a sınıfı ehliyet ne kullanır / Adalar Sürücü Kursu

A Sınıfı Ehliyet Ne Kullanır

a sınıfı ehliyet ne kullanır

öncesinde Motosiklet kullanmak isteyen birisinin A2 sınıfı ehliyet alması yeterliydi ancak değişen yönetmelikle motosiklet ehliyetleri kendi içerisinde çeşitlere ayrıldı.

Bu nedenle “Motosiklet ehliyeti almak istiyorum” diyorsanız, öncelikle kullanmak istediğiniz motosikletin silindir hacmi, motor gücü ve ağırlığı gibi özelliklerine uygun bir ehliyet sınıfı üzerinde karar vermelisiniz.

A1 Sınıfı ( cc ye kadar)  – A2 Sınıfı ( cc ye kadar) – A Sınıfı (bütün motosikletler)

Motosiklet ehliyeti çeşitleri ve hangi ehliyetle hangi motosikletleri kullanabileceğiz gibi sorularınıza yanıt alabilmeniz ve alacağınız ehliyete doğru kararı vermenize yardımcı olabilmemiz için sizleri ADALAR Sürücü Kursuna bekliyoruz.

MOTOSİKLET EĞİTİMLERİMİZ


Bisiklet kullanmayı bilen herkes motosiklet ehliyeti almak için kursumuza müracaat edebilir. Daha önce motosiklet kullanmış olmanız gerekmez. Kursumuzda verilen eğitimler sınavı geçebilmenin ötesinde olup, trafikte motosiklet kullanmaya başlamanız için yeterli düzeydedir.

14 SAAT EĞİTİM

Motosiklet eğitimlerine teorik bilgilendirme ile başlanır. Teorik eğitimlerde motosikletler ve koruma ekipmanları tanıtılır. Daha sonra trafiğe kapalı alanda 12 saat temel sürüş ve hakimiyet eğitimi verilir.  Hakimiyet eğitimi tamamlanınca 1 saat akan trafikte sınav provası yapılarak eğitimler tamamlanır.

Eğitimlerimizde her katılımcı için  ayrı bir motosiklet, hijyenik başlık, kask, dizlik, dirseklik, eldiven,  korumalı motosiklet montu, kulaklıklı telsiz ve yağmurluk  tahsis edilir.

A1 SINIFI EHLİYET

Silindir hacmi cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir.

A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir.

A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir. Eğer 18 yaşını doldurmuşsanız size A1 yerine A2 sınıfını öneriyoruz.  A2 sınıfı ehliyet alarak piyasada yaygın olarak kullanılan motosikletlerin büyük çoğunluğunu kullanabilirsiniz.

A2 SINIFI EHLİYET

Motor gücü 35 kw ‘ya kadar olan (47 beygire kadar)motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir.  Bunu cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz.

A2 sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

Eğitimlerde öncelikle trafiğe kapalı alanda daha küçük boyut ve ağırlığa sahip olan A1 sınıfına uygun motosikletlerle çalışılır. Yeterli seviyeye gelindikten sonra A2 sınıfı motosikletle eğitiminiz tamamlanır.

A SINIFI EHLİYET

A sınıfı ehliyet alarak istisnasız bütün motosikletleri kullanabilirsiniz.

A sınıfı ehliyete müracaat etmek için 24 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Ya da 20 yaşını doldurmuş olup iki yıllık A2 sınıfı ehliyete sahip olmanız da yeterlidir.

Kursumuzda A sınıfı eğitim ve sınav aracı olarak Özel Üretim Yamaha MT CAGE motosiklet kullanılmaktadır.

Eğitimlere öncelikle trafiğe kapalı alanda A1 sınıfı eğitim araçları ile başlanır. Ardından A2 sınıfı eğitim araçları ile motosiklete tamamen hükmetmeniz sağlandıktan sonra A sınıfı motosiklete geçilir ve akan trafik çalışmalarıyla eğitimleriniz tamamlanır. 

EHLİYET ALMA SÜRECİ

Daha önceden herhangi bir ehliyetiniz yoksa hem teorik, hem direksiyon sınavına girmeniz gerekir. Ancak daha önceden alınmış bir ehliyetiniz varsa (örneğin otomobil ehliyeti) bu durumda sadece direksiyon sınavına girmeniz yeterli olur.

DİREKSİYON SINAVI

Direksiyon sınavı 35 dakika sürer. İlk 5 dakikada motosiklet ile ilgili teorik bilgiler verilir. Ardından trafiğe kapalı alanda slalom, engelden kaçma ve platform üzerinden geçme uygulamaları yapılır. Bu uygulamaları başarı ile tamamlayan sürücü adayları akan trafiğe çıkarılır ve araçla takip edilir. Trafik sürüşünde de başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanır.

NEDEN ADALAR SÜRÜCÜ KURSU

Eskişehir ADALAR sürücü kursunda motosiklet eğitimleri klasik sürücü kurslarına göre çok farklıdır.  Sizden daha önce motosiklet kullanmış olmanız beklenmez. Siz de ilk deneyiminizi Adalar Sürücü Kursu’nda güvenle yaşayabilir, güvenli ve defansif motosiklet kullanan  bir sürücü olarak mezun olabilirsiniz.

ÖNCE GÜVENLİĞİNİZ

Motosiklet sürücü adaylarının eğitimi diğer araçlardan çok farklıdır. Düşme, çarpma neticesinde yaralanma ihtimaliniz bulunmaktadır. Eğitim alacağınız kurumu tercih ederken en önemli nokta güvenliğiniz olmalıdır.

Bu nedenle eğitimlerimizde güvenliği ön planda tutuyoruz. Güvenliğiniz için uyguladığımız sistem basamakları:

- Seviyenize uygun eğitim aracı ile başlangıç

– Kolaydan zora kademeli eğitim

– Eğitim alanının güvenli fiziki koşulları

– Gücü sınırlandırılmış eğitim araçları

– Düşmeyi engelleyen özel aparat kullanımı

– Tam teşekküllü koruma ekipmanı

– Uzman eğitimciler eşliğinde çalışma

– Telsizle kulaklıktan yönlendirme

SERTİFİKALI EĞİTMENLER

  Tamamı “İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri” sertifikalı, tam donanımlı, tecrübeli, sabırlı ve anlayışlı eğitmenlerimiz eşliğinde motosiklet kullanmanın keyfini süreceksiniz…

 UNUTMAYIN! MOTOSİKLETE BİNMEK BAŞKA,   MOTOSİKLET SÜRMEK BAŞKADIR…

                                                                                 ADALAR SÜRÜCÜ KURSU

B S&#x;n&#x;f&#x; Ehliyet Hangi Araçlar&#x; Kullanabilir?

B S&#x;n&#x;f&#x; Ehliyet Hangi Araçlar&#x; Kullanabilir?

Hepimizin aÅŸina olduÄŸu ehliyetin resmi adı, sürücü belgesi olarak ifade ediliyor. Bu belge, karayolunda seyreden otomobil, otobüs, traktör gibi motorlu veya motorsuz kara taşıtlarının sürücüler tarafından kullanılmasına olanak tanıyan ve yetkili kurumlar tarafından verilen bir belgedir. Sürücü belgeleri aynı zamanda kimlik iÅŸlevi de görürler. Sürücü belgeleri M, A1, A2, A, B, BE, C1, C1, E, C CE, D1, D1E, D, DE, F sınıfı sürücü belgeleri olarak farklı ÅŸekilde adlandırılırlar. 

Ehliyet türleri arasında en çok kullanılanı B sınıfı ehliyettir. B sınıfı ehliyet türü hepimizin de bildiÄŸi ve sahip olduÄŸu gibi otomobil kullanmak için gerekli olan ehliyet türüdür. B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı kilogram olan birleÅŸik araçlar olarak sıralanır. B sınıfı ehliyet, ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfıdır. B sınıfı ehliyete sahip iseniz aÅŸağıdaki sınıflara ait tüm araçları kullanma iznini elde edersiniz.

B sınıfı ehliyet: B sınıfı ehliyet, ehliyet sahiplerine otomobil ve kamyonet kullanabilme yetkisi verirler. Sürücü adayları B sınıfı ehliyet aldıktan sonra azami yük ağırlığı kilograma kadar olan birleÅŸik araçları da kullanma hakkı elde ederler. 

B1 sınıfı ehliyet: Bu ehliyet tipi net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı kilogramı geçmeyen, yük taşımak için kullanılan araçlarda ise net ağırlığı kilogramı geçmeyen 4 tekerlekli motosikletleri kullanma hakkı tanır.

M sınıfı ehliyet: M sınıfı sürücü belgesi sahipleri moped gibi 2 – 3 – 4 tekerlekli motorlu bisikletleri kullanma hakkına sahiptirler. 

D1 sınıfı ehliyet: Bu ehliyet sahipleri minibüs kullanabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise D1 sınıfı ehliyet sahiplerinin otobüs kullanamayacağıdır. D1 tipi sürücü belgesi ile 16 + 1 kapasiteli minibüsler kullanılabilir. D1 sınıfı ehliyet sahipleri bunların yanında B, B1, M ve F sınıflarının kullandığı araçları da kullanabilirler. D1 tipi ehliyet için sürücünün 21 yaşını tamamlamış olması ÅŸartı aranır. D1 sınıfı ehliyette deneyim ÅŸartı da aranmaktadır. B tipi ehliyet sahibi olmayanlar D1 sınıfı ehliyet alamazlar.

F sınıfı ehliyet: Traktör kullanmak için F tipi ehliyet alınmalıdır. Bunun için gereken ÅŸart ise 18 yaşını doldurup 19 yaşından gün almış olmaktır. Herhangi bir deneyim ÅŸartı aranmaz.

B Sınıfı Sürücü Belgesi Şartları Nelerdir?  

B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak isteyen adaylarda aranan durum yaÅŸ sınırıdır. Yalnızca 18 yaşını doldurmuÅŸ bireyler B sınıfı ehliyet sürücü kursuna baÅŸvurabilirler. 18 yaşını doldurmamış olan kiÅŸilerin B sınıfı ehliyeti için baÅŸvuru yapmaları imkansızdır. 
Sürücü kurslarının B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak isteyen sürücü adaylarından istedikleri bazı belgeler ve ÅŸartlar mevcuttur. Bu ÅŸartları ÅŸöyle sıralamak mümkündür: 

  • 18 yaşını tamamlamış olmak 
  • Kimlik fotokopisi 
  • Daha önceden ehliyet alınmış ise o ehliyetin fotokopisi
  • EÄŸitim durumunu gösteren belge 
  • 6 adet fotoÄŸraf 
  • SaÄŸlık raporu 
  • Kan grubunu gösteren belge 
  • Adli sicil kaydı beyanı 
  • Adres beyanı 

Gereken ÅŸartlar ve belgeler tamamlandıktan sonra sürücü adayı, sürücü kurslarına ehliyet almak için baÅŸvurur. Sürücü adayının teorik derslerin alması ve iki aÅŸamada gerçekleÅŸen yazılı sınav ve direksiyon sınavından baÅŸarılı bir ÅŸekilde geçmiÅŸ olması gerekmektedir. Yazılı sınavda baÅŸarılı olan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanmış olur.  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası