pancarlı yeşil zeytin nasıl yapılır / Zeytin Kurma - 24Kitchen Türkiye

Pancarlı Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır

pancarlı yeşil zeytin nasıl yapılır

Kırmızı zeytin nasıl yapılır?

Edremit ilçesinde zeytin ve zeytinya&#;&#; üretimi ve pazarlamas&#; yapan Zafer Soykara, özel sofralara farkl&#; ürünler sunmaya devam ediyor. Birçok sofran&#;n vazgeçilmezi siyah ve ye&#;il zeytinden sonra farkl&#; bir lezzet ve renkte k&#;rm&#;z&#; zeytinde reyonlarda yerini ald&#;. Tamamen do&#;al yollar ile renklendirilen k&#;rm&#;z&#; zeytinler farkl&#; lezzet arayanlar&#; ilgisini çekiyor. Pancar ile renklendirilen k&#;rm&#;z&#; zeytin sar&#;msak ile çe&#;nilendirilerek sat&#;&#;a sunuluyor.

KIRMIZI ZEYT&#;N NASIL YAPILIR?

AW_01

Zeytin ve zeytinya&#;&#; üreticisi Zafer Soykara, "Yapt&#;&#;&#;m&#;z bu ürün tur&#;u tad&#;nda bir üründür. Pancarl&#; zeytin diye adland&#;r&#;yoruz. Pancar ile zeytinin çe&#;nili hali yapt&#;k. Pancar suyu, sar&#;msak ve üründe pancar&#;n kendi aromas&#; içerisine dahil edildi. Lezzetli bir ürün ç&#;kt&#;&#;&#;na inan&#;yorum. Genel olarak mü&#;terilerimizin tad&#;m&#; neticesinde olumlu tepkiler al&#;yoruz” dedi.

Mü&#;terilerin k&#;r&#;m&#;z&#; zeytini farkl&#; bir çe&#;it olarak gördüklerini ifade eden Soykara "&#;lk ba&#;ta yeni yap&#;lma zeytin mi? Yoksa farkl&#; bir yörenin zeytini mi? Diye soranlar oldu. Tad&#;na bakt&#;&#;&#;nda tur&#;u tad&#;n&#; al&#;nca pancar&#;n zeytine yak&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; dü&#;ünüyorlar” dedi.
&#;lk defa k&#;rm&#;z&#; zeytini deneyen &#;smali K&#;r&#;k ise, “Benim içinde sürpriz oldu. Ye&#;il zeytin almaya geldim. Zafer bey tad&#;m yapt&#;rd&#;. Tavsiye etti. Pancar, zeytin bir arada ba&#;ta farkl&#; geldi. Biri tur&#;u, biri ek&#;i zeytin. Tad&#;m yapt&#;m. Biri tur&#;u tad&#;nda ama ayn&#; zamanda farkl&#; bir tat ç&#;kt&#; ortaya.”

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Bahçelerimizde Ekim-Kasım aylarında domat cinsi zeytin yeşil iken özenle toplanır. Eleme makinalarında boylanır, seçilir ve yıkanır. Zeytinler ağzı geniş zeytin tanklarına konur.  Ağızlarına kadar içme suyu ile doldurulup kapakları kapatılır.  Kendi suyunda gün kalır ve suyu değiştirilir. İkinci suda yine gün kaldıktan sonra tekrar su değişimi yapılarak zeytinin ön acılığı alınır. Üçüncü olarak tuz ve  limontuzu karışımıyla  hazırlanan salamura suyu dökülür ve doğal fermantasyona bırakılır. Yaklaşık 15 günde bir tuz dengesi için sirkülasyon yapılır ve yaklaşık 6 ay içerisinde zeytin yeme olgunluğuna erişir. Olgunlaşan zeytinler salamuradan çıkarılır, ezik taneler ayıklanır ve yıkanır. En son olarak çekirdekleri çıkartılarak içlerine badem doldurulur. Ambalajlara konan zeytinlerin üzerlerine kalıcı salamura suyu olarak hazırlanan tuz ve limontuzu karışımı dökülür.

Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yeşil zeytinin karaciğeri temizleme özelliği vardır.

D vitaminini bol miktarda içerdiği için yeşil zeytin, metabolizma açısından çok önemlidir. Çocuklarda bünyenin gelişmesine katkı sağlar.

Ürünlerimizin üretiminde kimyasal madde kullanılmadığı için kendine has meyvemsi acımtıraklığı bulunmaktadır.

Ürünü kullanırken tahta kaşık kullanılması tavsiye edilir.

Net Ağırlık     : g

Süzme Ağırlık:  g


UYARI VE KULLANIM KOŞULLARI

· Zeytinin suyunun tamamını almayınız.

· Güneş görmeyen ve ısı derecesi düşük bir bölümde saklayanız. (Buzdolabında saklanabilir)

· Hava ile temasını engelleyiniz.

· Ambalajın yarısını tükettiğinizde, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilavesi yapıp hava ile temasını kesebilirsiniz.

· Ambalajdan her zeytin çıkarışınızda, zeytin ve suyu arasında 1cm kadar mesafe yaratıp, simetrik tüketim sağlayınız. Böylece zeytin ve su miktarını denge tutup yumuşamasını engellemiş olacaksınız.

YEŞİL ZEYTİNİN FAYDALARI NELERDİR

Yeşil zeytin, içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde vücut için mükemmel bir antioksidan niteliği taşımaktadır. Bu nedenle sizlerde özellikle kış aylarının başlamasıyla bol bol yeşil zeytin tüketerek faydalar elde edebilirsiniz. Sizleri birçok hastalıktan koruyacak olan yeşil zeytini, günde en az 5 adet tüketin.

Yeşil zeytin, insan vücudunda karaciğer içinde önem taşımaktadır. Bu nedenle özellikle karaciğer ağrılarının azaltılmasında yeşil zeytinin önemi büyüktür. Sizlerde yeşil zeytin tüketerek karaciğer sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Kan şekerinin düşürülmesinde yeşil zeytinin önemi çok büyüktür. Bu nedenle kan şekeri yükselen insanlarda yeşil zeytinin büyük önemi vardır.

Yeşil zeytin içerisinde yüksek miktarda A vitamini, C vitamini ve E vitamini bulunmaktadır. Bu vitaminlerin vücuda alınmasıyla birçok olumlu etkiler görülür. Özellikle göz sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi gibi etkiler görülebilir.

Yeşil zeytinin çekirdekleri ile dövülerek romatizma ağrılarının görüldüğü bölgeye sarılması bu ağrıların hızlı bir şekilde ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bu bölgelerde oluşmuş olan şişme sorunlarının giderilmesinde de yeşil zeytin kullanılabilir. Sizlerde bu gibi durumlar için yeşil zeytin kullanabilirsiniz.

Yeşil zeytinin yağı da insanlar için büyük faydalar sağlamaktadır. Kalp sağlığının korunması için son derece etkili olan zeytinyağı, yeşil zeytinden elde edilebilir.

Toplam 0 yorum yapıldı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası