cilt tipi nasıl öğrenilir / Cilt tipi nasıl belirlenir? Cilt tipine göre bakım önerileri - Güzellik Haberleri

Cilt Tipi Nasıl Öğrenilir

cilt tipi nasıl öğrenilir

Cilt tipi nasıl öğrenilir cilt alt tonunu öğrenmenin yolları nelerdir?

Fondöten almadan dikkat edilmesi gereken kurallar arasında cilt tipi ve cilt alt tonu vardır. "Cilt alt tonu nasıl belirlenir?" diye soruyorsanız uygulama son derece kolay. İçeriğimizde göstereceğimiz adımlarla cilt alt tonunuzu belirleyebilir, fondöten seçiminizi teninize uygun bir şekilde seçebilirsiniz.

CİLT TİPİ

Cilt tipini bilmeden ürün almak son derece risklidir. Memnun kalmayacağınız ürünler cilt tipinizi bilmemekten kaynaklanmaktadır. Cilt tipleri yağlı, kuru, hassas ve akneye meyilli olarak ayrılır. Eczaneden cilt tipinizi öğrenebilirsiniz.

KURU CİLTLER İÇİN

Kuru ciltler için yağ barındıran, ıslak bitişli, çok katı kıvamı olmayan fondöten seçilmeli.

YAĞLI CİLTLER İÇİN

İçinde yağ barındırmayan, mat bitişli ve katı kıvamlı fondötenler seçilmeli

HASSAS CİLTLER İÇİN

Dermokozmetik ürünler seçilmeli. Her markaya güvenmemelisiniz.

SİVİLCEYE MEYİLLİ CİLTLER İÇİN

Sivilceye özel fondötenler seçilmeli. Her önüne gelen fondötenler kullanılmamalı.

CİLT ALT TONU NASIL BELİRLENİR?

Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.

CİLT ALT TONUNA GÖRE FONDÖTEN SEÇME

Fondötenlerin altında Warm (W), COLD (C) ya da Nötr (N) harfi yazar. Bunlar cilt alt tonunuza uygun olarak fondöten seçmeniz için koyulmuştur. Sıcak olan cilt alt tonuna sahipseniz W olanı soğuk cilt alt tonuna sahipseniz C olanı her ikisine de sahipseniz N olanı tercih edin.

 

CİLT TİPİ TESTİ İÇİN TIKLA!

Cilt Tipi Testi, Cilt Tipimi Nasıl Anlarım, Cilt Tipinizi Tespit Edin, Cilt Tipleri Testi Nasıl Yapılır

Cilt Tipi Nedir?

Cilt tipi bize genetik olarak aktarılan, zamanla değişmeyen, cildin farklı özellikleri göz önüne alınarak yapılan bir sınıflandırılma yöntemidir. Gösterdiği karakteristik özelliklere göre dört tip cilt tipi vardır.

  • Yağlı Cilt Tipi
  • Karma Cilt Tipi
  • Kuru Cilt Tipi
  • Normal Cilt Tipi

Oldukça basit gözlemlere dayanarak ya da cilt tipi tespiti için özel hazırlanmış testler ile cilt tipinizi kolaylıkla tespit edebilirsiniz. 

Cilt Tipi Testi Nedir?

Cilt tipi testibasit gözlemsel kriterlere dayanarak, cildinizin yukarıda bahsettiğimiz gruplardan hangisine ait olduğunu bulmak için yapılan testlerdir. Uzman kişiler cilt tipinizi kısa bir cilt incelemesinden sonra anlayabilseler bile, daha net sonuçlar için kişiye yönetilen sorular ve verdiği cevaplar neticesinde daha kesin sonuçlar elde edilir.

Cilt Tipi Testi Neden Gerekli?

Cilt tipi testleriöncelikle cildinizi tanımak için harika bir başlangıçtır. Birçok kişi cilt tipinin tespiti ile, cilt bakımına nereden başlayacağı, hangi ürünleri seçeceği, hangi ürünlerin cildine iyi gelip, gelmeyeceği gibi birçok seçimi bilinçli bir şekilde yapabilir. Örneğin cilt tiplerinde en çok karışan ve bu sebepten yanlış bakımlar uygulanan cilt tipleri yağlı ve karma ciltlerdir. Benzer gibi görünse de ikisi de farklı bakımlara ve yaklaşıma ihtiyaç duyarlar.  

Cilt Tipimi Nasıl Anlarım?

Cilt tipi tespiti için cildin yağ salgılama seviyesi (sebum miktarı), parlama seviyesi, nem seviyesi, gözenek miktarı, gözeneklerin yerleşimi, pullanma ve hassasiyet durumları gibi kriterlere bakarak karar verilir. Bu özellikler doğrultusunda cilt tipinizi anlayabilirsiniz.

Cilt tipi testi nasıl yapılır, cilt tipleri testi, cilt tipi testi

Cilt Tipleri Testi Nasıl Yapılır?

Seçenekleri dört cilt tipinden birinin tespitine yönelik olarak hazırlanmış, cildiniz ile ilgili sorulardan oluşan testleri cevaplayarak kolaylıkla cilt tipinizi tespit seafoodplus.info tipleri testisonucunda cilt tipinizi belirleyebilirsiniz. Test sonucunda cildiniz yağlı, karma, kuru ya da normal cilt tiplerinden birine ait özellikler gösterir. 

CİLT TİPİ TESTİ İLE HANGİ CİLT TİPLERİNİ TESPİT EDERSİNİZ?

Cilt tipi testiile dört tip cilt tipi tespit edilir. Bunlar yağlı, karma, kuru ve normal cilt tipleridir. Neye göre farklılaştıklarını aşağıda açıklamaya çalıştık.

Yağlı Cilt Tipi Nedir?

Yağlı cilt tipinde fazla sebum üreten aşırı aktif yağ bezleri vardır, sebum aşırı üretilir. Cilt parlama yapar ve gözenekleri belirgindir. 

Karma Cilt Tipi Nedir?

Yüzün farklı bölgelerinde farlı sebum salgılanması gözlemlenir. Yağlı ve kuru ciltlerin birleşimidir. Cildin T bölgesinde çok fazla sebum üretir. Yanaklar, ağız çevresi ve göz çevresindeki sebum miktarı az, T- bölgesinde olması gerekenden fazla salgılanır. Yanaklar kuru ve mat; burun üzeri, alın ve çene bölgesi aşırı yağ salgılamaktan parlama yapar. T bölgesindeki gözenekler belirgindir.

Kuru Cilt Tipi Nedir?

Kuru cilt tipinde, cildin sebum üretimi azdır. Sebumu az salgılanan cilt kendi bünyesindeki suyu tutmaz ve kurur. Görünüşü mat ve pul puldur.

Normal Cilt Tipi Nedir?

Sebum salgısı ve gözenek görünümü normal görünür. Mat ya da parlak görünmez.

cilt tipi testi, cilt tipine göre cilt bakımı, cilt tipimi nasıl anlarım, cilt tipleri testi nasıl yapılır

Cilt tipimi anlamak ne işime yarayacak?

Cilt tipinizi anlamak cildinizin ihtiyaçlarını anlamak demektir. Cildinizin ihtiyaçlarını anladığınızda ona nasıl bakım yapacağınızı, nasıl makyaj ürünleri kullanacağınızı, cildinizin tepkilerini ve oluşan bu tepkilerin nedenlerini anlar, ihtiyaçlarını bu yönde karşılayabilirsiniz. Cilt tipinizi öğrenmek sağlıklı ve ışıltılı bir cilt görünümü için çok önemlidir. 8 basit soruya cevap vererek, cilt tipinizi öğrenebilir, cildinizin ihtiyaçlarını en etkin biçimde karşılayabilirsiniz.

Cilt Tipi Testine Başlamak için TIKLA!

Cilt tipi ve cilt tipi testiyle ilgili daha fazla sorunuz varsa bize Instagram ü[email protected] yada email ile [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Sevgilerimizle

Evolvy ekibi adına

Eczacı Evrim Damar Konuk

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir