laborant ve veteriner sağlık iş imkanları 2019 / Laborant ve Veteriner Sağlık | Anadolu Üniversitesi

Laborant Ve Veteriner Sağlık Iş Imkanları 2019

laborant ve veteriner sağlık iş imkanları 2019

Derinkuyu EmineAna ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu

Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

KURULUŞ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20/12/ tarih ve E sayılı yazısı ve sayılı Kanun’un sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Veterinerlik Bölümü-Laborant ve Veteriner Sağlık Programının açılması uygun görülmüştür.

KAZANILAN YETERLIK

Programda mevcut olan (toplam AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve üzerinden en az ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK alanında önlisans diploması verilir.

YETERLILIK DÜZEYI

Ön Lisans

KABUL KAYIT SARTLARI

Türk öğrenciler, Laborant ve Veteriner Sağlık Programına Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmeleri yapılır. 

ÖNCEKI ÖĞRENMENIN TANINMASI

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yaşam boyu öğrenme ilkesini esas alarak, daha önce bir başka kurumda alınmış dersleri tanır ve bu derslerin öğrenme çıktıları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde kayıtlı programınkilerle uyumlu olduğu takdirde mezuniyet kredisinden muaf tutar. Öğrenme çıktılarının uyumu ve muafiyet konularına Yüksekokul Kurulu tarafından ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak karar verilir.

YETERLILIK KOŞULLARI VE KURALLARI

Laborant ve Veteriner Sağlık alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam AKTS karşılığı) tümünü başarı ile tamamlamak ve genel not ortalamasının üzerinden en az ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir.

PROGRAM PROFILI

Çağdaş dünya ve ülke koşullarına duyarlı, Atatürk ilke ve inkılâpları bilincinde ulusal kültür ve değerlerini yaşatan, ülkesine, ulusuna ve insanlık ailesine hizmeti amaç edinen, Veteriner tıp ve sağlık sektöründe evrensel bilim ve eğitimi temel alan, kuramsal bilgi birikimini pratikle birleştirebilen, alanında tıbbi laboratuvar, işletim-donanım sistemlerini, teknolojilerini ve materyallerini bilen, bu teknolojileri verimli ve etkili kullanan, bu süreçlerde mesleğinin profesyonel gereklerini yerine getirebilen, gerekli ürünleri hazırlayan, elde ettiği sonuçları etkin bir şekilde hizmete sunan, veteriner sağlık ve laboratuvar standartlarının gelişimine ve yaşam kalitesinin arttırılmasına katkı sağlayan, alanında sorunları algılayan, çözümler üretebilen, analitik düşünme yeteneğine, takım çalışmasına ve sorumluluk duygusuna sahip meslek elemanları yetiştirmektir.

MEZUNLARIN İSTIHDAM PROFILLERI

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar tekniker unvanını kazanarak Tarım ve Ormancılık Bakanlığı bünyesinde olan çok sayıdaki ilgili kuruluşların yanı sıra özel veteriner hastanelerinde, kliniklerinde ve laboratuvarlarında yardımcı teknik personel olarak çalışabilirler. Ayrıca özel çiftliklerde veya tavukçuluk, sığırcılık (et-süt), koyunculuk işletmeleri ile yem sanayinde yardımcı eleman olarak kendilerine yer edinebilirler. Dahası edindikleri yeni bilgilerle kendi iş yerlerini kurabilirler.

ÜST DERECE PROGRAMLARINA GEÇIŞ

Laborant ve Veteriner Sağlık Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

SINAVLAR, ÖLÇME VE DEĞERLENDIRME

Öğrencilerin, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı müfredatında yer alan her bir ders ünitesinin öngörülen öğrenme çıktılarını elde etmede ne kadar başarılı oldukları, dönem içi etkinliklerle ve her dönem sonunda yapılan final sınavlarıyla ölçülmektedir.

Dönem içi faaliyetlerin değerlendirilmesi, yönetmelikle belirlenen ön lisans programlarındaki bütün dersler için zorunlu değerlendirme yöntemleri olarak en az sayıda ara sınav, bir ödev içerir.

Ara sınav ve Genel sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih, yer ve zamanlarda yapılır. Öğrencilerin dönem sonu notları, ara sınav, ödev değerlendirmesi, kısa sınavlar, genel sınavı ve varsa diğer değerlendirme sonuçlarına dayanarak öğrencilerin devam şartını sağlamasını da dikkate alınarak öğretim elemanları tarafından verilir.

Dönem sonu notunun belirlenmesinde dönem içi faaliyetlerinin katkısı en fazla% 40 olabilir ve final sınavının katkısı Yönetmelikle belirlenen tüm ön lisans programlarındaki tüm dersler için en az% 40 ve en fazla % 60 olur.

Değerlendirme: Bir öğrencinin başarısı her ders için tanımlanan her bir değerlendirme (dönem içi çalışmalar ve genel) için öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. Değerlendirme tam puan üzerinden yapılır ve dönem sonunda standart sapma ve sınıfın not ortalaması dikkate alınarak ilkeleri Senato tarafından belirlenen bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak harf notuna dönüştürülür.

MEZUNIYET ŞARTLARI

Bir öğrencinin Laborant ve Veteriner Sağlık Programından mezun olabilmesi için aşağıdaki koşulları karşılaması gerekmektedir:

· Ders planındaki AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak

· üzerinden en az genel not ortalamasına sahip olmak gerekir

· 30 iş günü (5 AKTS kredisi) boyunca yaz stajının tamamlanması

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın.


Vizyonu
Hayvan sağlığı ve laboratuar hizmetleri konusunda uygulamalı eğitim vererek konusunda deneyimli tekniker yetiştirmektir. Biyogüvenlik uygulamaları ön planda tutularak et, süt , kanatlı ve pet hayvancılığı ile ayrıca atçılık konusunda teorik ve pratik bilgilerle öğrencilerin donatıldığı.bir eğitim vermektir. 

Misyonu
Mezun olacak öğrencilere, hayvan hastalıkları teşhis laboratuarlarında , sayıları gün geçtikçe artmakta olan çeşitli modern hayvancılık işletmelerinde, , pet kliniklerinde, at pansiyon hara ve yem fabrikalarında aldıkları bilgi birikimi ile üretim ve kalite kontrol laboratuarları ve havyan sağlığı alanlarında Veteriner sağlık teknikeri olarak çalışabilecek deneyimi kazandırmak hedefimizdir. 

Genel Bilgiler
Laborant ve Veteriner Sağlık programı Karacabey Meslek yüksekokulunda eğitim öğretim yılında açıldı. Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması funduszeue.infoıca Veteriner sağlık meslek liselerinden sınavsız geçiş yapılabilmektedir. Laborant ve Veteriner Sağlık alanında önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının üzerinden en az olması gerekir. Mezun öğrenciler üniversitelerin ilgili bölümlerine geçiş yapabilirler (Veteriner Fakültesi).

Mezun öğrenciler ayrıca hayvancılık işletmeleri, hayvan hastaneleri, özel veteriner klinikleri, Tarım Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri, TİGEM işletmeleri, Yem Fabrikaları, özel ve resmi Veteriner Laboratuvarları , Hayvanat bahçeleri, Veteriner ilaç sanayi, Veteriner sağlık ve bakım ürünleri sektörü gibi yerlerde iş imkanına sahip olabilirler. 

Öğretim Elemanları

Prof. Dr. Selda ÖZBİLGİN (Bölüm Başkanı)

Öğr. Gör. Dr. Oya GİRİŞGİN

Öğr. Gör. Dr. Onur TOPAL (Program Başkanı)

 

Laborant ve Veteriner Sağlık Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir?

Laborant ve Veteriner Sağlık Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir?

Laborant ve veteriner sağlık mezunları dikey geçiş sınavı yani DGS ile başka bölümlere geçebilir ve eğitimlerini tamamlayabilirler. Peki bu bölümler hangileri gelin birlikte bakalım&#;

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Dikey geçiş sınavı yani DGS, ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yürütülmekte olan, YKS ile iki yıllık bir bölüme yerleşmiş oradan da mezun olduktan sonra 4 yıllık bölümlere geçiş yapma planı bulunan üniversite adaylarının başvuru yapabildiği ve sınavdan alınan yeterli puanlarla tercih yapılarak 2 yıllıktan 4 yıllığa geçişi sağlayan merkezi bir sınavdır.

Hem YKS tercihlerinde bir önlisans programı seçmeden önceki süreçte hem de 2 yıllık bölüm mezunu olunduktan sonra bireylerin merak duyduğu konulardan birisi olan 2 yıllık XX mezunu olarak dikey geçiş sınavı ile hangi bölümlere geçiş yapabilirim sorusunun cevabını bizler var olan bütün 2 yıllık bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz. 2 yıllık laborant ve veteriner sağlık bölümü mezunlarının hangi bölümlere geçiş yapabildiği ve bunu hangi yolla yapabileceği sorularının cevaplarını yazımızın kalan kısmında bulabilirsiniz.

DGS’YE GİREN LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK MEZUNLARI HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPABİLİR, LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK DGS BÖLÜMLERİ HANGİLERİDİR?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere DGS ile adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı kazanmak için uğraşırlar ve 2 yıllık bir önlisans programı olan laborant ve veteriner sağlık bölümünden mezun olmuş bireyler de bunu yapmayı arzuladıklarında yerleşebilecekleri bazı 4 yıllık programlar vardır. Laborant ve veteriner sağlık mezunu olarak adayların DGS ile geçiş hakkı olan, laborant ve veteriner sağlık DGS bölümleri şunlardır:

  • Biyoloji
  • Veteriner
  • Hayvansal Üretim
  • Tarımsal Biyoteknoloji
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Zootekni

Bunlara ek olarak laborant ve veteriner sağlık bölümü mezunlarının Anadolu, Atatürk ve İstanbul üniversitelerinin açıköğretim fakültelerinde bulunan aşağıdaki açık öğretim bölümlerine de DGS ile geçiş yapabilme hakkı bulunmaktadır.

  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Maliye
  • Kamu Yönetimi
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Uluslararası İlişkiler
  • İşletme
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • İktisat
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Laborant ve veteriner sağlık bölümünden mezun olan kişiler bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihlerde bulunabilmek ve bölümlere yerleştirilebilmek için de 4 yıllık bölüm adaylarının bazı şartları yerine getirmeleri gerekebilmektedir.

LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK MEZUNLARI DGS İLE GEÇİŞ HAKLARI OLAN BÖLÜMLERİ NASIL TERCİH EDEBİLİR?

Laborant ve veteriner sağlık bölümünden mezun olarak yazdığımız bölümleri tercih etmek için eğer herhangi bir ekstra özel koşul ve açıklama bulunmamakta ise adayların tercih etmeyi düşündükleri bölüme girebilmesi için o bölüme yerleştirme yapılmasını olanaklı kılan DGS puan türünden (sözel, eşit ağırlık, sayısal) yeterli puanı alması gerekmektedir.

Laborant ve veteriner sağlık mezunu olarak girilebilecek DGS bölümlerinin DGS ile tercih edilebildiği puan türleri aşağıdadır.

  • Biyoloji &#;> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Veteriner &#;> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Hayvansal Üretim &#;> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Tarımsal Biyoteknoloji &#;> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik &#;> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Zootekni &#;> Sayısal, SAY Puan Türü

Açıköğretim Bölümleri Özelinde Kullanılan Puan Türleri

  • Kamu Yönetimi &#;> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Uluslararası İlişkiler &#;> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • İktisat &#;> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • İşletme &#;> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık &#;> SÖZ, Sözel Puan Türü
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım &#;> SÖZ, Sözel Puan Türü
  • Maliye &#;> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Konaklama İşletmeciliği &#;> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri &#;> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü

Bunlar dışında laborant ve veteriner sağlık bölümüne veya diğer bölümlere yerleştirmelerde özel koşul ve açıklama var ise bu özel koşul ve açıklamaların neler olduğuna dair DGS kılavuzunda yer alan özel koşul ve açıklamalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

► DGS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR KILAVUZU

** Laborant ve veteriner sağlık bölümü ve diğer önlisans bölümleri mezunlarının geçiş yapabildiği bölümlere ait ÖSYM’nin yayımladığı DGS ile geçiş yapılabilen 4 yıllık bütün programların kılavuzuna ulaşmak için:

► DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER KILAVUZU

Laborant ve veteriner sağlık bölümü ve iş imkanları, dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından hazırlanan YKS, KPSS gibi merkezi sınavlar hakkında ve kariyer planlamanız konusunda destek almak için:

► funduszeue.info

* Yukarıda yer alan bilgiler ve laborant ve veteriner sağlık mezunları hakkında yazdıklarımız ÖSYM’nin hazırladığı DGS tercih kılavuzlardan ve ÖSYM resmi internet sitesinden alınmıştır. Yapılacak bir değişiklik için ÖSYM duyuru yapacaktır bu yüzden zaman zaman ÖSYM’nin resmi internet sitesini ziyaret ediniz ve duyuruları takip ediniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası