ayvalık macaron mahallesi / Ayvalık Hayrettinpaşa Mahallesi Satılık Ev Fiyatları ve İlanları

Ayvalık Macaron Mahallesi

ayvalık macaron mahallesi

Ayvalığa gelişimiz ve Macaron konağının hikayesini paylaşmak istiyoruz. Ayvalık ’lerde bugünde koruma altına alınması ile halen tanıklık etme şansı bulduğumuz mimarisiyle, döşeme taşı kaplı, komşu evlerin cumbalarının birbirine selam verdiği, dar sokaklarıyla bizi büyüledi.

Burada yaşayıp bu büyüden kurtulmadan, bize verdiği huzuru, keyfi sizlerle de paylaşmak ve tarihi yaşatmaya devam etmek için Ayvalığa yerleşmeye karar verdik. Buraya yerleşeceğiz dediğimizde ayvalıklıların cevabı “ömrünüz uzar” oldu. Uzun yaşamak değil ama kazdağlarının oksijeni, marda dağının suyu, etraftaki adaların ve tabiat parkının yeşili,doğasının keyfine varmak için buradayız. Kendimiz için bir yer hazırlamak üzere yola çıkmışken sahip olduğumuz binanın ve bahçenin bizden fazlasını ağırlayacak büyüklükte olduğu görünce bu konağı paylaşmaya karar verdik.

Adına gelince; Ayvalıkta bu bölgenin adı macaron,( yazıldığı gibi okunuyor) merak edip anlamını araştırınca kelimenin marjoram’dan geldiğini türkçesinin de mercanköşk olduğunu öğrendik. Bu bölgede kapı önlerinde , avlularında yetiştirilen mercanköşk bölgeye de adını vermiş. Kekik ailesinden gelen, minik çiçekleri ve güzel aroması olan mercanköşkü yetiştirip hatırlatmak, eskiyi yaşatmak istedik.

Ayvalık &#; Cunda notlarımız

Ayvalık ve Cunda (Alibey) Adası, son yılda tamamlanan restorasyonlar ve açılan yeni müzeleri ile bambaşka bir kimliğe bürünmüş. Artık Ayvalık ve Cunda’yı sadece doğa güzellikleri için değil, kültür ve tarih açısından da üst sıralara eklemenin vakti çoktan gelmiş. 

Daracık tarihi sokaklarla dolu Macaron Mahallesi’nde güne başlayınca Ayvalık’tan beklentimizi fazlasıyla yükseltmiş olduk. Sahildeki kalabalığa hiç karışmadan, ara sokaklardan ilerleyerek, tarihi yapıları bir bir gezmek, işini iyi yapan esnaf dükkanlarını ziyaret etmek ruhumuza çok iyi geldi. 

Macaron Muhallebicisi’nde bademli muhallebi, yanında da suç ortağı Reyhan şerbeti tavsiyemizdir. Denemek isterseniz San Sebastian Cheesecake de nefisti. Arizan Bakkal’ın ekşi mayalı ekmeğini çok beğendik. Macaron Mahallesi’ne ismini veren “marjoram” Türkçe adıyla Mercanköşk, kekik ailesinden bir bitki. Bizim ’de kaldığımız ve çok beğendiğimiz Macaron Konağı (butik otel) tarihi yaşatmak ve eski günleri hatırlamak için bahçesinde marjoram yetiştiriyor. 

Ayvalık çarşıda kahve kolası vermek isterseniz, Piu Brava Coffee’nin bahçesinde soğuk kahve ile serinleyebilirsiniz. Ayvalık’a gelmişken zeytinyağı almak isterseniz Özgün’ün Taş Baskı ve Erken Hasat’ını tavsiye ederiz. Madra Dağları’nda metrede yetişen üzümlerden yapılan Madra Şarapları da çok lezzetliydi. Üzümler güneş ister, sıcak istemezmiş. Ayvalık’taki poyraz rüzgarı ve Madra Dağları’ndaki granit toprak yapısı bu leziz Kuzey Ege şaraplarının sırrıymış.

Çınarlı (Alibey) Camii : Yapımı ’da tamamlanan kilise, ’te camiye  çevrilmiş.

Saatli Camii : ’lerde tamamlanan kilise, ’de camiye çevrilmiş.

Taksiyarhis Kilisesi : Tarihi yy’a dayanan Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi’nin restorasyonu mükemmel yapılmış ve ’te müze olarak açılmış. (Giriş 5TL) Biz yakalayamadık ama kilise bahçesinde yaz akşamları klasik müzik konserleri oluyormuş. 

Ayvalık &#; Cunda arası karşılıklı motor seferleri var. 20 dakikalık püfür püfür manzaralı bir yolculuk için tek yön 6 TL. ( fiyatı)

Cunda Adası’nda ise ’te yapılan Cunda Taksiyarhis Kilisesi (koruyucu baş melekler Cebrail ve Mikhail&#;e atfedilen) bir harabe halindeyken, ’te Rahmi funduszeue.infoç Müzesi tarafından restorasyonu tamamlanıp müze olarak ziyarete açılmış. (Giriş 5TL) İstanbul ve Ankara&#;daki Rahmi funduszeue.infoç Müzelerini gördüyseniz, Cunda&#;da sizi bekleyen zengin koleksiyonu tahmin edebilirsiniz. Cunda’nın tepesindeki tarihi değirmen ve kilisenin ev sahipliği yaptığı, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı’nı ziyaret ettikten sonra, manzaraya karşı içtiğimiz yorgunluk kahvesinin tadı damağımızda kaldı.

Aldığımız tüyolardan sonra gittiğimiz Saltık Mandrası’nda günlük çıkan taze loru ucu ucuna kaçırınca, ah dedik, keşke Taş Kahve’de bu kadar uzun oturmasaydık. Ama ne yapalım pek serin, pek keyifliydi. Kalbimiz Cunda’da, Ayvalık’ta kaldı. Sohbet ettiklerimiz hep Eylül sonu yine gelin dediler, en güzel zamanıymış, keşke bir yıl Eylül&#;de de gidebilsek. 

Cunda’daki Kesebir Mandra’nın ürünlerini mutlaka denemelisiniz. Özellikle “Kirli Hanım Peyniri” eve taşımak isteyeceğiniz lezzetlerden biri. Biz ızgara halini balla denedik, çok sevdik. Tatlıya meraklıysanız, Karadeniz Pastanesi’nin lor tatlısını da denemenizi öneririz. 

7 km uzunluğunda, metre enindeki Sarımsaklı Plajı bayram sonrası pırıl pırıl ve sakindi. Şeytan Sofrası’nın aşırı betonlaşması bizi üzdü. Keşke ağaçların altında, kayaların üstünde oturduğumuz o eski hali korunsaydı. Yine de Şeytan Sofrası’nın Ayvalık adaları ve koyları ile dolu muhteşem manzarası hiç değişmemiş, mutlaka görülmeli.

Ayvalık ve Cunda notlarımızda bahsettiğim tüm mekanlar hakkında daha fazla fotoğraf ve bilgi isterseniz, Instagram sayfamıza ’de eklediğimiz “Ayvalık 1” (Makaron Mahallesi, çarşı, tarihi yapılar, Cunda) ve ’da eklediğimiz “Ayvalık 2” (D-resort Ayvalık, yerel lezzetler, Cunda, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı Plajı) hikaye albümlerimize bakmanızı tavsiye ederiz.

Macaron Konağı Butik Hotel

Oda Bul

Çift

Standart 1 Çift Kişilik Yatak

Superior

Superior Oda

Üçlü

Standart Üçlü

Standart

Standart Oda

Tek

Tek Kişilik (İptal Edilemez) Oda

3

3 Kişilik (İptal Edilemez) Oda

4

4 Kişilik Aile Odası

Çift

Standart Çift Kişilik Tek Kişi Kullanım

Tek

Tek Kişilik Oda

3

3 Kişilik Oda

Otel Özellikleri

Ayvalık merkezinde, Ege'nin tadını çıkarabileceğiniz sahile sadece metre uzaklıkta yer alan ve beldenin önemli tarihi konaklarından birinin restore edilmesi ile hizmete başlayan Macaron Konağı Butik Hotel, 9 tane geleneksel Türk ve Rum dekorasyonlu odasında konuklarını ağırlıyor.

Tek kişilik, çift kişilik, üç kişilik, aile suiti ve superior oda seçenekleri sunan otelde geniş aileler ve balayı çiftleri de keyifle konaklayabilir. Her odası özel taş dekorasyonlarla süslü otelde cumbalı balkon, taş duvarlar, ahşap mobilyalar ve el işi kilimler gibi pek çok özellik var.

Limon, mandalina ve zeytin ağaçlarıyla süslü şık bir bahçesi olan otelde güne Ayvalık’ın organik zeytinleri, zeytinyağları, yöresel peynirleri ve köy ekmekleriyle serpme kahvaltı yaparak başlayabilir; öğle ve akşam yemeklerinde ise Türk ve dünya mutfaklarından taze malzemelerle hazırlanan lezzetleri tadabilirsiniz. Otantik tasarımlı bir kafeye de sahip otelde taze meyve suları, bitki çayları, kahve çeşitleri, ev yapımı çörekler, kurabiyeler ve pastalar da konuklara servis ediliyor.

Ücretsiz kablosuz interneti ve otoparkı bulunan otele havalimanı gidiş dönüş transfer servisi ile gelebilirsiniz. Ayvalık’ın alışveriş, eğlence ve turizm merkezlerine sadece 5 dakika yürüyüş mesafesindeki tesisten Taksiyarhis Kilisesi 4 km, Cunda Yat Limanı 5 km, Sarımsaklı Plajı 7 km, Badavut Plajı 10 km, Şeytan Sofrası 15 km ve Altınova Plajı ise 14 km uzaklıkta.

Yeme ve içme Yeme ve içme

  • Açık Restoran
  • Kapalı Restoran
  • Alakart Restorant Sayısı 1
  • Açık Restorant Sayısı 1
  • Kapalı Restorant Sayısı 1

Genel Genel

  • Havaalanı Servisi
  • Tesis Kapasitesi 9

Tesis Çevresindeki Yerler

Ulaşım

Adres
Hayrettin Paşa Mah, 13 Nisan Cd. Sk. No, Ayvalık/Balıkesir Ayvalık, Balıkesir

Konum Bilgileri

Şehir Merkezine Uzaklık,0 m
PlajHalk Plajı
HavaalanıEdremit Koca Seyit HA 44 km
Denize Uzaklığı50,0 m

Tesis Konaklama Özellikleri

Oda Kahvaltı
  • Tesiste Sabah Kahvaltısı dışında alınan tüm yiyecek ve içecekler ücretlidir.
  • Sabah Kahvaltısı: -

Sıkça Sorulan Sorular

Yakınlarda gezilecek yerlerden bazıları;

  • Antandros Antik Kenti’ni ziyaret edin ( km)
  • Kaz Dağı Milli Parkı’nı gezin ( km)

Tümünü görmek için tıklayın

Tesiste bulunan konseptlerde sunulan hizmetleri incelemek için tıklayın

Macaron Konağı Butik Hotel otelin havalimanı ve şehir merkezine olan uzaklığı;

  • Odysseas Elytis (54 km)
  • Koca Seyit (48 km)
  • Şehir merkezine uzaklığı ( M )
  • Standart 1 Çift Kişilik Yatak
  • Standart Çift Kişilik Tek Kişi Kullanım
  • 4 Kişilik Aile Odası
  • Superior Oda
  • Standart Üçlü

Bu odalardan birine rezervasyon yaptırmak için hemen tıklayın

Tesiste konaklayabileceğiniz toplam 11 oda bulunuyor.

Rezervasyon yapmak için hemen tıklayın

Otel için check-in saati &#;dan sonra başlar. Checkout işlemlerini ise kadar yapabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası