pamuk eksperliği / Pamuk Eksperi Nasıl Olunur, Aranan Özellikler Nelerdir? | funduszeue.info

Pamuk Eksperliği

pamuk eksperliği

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Pamuk Eksperliği ve İplikçilik bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Bölümü Tanıtımı:

Bu programda pamuğun yetiştirilmesi, kalitesinin ayrımı ve iplik üretimine en uygun pamuğun seçilerek endüstri hammaddesi olacak şekilde hazırlanarak depolanması konularında ders verilir. Mezunlar dokuma, tekstil ve iplik sanayiinde iş bulabilirler.

Programın Amacı: Pamuk eksperliği ve iplikçilik programının amacı pamuk ipliği işletmelerinde çırçır fabrikalarında ve iplik borsalarında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Pamuk eksperliği ve iplikçilik programında matematik, ekonomi, teknik resim, pamuk üretimi, çırçırlama teknolojisi, makine elemanları, tekstil terbiyesi, pamuk standardı ve kalite kontrol, pamuk pazarlaması gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Pamuk eksperliği ve iplikçilik programını bitirenlere &#;Pamuk Eksperi ve İplikçilik Teknikeri&#; ünvanı verilir. İplikçilik teknikerleri pamuk işletmelerinde çırçır fabrikalarına ve borsa ajanlıklarında gezer alabilirler. İplikçilik teknikerleri çeşitli türde pamuktan değişik ve kalitede iplik üretimi ile ilgili çalışmaları yürütür, pamuk ipliğini kalitesine gore sınıflandırır, ipliğin pazarlanmasını sağlar.

Çalışma Alanları: İplikçilik teknikerleri özel sektöre ait iplik veya çırçır fabrikalarında mühendis ile işçiler veya teknisyenler arasında ara eleman olarak görev yaparlar, olanakları olanlar iplik veya pamuk ticareti yapabilirler.

Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Nedir, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Ne İş Yapar, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Maaşları, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik İş İmkanları, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik İş Çalışma Alanları, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Mesleği Hakkında Bilgiler, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Bölümünün Geleceği, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Bölümü Tercih Edilir mi, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Tanıtımı, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Mezunları Ne İş Yaparlar , Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Pamuk Eksperliği ve İplikçilik İş Bulma Durumu

> Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

Pamuk Eksperi Ve İplikçilik Teknikeri mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu :

Meslek Adı : Pamuk Eksperi Ve İplikçilik Teknikeri

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

M. Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

M. Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Meslek Detay Bilgileri

jpg

Meslek Tanımı Nedir?

Satın alacağı pamuğun kalitesini belirleme ve sınıflandırma becerisine sahip nitelikli kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Pamuk Eksperi ve İplikçilik Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)         Pamuk balyalarından usulüne uygun olarak numune almak,

b)         Alınan numuneleri renk ayrımı, yabancı madde olup olmadığı ve çırçırlama durumu gibi yönlerden sınıflandırmak,

Haberin Devamı

c)         Pamuğun özelliklerini (incelik, olgunluk, kıvrım sayısı, elastikiyet, boya tutma, nem derecesi kabiliyeti vb.)  belirlemek,

d)         İncelediği pamuk hakkında ekspertiz raporu hazırlamak,

e)         Dış ülkelere satılacak pamuklarda, bekletildiği süre içerisinde ve nakilleri sırasında özelliklerini kaybedip kaybetmediğine, ambalajları ile resmi marka ve işaretlerinin bozulup bozulmadığına, ihracatçı tarafından beyan edilen hususların balyalar üzerinde gösterilen resmi marka ve işaretlere uygun olup olmadığına bakmak,

f)         Uygun olanlara ihraç kontrol belgesi vermek, uygun olmayanlara ise durumu bir tutanakla tespit ederek mal sahibine bilgi vermek ve gereğinin yapılması için de üst makamlara durumu iletmek,       vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Pamuk Eksperi Ve İplikçilik Teknikeri Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Uygulamalı Biyoloji Öğretim Üyesi mesleği için “” kod olarak kullanılır iken Hadde Onarım İşçisi (Tel Çekme)mesleği için “” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Pamuk Eksperi Ve İplikçilik Teknikeri Meslek Kodu “” olarak belirlenmiştir.

Pamuk Eksperi Ve İplikçilik Teknikeri İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası