etmekte zorlandığından, çocuğunuzdaki huzursuzluğun, ağlama nöbetlerinin neyden kaynaklandığını tespit etmek haliyle güç olacaktır.

Bebeklerdeki boğaz ağrısı,boğaz kızarıklığı genellikle soğuk algınlığından, çocuğun geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanıyor. İki yaşın altındaki çocuklarda nadir görülmekle birlikte, boğaz ağrısına bakteriler de sebep olmaktadır. Streptokokal Boğaz Ağrısı (Strep Throat) olarak bilinen bu duruma, çoğu zaman ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, kimi zamanda ciltte döküntü eşlik eder.

BOĞAZ AĞRISI VE KIZARIKLIĞI OLAN BEBEK NASIL BESLENMELİ?

Bebek anne sütü alıyorsa sık sık bebeğe anne sütü vermeye devam etmelidir.

Şayet bebeğiniz katı gıdaya geçtiyse, ona tavuk çorbası, yoğurt, elma püresi gibi kolay sindirilen ve bağışıklığı güçlendiren yiyecekler yedirin. Ayrıca doktorun vereceği şurup, ilaç ve ağrı kesicilerin kullanılması da ağrının giderilmesine yardımcı olabilir.)

BEBEKLERDE BOĞAZ AĞRISI VE KIZARIKLIĞI İÇİN EVDE BİTKİSEL DOĞAL ÇÖZÜMLER

Bebeğinizde boğaz ağrısı veya kızarıklığı ile karşılaştığınızda onu bir çocuk doktoruna muayene ettirmelisiniz. Boğaz ağrısı, enfeksiyondan kaynaklanıyorsa doktor tedavi için antibiyotik reçete edecektir. Bebeklerde boğaz ağrısını geçirmek evde yapmanız gereken şeyler şunlardır.

BOĞAZINI TÜLBENTLE SARIN

Bebeğin boğazını sıcak tutmak ağrının geçmesinde en etkili yöntemlerdendir. Bunun için bebeğin boğazını tülbent gibi bir şeyle sarabilirsiniz.

BOL BOL DİNLENSİN

Dinlenmek yetişkinlerde ve çocuklarda hastalıkların atlatılmasında çok önemli rol oynar. Bebeğiniz bol bol yatak istirihati yapsın.

PORTAKAL SUYU VERİN

Portakaldaki C vitamini, soğuğa neden olan mikroplarla savaşan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırmaya yardımcı olur. Ayrıca öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi semptomları hafifletmek için bağışıklık sistemini güçlendirir.2 yaş ve üzeri çocuklara günde bardak portakal suyu verin. Daha küçük bebekler için portakal suyunu eşit miktarda ılık suyla seyreltin ve düzenli aralıklarla içirin.

ANNE SÜTÜ

Anne sütü, bebekler için doğal bağışıklık güçlendiricidir. Bu sütte bulunan antikorlar, her türlü mikrop, bakteri ve virüse karşı savaşmaya yardımcı seafoodplus.info doğan bebeklerde boğaz ağrısı için en iyi ilaç anne sütüdür. Bebeğinizde boğaz ağrısının geçmesi için onu sık sık emzirin.

BUHAR MAKİNESİ KULLANIN

Havayı nemlendirmek için bebeğinizin odasında buhar makinesi çalıştırın. Kuru hava, bebeklerin uyurken yutkunmalarını zorlaştırabilir. Buhar makinesine okaliptüs yağı, adaçayı yağı ya da kekik yağı gibi birkaç damla uçucu yağ ekleyin; nemli hava bebeğin boğazını yumuşatıp ağrının giderilmesine yardımcı olacaktır.

SIVI GIDALAR VERİN

Bebeğinizde ek gıdaya geçmediyseniz, onu sık sık doyana kadar emzirin. Anne sütü hem bebeğin bağışıklığını güçlendirip hastalığı daha çabuk atlatmasını sağlayacak, hem de boğazını nemlendirip ağrıyı, kızarıklığı geçirecektir. Çocuğunuz katı gıdaya geçtiyse sıvı ihtiyacını taze sıkılmış meyve suları ve su ile karşılayabilirsiniz.

LİMON SUYU

Limon, vitamin ve antioksidan deposu, balgam söktürücü harika bir bitkidir. Doktorunuza danışarak 1 bardak suya biraz limon suyu ekleyin ve azcıkda şeker katıp boğaz ağrısını hafifletmek için bebeğinize günde birkaç kez içirin.

NANE YAĞI

Bu yağ bebeğin boğaz ağrısını gidermek için etkili doğal çarelerdendir. Bir kaç damla nane yağı ile bebeğin göğsüne ve sırtına masaj yapın. Nane yağının aromatik kokusu bebeğin tıkalı burnunu da açmaya yardımcı olacaktır.

OKALİPTÜS YAĞI

Okaliptüs yağını ılıtın. Pamuklu bezi bu yağa batırıp bebeğin boğaz kısmına bu bezle nazikçe masaj yapın.

REFLÜYÜ TEDAVİ ETTİRİN

Bebeğin boğaz ağrısı ve kızarıklığı reflüden kaynaklanıyorsa, doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanın.

 Son Güncelleme:

&#;ocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl ge&#;er? &#;ocuklarda boğaz enfeksiyonu ve ağrısına ne iyi gelir

Solunum yollarında ortaya çıkan pek çok farklı rahatsızlık, çocuklarda boğaz ağrısına yol açar. Boğazın arka tarafında ağrı, acı ve akıntıları ile meydana gelen bu enfeksiyonlar, özellikle de kış ve ilkbahar mevsimlerde sıkça görülür. Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer sizler için derledik.

Bademcik iltihabının ve faranjitin yol açtığı boğaz ağrısına, boğaz bölgesinde acı, yutkunma zorluğu, yanma, halsizlik, ateş, baş ve kulak ağrısı gibi belirtiler de eşlik edebilir.

Çocuklarda Boğaz Ağrısı ve Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

 Çocukluk döneminde sık sık karşılaşılan hastalıkların başında boğaz enfeksiyonları gelir. Bu nedenle de pek çok anne ve baba doktorların tedavilerinin yanında tedaviyi destekleyecek başka çözümler de arar. Bu belirtiler, mevcut olan enfeksiyona göre göre de farklılık gösterebilir. Aynı zamanda bu hastalıkların bir kısmı da kişiden kişiye rahatlıkla bulaşabilir ve pek çok farklı komplikasyona da neden olabilir. Boğaz ağrısı, bu bölgede meydana gelen çeşitli nedenlerle ortaya çıkan tahriş ve kuruluk sonrasında meydana gelen bir belirtidir. Okul çağı yaş grubunda olan çocuklarda boğaz ağrısı, en sık karşılaşılan şikayetler arasında yer alır.

Boğaz Ağrısı, özellikle de çocuğun konuşması ve beslenmesi sırasında ağırlaşabilir. Grip ve nezle gibi virüslere bağlı bir şekilde hastalıklar ile bakteriyel enfeksiyonlar boğaz ağrısının en sık karşılaşılan nedenleri içinde bulunur. Çeşitli nedenlerle meydana gelebilen boğaz ağrısı, genellikle ciddi bir seyir izlemez ve genellikle de kendiliğinden gerileme eğilimi gösterir. Bu gerileme dönemine kadar geçen süreçte ise hekimlerin önerisi içinde yapabileceğiniz çeşitli uygulamalar sayesinde çocuğunuzda görülen şikayetlerin rahatlamasını da sağlayabilirsiniz.

Çocuklarda Boğaz Enfeksiyonu ve Ağrısına Ne İyi Gelir?

 Boğaz enfeksiyonları genellikle virüs kaynaklı olarak ortaya çıkar. Aynı zamanda çocukların en sık karşılaştıkları hastalıklar arasında yer alır. Özellikle de okul öncesi dönemde çocukların yıl içinde defa boğaz iltihaplanması yaşamaları normal kabul edilir. Eğer enfeksiyon bademciklere iyice yerleşmemişse öksürük, hapşırık ve burun akıntısı boğaz enfeksiyonuna da eşlik edebilir. Çocukların sıkça karşılaştıkları bir diğer hastalık ise, bademcik iltihabı olarak bilinir. 2 yaş üstündeki çocuklarda daha sık görülen bir hastalık olarak da bilinen bademcik iltihabı doğal yöntemlerle de iyileştirilebilir.

Boğaz enfeksiyonu bulunan çocuklara yardımcı olmak için şunlar yapılabilir:

Çocukların evde dinlenmeleri gerekir.

Çocukların boğaz ağrılarını hafifletmek için bir bardak ılık suyun içine 1 tatlığı kaşığı kadar balın ve 2 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırılarak verilmesi de yardımcı olur.

Bu dönemde çocukların bol miktarda sıvı tüketmeleri gerekir.

Boğaz enfeksiyonu oluşan dönemde çocuklara püre ve çorba gibi yumuşak yiyecekler vermek beslenmelerini önemli ölçüde kolaylaştırır.

Bir diğer yöntem ise, 1 bardak suyun içine 1 çorba kaşığı kadar sirkenin eklenerek gargara yapılmasıdır. Bu da boğazda bulunan enfeksiyonun kısa zaman içinde geçmesine yardımcı olur.

Boğaz enfeksiyonu bulunan çocuğun yaşına uygun bir bitki çayları tüketmesi de tedaviyi destekleyen önemli bir bir yöntemdir.

En sık kullanılan gargara yöntemlerinden birisi de soğan suyu ile yapılan gargara olarak bilinir. Bunun için bir adet soğanın rendelenir ve suyunun da 1 litre su ile karıştırılması gerekir.

Çocuklara meyan kökü çayı içirmek de viral kaynaklı boğaz ağrılarının hafiflemesini sağlamaya yardımcı olur.

Boğaz ağrısına en iyi iyi gelecek olan yöntemlerden bir diğeri ise, 1 bardak suyun içine 1 limon suyu, az miktarda tuz ve bal eklenmesi ile oluşturulan bir kürdür. Bu kürü gün içinde de yavaş yavaş çocuğunuza içirebilirsiniz.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir