on parmak çalışması klavye / On Parmak Eğitimi ve Uygulamaları | seafoodplus.info

On Parmak Çalışması Klavye

on parmak çalışması klavye

Ücretsiz yazım dersleri tam "Nasıl yazılır" paketi sunar. Animasyonlu klavye görünümü ve yazım asistanı grafik eller yanlış yazımı düzeltmek üzere doğru yolu göstererek öğreniminize ve alıştırmanıza yardım seafoodplus.inforin zorluğu 2 karakterle başlar ve tüm karakterlerin kullanımına kadar sürekli olarak zorlaşır. Ders bittiğinde alıştırma trendlerinden bir çok şey öğrenebilirsiniz: WPM, isabet ve hata dağılımı.

Başarı için ipuçları:

  • Yazım alıştırması yaparken - klavyeye bakmayın - hızlı bir bakış bile atmayın! Sadece ekrana bakın.
  • Temel pozisyon kolayca klavyeye bakmadan bulunabilir - 'F' ve 'J' üzerindeki çıkıntıları hissedin.
  • İlk yazım dersinde, alıştırma yapılan kelimelerin bir anlamı olmayabilir. Tuşları öğrendikçe "gerçek" kelimeler ve cümleler kullanılacaktır. Doğru yazmayı öğrenmenin tek yolu budur.
  • Yazım hızınızı periyodik olarak test etmeyi unutmayın. Yazım testlerimizle hem hızınızı hem isabetlilik durumunuzu test edebilirsiniz. Dakika başına kelime yazım hızınızı gösterir. Sonuçlardan hala tatmin olmadıysanız - yazım asistanlarına geri dönün ve alıştırma yapmaya devam edin!
F Klavye Dersleribireylere; F klavyede harf ve sayı tuşları ile noktalama işaret tuşlarını tekniğine uygun şekilde kullanarak, on parmak süreli yazı yazma bilgi ve becerisi kazandırmayı hedeflemektedir. F Klavyenin kullanıcılara sağladığı pek çok avantaj vardır. Öncelikle F Klavye Türkçe’ye uygun olarak hazırlanmıştır. F Klavyede Türkçe’de en sık kullanılan harfler klavyenin ortasına toplanmıştır. Daha az kullanılan harfler ise klavyenin kenarlarında yer alır. Bu şekilde planlanan klavyede amaç en yüksek yazma hızına ulaşmaktır. F klavyede rahat bir şekilde 10 parmak kullanılabilir ve klavyeye bakmadan yazılabilir. Bu özellik de kişinin yazma hızını artırır. F Klavye dersleri ile 10 parmak yazmayı öğrenerek işlerinizi çok daha kısa bir sürede tamamlayabilirsiniz.

On Parmak F Klavye Dersleri

On parmak F Klavye dersleriile birlikte kolay ve hızlı bir şekilde F klavye öğrenebilirsiniz. Sunulan adet ders sizlerin hızlı ve kolay bir şekilde on parmak yazmanıza olanak sağlamaktadır. Bilindiği üzere F Klavye, Türk öğretmen ve eğitimci Dr. İhsan Sıtkı Yener tarafından icat edilen ve yılı Ekim ayında Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanan dünyanın en bilimsel klavye türüdür. F klavye, Türkçe dil yapısına uygun bir şekilde hazırlanmış olmakla birlikte ülkemizde birçok resmi kurumda yaygın bir halde kullanılmaktadır.

F Klavye Eğitimi

F klavye eğitimiile birlikte temel sıra, üst sıra ve alt sıra üzerinde yer alan tuşlara tam olarak hakim olursunuz. Çalışmalar sizlerin öncelikle harfe dair tuşu daha sonrasında ise bu tuşlar ile ilgili olarak pekiştirme çalışması gerçekleştirmenize olanak sağlar. Belirli periyotlar ile sağlayacağınız bu çalışma sizlerin kolay ve hızlı bir şekilde on parmak F klavye öğrenmenize olanak sağlayacaktır.

F Klavyenin Avantajları Nelerdir?

F klavye kullanımısayesinde yazmak için ayrılan süreyi %80 oranında azaltmak mümkündür. Böylece daha hızlı bir şekilde çalışılabilir. Aynı zamanda farklı bir işe de daha çok zaman ayırma fırsatı elde edilir. F klavye kullanarak hem yazmak hem de anlamak mümkündür. Kişiler anlayarak yazdıkça hata payı azalır ve daha verimli yazılar ortaya çıkar. F klavye dersleri sayesinde 10 parmak becerileri öğretilir. F klavyeyi hızlı bir şekilde kullanabilen kişiler, klavye üzerinde harf aramazlar. Sadece ekrana bakarak yazacakları metni takip edebilirler. Ayrıca ekrana bakarken dikkatleri dağılmaz ve verimli bir şekilde çalışmayı sürdürebilir. Q klavye ile karşılaştırıldığı zaman daha hızlı bir şekilde yazı yazıldığı görülmüştür. Ayrıca bu klavye 10 parmağı senkronize bir şekilde kullanmaya olanak sağladığı için çocukların zeka gelişimine katkı sağlar. F Klavyeyi etkili bir şekilde öğrendikten sonra yazı yazarken harfleri bulma derdiniz yoktur. Klavyeye bakma ihtiyacı hissetmediğiniz için düşünmeye de fırsatınız olur. F Klavyenin bütün bu avantajlarından faydalanarak hem rahat bir şekilde yazı yazabilirsiniz hem de yazınızı çok daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

F Klavye Öğrenmek Ne Kadar Zaman Alır?

F klavye herhangi bir zorluk yaşamadan rahat bir şekilde öğrenilebilir. Genel olarak bir kişi, gün içinde 30 dakika boyunca, düzenli çalışmayla bir ay içinde F klavyeyi öğrenebilir. Bu düzende, bir ayın sonunda kişinin 10 parmak kullanarak, klavyeye hiç bakmadan etkili bir şekilde yazdığı görülür. Birçok insan ay içinde F klavyeyi hiç bakmadan yazacak şekilde öğrenebilir. F klavyeyi öğrenen birinin saniyede vuruşa yani dakikada vuruşa ulaşması beklenir. F klavye derslerinde adet uygulama dersi yer alır. Gün içinde derslere belli zaman ayırmak, etkili bir öğrenme için önerilmektedir. Hatta günün dersini çalışmaya başlamadan önce bir önceki günün dersini tekrar etmek bilgilerin unutulmamasını sağlayacaktır. Harf tuşlarına iyice çalıştıktan sonra hız testi yapmak önerilir. Bu şekilde bir çalışma yöntemiyle 40 günde hiç bakmadan 10 parmak F klavye kullanımı mümkündür. F klavye dersleriyle öğrendikleriniz hiçbir şekilde zaman kaybı olmayacaktır. Öğrenirken harcadığınız süre daha sonra size ömür boyu binlerce saat kazandıracaktır.

F Klavye Çalışma Programı

F klavye çalışma programı,F klavye üzerinde on parmak kullanarak hızlı bir yazım becerisi elde etmek isteyen kişilere özel olarak hazırlanmıştır. Site üzerinde yer alan F Klavye Dersleri kategorisinde adet özel ders sunulmuştur. Belirli bir programa göre hazırlanan bu dersler kullanıcıların sıfırdan F Klavye öğrenme noktasında oldukça yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra derslerde verilen pekiştirme ve sürat çalışmalarının on parmak yazma becerisini hızlandırdığı görülmüştür. F klavye çalışma aşağıdaki kategorilerde yapılmaktadır;
  1. Temel Sıra ve Diğer Tuşlar
  2. Üst Sıra Tuşları
  3. Alt Sıra Tuşları
  4. Rakamların Yazımı
  5. Sağ ve Sol El Çalışması
  6. Büyük Harf ve Noktalama
  7. Sürat ve Tekerleme Çalışması
Bu dersleri aynı zamanda birçok özelliğe sahip olan çalışma ayarları ile birlikte deneyebilirsiniz. Bunu sağlarken yine yazımızın sonunda vermiş olduğumuz F klavye çalışma programından faydalanabilirsiniz.

F Klavye Oturuş Şekli

F klavye oturuş şekli, yani klavye kullanımında sağlayacağınız oturuş şekli yazma hızınıza doğrudan etki etmektedir. F klavye ile yazı yazarken oturma düzeni çok önemlidir. Sandalyenize mümkün olduğunca dik oturunuz. Gerekirse sandalyenizi daha rahat olabileceğiniz bir başkasıyla değiştiriniz. Bilgisayar ekranı ile gözleriniz arasında en az 30 cm’lik bir mesafe olması idealdir. Ayakların her ikisi de yerde hafif bir şekilde ileriye doğru ve bir ayak diğer ayaktan az ileride olması gerekir.

F Klavye El ve Kol Yerleşimi

F klavye el ve kol yerleşimihızlı bir yazım elde etmeniz için dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Dirsekler vücuda yakın bir şekilde durmalıdır. Vücut gövdesinin tam yanında, ne çok geride ne de çok önde kalmalıdır. Eller klavyenin alt tarafında veya masaya değmeyecek şekilde havada olması gerekir. Parmakların yuvarlak bir eşya tutar gibi kıvrık olması gerekir. Tuşlara basarken parmak uçlarının klavyeye çok az değmesi yeterlidir. Klavye üzerinde parmakların serbest tutulması gerekir.

F Klavye Parmak Yerleşimi

F klavye parmak yerleşimi,oturuş şekli ve el kol yerleşimi ayarlandıktan sonra yapmanız gereken bir etkendir. Sol elinizin işaret parmağını klavyenizde A harfine gelecek şekilde sıralayınız. Sağ elinizin işaret parmağını da K harfi üzerine gelecek şekilde sırasıyla yerleştiriniz. Resimde belirtildiği şekilde parmaklarınız bu düzende yerleştirilmelidir. İki başparmakta boşluk tuşunun üzerinde olmalıdır.

Katip Online Özel F Klavye Çalışma Programı

Katip Online Özel F Klavye Çalışma Programıile birlikte sizlerde kolay ve hızlı bir şekilde on parmak F klavye öğrenebilirsiniz. Aşağıda paylaşacağımız programı aynı zamanda üst sıra ve alt sıra dersleri başta olmak üzere diğer kategorilerde uygulayabilirsiniz. ‼️ Her ders en az 3 kez tekrar edilmelidir. Dersleri en kısa sürede bitirmeye özen göstererek DBK 30’u geçmesini sağlayın. ⭐⭐⭐ DBK 30’u geçen her ders veya ders tekrarında bir yıldız kazanırsınız ve toplam üç yıldız bulunmaktadır. Sonuç sayfasında yıldızları görebilirsiniz. 🖥 TEMEL SIRA VE DİĞER TUŞLAR📋DERSLER: Ders1: A-K Tuşlarının Yazımı Ders2: E-M Tuşlarının Yazımı Ders3: Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. Ders4: İ-L Tuşlarının Yazımı Ders5: Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. 📋 İlk 5 Ders Üç Kez Seri Tekrar Ders 6: U ve Y Tuşlarının Yazımı Ders 7: Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. 📋 İlk 7 Ders Bir Kez Seri Tekrar Ders 8: Ü ve T Tuşlarının Yazımı Ders 9: Pekiştirme/ Sürat Çalışması Ders Ş ve X Tuşlarının Yazımı Ders Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. Ders Öğrenilen Tuşlar (Kolay) Ders Öğrenilen Tuşlar (Orta) Ders Öğrenilen Tuşlar (Zor) Ders Öğrenilen Tuşlar (Genel Tekrar) ⏰ İlgili dersleri elinizden geldiğince en kısa sürede bitirmeye gayret gösteriniz.
kaynağı değiştir]

Türkçe F klavye Türk dili için en uygun olanıdır. Türkçe çok kullanılan A harfi en yetenekli parmaklardan sol işaret parmağına karşılık gelmektedir. Az kullanılan harfler ise giderek merkezden uzak yani daha az yetenekli parmaklara karşılık gelecek şekilde dizilmiştir.

Ayrıca Türkçenin bir özelliği olan bir sesli bir sessiz harf düzeni sisteme uygulanmıştır. Şöyle ki; sol ele karşılık gelen tüm harfler seslidir.

Türkçede Q klavyenin çok yaygın olma sebebi iyi oluşundan değil tarihî gelişimi ve ticarî nedenlerdendir. Milletlerarası yapılan on parmak hız testlerinde Türk yarışmacılar, F klavye sayesinde onlarca birincilik ve rekor sahibi olmuştur. Ayrıca çokdilli yarışma bölümünde F klavye ile diğer dillerde de Q klavyeden hızlı yazılabileceğini göstermişlerdir. Q klavyesi Olan Bir Kişi F Klavye Düzeni'ni Seçerse Aynı Hızda Yazar İşletim sistemlerinde klavye düzeni değiştirilebilmektedir.

Microsoft Windows XP ve Sonrası[değiştir

Tanış Klavye Programı ( On Parmak F Klavye Öğretici)

"Tanış Klavye" on parmak hızlı yazma programını aşağıdaki linki tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Her hangi bir kurulum gerektirmeyen küçük ve basit bir dosyadır. .  (Yükleme sonrasında kötü amaçlı yazılım tehlikesi uyarısı gelirse, "sakla" seçeneğini seçerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Yayın: - Güncelleme: - Görüntülenme:

Kaynak: Antalya Ticaret Borsası Büro Yönetimi ve Sekreterlik

  Beğen

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.