gaziantep üniversitesi burs başvurusu 2019 / Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi Burs Başvurusu 2019

gaziantep üniversitesi burs başvurusu 2019

Tam Burslu Eğitim İçin Darüşşafaka Sınavı

Bütün aileler çocuklarının iyi bir eğitim almasını, başarılı olmasını, mutlu yaşamasını, ailesine ve ülkesine yararlı olmasını ister. Darüşşafaka babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından ’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılamakta, onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor. Darüşşafaka Lisesi’ni bitiren öğrenciler, İngilizce bilen, bilgisayar kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, çok okuyan bilgili gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor.

Darüşşafaka Tekno Girişimcilik ve Gençlik Merkezi, öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeye yardım ediyor.

Darüşşafaka'da çocuklar

Darüşşafaka'ya başlayan her öğrenciye tablet veriliyor.
  • Çağdaş teknolojiyle donanmış derslik ve laboratuvarlarda, bilgisayar destekli eğitim görür.
  • Tam donanımlı zengin kütüphaneden yararlanır.
  • Türkçe ve İngilizceyi doğru ve düzgün kullanmayı öğrenir.
  • Açık/kapalı spor alanlarında basketbol, futbol, tenis oynar; jimnastik yapar.
  • Büyük ve görkemli tiyatro salonunda gösteri izler, gösteri yapar.
  • İstediği, yetenekli olduğu bir müzik aletini çalmayı öğrenir.
  • Sağlık hizmetlerinden yararlanır.

Darüşşafaka Giriş Sınavı’na İlişkin Bilgiler

Darüşşafakalı öğrenciler, diledikleri zaman Ayhan Şahenk Spor Salonu'nu kullanabiliyor.

Darüşşafaka Sınavı ne zaman yapılıyor?

Darüşşafaka Giriş Sınavı her yıl Mayıs veya Haziran ayları içinde düzenleniyor. Sınav Başvuruları Ocak ayında başlıyor.

Darüşşafaka Giriş Sınavı başvuru şartları

  • T.C. vatandaşı olması
  • Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması
  • Ailenin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması
  • İlkokul 4. sınıf öğrencisi olması

Yukarıdaki koşulların tümünü taşıyan adaylar, Darüşşafaka Sınavı'na başvurabilirler.

11 İlden (Deprem Bölgesi) Öğrenci Kabulü

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından 11 il için ek kontenjan oluşturdu. Eğitim ve Öğretim Yılı’nda deprem bölgesinden koşullarına uyan öğrenciyi kabul eden Darüşşafaka Ortaokulu, ders yılında da yine deprem bölgesinden öğrenci alacak.

Darüşşafaka Sınavı'na başvurmak için gerekli belgeler neler?

  • Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)
  • Adayın iki (2) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı
  • Başvuru Formu (doldurulmuş) 

Önemli not:

  • Aday kaydı için başvurular Ocak ’ten itibaren online olarak yapılabilir.
  • Başvuru için gerekli belgelerin Darüşşafaka Ortaokulu'na postayla ulaştırılması zorunludur.

Kesin kayıt hakkı, 

  • Darüşşafaka Eğitim Kurumları Kayıt Kabul Sağlık Yönetmeliği esaslarına uygun olarak beden ve ruh sağlığının yatılı okulda okumaya uygun olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu olması. (Bu rapor ile birlikte öğrenci okul sağlık kurulu tarafından değerlendirildikten sonra gerekli görülen tüm hallerde aday öğrencinin yeniden değerlendirilmek üzere tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirilebilir)
  • Sağlık kurulunun adayın (Darüşşafaka Eğitim Kurumları Sağlık Kurulu Kabul Yönetmeliği esaslarına göre) yatılı okula kabulüne bir engel olmadığına ilişkin rapor vermesine,
  • Darüşşafaka`nın belirlediği tarihlerde yapılacak olan mali durum araştırmasının sonucuna bağlıdır.

Okulun “Sağlık Kurulu” davetine uymayan, “mali durum araştırması” sürecine katılmayan aday, sınavda başarılı olsa da kayıt hakkı kazanamaz.

Darüşşafaka Giriş Sınavı için iletişim

Adres: Darüşşafaka Ortaokulu – Darüşşafaka Caddesi No: 5/9 Maslak Sarıyer – İstanbul

Telefon: 0 55 33 – 0 28 00 (Dahili – ) – 0 28 12

Faks: 0 31 77 – 0 25 86 – 0 44 12

E-posta: [email protected] / [email protected]

Darüşşafaka Giriş Sınavı'nda çıkan soru örnekleri
Darüşşafaka Giriş Sınavı Örnek Sorularına ulaşmak için tıklayınız

Darüşşafaka Giriş Sınavı Başvuru Formu
Darüşşafaka Giriş Sınavı Başvuru Formunu indirmek için tıklayınız.

VAKIF BEDDUASI

"Allah'a ve Ahiret gününe inanan, güzel ve temiz olan Hazreti Peygamberi tasdik eden, Sultan, Emir, Bakan, küçük veya büyük herhangi bir kimseye, bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, fesh edilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse, haramı üstlenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikap etmiş olur. Böylece günahkarlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Mâlik onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra, onu değiştirirse onun günahı, değiştirenler üzerindedir. Kuşkusuz O, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez"

Sultan II. Beyazid Vakfiyesinden

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası