defne ağacı nasıl / Uygun Fiyatlı Defne Yaprağı Suyu Satın Al

Defne Ağacı Nasıl

defne ağacı nasıl

Defne ağacı nasıl nakledilir. Tehlikeli hastalıklar ve olası zararlılar. Defne - iç mekan bitkisi

Evde defne yaprağı yetiştirme koşulları

Akdeniz ülkeleri bitkinin doğum yeri olduğu için defne aydınlatma açısından talep görmektedir. İyi bir büyüme için kışın bile bol miktarda parlak güneş ışığına ihtiyacı vardır. Laurel, parlak ışınları iyi tolere eder, ancak öğle saatlerinde gölgelendirmek daha iyidir.

İlkbahar ve yaz aylarında, bitki bol miktarda nemlenir, sonbaharda sulamayı azaltmaya başlar ve toprağın üst tabakasının sulamalar arasında biraz kurumasını sağlar. Kışın, tencerede durgun nem olmadan sulama çok dikkatli olmalıdır. Bitki püskürtme için minnettardır. Onlar için oda sıcaklığında yumuşak su alın.

Yaz aylarında oda koşullarında büyüme ile sıcaklık aralığında elverişlidir ve kışın dereceye düşürülür. Yaz aylarında, bitkinin temiz hava alması için bahçeye alınması yararlıdır, defne cereyanlardan ve sıcaklıktaki keskin dalgalanmalardan korkmaz.

Tavsiye

Aktif büyüme döneminde bitkinin mineral ve organik gübrelerle gübrelenmesi gerekir. Defne, mikro elementler açısından zengin bir toprak alt tabakasında iyi yetişir, bu nedenle her baharda yeni toprağa nakledilmesi tavsiye edilir. Her iki haftada bir besleme önerilir.

Defne çoğaltılması

Defne ağacı esas olarak iki şekilde çoğaltılır: tohum ve vejetatif. Tohumlar toplandıktan hemen sonra ekilmesi tavsiye edilir, çünkü zamanla çimlenmelerini hızla kaybederler. Toprak, çamurlu, yapraklı toprak ve kumdan bağımsız olarak hazırlanabilir. Tohumlar en iyi derecelik bir sıcaklıkta çimlenir. Ekimden sonra, yüksek nemi korumak için tohumlu kap camla kaplanır. İlk gerçek yaprak çifti göründüğünde, fideler kendi başlarına büyümek için yeni saksılara nakledilir.

Vejetatif çoğaltma için, yaylı kalıplama budamasından sonra kalan odunsu olmayan kesimler kullanılır. Köklendirme substratı olarak iri taneli kum veya turba ile karışımı kullanılır. Çelikler cm derinliğe ekilir, derece sıcaklıkta çelikler ay içinde kök salmaktadır.

Evde defne yetiştirirken belirtiler ve sorunlar

Yetiştirme sırasında aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir.

Bitki sürgünleri gerilir - yeterli ışık yok. Bitki daha güneşli bir yere taşınmalıdır.

Yapraklar küçülür, solgunlaşır - toprakta besin eksikliği.

Alt yapraklar düşer - aşırı sulama.

Zararlılardan defne, ölçek böcekleri, etli böcekler tarafından zarar görür. Böcek öldürücüler bitkileri korumak için kullanılır ("Karbofos", "Aktellik").

Defne yaprağı, her mutfakta bulunan iyi bilinen bir baharattır. Kurutulmuş olarak satın alıyoruz. Son zamanlarda, defne yaprağının kalitesi arzulanan çok şey bırakıyor. Ancak bu, bir yerde yetiştirilene, hasat edilene, kurutulana kadar anlaşılabilir ve alıcıya ulaştığında faydalı niteliklerinin yarısı yok olur. Bu sorun kolayca çözülebilir - evinize sadece kokulu kokulu yaprakları değil, aynı zamanda güzellik ve sağlığı da getirecek bir defne ağacını evde yerleştirmek.

defne yaprağının faydalı özellikleri eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinmektedir. Yeryüzündeki bu harika ve faydalı ağacın nereden geldiğini herhalde kimse bilmiyor, onun hakkında mitler, efsaneler bestelendi DEFNE EFSANESİ, güzel su perisi Daphne'nin aşktan kaçarak defne ağacına dönüştüğünü anlatıyor. tanrı Apollon'un. Her şey mümkün, çünkü bin yıldan fazla bir süredir dünya üzerinde yaşıyor.

Öykü

Gelin bu harika ağaca daha yakından bakalım.

Yaprak dökmeyen defne ağacı veya çalı, Laurel ailesine aittir. Laurel, ılıman subtropikal iklime sahip ülkelerde büyümeyi tercih ediyor. Bu bölgelerde, defne ağacı soğuğa dayanıklı bir bitki olarak kabul edilir, çünkü eksi 13 dereceye kadar kısa süreli donlara başarıyla dayanabilir. Don ve soğuk rüzgarda ağacın yaprakları kıvrılır.

Defne toprağa tuhaf değil, ışığı sever, ancak küçük bir gölgede büyüyebilir, bahçeler, parklar için mükemmel bir dekorasyondur, sergilerde iyi görünür. Doğal koşullar altında, defne ilkbaharda çiçek açar, çiçekler küçük, göze çarpmayan, birkaç parça beyaz, krem ​​veya altın renginde toplanır. Ağaçta çiçek açtıktan sonra, mavi renk tonu ile siyah yenmez sulu meyveler oluşur - drupes.

Bölgelerimizde bahçede defne yetiştirmek risklidir, kışlık seralarda, yalıtımlı sundurmalarda, balkonlarda ve sıradan oturma odalarında yetiştirmek en iyisidir.

Ve ilginç bir şekilde, defne ağacı asla içeride çiçek açmaz.

Evde defne yaprağı yetiştirmek isteyenlerden önce, soru genellikle ortaya çıkar - nereden başlamalı, tohumlar veya sap nereden alınır?

Defne tohumu alacak kadar şanslıysanız, zaten iyidir, ancak uzun süreli depolama sırasında çimlenme kapasitelerinin kaybolduğunu hesaba katmanız gerekir. Çiçekçilerden bir defne ağacı satın alabilirsiniz, elbette çatalla ayrılmalısınız, ama buna değer - taze kokulu bir yaprak her zaman hizmetinizde olacak ve bitkinin kendisi yaşam alanınızın içini başarıyla dekore edecek. aynı zamanda içindeki havayı iyileştirecek ve onu fitocidlerle doyuracaktır. Ayrıca, defne yaprağı yetiştirmede bir miktar başarı elde etmiş ve sadece deneyimlerini değil, aynı zamanda bitkinin bir parçasını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyacak olan amatör çiçek yetiştiricilerinden de yardım alabilirsiniz.

Defne nasıl çoğalır?

Defne, çalıların tohumları, kesimleri ve bölünmesiyle yayılır.

Tohumlarla üreme

Tohumlarla çoğaltıldığında, fideler ana bitkiden önemli ölçüde farklılık gösterebilir, örneğin donma direnci ve uçucu yağların içeriği daha düşük olabilir. Hepsinden iyisi, + 18 - + 20 derece C sıcaklıkta hızla filizlenen taze hasat edilmiş tohumlar filizlenir.

Uzun süreli saklama için belirli koşullara uyulmalıdır: serin bir odada plastik bir torba içinde, en iyisi buzdolabının alt rafında saklayın.

Büyümelerini geciktirdiği için tohumlar hamurdan ayrılmalıdır. Su ile yıkanırlar ve hemen altında drenaj olması gereken saksılara ekilirler. Toprak: hafif ve verimli - 1: oranında bahçe, yaprak toprağı, turba ve kum karışımı. 7 - 9 cm çapındaki saksılarda, tohum 1 cm derinliğe ekilir, ılık durgun su ile sulanır, ılık bir yere yerleştirilir (+ 20 derece C'den düşük olmayan), camla kaplı veya şeffaf plastik sargı, zaman zaman açılıp havalandırılır.

Birkaç gerçek yaprak göründüğünde, fideler dalarak onları daha yoğun topraklı ayrı saksılara eker.

Kesimlerle üreme

Defne, ilkbaharda (Mart-Nisan) veya yaz aylarında (Haziran-Temmuz) kesimler kullanılarak çoğaltılır.

Bu amaçlar için yıllık, olgunlaşmış, ancak henüz odunsu olmayan sürgünler kullanılır. Çalıların orta veya alt kısmındaki sürgünlerden alınan cm uzunluğunda çelikler kesilir. Üç internodlu olmalı, üçüncü düğümün üzerinde eğik bir kesime sahip olmalıdırlar.

Çeliklerin köklenmesi için kum, kaba kum, yosun ve kum karışımı ile kirli toprağı kullanabilirsiniz.

Bir "mini serada" veya "torba-serada" kök salmak en iyisidir.

Bunu yapmak için, bir tencereye almanız, tabana drenaj koymanız, ardından iki katmanlı bir alt tabaka, örneğin 4 cm'lik bir kirli toprak ve 3 cm'lik bir kum tabakası hazırlamanız, kesimleri dökmeniz ve dikmeniz gerekir. yaklaşık 1,5 cm derinliğinde, tencereyi şeffaf bir plastik torbaya koyun, bağlayın veya cam kavanozla kapatın.

Kesimler günlük olarak püskürtülmeli ve havalandırılmalıdır.

+18 - +20 derece sıcaklıkta. C. bir ay kök salıyorlar.

Kapalı defne ağacının bakımı

Defne ağaçları yavaş büyür. İlkbaharda nakledilen genç ağaçlar 2 yıl sonra, yetişkinler - yıl sonra, her seferinde bir öncekinden biraz daha büyük bir kapta (5 cm'ye kadar). Toprak - çim alanı, humus toprağı ve 2: 1: 1 oranında kum ve biraz kireç.

Defne, kuraklığa dayanıklı bir bitki olarak kabul edilir.

Onun ihtiyacı var:

kışın - serin bir odada sınırlı sulama;

ilkbahar ve sonbaharda - ılımlı sulama;

yaz aylarında - yaprakların sık sık püskürtülmesiyle veya yaprakları nemli bir süngerle ovalayarak bol sulama.

Kışın, defne +10 - +12 derece sıcaklıkta serin bir odada iyi ışıkta tutulur. İle

Zararlılar (yaprak bitleri, ölçek böcekleri, akarlar) ortaya çıktığında, yapraklar sabunlu suyla yıkanır ve ardından temiz su ile durulanır.

Defne budamaya ihtiyaç duyar, bunu zamanında yapmazsanız 6m'ye kadar büyüyebilir. Bu nedenle, zamanla büyümesini sınırlamak ve bir taç oluşturmak gerekir. Defne, çalı veya gövdeli ağaç şeklinde yetiştirilebilir.

İlkbaharda hasarlı sürgünler budanır ve yaz aylarında dekoratif bir saç kesimi yapılır.

Yaz aylarında, bir defne ağacı organik gübrelerle beslenebilir - üç haftada 1 kez veya ayda 1 kez karmaşık mineral gübreler.

Yaprak elde etmek için üç ila dört yaşındaki ağaçlar kullanılır. Dallar, tacın üçüncü ve dördüncü kısımlarını keserek sonbahar veya kış aylarında kesilir.

Dallar, güneş ışığı almayan havalandırılmış odalarda kurutulur, daha sonra yapraklar çıkarılır ve daha sonra kağıt veya keten torbalarda saklanır. Bir tabaka elde etmek için bir sonraki budama bir yılda gerçekleştirilir.

Evde yetiştirilen en popüler yaprak dökmeyenlerden biri defne çiçeğidir. Küçük bir çalı veya minyatür bir ağaç olabilir.

Eski zamanlarda, kazananların ve ünlülerin başlarına defne yaprağı çelenkleri giyilirdi. Bu bitki evde yetiştirmek için çok uygundur, çünkü dairenin dekoratif dekorasyonuna ek olarak, faydalı işlevlere de sahiptir. Defne yaprağı için mağazaya koşmanıza gerek yok, sadece bir ağaçtan almanız yeterli.

özellikleri

Defne bakımı kolay bir iç mekan bitkisidir. Bu, çiçek yetiştiriciliğinde yeni başlayanlar tarafından bile yapılabilir. Doğada defne ağacı çok uzun büyür. 18 metreyi aşan örnekler var. Bugün, Sochi ormanlarında, yüksekliği 15 metreye ulaşan defne görebilirsiniz.

Bu bitki çok iddialı olmasa da, iyi büyümesi için uygun bir ortamın yaratılmasını gerektirir. Bu ev bitkisi güneş ışınlarına çok düşkündür, ancak gölgeli bir yerde iyi büyüyebilir.

Laurel taslaklara tepki vermiyor, kuraklıktan korkmuyor. Evde defne ağacı fazla bakım gerektirmez, toprağı su basmadan her zaman yeterli su olması gerekir.

Ev defnesi hastalıklarla mükemmel bir şekilde baş eder, zararlılardan korkmaz. Belirli bir şekil vermek için defne çalıları kesilebilir. İle Modern bahçıvanlar uzun defne ağaçları yetiştirmeyi başarır, bir ajurdaki muadillerinden farklı olarak, karmaşık bir şekilde iç içe geçmiş bir gövde.

Oda defne çeşitleri

Bu bitki iki gruba ayrılır:

Kanarya defnesi, kenarları biraz buruşuk görünen geniş, büyük yapraklara sahiptir. Bu tür, aromasının gücü açısından asil defne kaybeder.

Ana botanik defne çeşidi üç türe ayrılır:

  • dar yapraklı;
  • Altın;
  • kırışık.

Her çeşit, yaprağın şekli ve rengi ile karakterize edilir.

Defne nasıl dikilir

Asil defne erken ilkbaharda ekilmelidir. Daha önce defne yetiştirdiyseniz, çapı öncekinden birkaç santimetre daha büyük olan bir kap almanız gerekir.

İlk olarak, tencereye bir drenaj tabakası serilir. Bunu yapmak için genişletilmiş kil veya kırık tuğla kullanabilirsiniz. Substrat bu tabakanın üzerine yerleştirilir. Asil bir defne için toprak kum, çim ve yapraklı topraktan oluşmalıdır.. Böyle bir bileşim, bir mağazada kaktüs yetiştirme amaçlı arazi olarak satılmaktadır.

evde defne bakımı

Bu houseplant çok kaprisli değil. Ancak, tepenin dekoratif bir şekle sahip olması için sürekli olarak püskürtülmeli ve kesilmelidir. Gelişimlerini önlemek için zararlıların veya hastalıkların görünümünü izlemek de gereklidir.

İyi bir büyüme için defne, çok fazla güneş ışığına müdahale etmez. Kısmi gölgede iyi büyüyebilir. Yaz, sıcaklık 25 dereceden fazla olduğunda, defne çalı balkonda bırakılabilir. Uygun bakım ile iç mekan defnesi 15 yıldan fazla yaşayabilir.

Kapalı asil defne iyi bir büyüme elde etmek için, onun için kendi doğal yerlerine benzeyen koşullar yaratmak gerekir. Soğuk havaların başlamasıyla birlikte, iç mekan defnesinin güvenli bir şekilde yerleştirilebileceği optimum sıcaklık 18 derecedir.

Defne çalıları apartmanda nerede olmalı?

İyi bir defne çiçeği yetiştirmek için doğru yeri bulmak çok önemlidir. Bitkinin taslaklara düşmemesi arzu edilir, defne onları sevmez. Ancak odayı düzenli olarak defne ile havalandırmanız gerekir.

Asil defne için özel aydınlatma oluşturmaya gerek yoktur. Oldukça sıradan oda ışığı. Defnenin evde çiçeklenmesini sağlamak için, bulunduğu yerin koşullarını gerçek koşullara yaklaştırmaya çalışarak onunla ilgilenmek gerekir.

Örneğin, çok fazla ışığın olduğu bir yere ağaçlı bir saksı yerleştirilmelidir. Böylece, bol miktarda saçılan güneş ışığı ile defne yaprakları daha dekoratif bir görünüm kazanacaktır. Çalı çok gür olacaktır; bu, defne ağacı daha gölgeli alanlarda yetişirse nadiren olur.

Defne çalıları nasıl sulanır

İlkbahar ve yaz aylarında çalıları düzenli olarak sulamanız gerekir. Dışarısı çok sıcak olduğunda, sulama daha kuvvetli olmalıdır. Ancak, uzun süreli su basmasına izin verilmemelidir, çünkü topraktaki suyun durgunluğu, köklerin çürümesine ve bitkinin ölümüne yol açabilir.

Kışın sulama programı yaz döneminden çok farklıdır. Alt tabakanın sulanması gerekiyor sadece tenceredeki üst toprak tabakası kurumaya başladıktan sonra. Oda sıcaklığında iyi oturmuş su ile sulamanız gerekir.

Sıcaklığın başlamasıyla sabah ve akşam saatlerinde soylu defne püskürtülmelidir. Ayrıca bir su kabı olan defne kabının yanına da kurabilirsiniz.

Deneyimli çiçek yetiştiricileri başka bir yöntem kullanır. Tavaya çakıllar dökülür, daha sonra suyla doldurulur, üstüne bir defne kabı konur.

Laurel nasıl ürer?

Genellikle bu iddiasız bitki kesimlerle çoğaltılır, ancak defne tohumlarla da çoğaltılabilir.

Tohumlardan defne yetiştirmek için özel toprağa sahip olmanız gerekir. Hızlı büyüme elde etmek için tohumların önceden ısıtılmış suya batırılması ve birkaç saat bekletilmesi önerilir.

Tohumların toprağın derinliklerine gömülmesine gerek yoktur. Onları toprakla serpmek ve bir filmle örtmek yeterlidir.

Defneyi kesimlerle çoğaltırken, tamamen odunlaşmaya vakti olmayan sürgünlerden kesilmeleri gerekir.

İlkbaharın başlamasıyla birlikte, kesilen sürgünler hafif nemli toprağa ekilir. Tüm yaprakların gövdeden çıkarılması, iki veya üç bırakılması arzu edilir. Sapın uzunluğu 8 cm'yi geçmemelidir. Bitkinin daha hızlı kök salması için ıslak kum kullanmaya değer. Genellikle genç fideler bir ay içinde kök salmaktadır.

Bir nakil nasıl yapılır?

Bu işlemin çok sık yapılmasına gerek yoktur. Küçük bir ağaç büyük bir tencereye nakledilmemelidir. Laurel küçük bir tencerede harika olur.

Büyüdüğünde ve saksı ona sıkışık hale geldiğinde, çapı yaklaşık 4 cm daha büyük olan başka bir kap alınır.

Transplantasyon, bir toprak koma yeniden düzenlenerek gerçekleştirilir. Eksik toprak tencereye doldurulur. Daha sonra nakledilen defne iyi sulanır. takas işi genellikle ilkbahar veya yaz aylarında yapılır.

Büyürken ortaya çıkabilecek sorunlar

  • Shchitovka;
  • örümcek akarı;

Defne çalısı genellikle mantar hastalıklarından etkilenir. Bunun nedeni aşırı sulama olabilir. Bu zamanda, defne yaprağı üzerinde kahverengi lekeler belirir.

Bu tür hastalıklarla savaşmak gerekiyor hasarlı alanların çıkarılması ve bitkinin yeni bir taze substrat ilavesiyle nakledilmesi.

Evde defne yetiştirmek için tüm kurallara uyarsanız, odanızda her zaman güzel, kokulu ve sağlıklı bir bitkiye sahip olabilirsiniz.

cins defne (lat. Laurus) defne ailesine aittir ve sadece 2 türü vardır. Kanarya Adaları ve Akdeniz bölgesinde yetişir. Bugünün İngilizce sınıflandırmasında kırk kadar defne türü listelenmiştir.

Defne, yaprak dökmeyen bir çalı veya ağaçtır. Basit yapraklar dokunulduğunda köseledir, yaprağın kenarı bütün ve hafif dalgalıdır. Aksiller çiçek salkımları şemsiye şeklindedir.

Bitki iyi bakılırsa, genç örnekler yüksek sıcaklıklarda ve düşük nemde büyüyebilir; bu koşullar altında yetişkin örnekler zayıf büyüyecektir.

Defne dikimi ve bakımı (kısaca)

  • Çiçek açmak: bitki süs yaprak döken bir bitki olarak yetiştirilir.
  • Aydınlatma: parlak gün ışığı.
  • Hava sıcaklığı: ilkbahar ve yaz aylarında - ºC, sonbaharda sıcaklık kademeli olarak ºC'ye düşürülür.
  • sulama: büyüme mevsimi boyunca - alt tabakanın üst tabakası kurur kurmaz düzenli ve bol. Sıcakta, günde iki kez su. Sonbaharın başlamasıyla birlikte sulama azalır ve kışın sadece alt tabakanın tamamen kurumamasını sağlarlar.
  • Hava nemi: yüksek: sıcakta, bitki düzenli olarak püskürtülmeli ve ıslak genişletilmiş kil ile bir palet üzerinde tutulmalıdır.
  • Üst giyim: büyüme mevsimi boyunca - karmaşık mineral gübre ile ayda bir. Kışın defne beslenmez.
  • dinlenme süresi: Ekim'den Mart'a kadar.
  • Aktar: genç bitkiler - iki yılda bir, yetişkinler - yılda bir.
  • Yüzey: iki kısım humus toprağı, iki kısım yapraklı ve bir kısım turba, kirli toprak ve kum.
  • Budama: budama Ağustos ortasında yapılır.
  • üreme: tohumlar, kesimler.
  • zararlılar:ölçek böcekleri, örümcek akarları, etli böcekler.
  • Hastalıklar: isli mantar.
  • Özellikleri: bitki popüler bir baharattır ve tıbbi özellikleri vardır.

Aşağıda büyüyen defne hakkında daha fazla bilgi edinin.

Defne - fotoğraf

Evde defne bakımı

Aydınlatma

Evdeki defne bitkisi doğrudan güneş ışığını sakince tolere eder, bu nedenle parlak aydınlatmalı güney pencerelerinde iyi hissettirir. Yaz aylarında defne en iyi temiz havaya çıkarılır. Defne normalde doğrudan güneş ışığını tolere etmesine rağmen, kışı geçirdikten sonra veya bir bitki satın aldıktan hemen sonra, güneş yanığını önlemek için yavaş yavaş güneşe alışır. Kışın, bitki serin ve aydınlık bir yerde tutulur.

Hava sıcaklığı

Yaz aylarında optimum sıcaklık °C'dir. Sonbahardan başlayarak, sıcaklık kademeli olarak düşürülmeli ve kışın, kışlamanın mümkün olduğunca ağrısız olması için sıcaklık ° C aralığında olmalıdır.

defne sulama

Yaz aylarında, ev yapımı defne, üst toprak kurur kurumaz yumuşak su ile bolca sulanmalıdır. Sıcaklık çok yüksekse günde birkaç kez sulayabilirsiniz. Sonbahardan beri sulama azalır ve kışın üst toprak kuruduktan gün sonra sulanır.

defne püskürtme

Defne bitkisinin yüksek neme ihtiyacı vardır - sürekli olarak durgun su ile püskürtülmelidir. Tencereyi bitkiyle birlikte nemli genişletilmiş kil veya turba içeren bir palet üzerine koymak, tencerenin dibinin suya batmadığından emin olmak gereksiz olmayacaktır.

Üst pansuman defne

Büyüme mevsimi boyunca houseplant defne, mineral gübrelerle aylık olarak beslenmelidir.

Defne budaması

Oda defnesi kesilebilir - saç kesimini iyi tolere ederler. Bitkiye herhangi bir şekil verebilirsiniz. Büyüme durduğunda, genellikle Ağustos ortasında budamanız gerekir. Bitki üzerinde kalan gözler kıştan çok önce gelişir ve bitki ilkbaharda büyümeye başladığında filizlenir. Defneyi ilkbaharda keserken, tepedeki güçlü gözleri çıkarmanız gerekir ve kalan zayıf gözlerden gelen büyüme küçük olacaktır.

defne nakli

Defne çiçeği yavaş büyür. Yaklaşık iki yılda bir, kökler tencereyi tamamen doldurduysa genç bitkilerin ve her yılda bir yetişkin bitkilerin nakledilmesi gerekir. Toprak karışımı yapraklı, humuslu, kirli toprak, kum ve turbadan oluşur (). Alt tabaka nötr veya hafif alkali olmalıdır. Çünkü houseplant defne küçük saksılarda iyi yetişir, daha sonra bir öncekinden 2 cm'den daha büyük olmayan bir tencereye nakledilmelidir. Küvetin boyutu 5 cm'den fazla artırılmaz, tencerenin dibine yüksek kaliteli drenaj yapmayı unutmayın.

tohumlardan defne

Defne tohumları, ilkbaharda, iki kısım yapraklı ve kirli toprak ve bir kısım kumdan oluşan bir toprak karışımı ile kaplarda, kaselerde veya kutularda ekilir. Ekim yapılırken toprak sıcaklığı en az 18 °C olmalıdır. Bir veya iki broşür aşamasında, fideler birbirinden 2 cm mesafede aynı alt tabakaya dalar. Defne fideleri güçlendiğinde, 4 kısım kirli toprak, 2 kısım yaprak, 1 kısım turba ve kumdan oluşan bir substratta 7 cm çapında ayrı saksılara tek tek ekilir. Genç bitkiler, aydınlatılmış bir alanda 10 ila 12 ° C sıcaklıkta sulayarak ve püskürterek düzenli olarak büyümelidir.

Defne kesimlerinin çoğaltılması

Kesimlerle çoğaltıldığında, sürgünler Nisan ayında veya yaz başında kesilir. Çelikler sert olmamalı, boğumlu ve 8 cm uzunluğa kadar olmalıdıfunduszeue.infolar kısaltıldıktan sonra birbirinden 10 cm mesafede cm derinliğe ekilir. Toprak karışımı iki kısımdan oluşur: üstüne cm kum dökülür ve alttan üç ila dört santimetre kirli toprak dökülür. Defne kesimleri yaklaşık 30 gün içinde kök salmalıdır; sıcaklık °C arasında tutulmalıdır. Çelikler kök saldıktan sonra, 7 cm'lik saksılara ekilir - substrat ve bakım, tohumlarla çoğaltıldığı zamankiyle aynıdır.

Defnenin iyileştirici özellikleri

Yaprakları uyarıcı bir etkiye sahiptir ve bir baharattır. Defne yaprağı, histeri ve kolik için kullanılan sıvıların vücuttan atılmasını uyarır. Yaprakları ve meyveleri de şişkinlik için kullanılır.

Halk hekimliğinde lokalize tümörlerde, bitkinin herhangi bir kısmından elde edilen ekstraktlar antikanser ajanı olarak kullanılır. Aynı özlerin yardımıyla yüz derisine özen gösterirler. Romatizma için kullanılan merhemlerin bileşimi defne yağı içerir.

Kurutulmuş defne yapraklarından bir tentür yapabilirsiniz - ezilmiş yapraklar 1 ila 5 oranında% 40 veya% 70 alkol ile dökülür. Kap sıkıca kapatılır ve oda sıcaklığında bir hafta demlenmeye bırakılır. Bundan sonra, süzün ve karanlık ve serin bir yerde saklanan bir şişeye dökün.

Defne yaprağında en yüksek oranda uçucu yağ bulunur - bu, yemek pişirmede kullanılacak defne yapraklarını toplamanın zamanıdır. Yapraklar dört ila beş yaşındaki bitkilerden hasat edilir.

Defne hastalıkları ve zararlıları

Laurel sarıya döner. Yetersiz hava nemi nedeniyle defne yaprakları sararabilir ve kıvrılabilir. Bu durumda, nem arttırılmalıdır.

Defne zararlıları.

Evde bir defne yaprağı yetiştirmek için, bu kılavuzda bulacağınız ihtiyaçlarını ve yetiştirme koşullarını bilmeniz gerekir. En yaygın kullanılan ve bilinen baharatlardan biridir ve bu bitkiyi ekerseniz yılın herhangi bir zamanında taze yaprak alabilirsiniz. Pencere kenarındaki bir tencerede defne yaprağı yetiştirme hakkında her şeyi öğrenin ve tüm faydalarını kendiniz görün.

Genel bilgi

Defne ağacının yaprakları, çoğu Akdeniz yemeklerini tamamlayan yoğun bir lezzet verir.

Defne yaprakları, dekoratiften mutfak ve tıbbi kullanıma kadar çeşitli kullanımlara sahiptir.

Bu bitki, Akdeniz'de yaprak dökmeyen bir çalı veya ağaç olmasına rağmen, büyümesi budama veya bir kaba dikme ile kolayca kontrol edilir.

Defne çok yavaş büyür, bu da onu evde saksıda yetiştirmek için daha da uygun hale getirir.

Tohumlar ve kesimler (dallar) tarafından yayılır.

toprak ve saksı

Laurel'in toprak için özel bir gereksinimi yoktur: ağır ve kil hariç, su basmasına neden olan herhangi bir yerde yetişir. Diğer birçok bitki gibi, iyi drene edilmiş toprakları tercih eder.

Drenaj çok önemlidir, bu nedenle büyük drenaj delikleri olan bir tencere seçin.

Küçük bir tencerede defne yaprağı yetiştirmeye başlayın ve tencerenin drenaj deliklerinden çıkan kökleri gördüğünüzde daha büyük bir kaba nakledin. Bu bitkiyi hemen büyük bir kaba dikmek için acele etmeyin. Defne ağacı biraz sıkışık olduğunda iyi gelişir.

Türler ve çeşitler

Defne yaprağını yemek pişirmek için kullanmayı planlıyorsanız, Laurus nobilis adlı bir bitki yetiştirmeniz çok önemlidir. Bu bitkinin "defne" olarak da adlandırılan diğer türlerinin tamamı yenilebilir değildir.

Birkaç dekoratif asil defne çeşidi vardır:

  • Angustifolia - dar yeşil yapraklar.
  • Aurea - sarı yapraklar.
  • Bay Laurel olarak da adlandırılan Sweet Bay, parlak yeşil bir renktir.
  • Undulata - yaprakların kenarları dalgalı.

Tohumlardan defne yaprağı nasıl yetiştirilir

Defne tohumları çok zordur ve çimlenmesi yavaştır, bu nedenle birçoğu bir tencerede hazır bitki satın almayı tercih eder. Tohumlardan defne yaprağı yetiştirmek istiyorsanız işte yapmanız gerekenler:

  1. Küçük, düz bir kabı nemli gevşek toprakla doldurun.
  2. Tohumları ekin ve cm toprak tabakasıyla örtün.
  3. Kabı plastik sargıyla örtün, yanda bir hava deliği bırakın.
  4. Çimlenme için gerekli sıcaklık 20 C'dir. Tohumlar açılmadan önce ay beklemeye hazır olun.

Bu en zor yöntemdir, çünkü çimlenme uzun zaman alır ve tohumlardan defne ağacı yetiştirme girişimleri bazen başarısızlıkla sonuçlanır.

Kesimlerden (dallar) defne yaprağı nasıl yetiştirilir

İdeal olarak, yetişkin bir sağlıklı bitkiden en az 15 cm'lik ince dallar alıp dikme imkanınız varsa. Kesimler biraz sert, esnek ve yeşil olmalıdır. Bu malzeme evde yeni bir defne yaprağı yetiştirmek için çok uygundur.

Ne kadar çok kesim yaparsanız, yeni bir bitkiyi başarılı bir şekilde köklendirme şansınız o kadar artar.

Adım adım talimat:

  1. Eşit miktarda toprak, kum ve vermikülit karıştırın ve bu karışımla küçük bir kaba doldurun.
  2. İlk ikisi hariç, yaprakları kesimlerden çıkarın. Üst yaprakları yatay olarak ortadan ikiye kesin.
  3. Bir defne yaprağını Kök Büyüme Uyarıcı Sıvısına batırın ve paketin üzerindeki talimatlara göre istenilen süre kadar bekletin.
  4. Defne defnesinin alt kısmını cm derinliğe kadar toprak karışımına yapıştırın.
  5. Sapların yakınındaki toprağı gevşetmek için toprağı kesimlerin ve suyun etrafına sıkın.
  6. Kesimlerin köklenmesi için nemli bir ortam yaratmak için kabı şeffaf bir plastik torba ile örtün.
  7. Kesimleri sıcak, iyi aydınlatılmış bir alana yerleştirin, ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Hava sıcaklığı 22 C'ye kadar olmalıdır.
  8. Dikimleri günlük olarak izleyin, çürümüş veya solmuş kesimleri atın. Toprak tabakası cm kuruduğunda sulayın.
  9. Büyüdüklerini görmek için kökleri ayda bir kontrol edin. Direnç olup olmadığını hissetmek için dalları yavaşça yukarı çekin.
  10. Kökler cm'ye ulaşır ulaşmaz, yeni bitkileri ayrı saksılara nakledin.

Defnenin kesimlerle çoğaltılması birkaç ay sürebilir. Bu süre ekime uygun normal bir kök sistemi geliştirmek için gereklidir. Ancak bazen dallar asla kök salmaz.

Sorunların ve deneylerin hayranı değilseniz, o zaman bir bahçe mağazasından küçük bir defne ağacı satın almak en iyisidir. Böylece, hayal kırıklığı veya çaba harcamadan tadını çıkarabileceksiniz.

bakım nasıl

Taze baharatları yılın herhangi bir zamanında hazır tutmak için, evde bir defne ağacının bakımına ilişkin birkaç ipucu burada.

sulama

Defne yaprağı kuraklığa dayanıklıdır ancak düzenli sulamayı takdir eder. Köklerin çürümemesi için sulamalar arasında daima toprağın kurumasını bekleyin, ancak bitkinin uzun süre susuz kalmasına izin vermeyin.

Laurel, oda sıcaklığındaki duşlara iyi yanıt verir. Aynı zamanda, topraklı saksı plastik bir torba ile kaplanır.

Aydınlatma

Laurel aydınlık bir yeri tercih eder, ancak gölgede büyüyebilir. Taslaklardan korkmayın.

İlkbahar ve yaz aylarında güney cephelerin pencere kenarlarında güneşten korunma gereklidir.

Gübre

Defne ağacının yılda iki kez evrensel gübre ile beslenmesi gerekir: ilkbahar ve yaz aylarında. Kaktüsler veya palmiye ağaçları için uygun sıvı gübre.

Hastalıklar ve zararlılar

Defne yaprakları nadiren hastalıklara ve böceklere maruz kalır. Aslında, kendisi genellikle diğer bitkilerin zararlılarını kontrol etmek için kullanılır.

  • Defne, isli bir mantarın yerleştiği salgılar üzerinde ölçek böcekleri, ölçek böcekleri tarafından zarar görebilir. İyi görünen solucan kümeleri, sabunlu suya batırılmış pamuklu çubuklarla çıkarılır.
  • Defne yaprakları sararır ve düşerse, bitkilerin aşırı veya yetersiz sulanmasından kaynaklanabilir.
  • Yaprak lekelerine genellikle su dolu kökler ve aşırı nem neden olur.
  • Sararmış yapraklar ayrıca topraktaki besin eksikliklerinden de kaynaklanabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için bitkinizi taze, iyi drene edilmiş toprağa nakledin.

Aktar

Defne ağacı saksılarda çok hızlı gelişmez, bu nedenle her iki ila üç yılda bir saksıyı değiştirin.

Transplantasyon en iyi ilkbaharda yapılır. Bitki durgun suyu sevmediğinden verimli toprak ve iyi drenaj kullanın.

budama

Budama, bir defne ağacının fazla büyümesini önlemek ve ona dekoratif bir şekil vermek için bakımının önemli bir parçasıdır.

Genellikle yeni sürgünlerin büyümesinin başladığı ilkbaharda gerçekleştirilir.

Kurutulmuş, hasar görmüş veya hastalıklı yapraklar ortaya çıkarsa düzenli olarak çıkarın.

Evde bir defne ağacı nasıl dikilir, yayılır ve bakım yapılır - video

hasat

Bitkinizi kesimlerden veya tohumlardan kendiniz yetiştirdiyseniz, ömrünün ikinci veya üçüncü yılından itibaren hasat etmeye başlayın.

Baharat kullanımı için en büyük yaprakları seçin: yaprak ne kadar eski olursa, lezzet o kadar güçlü olur.

Taze defne yaprakları oldukça acı olduğu için toplanan yapraklar kurutulmalıdır. Kesim anından itibaren 48 ila 72 saat geçmelidir. Tabii ki, mağaza çok daha uzun süre kurumuş defne yaprağı satıyor, ancak taze kurutulmuş olanlar daha hoş bir aromaya sahip.

Pencere kenarına defne ağacı dikmek için birçok neden var. Bu, evde tüm yıl boyunca yeşil kalan çekici, parlak bir bitkidir. Baharatlı hindistan cevizi dokunuşuyla tatlı bir aromadır. Defne yaprağı yetiştirdiğinizden emin olun ve yaprakları birçok tarifte kullanılan eviniz için yaprak dökmeyen, parlak bir dekorasyonun sahibi olun.

Defne ağacı nasıl yetiştirilir ve çoğaltılır?

Defne ağacı nasıl yetiştirilir ve çoğaltılır?

Akdeniz ikliminin karakteristik özelliğini taşıyan bitkilerin arasında Defne Ağacı gelmektedir. Bir çok faydası olduğu bilinen her derde deva Defne bitkisinin bakımı ve özellikleri nelerdir? Defne ağacı nasıl çoğaltılır? İşte, yanıtlar

Her mevsim yapraklı olan Defne'nin boyu 10 ile 15 metre arasında değişmektedir. Yaprağın üst kısmı parlak koyu yeşil, alt kısmı mat yeşil rengindedir. Açık sarı ve beyaz renkli çiçekli olanları kokulu olduklarından ilgi çekerler. Defne, aromatik kokusuyla yemeklere lezzet vermesi için konmaktadır. Defne bitkisini kurutup defne yağı elde edebilirsiniz. Antiseptik içeriği olduğundan mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Defne ağacını çoğaltmanın püf noktaları nelerdir? Defne bitkisinin bakımında yapılacak yöntemler nelerdir? Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz

Defne Bitkisi

Defne Bitkisi

DEFNE YAPRAĞININ SAÇA VE CİLDE FAYDALARI NELERDİR? SORUSUNA AYRINTILI YANIT BULMAK İÇİN TIKLAYIN!

DEFNE BİTKİSİ NASIL YETİŞTİRİLİR? BAKIMI NASILDIR?

Defne bitkisi, kireçli, humuslu taze topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Kuru ve taşlı topraklarda da yetişebilir. Toprak seçerken özen gösteriniz.

Defne Ağacı nasıl yetiştirilir

Defne Ağacı nasıl yetiştirilir

 Defne soğuğu sevmeyen bir bitki çeşididir. Soğuk havaya karşı oldukça hassastır. Akdeniz bölgesine ait bir bitki olduğu için sıcağı sevmesiyle bilinir. Kurak hava koşullarına dayanaklıdır. Bu durumda bitkinin güneş almasına özen gösteriniz.Defne Ağacı

Defne Ağacı

- Defne bitkisi sıcağı sevmesinden dolayı güneş ışınlarını sevmektedir. Yaz mevsiminde çatı katı veya balkon gibi yerlerde bakınız.

Kuraklığa karşı dirayetli bir bitkidir. Uzun süre sulamasanız bile gelişimine devam etmektedir.

Defne Nasıl Çoğaltılır

Defne Nasıl Çoğaltılır

DEFNE AĞACI NASIL ÇOĞALTILIR?

Önceden kesilmiş defne çubuklarını 8 veya 10 gün suda beklettikten sonra, gübre ile harmanlanmış toprağa dikiniz. Dibinin nemli kalmasına özen gösteriniz. Kuru bırakılması ağacın köklenmesine engel olacaktır.

Defne ağacı dikimi

Defne ağacı dikimi

Bu nedenle düzenli olarak sulama yapınız. Üzerini naylon ile kapatıp, dışarıda hava almasını sağlayınız. Naylon ile kapatmanız, güneşten gelen ısıyı daha iyi iletmesi için etkili olacaktır. Sera görevini üstlenecektir.

Bebeklere özel oda dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere özel oda dekorasyonu önerileriAnnem filminin konusu nedir? Annem filmi güzel mi? Annem filmi fragman

İLİŞKİLİ HABER

Annem filminin konusu nedir? Annem filmi güzel mi? Annem filmi fragmanKediler sevgisini hangi davranışlarla gösterir?

İLİŞKİLİ HABER

Kediler sevgisini hangi davranışlarla gösterir?

Defne Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir? Defne Ağacı &#;zellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi

Defne Ağacı Latince İsmi

 Her ağacın bir Latince ismi olduğu gibi defne ağacının da bir Latince ismi vardır. Defne ağacının Latince ismi ''Laurus Nobilis'' olarak adlandırılmaktadır. 

Defne Ağacı Özellikleri

 - Defne ağacı bir Akdeniz bitkisidir. Akdeniz iklimi olan bölgelerde yetişir.

 - Boyları genel olarak en kısası 2 metre en uzunu ise 6 metreyi bulabilmektedir.

 - Defne ağacının gövdesinin alt tarafı gri üst tarafı ise yeşil olarak bilinmektedir.

 - Defne ağacının yaprakları en kısası 6 cm en uzunu ise 12 cm olarak ölçülmüştür.

 - Ağaç yapraklarının genişliği ise 2 cm ile 4 cm arasında değişkenlik gösterir.

 - Defne ağacının yaprakları kokuludur. Bu kokusu mevsim boyunca devam eder.

 - Ağacın yaprakları bir mızrağa benzetilir. Mızrağın uç kısmı gibi ağaç yaprakları bulunur.

 - Defne ağacının çiçekleri ise yaklaşık olarak 1 m olarak ölçülmüştür. Bu çiçeklerin rengi sarı ya da yeşildir.

 - Defne ağaçları dişi ya da erkek olarak iki türde incelenir. 

Defne Ağacı Ne Zaman Dikilir?

 Defne ağacı dikmek isteyenler özellikle hangi mevsimde hangi zamanda dikilebileceğini merak etmektedirler. Soğuğu sevmeyen bir ağaç olduğundan dolayı yazın başlangıcı ya da bahar mevsiminde defne ağacı dikilebilir. Genellikle defne ağacı yaz mevsiminde dikilir ve yetiştirilir.

Defne Ağacı Nerede Yetişir?

 Defne ağacı ilk olarak bitki şeklinde bir saksı da yetiştirilir. Dilerseniz direkt olarak toprakta da yetiştirebilirsiniz. Defne ağacı Akdeniz iklimi olan iklimde yetişir. 

Defne Ağacı Nasıl Yetiştirilir ve Budanır?

 Defne ağacını yetiştirmek için öncelikle bir humuslu toprak tercih etmelisiniz. Aynı zamanda bu toprağa biraz kireç de ilave etmelisiniz. Bu şekilde defne ağacının sağlıklı bir şekilde yetişmesi için uygun ortam oluşur. Dilerseniz defne ağacını kuru ya da taşlı toprakları da tercih ederek yetiştirebilirsiniz. Her türlü toprak bu ağaca uymadığından dolayı mutlaka toprak seçimine özen göstermelisiniz. 

 Defne ağacının soğuktan hoşlanmadığını bilmeniz gerekmektedir. Bundan dolayı soğuk havalara karşı da bitki oldukça hassastır. Bundan dolayı ağacı ektikten sonra mutlaka güneş alan bir bölgeye koymalısınız. Düzenli olarak su vermeyi ihmal etmeyiniz. Yapraklarını ise teker teker budayabilirsiniz. 

Defne Ağacı Yaprak Döker mi?

 Defne ağacı yaprak dökmeyen ağaç türleri arasında yer almaktadır. 

Defne Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

 Defne ağacının toprağının her zaman humuslu olmasına dikkat ediniz. Aynı zamanda bakım yaparken günde bir su vermeniz yeterli olacaktır. Toprağı gübrelemeyi de ihmal etmeyiniz. Bakım yaparken bu noktalara özen göstermek gerekir. 

Defne Ağacı Faydaları Neler?

 Defne ağacının bilinen en iyi faydası ağrıları dindirmesidir. Özellikle sürekli olarak romatizma ağrısı çekenler için defne ağacı tercih edilir ve ağrılar hafifletilir. 

Defne Ağacı Hastalıkları Nelerdir?

 Defne ağacının hastalıkları arasında yaprak biti yer almaktadır. 

Defne Ağacı Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır? Defne Ağacı Kullanım Alanları

 Defne ağacı yaprakları oldukça güzel koktuğundan dolayı kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda defne yaprağı yemek ve şerbetlerde ayrıca sabun yapımında da kullanılır.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası