sd kartı dahili hafıza yapma rootlu / Android Uygulamaları SD Karta Nasıl Taşınır? - TeknoDestek

Sd Kartı Dahili Hafıza Yapma Rootlu

sd kartı dahili hafıza yapma rootlu

Uygulamaları SD Karta Taşıma

Uygulamaları sd karta taşıma ile telefonunuzun hafızasında bir miktar yer açabilirsiniz. Uygulamaları sd karta yükleme işlemini nasıl yapacağınızı, tüm android sürümler için yazımızda bulabilirsiniz.

Android cihazda &#;Yeterli alan yok&#; uyarısı hiçbirimizin hoşuna gitmez. Bu soruna çözüm olarak uygulamaları sd karta taşıma yapabilir ve sd kartın boyutu miktarınca boş alan kazanabilirsiniz.

Kullandığınız telefonun bir sd kart yuvası varsa, telefon hafıza boşaltma oldukça kolaydır. Android cihazda uygulamaları sd karta yükleme ile, silmenize gerek kalmadan boş alan kazanabilirsiniz.

Uygulamaları sd karta taşıma işleminin nasıl yapılacağı cihazın android sürümüne bağlıdır. Bu klavuzda bu işlemin bütün android sürümler için yapım yollarına göz atacağız.

SD Kartı Dahili Depolama Yapma

Android 6 Marshmallow, telefonların hafıza kartı kullanım biçimi için bazı değişiklikler getirdi ve bu değişiklikler android&#;in sonraki sürümlerinde de devam etti.

Artık microSD kartlar telefonun dahili depolama alanı olarak çalışacak şekilde ayarlanabilir oldu. Sistem tarafından dahili ve harici depolama, farklı alanlar olarak bulunmak yerine, sd kart dahili depolamanın bir uzantısı olarak görülür.

Veriler ve uygulamalar gerektiğinde her ikisine de yazılabilir ve her şey sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Sonuç olarak neyin nerede depolandığı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Bu sayede diğer her şeyle birlikte uygulamaları sd karta taşıma da gerçekleşmiş olur. Şimdi bunu nasıl ayarlayacağınıza bakalım.

1- Daha sağlıklı olması açısında öncelikle telefonu kapatın ve ardından sd kartı yuvasına yerleştirin.

2- Telefonu açın ve &#;Ayarlar&#; içerisindeki &#;Depolama&#; kısmına ilerleyin.

3- Depolama sayfasında sd kartı seçmek için üzerine dokunun. Ardından menü simgesine dokunup, &#;Depolama ayarları&#; kısmına ilerleyin. Burada &#;Dahili olarak biçimlendir&#; seçeneğine dokunun.

4- Sonraki ekranda &#;SD kartı biçimlendir&#; veya &#;Sil ve biçimlendir&#; kısmına dokunun. Bu adım kartın içeriğini tamamen silecek ve dahili depolama olarak kullanıma hazır hale getirecek.

5- Android 9 ve daha yeni sürümlerde, uygulamalar da dahil içeriği sd karta taşıma fırsatı sunulur. Ayrıca ne kadar alan tasarruf edeceğiniz de gösterilir.

Bu özelliğe &#;Adoptable Storage&#; adı verilir ve kartı kalıcı olarak telefonda tutmayı gerektirir. Ayrıca kartı da şifreler ve başka bir cihaza takarak verilerin kopyalanmasına izin vermez. Bu özellik cihazınızda bulunmuyorsa, uygulamaları sd karta taşıma için aşağıdan devam edin.

Android 8 ve Üzerinde Uygulamaları SD Karta Taşıma

Telefonunuz bir üst bölümde anlattığım Adoptable Storage&#;ı desteklemiyorsa manuel olarak da uygulamaları sd karta taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunu tüm uygulamalar için root olmadan yapamayacağınızı unutmayın. Root ile yapılan yöntemi biraz aşağıda anlatıyor olacağım.

1- SD kartın cihazınızda takılı olduğunu varsayıyorum. Ayarlar uygulamasındaki &#;Uygulamalar ve bildirimler&#; kısmından &#;Uygulama bilgisi&#; ekranına ilerleyin.

2- Karşınızda açılan uygulama listesinden sd karta taşımak istediğinizi bulun ve ona dokunun

3- Burada &#;Depolama&#; yazan yere dokunun. Eğer uygulama sd karta yüklenmeyi destekliyorsa burada &#;Değiştir&#; yazan bir buton göreceksiniz, buna dokunun.

4- Şimdi sd kartınızı seçin ve sonrasında gelen onay bildiriminden &#;Taşı&#; butonuyla onay vererek işlemi tamamlayın.

Uygulamayı tekrar dahili depolamaya taşımak için yukarıdaki adımları tekrar yapıp dahili depolamayı seçmeniz yeterli olacak. Bu şekilde yalnızca sonradan yüklenen uygulamaları taşıyabilirsiniz, yerleşik uygulamaları taşıyamazsınız. Yerleşik uygulamaları sd karta taşıma için root gerekir, bu yöntemi biraz aşağıda bulabilirsiniz.

Android 7&#;de Uygulamaları SD Karta Taşıma

Android 7 Nougat&#;da Ayarlar uygulamasını kullanarak uygulamaları sd karta yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşte adım adım uygulamaları sd karta taşıma işlemini android 7&#;de nasıl yapacağınız.

1- Ayarlar uygulamasını açın ve &#;Uygulamalar&#; menüsüne dokunarak ilerleyin.

2- Mikro sd kartınızı taşımak istediğiniz uygulamayı bulun ve üzerine dokunarak seçin. Buradan sonrasını taşımak istediğiniz her uygulama için tek tek yapmanız gerekecek.

3- Bu ekranda &#;Depolama&#; kısmına ve ardından &#;Değişim&#; butonuna dokunun. Taşınamayan uygulamalarda bu buton oluşmayacaktır. Onları nasıl taşıyacağınıza daha aşağıda değindik.

4- Açılan kısımdan sd kartınızı seçin ve uygulamaları sd karta taşıma işlemini tamamlamak için son olarak &#;Taşı&#; butonuna dokunun.

Uygulamanın boyutuna göre bu işlem farklı uzunluklarda sürebilir. Bu adımları hafıza kartına taşımak istediğiniz her uygulama için ayrı ayrı tekrarlayın. Tekrar dahili depolamaya yüklemek içinse dördüncü adımda dahili depolamayı seçin.

Android 6&#;da Uygulamaları SD Karta Taşıma

Uygulamaları mikro sd karta taşıma, Nougat&#;da olduğu şekilde Marshmallow&#;da da benzer şekilde yapılıyor. İşte yapmanız gereken adımlar.

1- Ayarlar uygulamasını açın ve &#;Uygulamalar&#; menüsüne dokunarak ilerleyin.

2- Mikro sd kartınızı taşımak istediğiniz uygulamayı bulun ve üzerine dokunarak seçin.

3- Bu ekranda &#;Depolama&#; kısmına ve ardından &#;Değişim&#; butonuna dokunun. Taşınamayan uygulamalarda bu buton oluşmayacaktır.

4- Açılan kısımdan sd kartınızı seçin ve uygulamaları sd karta taşıma işlemini tamamlamak için son olarak &#;Taşı&#; butonuna dokunun. Taşımak istediğiniz bütün uygulamalara bu işlemi uygulayın. Taşınmayanlar içinse biraz aşağıdaki bölüme bakın.

Android 5&#;te Uygulamaları SD Karta Taşıma

Android 5 Lollipop, sonraki sürümlere göre hafıza kartları için daha az desteğe sahiptir. Ancak yine de Ayarlar uygulaması ile uygulamaları sd karta taşıma işlemini gerçekleştirmek mümkün.

1- Ayarlar uygulamasında &#;Uygulamalar&#; kısmını bulun ve dokunarak açın.

2- Burada Tümü, İndirlenler gibi farklı sekmeler altında uygulamaların sınıflandırıldığını göreceksiniz. İndirilenler sekmesindeki uygulamalar arasından taşımak istediğinizin üzerine dokunun.

3- Ardından &#;Depolama&#; bölümünün altındaki &#;SD karta taşı&#; yazan butona dokunun. Uygulama sd karta taşınana kadar buton grileşecektir. İşlem tamamlanana kadar bu ekranda kalın.

4- &#;SD karta taşı&#; seçeneği oluşmayan uygulamalar bu şekilde taşınamaz. Onları nasıl taşıyacağınıza biraz aşağıda değineceğiz.

Uygulamalar ekranında &#;SD kartta&#; sekmesinden hangi uygulamaların sd kartınızda yüklü olduğunu görebilirsiniz. İleride tekrar sd karttan dahili depolamaya aktarmak için burayı kullanabilirsiniz.

Ayarlar uygulamasındaki &#;Depolama&#; ekranında boyut olarak uygulamaların ne kadarı dahili depolamada, ne kadarı sd kartta görebilirsiniz.

Android 4.x&#;te Uygulamaları SD Karta Taşıma

MicroSD kart desteği tüm android 4.x sürümlerinde (Kitkat, Jelly Bean, Ice Cream, Sandwich) son derece sınırlıydı. Bununla birlikte bazı üreticiler uygulamaları sd karta taşıma özelliğini işletim sistemlerine dahil etmeyi tercih ettiler.

1- Ayarlar uygulamasını açın ve &#;Depolama&#; kısmını bulup açılması için üzerine hafifçe dokunun.

2- Ardından bu sayfadaki uygulama listesinden taşımak istediğinizi bulun ve seçin.

3- Açılan uygulama bilgi ekranında &#;Depolama&#; bölümünün altında &#;SD karta taşı&#; butonuna dokunun.

Eğer cihazınız, bu android sürüme sahip çoğu cihaz gibi uygulamaları sd karta taşıma desteğine sahip değilse bu butonu göremeyeceksiniz. Merak etmeyin, yukarıdaki diğer android sürümler için de geçerli, desteklemeyen cihazlarda uygulamaları sd karta yükleme nasıl yapılır aşağıdaki başlığın altında açıkladık.

Desteklemeyen Cihazlarda Uygulamaları SD Karta Yükleme

Telefonunuzda uygulamaları sd karta yükleme desteği bulunmuyorsa, veya taşınamayan bir uygulamaları taşımak istiyorsanız, size yardımcı olabilecek bir üçüncü taraf uygulama bulunuyor.

Hem rootlu, hem de root gerektirmeyen özellikleri bulunan Link2SD uygulamasını kullanacağız. Uygulamaları karta toplu olarak taşımak, normalde izin verilmeyen uygulamaları zorla taşımak, ve daha büyük uygulama ve oyunlar için veri klasörlerini harici depolama alanına aktarmak için kullanabilirsiniz.

Öncelikle telefonunuzda root yetkisi yoksa Root Atma rehberimden nasıl yapacağınızı ve çok daha fazlasını öğrenin. Daha sonra uygulamaya gerekli izinleri vererek kullanmaya başlayın.

Link2SD uygulamasını açın, taşımak istediğiniz uygulamaya dokunun ve sd karta taşımak için bir seçenek seçin.

  • SD karta bağlantı: Bu seçenek root gerektirir ve seçtiğiniz uygulamanın tüm verilerini hafıza kartına taşır.
  • SD karta taşı: Bu seçenek root yetkisi gerektirmez ancak aylnızca telefonunuz uygulamaları sd karta taşıma özelliğini destekliyorsa kullanılabilir. Root yetkisi olduğunda ise taşınmayan uygulamaları taşıma için zorlayabilir.
  • SD karta bağlantı (Veri ve önbellek): Veri dosyalarını sd karta taşır ve root gerektirir.

Aynı anda birden fazla uygulamayı taşımak için sağ üst köşedeki menü simgesine dokunun. Burada çoklu seçim öğesini seçin. Ardından taşımak istediğiniz tüm uygulamaları seçin. Menüden &#;SD karta taşı&#; seçeneğini seçin. Uygulamaları sd karta taşıma tamamlanana kadar bekleyin.

Bu rehberde uygulamaları sd karta taşıma işleminin nasıl yapılacağını olabildiğince ayrıntılı şekilde açıkladık. Daha fazla içerik için aşağıdaki önerilenlere bakabilirsiniz.

WhatsAppShareShareTelegramPin itReddit

App2SD: Tümü Bir Arada Araç [R

Bu uygulama hakkında

Apps2SD PRO'yu satın alın: funduszeue.info?id=funduszeue.info


Lütfen Root yetkiniz yoksa indirmeyiniz ve düşük puan vermeyiniz. Uygulamayı kullanmadan önce cihaz yedeğini alın. App2SD uygulaması telefonunuza herhangi bir veri kaybı veya zarardan sorumlu olmayacaktır.

Eğitim: funduszeue.info?v=-4q5HAHJblI&list=PLiRFJHKSKUX_q0hsN0oHn4iXGoloJku5s&index=1

Apps2sd, sadece uygulama verilerini SD karta taşımaktan çıkıp harika özellikleri de barındıran hepsi bir arada bir araca dönüştü.

App2SD Gereksinimler:
• Aygıtınız root yetkisine sahip olmalıdır ve apps2sd'ye root izni verilmelidir.
• Harici SD kart üzerinde 2 bölüm (ikinci bölümü oluşturmak için mevcut bölüm aracını kullanın).

Apps2SD özellikleri:
• Link2SD: apk, odex, dex, lib dahili veri, dış veri ve kullanıcı / sistem uygulamaları obb klasörlerini SD karta bağla
• Busybox installer ( busybox yüklemek için ayrı bir uygulamaya gerek yok , Apps2SD şimdi busybox binary verilerini içeriyor)
• Sistem uygulamalarını kaldırma (bloatware kaldırma)
• APP2SD kullanarak SD karta uygulamalar taşı (SD karta taşımak uygulama tarafından desteklenmiyorsa taşımayı zorla)
• Uygulamaları Etkinleştirme ve Devre dışı bırakma
• Toplu bağlama, bağlantısını kaldırma, Aktif etme, Pasif Etme, Dönüştürme, Birleştirme, Veri/Önbellek temizleme, SD Karta taşıma ve daha fazla fonksiyon
• Yeni yüklenen uygulamaları (isteğe bağlı) ve güncellenmiş uygulamaları Otomatik olarak bağla
• 32 ve 64 bit cihazlar için destek
• Arm, x86 ve mips cihazlar için destek
• İkinci bölmedeki izinleri düzelt
• Terminal Emulatorü (Kabuk betiği / komutları çalıştır)
• Dizin yerleştir (Klasörleri Dahili / harici SD kart arasında bağla / yerleştir )
• Kitkat ve üstü cihazlar için Screen Recorder (Ekran Kaydedici)
• Görev Yöneticisi (çalışan işlemleri/ uygulamaları sonlandırarak RAM ve CPU'yu boşaltın)
• Uygulama yöneticisi (Hizmetleri Devre dışı bırak /Etkinleştir - yayın alıcılar - İçerik sağlayıcılar)
• Uygulamaları Hazırda Bekletme (Ekran pil tasarrufu ve performansı artırmak için kullanıcı / sistem uygulamaları Hazırda Bekletilerek kapanır )
• Hatalı uygulama temizleyici (Kullanılmayan dosya ve klasörleri silme/ Play store'dan indilemeyen/kurulamayanları düzeltme)
• Uygulamalar ve Oyunları gizlemek (şifre koruması ile uygulamaları gizlemek)
• Takas Yöneticisi: Ram Genişletici / güçlendirici (Takas bölümleri/dosyaları oluştur veya yönet)
• Android 4 ve üstü Cihaz gecikmesi (FSTRIM) düzeltme ( Gecikme düzelticiyi performans artırmak için kullanın)
• Bölümleme Aracı (SD kart Bölme, SD kartınızda 3 bölüme kadar oluşturun, fat32, exfat, f2fs, ext4, ext3 and ext2 dosya sistemini destekler)
• Yedekleme / Geri yükleme / Uygulamalar / Oyunlar / SD kart
• Script Yöneticisi: (Kişisel Linux Script'i oluştur/çalıştır. Ev dizininde kolay erişim için Script kısayolu oluştur)
• CPU ciglesi (Uzun ömürlü batarya kullanımı için Cihaz başlatıldığında yada ekran kapalı iken CPU frekansınızı kısın)
• SD Kart güçlendirici (önbellek değerini değiştirerek Dahili / Harici SD kart hızını arttırın)
• SD Kart Hız Testi (SD kartların okuma / yazma hızını test edin)
• Gelişmiş Yeniden Başlatma seçenekleri (yeniden başlat, hafif yeniden başlat, kapat, kurtarma modunda aç, açılış yükleyici modunda aç, güvenli modda aç)
• Logcat (Analiz için cihazın Logcat'ini görüntüle / kaydet / paylaş )
• SDFix (Harici SD kart yazma iznini düzeltin)

Yasal Uyarı: Kullandığınız takdirde sorumluluk sizdedir ve herhangi bir garanti sözkonusu değildir.

Beğendiniz mi? 5 yıldızla ödüllendirin :)
Sorularınız mı var? Buradan funduszeue.info
Beğenmediniz mi? yorum yapın @ funduszeue.info and it will be fixed!

Güncellenme tarihi

12 Eyl

Android Uygulamaları SD Karta Nasıl Taşınır?

Yeni bir uygulama yüklemeye çalıştığınızda bazen yeterli alanın olmadığını dair bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz.

 teknik destek

Telefonunuzun bir hafıza kartı yuvası varsa, çözüm kolaydır. MicroSD kart, telefonunuzun depolama alanını genişletmenin ucuz bir yoludur ve Android cihazınızdaki uygulamaları kaldırmak yerine alanı boşaltmak için uygulamaları bir SD karta taşıyabilirsiniz.

Android&#;de SD Kart

Bellek kartları dahili depolamadan daha yavaştır, bu nedenle  biraz daha kötü performans görebilirsiniz. Bir kart seçerken, telefonunuzun destekleyebileceği en hızlı ve en büyük olanı seçin-hangi kartlarla uyumlu olduğunu görmek için telefonunuzun özelliklerini kontrol edin.

Önceden yüklenmiş uygulamaları köklendirme olmadan taşımak mümkün değildir ve bazı üçüncü taraf uygulamaları bile desteklemeyebilir. Ayrıca, Android&#;in eski sürümlerinde, hafıza kartınıza taşıdığınız uygulamalarla ilişkili widget&#;ları kullanamazsınız.

 teknik destek

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, uygulamaları bir SD karta nasıl taşıyacağınızı görelim.

SD Kartı Dahili Depolama Olarak Kullanın

Android Marshmallow, telefonların hafıza kartlarını işleyebileceği şekilde değişiklikler yaptı ve bu değişiklikler Android&#;in sonraki sürümlerine devam etti.

Artık microSD kartları dahili depolama olarak çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrı alanlar olarak mevcut dahili ve harici depolama alanına sahip olmak yerine, Android kartı dahili belleğin bir uzantısı olarak görür.

Veri ve uygulamalar gerektiği gibi yazabilir ve hepsi sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Sonuç olarak, uygulamalarınızın nerede saklandığı konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Kartı telefonunuza takın. Yeni SD kart bildirimi görüntülendiğinde, Kur&#;a dokunun.

Ardından, telefonunuzun kartı nasıl kullanması gerektiğini seçmeniz gerekir. Android telefon depolama seçin ve dahili depolama olarak kullanın. Alternatif olarak, ayarlar > depolama alanına gidin, karta dokunun, Menü düğmesine dokunun ve Depolama Ayarları&#;nı seçin. DAHİLİ olarak Biçimlendir&#;e dokunun.

Bir sonraki ekranda SD kartı Biçimlendir veya Sil ve Biçimlendir öğesine dokunun. Bu kartınızı silecek.

Android 9&#;da içeriğinizi (uygulamalar da dahil olmak üzere) karta taşıma şansı sunulur. Ayrıca size ne kadar alan kazandıracağınızı gösterir.

Bu özellik Adoptable depolama olarak adlandırılır ve kartınızı telefonunuzda kalıcı olarak tutmanızı gerektirir. Kart da şifrelenir, böylece verileri kopyalamak için başka bir cihaza koyamazsınız.

Uygulamaları Android Pie Üzerinde SD Karta Taşıyın

Telefonunuz adoptable depolama desteklemiyorsa, Manuel olarak SD karta uygulamaları aktarabilirsiniz. Sadece önceden yüklenmiş uygulamalar için değil, her uygulama için bunu yapamayacağınızı unutmayın.

androsdcart 1

Ayarlar > uygulamalar ve bildirimler > uygulama bilgileri&#;ne gidin.

Listede taşımak istediğiniz uygulamayı bulun ve dokunun.

Depolama Öğesini Seçin. Uygulama bir karta taşınmayı destekliyorsa, burada değişiklik etiketli bir düğme görürsünüz. Buna dokunun.

Depolama alanını Değiştir iletişim kutusunda SD kartı seçin. Bu bir onay ekranı getirir. Başlamak için Hareket dokunun.

Uygulamayı dahili depolamaya geri taşımak için yukarıdaki adımları tekrarlayın, ancak son adımda dahili paylaşılan depolama&#;yı seçin. Hafıza kartınızı değiştirmek veya çıkarmak istediğinizde bunu her zaman yapmalısınız.

Link2SD Kullanın

Telefonunuz uygulamaları SD karta taşımayı desteklemiyorsa veya tek tek desteklemeyen bir uygulamayı taşımak istiyorsanız, size yardımcı olabilecek birkaç üçüncü taraf uygulaması vardır. Apps2sd, FolderMount gibi popüler bir seçenektir. Her ikisi de rootlu bir Android telefon gerektirir.

Hem rootlu hem de rootsuz özelliklere sahip başka bir seçenek olan Link2sd&#;ye bakacağız. Uygulamaları kartınıza toplu olarak taşımak, normalde izin vermeyen uygulamaları “zorla taşımak” ve daha büyük uygulamalar ve oyunlar için veri klasörlerini harici depolama alanınıza boşaltmak için kullanabilirsiniz.

androsdcart 2

İlk olarak, uygulamayı başlatın ve telefonunuz rootlu  ise root izinleri verin. Sonra taşımak ve bir seçenek seçmek istediğiniz uygulamayı dokunun:

SD karta bağlantı. Bu kök gerektirir ve tüm uygulamayı ve verilerini kartınıza taşır.

SD karta taşı. Bu kök gerektirmez ve telefonunuz harici depolama uygulamaları hareketli destekliyorsa çalışır. Root&#;unuz varsa, aksi halde desteklemeyen uygulamaları zorla taşıyabilirsiniz..

SD karta bağlantı (veri ve önbellek). Veri dosyalarını taşır ve kök gerektirir.

Aynı anda birden fazla uygulamayı taşımak için sağ üst köşedeki Menü düğmesine dokunun ve çoklu Seç&#;i seçin. Şimdi taşımak istediğiniz tüm uygulamalara dokunun, Menü düğmesine tekrar basın ve SD karta bağlantıyı seçin veya SD karta taşıyın. Bunlar yukarıda açıklandığı gibi aynı seçeneklerdir.

 teknik destek
Konu hakkında destek almak için 'i arayabilirsiniz.
&#; &#; &#; &#; &#; &#; Destek almak için 'i arayabilirsiniz.
TIKLA ARA
Kendini bilmiş bileli teknoloji okyanusunda amiral gemileri ile iç içedir. Çukurova Üniversitesi mezunudur. Teknoloji makaleleri yazıp insanları aydınlatmayı amaç edinmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası