konyada şelale / Gizli Cennet Göksu Şelalesi Konya » Yol Günlüğü

Konyada Şelale

konyada şelale

Konya, Türkiye’de inanç turizmi açısından önde gelen şehirlerden biridir. Aynı zamanda Türkiye’nin en çok ziyaretçi ve turist alan şehirleri arasındadır. Oldukça popüler olan bu şehirde görünce herkesi kendine hayran bırakan pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. İç Anadolu Bölgesi’nin iklimini yaşayan Konya’da birçok yer altı güzelliği, göller, yaylalar, mesire alanları mevcuttur.

Konya gezinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzelliklerin başında Meke Gölü gelmektedir. Yerköprü Şelalesi, Meram Bağları, Karapınar Çölü, Akşehir Gölü, Tınaztepe Mağarası, Obruk Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Ilgın Kaplıcaları, Güvercinlik Mağarası, İnbaşı Mağarası ve Büyük Düden Mağarası şehrin görülmesi gereken doğal güzellikleri arasındadır.

Meke Gölü

Meke Gölü, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Araba yolculuğunuz ortalama 1,5 saat sürmektedir.

Birinci derece doğal sit alanı olarak korunmaya alınmış Meke Gölü, harika bir manzaraya sahiptir. Nazar boncuğunu anımsatır görüntüsü ile gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Sönmüş bir kraterin suyla dolarak göle dönüşmesi ile ortaya çıkmıştır. İçerisinde adacıklar bulunmaktadır.

milyon yıllık bir geçmişe dayanan gölün derinliği 12 m, uzunluğu ise m’dir. Özellikle doğa fotoğrafı çekenlerin tercih ettiği yerler arasındadır. Keyifli ve huzurlu bir gün geçirmek isterseniz, burayı tercih edebilirsiniz. Meke Gölü, Konya’ya geldiğinizde mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir.

Ülkemizde inanç ve kültür turizminin başkenti olarak sayabileceğimiz şehir Konya’yı keşfetmek ve farklı duygular yaşayacağınız bir tatil planı yapmak için Konya Otelleri sayfamıza göz atabilir, konaklamak istediğiniz oteli seçip hemen rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Yerköprü Şelalesi

Yerköprü Şelalesi, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Konya-Karaman Yolu üzerinden ortalama 1,5 saat içerisinde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Yerköprü Şelalesi, Göksu Nehri üzerinde yer alan ve harika manzaraya sahip bir yerdir. 20 m yükseklikten dökülen suyun yarattığı doğal atmosfer, gelen ziyaretçileri büyüler niteliktedir. Ayrıca şelalenin çevresinde Göksu Vadisi’nde görülmeye değer Yerköprü Mağarası da bulunmaktadır.

Huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasındadır. Özellikle doğa fotoğrafçılığı yapanların uğrak yeridir. Buraya gelmeden önce mutlaka yanınızda fotoğraf makinenizi getirmelisiniz. Şelalenin muhteşem manzarası gelen ziyaretçilerine kaçırılmaz fotoğraf kareleri çekme fırsatı sunmaktadır.

Yerköprü Şelalesi, Konya’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasındadır.

Meram Bağları

Meram Bağları, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 6 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile eski Meram Caddesi üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinden 4-A ve 4-B Meram hatları ile 1-A, 1-B, 2-A, 2-B Meram otobüs hatlarını da kullanabilirsiniz. 

Meram Bağları, harika manzarası, muhteşem suyu, temiz atmosferi ve yeşillik içindeki alanları ile dikkat çekmektedir. Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatnamesi’ adlı eserinde bu alan hem tarihi hem de doğal güzellik alanı olarak geçmektedir. Özellikle yaz aylarında şehir dışından pek çok yerli ve yabancı turist burayı ziyaret etmektedir.

Yemyeşil alanlarında piknik yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte harika bir atmosfer eşliğinde piknik yapabilir ve güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bölgenin çevresinde birçok restoran, park ve cafe de yer almaktadır. Ulaşımı son derece kolay olan bu yeri Konya’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Karapınar Çölü

Karapınar Çölü, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 94 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Araba yolculuğunuz ortalama 1 saat sürmektedir.

Karapınar Çölü’nün en büyük özelliği Türkiye’nin tek gerçek çölü olmasıdır. İpek Yolu üzerinden bulunan çöl, eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Çölün içerisinde krater gölleri ve özel yapılmış yürüyüş yolları bulunmaktadır. Eşsiz coğrafi özellikler barındıran bu alana her sene binlerce ziyareti gelmektedir.

Karapınar Çölü’ne geldiğinizde yürüyüş alanlarında harika bir çöl turuna çıkabilir ve kendinizi farklı bir kıtadaymış gibi hissedebilirsiniz. Konya’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken doğal güzellikler arasındadır.

Akşehir Gölü

Akşehir Gölü, aynı adı taşıyan ilçeyi kapsayan bölgede Emir ve Sultan Dağları arasındaki çöküntüde yer almaktadır. Konya şehir merkezinden kalkan Akşehir otobüsleri ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Akşehir Gölü’nün dışarıya akıntısı yoktur. Kapalı havza özelliğini taşımaktadır. Kapalı havza olmasına rağmen suyu tuzlu değildir. Nasrettin Hoca’nın hikâyelerine konu olan göl, muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Akşehir Gölü’nü Konya’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz. Buraya gelmeden önce harika fotoğraf kareleri yakalamak adına yanınızda fotoğraf makinenizi de getirmelisiniz.

Tınaztepe Mağarası

Tınaztepe Mağarası, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D ve Konya Manavgat Yolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Konya’nın 7 harikası içerisinde bulunan Tınaztepe Mağarası, harika bir görüntüye sahiptir. Tınaztepe’nin güneyinde bulunan mağaranın uzunluğu m, derinliği ise 65 m’dir. Mağara, aktif ve fosil olmak üzere toplamda 2 bölümden oluşmaktadır.

Mağaranın fosil bölümüne bahar aylarında girmek isterseniz, 5 adet gölün botla geçilmesi gerekmektedir. Sonbahar aylarında ziyaret etmek isterseniz, sular çekildiği için aynı yolu yürüyerek geçebilirsiniz. Turizm açısından oldukça önemli olan bu yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Tınaztepe Mağarası’na giriş ücreti 10 TL’dir. Ayrıca mağaranın çevresinde oturup dinlenebileceğiniz birçok tesis yer almaktadır.

Obruk Gölü

Obruk Gölü, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 69 km uzaklıktadır. Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Obruk Köyü’nde yer almaktadır. Özel aracınız ile D karayolunu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız yoksa Konya’nın Karatay ilçesine hareket eden toplu taşıma araçlarını kullanabilir, sonrasında göle ulaşabilirsiniz.

Obruk Gölü, Obruk Yaylası’nın bir parçası olmakla birlikte aynı zamanda obruk göllerinin en büyüğüdür. Yaban hayatı oldukça çeşitli olan bu gölde, rastlayabileceğiniz pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. Su altında ve su üstünde bulunan bitkiler ve etrafındaki harika doğa manzaraları gelen ziyaretçilerini büyülemektedir.

Obruk Gölü’ne gelmeden önce yanınızda mutlaka fotoğraf makinenizi getirmelisiniz. Harika fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz doğal güzelliklerden biri olan Obruk Gölü’nü, Konya’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Beyşehir Gölü Milli Parkı

Beyşehir Gölü Milli Parkı, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. D karayolu üzerinden ortalama 1 saat içerisinde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Beyşehir Gölü Milli Parkı, Türkiye’nin üçüncü büyük gölü olma özelliğini taşımaktadır. Gölün etrafında düzenlemeler ile yapılmış olan milli park harika atmosferi ve bol yeşilliği ile pek çok turistin ilgisini çekmektedir. Göl, toplamda 33 adadan oluşmaktadır. Park’ın doğu kıyılarına uzanan Dedegöl Dağları ise bambaşka bir manzara sunmaktadır.

Beyşehir Gölü’nün suyu turkuaz renktedir. Göl suyunun rengi, görenleri adeta büyülemektedir. Göl içerisinde sazan, çiçekbalığı, sarıbalık, tatlı su levreği yetişmektedir. Adalarda ve daha sığ alanlarda ise yaban ördekleri, pelikan, dalgıç ve balıkçıl yaşamaktadır. Bölgede özellikle göz zamanlarında farklı türden kuşları görmeniz mümkündür.

Yaz mevsiminde ziyaret etmeyi tercih ederseniz, gölün plaj bölümünden denize girebilirsiniz. Ayrıca çevresinde bulunan pek çok alan da doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz.

Beyşehir Gölü Milli Parkı’na giriş ücreti yoktur.

Ilgın Kaplıcaları

Ilgın Kaplıcaları, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 86 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarını da kullanarak gidebilmeniz mümkündür.

Ilgın Kaplıcaları, pek çok rahatsızlığa iyi gelen şifalı sudan oluşmaktadır. Kaplıca suyu egzama, cüzzam, felç, sinir, akciğer iltihaplanmaları, kadın hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Şifalı su olmasından dolayı pek çok kişi tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Evliya Çelebi’nin eseri Seyahatname’de Alâeddin Keykubat’ın romatizma hastalığı için bu kaplıca suyunu kullandığı yazılıdır. Kimyasal özellikleri açısından çok zengin olan doğal şifa kaynağı kaplıcalar, özellikle yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Ilgın Kaplıcaları’na gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kaplıca fiyatları hastalıklara göre değişmektedir. 

Güvercinlik Mağarası

Güvercinlik Mağarası, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 74 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Güvercinlik Mağarası, ulaşımı açısından oldukça kolay bir noktada bulunduğu için turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Mağara toplamda iki farklı bölümden oluşmaktadır. İlk bölümü fosil özelliklerini taşımaktadır. İkinci bölümü ise m uzunluğa sahip salondan oluşmaktadır. Mağaranın derinliği de m’dir.

Güvercinlik Mağarası, Avrupa ve Türkiye bulunan dikey mağaralar arasında en geniş salona sahip olma özelliğini taşımaktadır. Mağara içerisinde bayrak ve duvar sarkıtları gibi çeşitli oluşumlara rastlayabilmeniz mümkündür. Mağara, Konya’da mutlaka gezmeniz gereken doğal güzellikler arasındadır.

Güvercinlik Mağarası’na giriş ücreti yoktur. 

İnbaşı Mağarası

İnbaşı Mağarası, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Konya Hadim Yolu’nu kullanarak ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Araba yolculuğunuz ortalama 1,5 saat sürmektedir.

İnbaşı Mağarası, şehrin dikkat çeken doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Doğal bir oluşum olan mağaranın etrafında mesire alanları bulunmaktadır. Ayrıca mağara içerisinde eşsiz galeriler ve harika bir görüntüye sahip şelale yer almaktadır. Yıl boyunca ziyaretçisi olmaktadır.

İnbaşı Mağarası’nın çevresinde bulunan mesire alanlarında aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte piknik yapabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca soğuk suyu ile yaz aylarında serinlemenizi sağlayacak şelaleye girebilir ve yüzebilirsiniz.

İnbaşı Mağarası’na giriş ücreti yoktur.

Gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine zengin bir seçenek sunan Konya’nın doğal güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili, Konya Otelleri arasından size en çok hitap eden otelden yerinizi ayırtarak planlayabilirsiniz.

Büyük Düden Mağarası

Büyük Düden Mağarası, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Mağaraya ulaşım sağlayabilmeniz için özel aracınız ile Konya-Beyşehir-Derebucak istikametini takip etmeniz gerekmektedir.

Büyük Düden Mağarası, şehrin dikkat çeken doğal güzellikleri arasındadır. Kembos Ovası’nın bahar zamanı eriyen kar suyu ve Uzunsu Deresi’nin toplanan suları mağaradan geçerek Manavgat Çayı’na karışmaktadır. Mağara, speleolojik yönden büyük bir önem taşımaktadır.

Mağara içerisinde birçok göl, dev cadı kazanları ve sifonlar bulunmaktadır. Mağara turizm açısından çok fazla gelişmemiş olsa da pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.  Mağarayı, Konya’ya geldiğinizde ziyaret edebilir ve içerisinde bulunan yapıların fotoğrafını çekebilirsiniz.

Büyük Düden Mağarası’na giriş ücreti yoktur.


 

Yerköprü Şelalesi

Turkey / Konya / Taskent / World / Turkey / Konya / Taskent / Türkiye /

 şelale  Kategori ekle


Yerköprü Şelalesi Konya Merkeze Yaklaşık km uzaklıkta Hadim İlçesi sınırları içerisindedir. Şelaleye gidebilmek için Konya dan Karaman istikametinde giderken sağ tarafda Güneysınır ilçesi tabelası görünür. Güneysınır ilçesini geçdikten sonra Gürağaç kasabasınıda geçip soldaki küçük tabelayı atlamadan şelale yoluna dönülür. Habiller köyünü geçdikten sonra km sonra karşınızda 20 mt yükseklikten aşağı akıp akdenize doğru koşan kocaman bir şelale gelir. Birazs meraklı iseniz zorda olsa altına kadar gidebilirsiniz şelalenin. Şelalenin mt uzağında küçük bir elektrik santrali bile var.

Nearby cities:

Koordinatlar (Enlem ve Boylam):   37°1'43"N   32°41'53"E

Nerede, Ziyaret ve Giriş Ücreti &#; KONYA

Konya’da bulunan Yerköprü Şelalesi muhteşem görselliği ile ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Burası hafta sonu için güzel bir tercih olabilir. Peki Göksu Şelalesi nerede, nasıl gidilir? Ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

Kısa Bilgi: Ayrıca Türkiye&#;de görülmesi gereken yerler ve Türkiye&#;deki Şelaleler için oluşturduğumuz gezi listelerimize göz atabilirsiniz. Eğer amacınız bu bölgeyi keşfetmek ise, kısıtlı zamanınızı eşsiz kılacak; Mersin gezilecek yerler listemiz tam size göre.

Yerköprü Şelalesi Videosu

Daha çok video gelmesi için lütfen Youtube Kanalımıza Abone olun. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Yerköprü Şelalesi Hakkında Bilgiler

Hadim ilçesine 23 km uzaklıktaki şelalenin ilginç bir jeolojik yapısı bulunuyor. Anadolu topraklarındaki önemli nehirlerden biri olan Göksu Nehri, Yerköprü’de mağaranın içine giriyor ve burada kayboluyor. Bölgedeki bir diğer akarsu olan Karasu Çayı da Göksu Nehri’nin yaklaşık 25 metre üzerinden aktıktan sonra Yerköprü Şelalesi’ni oluşturuyor ve Göksu Nehri’nin üzerine dökülüyor.  İki akarsuyun birleşmesinden sonra ortaya muhteşem güzelliğe sahip bir gölet çıkyor ve birleşen iki nehir Akdeniz’e dökülmek üzere coşkuyla akmaya devam ediyor.

Özellikle hafta sonları İç Anadolu’nun sıcak havasından bir nebze olsa kaçış yerlerinden birisi olan şelale, piknik ve mangal severlerin vazgeçilmez mekanlarından birisi.  15 – 20 metre yükseklikten dökülen Göksu Şelalesi ile ilgili bazen kafalar karışıyor. Burada sizlere önemli bir detayı hatırlatmak istiyoruz.

Bu yazımızda sizlere Konya’nın Hadim ilçesindeki Göksu Nehri üzerindeki Göksu Şelalesi’nden bahsettik. Akdeniz’e dökülen Göksu Nehri, Mersin’in Mut ilçesinden de geçiyor ve burada da Yerköprü Şelalesi adı verilen bir şelale daha bulunuyor. Yani Göksu Nehri üzerinde iki farklı Şelale bulunuyor. Birisi Konya Hadim’de diğeri Mersin Mut’ta.

Yenmesi Gereken Yöresel Lezzetler

Konya’ya geldiğinizde üstelik Göksu Şelalesi gibi doğallığı ile ön plana çıkan bir mekânı ziyaret ettiğinizde Konya lezzetlerini tatmadan geri dönmek elbette olmaz. Sizler için hazırladığımız listedeki yiyecekleri tadarak Göksu Şelalesi’nden daha fazla haz alacağınızı iddia ediyoruz.

Etliekmek: Konya dendiğinde akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi etliekmektir. Çoğu insan tarafından pide ve lahmacuna benzetilse de etliekmek kendine has özellikler taşıyan çok önemli bir yöresel yiyecektir. Konya’da hemen her yerde bulabileceğiniz etliekmeği Göksu Şelalesi çevresinde de deneyimleyebilirsiniz.

Arabaşı Çorbası: Bir çorba olması sebebiyle pek çok insan tarafından farklı kabul edilmeyen arabaşı çorbası aslında Konya kültürünün en önemli yapı taşlarından bir tanesidir. Harika çorba lezzetini tavuk parçacıkları ile buluşturan Arabaşı çorbasını mutlaka denemelisiniz.

Furun Kebabı: Fırın kebabı değil efendim furun kebabı. Kemiksiz etin nar gibi odun ateşinde saatlerce pişmesi sonrası ortaya çıkan bu kebap damak tadınızda enfes bir iz bırakacak. Konya’da insanların en çok sevdikleri lezzetler arasında olan furun kebabını Göksu Şelalesi çevresinde tadabilirsiniz.

Konaklama İmkanları

Göksu Şelalesi; turistik açıdan çok gelişim gösteren bir mekan olmaması sebebiyle maalesef yakınlarında bir konaklama imkanı sunmaz. Bu nedenle Göksu Şelalesi yakınlarında konaklamak isteyenlerin ilk tercihi Hadim ilçesi sınırlarında bulunan otellerden bir tanesini tercih etmek olacaktır. Ancak tercihiniz lüks ve konforlu bir otelse bu durumda km mesafedeki Konya merkezine gelerek buradaki lüks otellerde konaklamayı tercih edebilirsiniz. Üstelik burada Konya’nın diğer güzelliklerini de keşfedebilirsiniz.

Bütçenize uygun pek çok konaklama imkânının bulunduğu bu şehirde talebinize uygun hizmetleri kolaylıkla bulabileceksiniz.

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Giriş ücreti: Şuanda giriş ücreti yoktur. Aksi bir durumda buraya ücret bilgisi yazılacaktır.

Ziyaret saatleri: Şelale haftanın her günü saat: &#; arası ziyaret edebilirsiniz.

Yerköprü Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Adres: Sarıhacı &#; Güneysınır / Konya

Nasıl gidilir?: Konya’ya km uzaklıkta bulunan Hadim ilçesi sınırlarında kalan Göksu Şelalesi’ne gitmek için aşağıda belirttiğimiz rota üzerinden ulaşabilirsiniz.

Konya – Karaman istikametine giderken Güneysınır ilçesine girdikten sonra (Ana yol üzerinde sağ tarafta) dümdüz Bozkır ilçesi istikametine doğru devam ediniz. Gürağaç kasabasını geçtikten sonra yolun solundaki tabeladan şelale yoluna girebilirsiniz. Habiller Köyü’nü de geçtikten yaklaşık 7 – 8 km sonra şelaleye ulaşmış olacaksınız.

Yazımızın başında da ifade ettiğimiz üzere Göksü Şelalesi Konya sınırları içerisinde yer alır. Ancak Konya’nın yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük şehri olması merkez ile şelale arasında ciddi bir mesafenin olmasına neden olmuştur. Bu anlamda Konya’dan yola çıktığınızda Göksu Şelalesi’ne ulaşmak için km kat etmeniz gerekir. Şelale Hadim ilçesine ise 23 km uzaklıktadır.

Göksu Şelalesi’ne gitmek isteyen doğaseverler Konya – Karaman yolunu takip etmelidir. Güneysınır ilçesine girdikten sınra Bozkır ilçesi istikametine doğru ilerlemelidir. Yolda Gürağaç Kasabası’nı geçtikten sonra solunuzda şelale tabelasını göreceksiniz. Tabelayı takip ederek Habil Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Bu köyden yaklaşık km sonra Göksu Şelalesi tüm ihtişamı ile sizleri karşılıyor olacaktır.

Özel aracınızın bulunmadığı durumlarda öncelikle Güneysınır ilçesine gelen otobüsleri kullanmalısınız. Sonrasında ilçeden şelaleye gidecek bir araç bularak piknik yapmak ve doğaya doymak için şelalenin yolunu tutmalısınız. Bunun yanı sıra araç kiralayarak da şelaleye ulaşabilirsiniz.

Konum Bilgisi

Burası gerçek mi? Nasıl güzel, nasıl büyülü bir yer anlatabilmeme imkan yok. Suyun turkuazlığı, yosunların, bitkilerin fosforlu yeşilimsi hal. İstesem de hayal edemeyeceğim güzellikte bir funduszeue.info Cennet Göksu Şelalesi Konya il sınırları içinde yemyeşil doğasıyla görenleri büyülüyor adeta. Göksu Şelalesinin diğer bir adı Yerköprü Şelalesi. Not: Mersin Mut ilçesinde de Yerköprü Şelalesi isminde bir şelale var. Karıştırmamak gerekir.

Göksu Yerköprü Şelalesi Hakkında Bilgi

Hadim ilçesine 23 km uzaklıktaki şelalenin ilginç bir jeolojik yapısı var.. Anadolu topraklarındaki önemli nehirlerden biri olan Göksu Nehri, Yerköprü’de mağaranın içine giriyor ve burada kayboluyor. Bölgedeki bir diğer akarsu olan Karasu Çayı da Göksu Nehri’nin yaklaşık 25 metre üzerinden aktıktan sonra Yerköprü Şelalesi’ni oluşturuyor ve Göksu Nehri’nin üzerine akar.  İki akarsuyun birleşmesinden sonra ortaya muhteşem güzelliğe sahip bir gölet çıkıyor ve birleşen iki nehir Akdeniz’e dökülmek üzere coşkuyla akmaya devam ediyor.

Gizli Cennet Göksu Şelalesi

Göksu Yerköprü Şelalesi Neler Yapılır?

Yerköprü Göksu Şelalesi; turistik açıdan çok gelişim gösteren bir mekan olmaması sebebiyle maalesef yakınlarında bir konaklama imkanı yok. Bu nedenle Göksu Şelalesi yakınlarında konaklamak isteyenlerin ilk tercihi Hadim ilçesi sınırlarında bulunan otellerden bir tanesini tercih etmek olacaktır.

Yasak olmasına rağmen çok güzel bir yüzme ortamı var. Akarsuda yüzmeyi sevenler için buz gibi ve tertemiz bir su.

  • Piknik alanları temiz.
  • Lavabo ve su imkanı yok.
  • Çardak sayıları yeterli ve ücretsiz.
  • Lokanta tarzı hizmet veren mekan mevcut

Göksu Yerköprü Şelalesi Giriş Ücreti

Göksu Şelalesi girişlerinde ücret alınmamaktadır. Ziyaretçiler bölgeyi ücretsiz olarak gezebilmektedirler. Ücretsiz olması ayrıca doğal güzelliklere sahip olması sebebi ile Göksu Şelalesi çok fazla ziyaretçi almaktadır.

Göksu Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Göksu ŞelalesiKonya ilinin Hadim ilçesinde bir yer. Burası Konya&#;ya km uzaklıkta bulunan bir bölgedir.

Göksu şelalesine Konya Karaman yolu üzerinden gidilmektedir. Buradan Güneysınır istikametinden dümdüz gitmek gerekir. Daha sonra Bozkır ilçesine doğru düz devam edilmelidir.. Gürağaç kasabasını da geçtikten sonra soldan şelale yoluna girebilirsiniz. Habiller köyünden yaklaşık km sonra şelaleye ulaşmış olursunuz.

Göksu Şelalesi Ziyaret Saatleri

Göksu Şelalesi saatleri arasında ziyaretçileri kabul etmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası