susurluk meşhur tostçu / EN İYİ SUSURLUK TOSTU NEREDE YENİR & SUSURLUK AYRANI NEREDE İÇİLİR? | Biz Evde Yokuz

Susurluk Meşhur Tostçu

susurluk meşhur tostçu

Mihaliç Peynirli Susurluk Tostu, Köpüklü Ayran&#;!

At&#;&#;t&#;rmal&#;k lezzetlerden biri olan Susurluk tostu, doyurucu sokak yiyecekleri listesinde uzun süredir yerini korumaktad&#;r. Özel olarak haz&#;rlanan ekme&#;i ve peyniri sayesinde, bilinen di&#;er tostlardan fark&#;n&#; ortaya koymu&#;tur. Bal&#;kesir’in Susurluk ilçesinde me&#;hur olup ününü neredeyse tüm ülkeye yaym&#;&#; olan Susurluk tostu, çal&#;&#;anlar&#;n ve ö&#;rencilerin ö&#;le molalar&#;n&#;n vazgeçilmez birer yeme&#;i haline gelmi&#;tir.

Susurluk Tostu Nerede Yenir?

  • Düzda&#; Tost
  • Yörsan Fast Food
  • Yasa Dinlenme Tesisleri
  • Güne&#; Tost

Lava&#; Tostu Tarifi (Videolu)

Oldukça k&#;sa sürede servis edilen Susurluk tostunun yan&#;nda tüketmeniz önerilen Susurluk ayran&#;, bol köpü&#;üyle i&#;tahlar&#; kabartmaktad&#;r. Yolunuz Bal&#;kesir’e dü&#;erse ve yörenin en sevilen yemeklerini yemek isterseniz; listenizde muhakkak Susurluk peyniri ve ekme&#;iyle haz&#;rlanan tost da yer almal&#;d&#;r.

&#;çinizi ferahlatan köpü&#;ü üzerinde Susurluk ayran&#; da bu tostun lezzetini ikiye katlayan bir içecek olarak masan&#;zda yerini alabilir. Susurluk tostunun yumu&#;akl&#;&#;&#;n&#; sa&#;lamak için tereya&#;&#; kullan&#;lmamaktad&#;r. Margarin kullanan tostçular, tereya&#;&#;n&#;n kendi kokusunun peyniri bast&#;rd&#;&#;&#;n&#; ifade eder. Bu nedenle bu tost için margarin tercih edilmektedir.

Bazlama Tostu (Videolu)

Gerçek bir Susurluk tostunda günlük olarak haz&#;rlanm&#;&#; tost ekme&#;i kullan&#;l&#;r. &#;çinde eriyen peynir ise kelle peyniri ad&#;yla bilinen Mihaliç peyniri olmal&#;d&#;r. K&#;zaran ekme&#;in d&#;&#;&#;na özel olarak haz&#;rlanm&#;&#; salça sürülür. Bu tosta e&#;lik eden en iyi içecek ise köpü&#;ü bardaktan ta&#;an Susurluk ayran&#; oldu&#;u y&#;llard&#;r dilden dile dola&#;&#;r.

Tüm belirtilen özellikleri uygulayarak Susurluk tostunu en iyi &#;ekilde haz&#;rlayan mekanlar&#; sizlere bu yaz&#;m&#;zda tan&#;taca&#;&#;z. Susurluk’un her soka&#;&#;nda yer alan me&#;hur Susurluk tostçular&#;ndan en be&#;enilenleri derledik.

Susurluk me&#;hur tostçu mekanlar&#;yla caddelerini dolduruyor. Sizlere bu yaz&#;m&#;zda pek çok ki&#;inin severek tüketti&#;i Susurluk tostunun en be&#;enilen adreslerini önerece&#;iz. Kelle peynirinden lezzetini alan, Susurluk tost ekme&#;iyle doyuruculu&#;unu taçland&#;ran bu özel tostu mutlaka deneyiniz. Tad&#;n&#; alanlar, ikinci tostu sipari&#; ediyor!

Susurluk’ta tost nerede yenir diyorsan&#;z; en gözde tost dükkanlar&#; bu listede!

Ayval&#;k Tostu Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Susurluk’ta En &#;yi Tost Nerede Yenir?

1) Düzda&#; Tost

Düzda&#; Tost, Susurluk tostçusu listesinde ad&#;ndan konu&#;turan me&#;hur bir mekan. Küçük ve samimi bir dükkanda y&#;llard&#;r hizmet veren Düzda&#; Tost, Susurluk tostunu yiyenlere göre bu i&#;in en iyilerinden. Günlük olarak haz&#;rlad&#;&#;&#; tost ekme&#;ini kullanarak servis etti&#;i Susurluk tostunu, leziz bir &#;ekilde sunuyor. Tost sipari&#;inizde yan&#;nda ikram edilen garnitür ve tur&#;u, tostun lezzetini ikiye katlayan unsurlardan biri oluyor. Taze demlenmi&#; çay yahut bol köpüklü Susurluk ayran&#; isterseniz, tostun tad&#;n&#; doya doya alabilirsiniz. Tost makinesinde k&#;zaran ekmeklerin aras&#;nda eriyen Mihaliç peyniri, bu tostun en önemli malzemesidir. &#;ayet yolunuz Susurluk’tan geçerse kendinize dinlenme molas&#; verin ve me&#;hur Susurluk tostunu bir de bu mekanda deneyin.

Adres: Han Mahallesi Garaj Caddesi No: 1/E-1/F Susurluk – Bal&#;kesir

&#;leti&#;im: 14 04

 

2) Yörsan Fast Food

Süt ve süt ürünleriyle ün yapan Yörsan, Susurluk’ta tost yapan leziz mekanlardan biridir. Sucuklu, kelle peynirli Susurluk tostu nerede yenir, Susurluk ayran&#; nerede içilir diyenlerin bir araya geldi&#;i Yörsan Fast Food, bu i&#;i hakk&#;yla yapan i&#;letmelerdendir. Günün her an&#;nda, can&#;n&#;z ne zaman Susurluk tostu yemek isterse kendinizi bu mekanda bulabilirsiniz. Hijyenik &#;artlarda, yüksek kalitede tost haz&#;rlayan Yörsan Fast Food, zengin menüye sahiptir. Di&#;er lezzetleri denemek ve dillere destan Susurluk tostunun tad&#;n&#; almak için mutlaka u&#;ramal&#;s&#;n&#;z.

Adres: Sultaniye Mahallesi, Bal&#;kesir Caddesi No: Susurluk – Bal&#;kesir

&#;leti&#;im: 30 02

 

3) Yasa Dinlenme Tesisleri

Susurluk yolu üzerinde yer alan Yasa Dinlenme Tesisleri, yörenin sevilen lezzetlerinden Susurluk tostunun ve bol köpüklü ayran&#;n&#;n merkezi haline gelmi&#;tir. K&#;zarm&#;&#; tost ekme&#;inin aras&#;ndan akan s&#;cac&#;k Mihaliç peyniri, yan&#;ndaki baharatl&#; sucu&#;uyla kar&#;&#;t&#;&#;&#;nda ortaya damaklarda iz b&#;rakan Susurluk tostunu ç&#;kar&#;yor. Oldukça doyurucu ve lezzetli bir &#;ekilde sunulan Susurluk tostunu, tam yerinde ve k&#;vam&#;nda yemek isterseniz Yasa Dinlenme Tesisleri’ni tercih edebilirsiniz. Arzu ederseniz çi&#; börek ve döner gibi sevilen di&#;er lezzetleri de tadabilirsiniz.

Adres: Orta Mahallesi Bal&#;kesir Caddesi No: 6 Susurluk – Bal&#;kesir

&#;leti&#;im: 67 07

 

4) Güne&#; Tost

Festiva Outlet içinde yer alan Güne&#; Tost, senesinden günümüze kadar lezzetini ve kalitesini koruyan mekanlardan biridir. Büyük porsiyonla sunulan Susurluk tostunun yan&#;nda bol köpüklü tam k&#;vam&#;nda Susurluk ayran&#; içmeniz öneriliyor. Oldukça uygun rakamlar ödeyerek doyurucu bir ö&#;ün geçirebilirsiniz güne&#; Kafe’de. Tost, gözleme, kahvalt&#; tabaklar&#; gibi zengin bir menüsü olan Güne&#; Kafe, Susurluk’ta ac&#;kanlar&#;n u&#;rad&#;&#;&#; ilk mekanlardan biri olarak hat&#;rlarda kal&#;yor. Günün her an&#;nda Güne&#; Kafe’ye u&#;ray&#;p bu yörenin sevilen lezzetlerinden biri olan Susurluk tostunun tad&#;n&#; alabilirsiniz.

Adres: Festiva Outlet (Bursa – Bal&#;kesir Yolu) Susurluk – Bal&#;kesir

&#;leti&#;im: 00 00

 

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Bal&#;kesir’de Ne Yenir? 12 Me&#;hur Lezzet Dura&#;&#;

Çanakkale’de Ne Yenir? En &#;yi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

&#;zmir’de Ne Yenir? &#;zmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Assos’ta Ne Yenir? Antik Liman&#;n En &#;yi 10 Mekan&#; – Gezilecek Yerler

Ayval&#;k’ta Nerede Ne Yenir? Ayval&#;k ve Cunda’da En &#;yi 10 Lezzet Dura&#;&#;

EN İYİ SUSURLUK TOSTU NEREDE YENİR &#; SUSURLUK AYRANI NEREDE İÇİLİR?

Marmara&#;dan Ege&#;ye inenecek her yolculuğun alamet-i faikası Susurluk&#;ta tost ve bol köpüklü ayran eşliğinde bir mola. İster yorulmuş olunsun, ister yorunulmamış, ister aç, ister tok Susurluk&#;ta illa bir durulur. Yolculuğun artık resmi olarak başladığının kanıtıdır.

Ama her &#;Susurluk tostu&#; bir değildir. Bilinenin aksine Susurluk tostu, Susurluk&#;ta yenen kaşarlı ya da karışık tost da değildir! Bu çok önemli, çünkü Susurluk tostunun ne olduğunu bilmezseniz, siz de bizim gibi senelerce yol kenarında yediğiniz tostları Susurluk tostu sanarsınız. 😀 O yüzden bütün yediğimiz tost kazıklarının acısını çıkartmak için önce Susurluk tostunu Susurluk tostu yapan tarifini paylaşalım:

susurluk-tostu

Susurluk Tostu Nasıl Yapılır?

Parmak yalatan bir tarif için, hem Susurluk tostunun içindeki malzemeler ve bunların nasıl bir araya getirildiğine dair püf noktaları çok önemli. Aşama aşama hepsini anlattık:

1. Susurluk Tostu Ekmeği

susurluk-tostu-ekmegi
Susurluk tostunun kralı öyle gün raf ömrü olan tost ekmeğine yapılmaz. Günlük ekmeğe yapılır. Hatta bizim bildiğimiz klasik beyaz ekmeğe de değil, yukarıdaki tip beyaz ekmeğe yapılıyor. Bu ekmeğin önce kabuk tabakası kesilerek yumuşak yeri bırakılıyor. Sonra ekmek her ekmekten 4 adet tost çıkartacak şekilde resimdeki gibi enine kesiliyor.

2. Susurluk Tostu Sucuğu

Bu işin üstadının söylediği şu: &#;Sucuk sadece sucuk üreten yerden alınır. Başka şarküteri ürünleri de üreten şirketler genelde pastırma gibi löp etlere hayvanın iyi yerini ayırır, sucuğa da kalan yerlerinden yapar.&#; Ohoo, onu nereden bulacağız diyerek moralinizi bozmayın. Onların kullandığı lezzete yakın, yani bol baharatlı ama acısız bir sucuk ile deneyebilirsiniz.
İyice kızmış bir tost makinasına ekmekleri açık şekilde dizin. Üzerine sucukları dizip kapayın. Sucukların güzelce pişmesini ve ekmeğin kıtırlaşmasını sağlayın.

3. Susurluk Tostu Peyniri: Mihaliç

susurluk-tostu-peyniri
En kritik nokta bu: Susurluk tostu kaşar ile yapılmaz! Kelle peyniri olarak da bilinen Mihaliç peyniri kullanılır. Mihaliç peynirinin de özellikle tuzsuzunu tercih etmek gerekir. Kaşar peynir eriyince ekmeğin içinden yok olurken kelle peyniri kalır.

Sucukların piştiğinden eminsek, artık peynirleri dizebiliriz. Peyniri bonkörce sucukların üzerine dizin, ekmeği üzerine kapayın. Tekrar makinayı kapatın. Peynirler eridi mi efsane tostumuz hazır!

4. Domates Salçası

susurluk-tostu-1
Biz her ne kadar salçasız halini daha çok sevsek de Susurluk tostunun bir karakteristik özelliği de üzerine sürülen domates salçası. Tostun sadece üst yüzüne gelecek şekilde fırça ile domates salçası uygulanıyor.

5. Söğüş

Yanına da bir tabak domates söğüş ve bütün halinde kıl biber koydunuz mu vay keyfinize. 😀

Susurluk&#;un En İyi Tostçuları

Düzdağ Tost

susurluk-tostu-3
Söylemeye gerek yok, zevkler ve renkler tartışılmaz ama bizi mest ettiği kadar, interneti de sallayan bir yer var ki; konuyu herkes için kapatmış. 🙂 Burada yiyince bunca yıl yediklerimizi Susurluk tostu sanmışız dedik. Tostun tadının aslında ne olması gerektiğine gözümüzü burada açtık. Kullanılan malzemeler kaliteli, tost leziz, tesis öyle fabrika gibi dinlenme tesislerinden değil, standart mahalle tostçusu. Derme çatma, harbi tost yiyeceksin dedirten bir hali var. İçerisi mütemadiyen dolu ama biz ne zaman gitsek yer buluyoruz. Sucuklar Balıkesir&#;in meşhur sucukçusu Yanturalı&#;dan.

Tostun yanına, biraz garip olacak ama, bir ayran, bir limonata bir de kızılcık şurubu hepsini birlikte söylemek adet. Ayranı özellikle mükemmel. Susurluk&#;ta ayran nerede içilir derseniz de adres burası. Tostun yanında söğüş de geliyor.

duzdag-kiraatanesi-harita

Yol tarifi. Susurluk&#;ta bütün dinlenme tesislerinin bulunduğu yol var ya, Düzdağ Tost o yolda Bursa &#; Balıkesir istikametinde.  Belediye&#;nin dinlenme tesislerinin hemen arkasında kalıyor. Ana yolda tabelasını görmeyi beklemeyin, daha çok bilenin geldiği bir yer. Belediye Tesisleri&#;ne gelince kime sorsanız gösterir zaten. Hatta elimizde telefon haritaya bakarken bize insanlar kendileri gelip Düzdağ&#;ı mı arıyorsunuz diye sordular.

Sezonuna göre gece 12 ya da 1&#;e kadar açık. Geç gidecekseniz arayın: () 14 04 Konum için tıklayınız.

Yasa Dinlenme Tesisleri (Ama Sadece Grupta Çıkıntılar Varsa!!)

Yasa sucuklarından ötürü, insanların tercih ettiği diğer bir yer de Yasa. Amma velakin, olay ne tek başına sucuk, ne de peynir; en başında da dediğimiz gibi malzemeler ve hazırlama metodu kombinasyonu. Dolayısı ile bizce Düzdağ ile arasında siklet farkı var.  Ama döner, mantı, çiğ börek, çorba, ızgara çeşitleri de olduğundan eğer grupta tek tost yemek isteyen sizseniz önce arkadaşlarınızın kafalarına vurun, hala vazgeçmiyorlarsa burayı anca o zaman değerledirin deriz.

Afiyet olsun!

susurluk-tostu-5

Ordu, Susurluk, Bandırma ve Daha Fazlası! Bol Malzemesi ve Nefis Tadıyla Türkiye'nin En Meşhur Tostları

Haberler

Yemek

Yedikçe Öğren

Ordu, Susurluk, Bandırma ve Daha Fazlası! Bol Malzemesi ve Nefis Tadıyla Türkiye'nin En Meşhur Tostları

Merhabalar. Eminim hepinizin bir yerlerde en sevdiği bir tost tarifi ya da tostçusu vardır. Tost deyip geçmemek gerekiyor, hem kolay yapılışı, hem bol malzemesi hem de yöreden yöreye değişen farklı lezzetleriyle hepimizin canını çektiren bir yiyecek. Özellikle tostun en âlâsını yapan mekanlar bulduysak adeta bir tost delisi olup çıkıyoruz. Bu içerikte birbirinden farklı leziz tatlarıyla ülkenin en meşhur tostlarını bulacaksınız. Listede birkaç tane de uluslararası sayılabilecek lezzetler var. Sizi bilmem ama listeyi yaparken benim canım acayip tost çekti.

Liste hazır, bakalım siz hazır mısınız?

1. Susurluk Tostu

1. Susurluk Tostu

2. Ordu Tostu

2. Ordu Tostu

3. Antakya Tostu

3. Antakya Tostu

4. Ayvalık Tostu

4. Ayvalık Tostu

5. Karum Eskişehir Tostu

5. Karum Eskişehir Tostu

6. Sanayi Tostu

6. Sanayi Tostu

7. Yulaf Tost

7. Yulaf Tost

8. Fransız Tostu

8. Fransız Tostu

9. Açık Tost

9. Açık Tost

Atom Tost

 Atom Tost

Yengen Tost

 Yengen Tost

Amerikan Tostu

 Amerikan Tostu

Bandırma Tostu

 Bandırma Tostu

Ütü Tost

 Ütü Tost

Bunlar da İlgini Çekebilir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir