engelli müze kart / Odunpazarı Modern Müze

Engelli Müze Kart

engelli müze kart

Müzelere ücretsiz gireceklerin yeni listesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na  bağlı müze ve örenyerlerinin ziyaret usul ve esasları ile müze ve örenyerlerinin ziyareti, bilet ve bilet benzeri araçlara ilişkin düzenlemelerin yer aldığı  "Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge" 24 Kasım'da yürürlüğe girdi. 9 Kasım tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenen yeni yönergeye göre bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinin kimlere ücretsiz olduğu da belli oldu.

YENİLENEN YÖNERGEDE ÜCRETSİZ ZİYARET EDECEKLERİN LİSTESİ 

Yönergede şu ifadeler yer aldı:

“Aşağıda belirtilenler müze ve örenyerlerine kimlik/sözleşme göstermek suretiyle ücretsiz girerler.

18 yaş ve altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar ile bu yaş grubundaki öğrenci gruplarına refakat eden öğretmenler,

65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,

Gaziler ve refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları ile şehit yakını kimlik kartı sahipleri,

Engelliler (TC vatandaşı ve yabancı) ile bir refakatçisi, (Görünür bir engel ve/veya belge ibrazı ile)

Zorunlu hizmete tabii er ve erbaşlar,

ICOM ve ICOMOS ile UNESCO kartı sahipleri,

Yerli ve yabancı basın kimlik kartı sahipleri,

Seyahat acentesi sahip veya sorumlu müdürleri,

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları,

8 yaş ve altındaki yabancı uyruklu çocuklar,

Hayat boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Comenius Okul Ortaklıkları ile Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamındaki gruplar ile bu gruplara refakat eden öğretmenler (ülkemizdeki muhatapları ile yapılan sözleşmelerini ibraz etmeleri kaydıyla kimlik ibrazı aranmaksızın ücretsiz giriş olanağı sağlanacaktır).

Müze ve örenyerinin bağlı bulunduğu İl ve İlçenin;

Mülki İdare Amirleri (İllerde Vali, Kültür ve Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı, ilçelerde Kaymakam),

Büyükşehir, İl, İlçe ve Beldenin Belediye Başkanı  ve en fazla 10 kişi olmak üzere refakatindekiler.

Resmi görev kapsamında müze veya örenyerine giriş zorunluluğu bulunan Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı kolluk kuvvetleri personeli,

Ticaret Bakanlığı'nın kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığını önlemek amacıyla sürdürdüğü faaliyetler kapsamında, kaçakçılık mücadelesi ile görevli, gümrük muhafaza personeli,

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenler ( Özel Öğretim Kurumlarında görev yapanlar hariç)

Ülkemizde görev yapan Büyükelçi, Başkonsolos ile refakatindeki eş ve çocukları,bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerine ücretsiz giriş yapabilirler.

Aşağıda belirtilen grupların ücretsiz ziyaretleri Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünden temin edilecek izin belgesi ile gerçekleştirilir:

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kendi bütçeleriyle ağırlamakta oldukları Bakan Yardımcısı ve daha üst düzeydeki resmi heyetler ile Kuvvet Komutanları ve üstü askeri heyetler, bu heyetlerde bulunanların eşleri ve beraberindekiler ile refakat eden resmi görevliler ve güvenlik amaçlı ön inceleme heyetleri,

Uluslararası kongre organizasyonlarına destek kapsamındaki ağırlamalar ile yalnızca şehir turu ve/veya transfer desteği sağlanan ağırlamalar hariç olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez ve Yurtdışı teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarca ağırlanan konuk ve heyetler ile refakatçileri (Talep yazısına ağırlamaya ilişkin makam onayı eklenecektir)

Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez ve Yurtdışı teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarca ağırlanan medya mensupları ve refakatçileri (Talep yazısına ağırlamaya ilişkin makam onayı eklenecektir)

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından bildirilen yabancı tur operatörleri ve yabancı info grupları,

Müze ve örenyerinin bağlı bulunduğu Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve/veya Müze Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez birimleri tarafından müze ve örenyerinin tanıtımına katkı sağlamak üzere müze ve örenyerinde düzenlenen etkinliklere katılanlar,

Müze ve örenyerlerinin Süreli Kullanım Yönergesi kapsamında tahsisi ile gerçekleştirilen etkinliklerde girişler aşağıdaki şekilde düzenlenir:

“Müze ve Örenyerlerinin Süreli Kullanım Yönergesi” kapsamında ücretli olarak tahsis edilmesi ile gerçekleştirilecek etkinliklerde alınacak giriş ücretleri konusunda bu yönerge hükümleri uygulanır.

Müze ve örenyerlerinin Süreli Kullanım Yönergesi kapsamında ücretsiz olarak tahsis edilmesi halinde katılımcılardan giriş ücreti alınıp alınmayacağı hususu konuya ilişkin Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu Kararında ayrıca belirtilir.

Müze ve örenyerlerinin, kapalı olduğu günlerde veya mesai saatleri dışında, Süreli Kullanım Yönergesi kapsamında tahsis gerçekleştirilmesi halinde etkinliğe katılan ziyaretçi grupları için tek bilet tarifesi uygulanır.

Aşağıda belirtilen kişi ve grupların çalışma yaptıkları müze ve örenyerine ücretsiz girişleri ilgili mercilerden temin edilecek izin belgesi ile gerçekleştirilir.

Müze ve örenyerlerinde bulunan kültür varlıkları ile ilgili bilimsel araştırma yapan yabancı uyruklu ekipler Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden, TC uyruklu ekipler ise ilgili Müze Müdürlüklerinden temin ettikleri izin belgesini gişeye ibraz edeceklerdir.

Müze ve örenyerlerinde kazı ve yüzey araştırması yapan ekipler Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden temin ettikleri izin belgesini gişeye ibraz edeceklerdir.

Müze ve örenyerlerinde ticari olmayan tanıtım ve eğitim amaçlı video, film ve fotoğraf çekim izni uygun görülen kişi ve ekipler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alacakları izin yazısını gişeye ibraz edeceklerdir.

Yönergenin 3. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen ücretsiz giriş hakları, ayrıca ücretlendirilen Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi Karanlık Kilise bölümlerine yapılacak ziyaretlerde geçerli değildir. Bu yerlere, biletli refakatçisi eşliğindeki 6 yaş ve altındaki çocukların ücretsiz giriş hakları ise mevcuttur.

Müzekart: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri, KKTC vatandaşları ve Türkiye’de yerleşik “Yabancı Kimlik Numarası” sahibi kişiler tarafından edinilebilen Müzekart; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler, Göreme Örenyeri Karanlık Kilise bölümleri hariç olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müze ve örenyerlerine, bir yıl boyunca ikişer defa giriş hakkı sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenlere, emekli öğretmenlere, Sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu uyarınca Bakanlığımız tarafından ruhsatname verilen eylemsiz turist rehberlerine, 18 yaşın üzerindeki öğrencilere, Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı üniversitelerde görevli öğretim üyelerine, Ülkemizde ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yabancı öğrenciler ile yüksek öğrenim kurumlarında önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrencilere ve KKTC vatandaşı öğrencilere, öğrenci kimliği ibrazı şartı ile indirimli Müzekart düzenlenebilir.

Müzekart+: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri, KKTC vatandaşları ve Türkiye’de yerleşik “Yabancı Kimlik Numarası” sahibi kişiler tarafından edinilebilen Müzekart+; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler, Göreme Örenyeri Karanlık Kilise bölümleri hariç olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müze ve örenyerlerine bir yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlamakta olup, bunun yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım kolaylığı sunarak çeşitli özel müzeler ile kültürel-turistik çekim noktalarına girişlerde, bu kurumların kafelerinde ve hediyelik eşya dükkanlarında değişen oranlarda indirim sağlar"18 yaş ve altı ile 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı kokardını haiz profesyonel turist rehberlerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile anne, baba, eş ve çocuklarına On Türk Lirası bedelle 1(bir) yıl geçerli olacak Müzekart düseafoodplus.infoi vatandaşlar (Refakatçileri hariç) tarafından talep edilmesi halinde de 1(bir) yıl süreli Müzekart ücretsiz olarak düseafoodplus.infoş kartlarına ilişkin toplu alımlarda indirim uygulanabilir. İndirim uygulanacak giriş kartı alım miktarı ile indirim oranları Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir.”

seafoodplus.info

seafoodplus.info Platformu
TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsinizBuraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. nostaljik Mesaj Gönderim Zamanı: , #1

  2. barissaglam Mesaj Gönderim Zamanı: , #2

  3. bilgeadam Mesaj Gönderim Zamanı: , #3

  4. Artı_Noksan Mesaj Gönderim Zamanı: , #4

  5. Ozcan Mesaj Gönderim Zamanı: , #5

  6. ucuncubahar Mesaj Gönderim Zamanı: , #6

  7. Artı_Noksan Mesaj Gönderim Zamanı: , #7

  8. sorularıolanbiri Mesaj Gönderim Zamanı: , #8

  9. genie Mesaj Gönderim Zamanı: , #9

  10. xilkbahar Mesaj Gönderim Zamanı: , #10

  11. Alman Mesaj Gönderim Zamanı: , #11

  12. xilkbahar Mesaj Gönderim Zamanı: , #12

  13. alifatih Mesaj Gönderim Zamanı: , #13

  14. rabia_55 Mesaj Gönderim Zamanı: , #14

  15. Rastî Mesaj Gönderim Zamanı: , #15


'Engelli Kimlik Kartı'nın sağladığı hak ve avantajlar (Engelli Kimlik Kartı nerelerde kullanılır?)

Engelli kimlik kartı, yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan engelli bireylere verilen özel bir karttır. Bu kart ile engelli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflenmektedir. Engelli vatandaşlar bu kart sayesinde, engelli kişilere sunulan hizmetler ve haklardan yararlanabilmektedir. Peki engelli kimlik kartı nerelerde kullanılır? Engelli kimlik kartının sağladığı hak ve avantajlar nelerdir? İşte tüm merak edilenler

ENGELLİ KİMLİK KARTININ SAĞLADIĞI HAK VE AVANTAJLAR NELERDİR?

- Belediye otobüsleri, metro seferleri, marmaray, metrobüs, tramvay, füniküler, deniz yollarının şehir içi seferleri ücretsizdir. 'Ağır engelli' ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile beraber olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır.

- Şehirlerarası otobüslerde 20 koltuğa kadar olan taşıtlar için 1 kişiye, 20 koltuktan fazla koltuğa sahip taşıtlar için en fazla 2 kişiye, geçerli ücret tarifesi üzerinden bilet ücretinde %40 indirim mevcuttur. Aynı taşıtta taşınacak engelli yolcu sayısının 2'den fazla olması durumunda, her fazla engelli yolcu için geçerli ücret tarifesi üzerinden bilet ücretinde %30 indirim uygulanır  Refakatçi indirimi yoktur. İnternetten bilet alımlarında bu indirim uygulanmamaktadır. (8 Ocak , Resmi Gazete Sayı: )

- Türk Hava Yolları'nda (THY) iç hat uçuşlarda %20, dış hatlarda %25 indirim uygulanmaktadır. Ayrıca 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçiye de promosyon biletler hariç tüm iç hatlarda %20 indirim sağlanmaktadır.

- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nda (TCDD), yüksek hızlı trenler (YHT) dahil tüm koltuklu seferleri engellilere ücretsizdir. 

- HAVAŞ havaalanı servisi otobüsleri ücretsiz.

- Havalimanı otoparklarında 15 güne kadar ücretsiz park. 15 günü geçen sürelerde ise normal otopark tarifesi üzerinden ücretlendirme yapılıyor.

- İSPARK'ta yol üstü otoparkları 3 saat, açık ve katlı otoparklar 8 saat ücretsiz. İBB Meclisi kararına göre araç ruhsatında engelli ibaresi olması gerekmektedir. Engellilik oranı baz alınmamakta.

- Öğretmen Evleri engellilere %20 indirimli.

- Müze, ören yerleri, milli parklar ve piknik alanları engellilere ücretsiz. Belediye'ye ait plajlarda şezlong-şemsiye ücretsiz.

- Devlet tiyatroları ücretsiz, İstanbul Şehir Tiyatroları indirimli.

- Spor müsabakalarına ve konserlere giriş "kura" çekimi ile ücretsiz.

- Sinemalarda engellilere 'öğrenci indirimi' oranında indirim uygulanmaktadır.

- İSKİ'nin %50 su indiriminden faydalanabilirsiniz. 

- DİGİTURK engelli vatandaşlara %50 indirimli.

- Türk Telekom %25 indirimli, TTNET internet engellilere %25 indirimli. 

- Cep telefonu operatörlerinin indirimli engelli tarifeleri.

- Açık öğretim kayıtlarında ücret alınmamaktadır. 

- Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün (KYK) öğrenci yurtlarından engelli öğrenciler istemde bulunmaları halinde faydalanabilmektedirler.

- Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından uygulanan harç ve öğrenim kredisi tahsisinde %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyenlere öncelik tanımakta ve harç kredisinin geri ödenmesinde yönetim kurulu kararı ile %50 indirim yapılmaktadır.

- %90 ve üzeri oranlı engelliler ve oran şartı aranmaksızın bedensel engelliler, araç satın alımında özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaftırlar. 

- %90 ve üzeri oranlı engelliler ve oran şartı aranmaksızın bedensel engelliler,motorlu taşıtlar vergisinden (MTV) muaftırlar.

- Emlak vergisi dilekçeyle ücretsiz oluyor. (Tek daire ve metrekareyi geçmeyecek şekilde vergi ödenmiyor)

- EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) neticesine göre kamuda açık bulunan engelli kontenjanlarına atamaları yapılır.

- Sayılı İş Kanunu kapsamındaki 50 ve üzeri işçi çalıştıran özel sektöre ait işyerlerinde işverenler, %3 oranında engelli çalışan çalıştırmak zorundadır.

- Engellilik oranı ve dönemine bağlı olarak 15 illa 18 sene arasında erken emeklilik hakkı mevcuttur.

- Engelli vatandaşlar için Türkiye İş Kurumu, Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Özel Dershaneler ve Belediyeler meslek edindirme kursları açmaktadır.

- Engelli Maaşı (Sigortalı olunmayan dönemde alınabiliyor)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: YÜZDE 94 GÖRME ENGELLİ ŞEYDA OKUL BİRİNCİSİ

Kapsam

Madde 1- Bu yönerge, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaret usul ve esasları ile bilet ve müze kart fiyatlarını düzenlemektedir.

 Bilet Fiyatları

Madde 2- Müze ve ören yerleri bilet fiyatları ekli listede gösterilmiştir.

 Ücretsiz Biletler

Madde 3- Aşağıda belirtilenler müze ve ören yerlerine ücretsiz biletle girerler.

a)      17 yaş ve altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar ile bu yaş grubuna refaket eden öğretmenler

b)      65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları

c)      Gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları

d)      Engelliler ile bir refakatçisi

e)      Er ve erbaşlar

f)        ICOM, ICOMOS ve UNESCO kartı sahipleri

g)      Basın kimlik kartı sahipleri

h)      Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki eş ve çocukları

i)       Kamu kurum ve kuruluşlarının davetlisi olarak ülkemizde bulunan yabancı resmi konuklar ve refakatçileri

j)        Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce ağırlanan konuk ve heyetler ile refakatçileri   

k)Kültür ve Turizm Bakanlığı kokartını haiz profesyonel turist rehberler

l)    Seyahat Acentası sahip ve sorumlu müdürleri ile başvuruları Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) kanalıyla Bakanlığa ulaştırılan yabancı tur operatörleri ve yabancı info grupları

m)     yaş arası yabancı uyruklu çocuklar

Müze kart

Madde 4-
a) Müze kart, müze ve ören yerlerinde ayrıca ücretlendirilen birim veya seksiyonlar hariç olmak üzere tüm müze ve ören yerlerinde bir yıl boyunca geçerli olup yalnızca Türk vatandaşları tarafından kullanılabilir. Fotoğrafsız geçici müzekartlar kimlik ibrazı ile geçerlidir.

b) Ülkemizde bulunan yüksek öğrenim kurumlarında önlisans, lisans ve yüksek lisans proğramlarına devam eden yabancı öğrenciler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan ve Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) bağlı üniversitelerde öğrenim gören Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti öğrencilerine öğrenci kimliği ibrazı şartı ile Müzekart düzenlenebilir.


 Müze kart Fiyatları

Madde 5- Müze kart’ın fiyatı 20 YTL’dir. Belirtilen tarife öğretmenler ile 18 yaş ve üzerindeki öğrenciler için % 50 indirimli uygulanır. 3 üncü madde kapsamında yer alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 2 YTL karşılığında müze kart alabilir. Toplu müze kart alımlarında indirim uygulanabilir. İndirim uygulanacak müze kart alım miktarı ile indirim oranları Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir.

Müze ve Ören yeri Ziyareti Esnasında Uygulanacak Esaslar

Madde 6- Müze ve ören yeri girişlerinde, kullanılan biletler gezi süresince saklanır ve kontrollerde gösterilir.

Madde 7- Ücretsiz girişlerde ziyaretçiler kimliklerini, resmi heyetler izin belgelerini ibraz eder.

Madde 8- Geçici müze kart, resmi kimlik kartı ile geçerlidir.

Madde 9-  Müze ve ören yeri personeli gerekli gördüğü hallerde Müze kart sahiplerinden,kimlik ibraz etmeleri istenebilir.

Madde Düzenlenecek toplu ziyaretlerde, düzenleyen kurumlarca Müze Müdürlüklerine önceden bilgi verilir.

Madde Müze ve ören yerlerinde profesyonel mahiyetteki fotoğraf, video, film çekimleri ücret mukabilinde ve Müze Müdürlüğü izni ile yapılır. Çekim ücretlerine ilişkin tarifeler Kısa Süreli Kullanım Yönergesi ekinde yer almaktadır. Amatör çekimler ile ilgili olarak Müze Müdürlüğü tarafından sınırlama getirilebilir.  

Madde Müzeler Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Topkapı Sarayı Müzesi, Galata Mevlevihanesi Müzesi, İstanbul İslam ve Bilim Teknoloji Tarihi Müzesi, ve Yıldız Sarayı Müzesi ile bağlı birimleri Salı günü; Hisarlar Müzesi ile bağlı birimleri, İstanbul Ayasofya Müzesine bağlı Kariye Müzesi ve Fethiye Müzesi Çarşamba günü ziyarete kapalıdır.

Madde Müze ve Örenyerleri kapalı oldukları günler ve mesai saatleri dışında, Müze Müdürlüğünün uygun görmesi üzerine ziyaretçi gruplarının en az 50 kişi olması halinde çift bilet tarifesi uygulanarak ziyarete açıseafoodplus.info sayıya gruba eşlik eden ve ücretsiz ziyaret olanağına sahip kişiler dahil değildir. 

Madde Müze ve ören yerleri dini bayramların birinci günü öğleye kadar kapalıdır.

Madde Bu yönergede yer almayan hususlar, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü  Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir.

Müze giriş ücretlerine ulaşmak için tıklayınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir