hafif ticari araç kantar zorunluluğu / Doblosu olanlar tepki göstermişti: Karayolları Genel Müdürlüğü'nden geri adım

Hafif Ticari Araç Kantar Zorunluluğu

hafif ticari araç kantar zorunluluğu

Hafif ticari araçlara kantar zorunluluğu mu geldi? Hafif ticari araçlar kantara girecek mi ?

15 Şubat tarihinde KGM'nin sosyal medya üzerinden yayımladığı yazı ile birlikte konunun detaylarını öğrenmek isteyen kişiler Hafif ticari araçlara kantar zorunluluğu mu geldi? sorusunu merak ediyor. Daha önce hafif ticari araçlarda kantar zorunluluğu bulunmuyordu. Birçok sınıf tipini yakından ilgilendiren bu araçlarla ilgili yeni gelişmenin detayları belli oldu. Peki hafif ticari araçlar kantara girecek mi ? İşte cevaplar

Hafif ticari araçlara kantar zorunluluğu mu geldi? Hafif ticari araçlar kantara girecek mi ?

HAFİF TİCARİ ARAÇLAR HANGİLERİ?

Ülkemizde ticari araçların yanı sıra hafif ticari araçlar da hem geniş aile tipine uygun olması hem de konfor ve fiyatıyla en çok tercih edilen araç tiplerinden oluyor. Birçok marka ve modelde sunulan hafif ticari araçlardan bazıları şu şekilde:

Renault Kango 
Renault Traffic 
Renault Master 
Ford Courier 
Ford Transit
Fiat Doblo 
Fiat Fiorino 
Fiat Ducao 
Fiat Tourneo
Toyota Hillux
Dacia Dokker 
Volkswagen Caravelle
Volkswagen Transporter
Volkswagen Caddy
Citröen Berlingo
Mercedes Vito

Hafif ticari araçlara kantar zorunluluğu mu geldi? Hafif ticari araçlar kantara girecek mi ?

HAFİF TİCARİ ARAÇLARA KANTAR ZORUNLULUĞU MU GELDİ?

Hafif ticari araçlara kantar zorunluluğu geldiği yönündeki haberi, otomotiv sektörünü yakından takip eden Emre Özdemirci sosyal medya hesabından paylaştı. Karar metnini de paylaşan Özdemirci "Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse TL ceza" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından Karayolları Genel Müdürlüğü de bir paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

Hafif ticari araçlara kantar zorunluluğu mu geldi? Hafif ticari araçlar kantara girecek mi ?

HAFİF TİCARİ ARAÇLAR KANTARA GİRECEK Mİ ?

Hafif ticari araçlara getirilen kantar zorunluluğu sosyal medya üzerinden yoğun tepki alınca, Karayolları Genel Müdürlüğü geri adım attı. Yapılan açıklamada yeni karar alındığı belirtilirken, "Karayolu Denetim İstasyonlarında ağırlık kontrolleri uygulamasında ekte yer alan resmi yazı ile yapılan uygulama devam edecek olup kg altındaki araçlar kontrole tabi tutulmayacaktır" ifadelerine yer verildi. Yani karardan vazgeçilmesiyle birlikte hafif ticari araçlar yılıyla birlikte kantara girmeyecek. KGM tarafından uygulanan eski kural aynı şekilde devam edecek.

Hafif ticari araçlara kantar zorunluluğu mu geldi? Hafif ticari araçlar kantara girecek mi ?

Etiketler :

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelen bir yazıya göre 14 Şubat Pazartesi gününden itibaren 3, kg ve altında olan kamyonet cinsi araçlara (Doblo, Fiorino, Caddy) kantara girme zorunluğu getirilmişti.  Karayolları Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından yapılan son açıklamaya göre karardan dönüldü

KGM Trafik Dairesi Başkanlığı’nın hafif ticari araçlara kantara girme zorunluluğu getirdiği yazısında, “Genel Müdürlüğümüz Trafik Güvenliği Dairesi Başkanlığı'nın tarihli yazısında; azami yüklü ağırlığı Kg ve altında olan kamyonet cinsi araçlarında, diğer araçlarda olduğu gibi özel bir yönlendirme yapılmasına gerek kalmaksızın yönlendirme levhalarına uyarak denetim istasyonuna zorunlu olarak girmesi gerektiği belirtilmektedir. Bu nedenle kamyonet cinsi araçlarında kapı/kantar görevlisinin özel bir yönlendirme yapmasına gerek olmadan istasyona tartıma girmesi gerekmektedir. Mağduriyetlerin oluşmaması açısından Kamyonet cinsi araçlar için denetimlerimiz Pazartesi Günü Saat Vardiyası ile Başlayacak olup denetim istasyonuna girmeyenlere kaçan araç cezası, girip ağır tonajlı gelenler ise aşırı tonaj cezası uygulanacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

KANTAR KAÇMA CEZASI

Trafik Ceza Kanunu Maddenin 4. Fıkrasına göre yük kamyonlarının kantara girmemelerinin cezası TL olarak uygulanmaktadır. Cezanın ödemesinin peşin şekilde yapılması halinde bu tutar TL seviyesine iner.

Söz konusu karar uygulanmaya devam etseydi hafif ticari araç sahipleri ‘özel bir yönlendirme yapılmadan’ denetim istasyonlarına girmediği takdirde aynı cezayı ödeyecekti.

KARARDAN DÖNÜLDÜ, HAFİF TİCARİ KANTARA GİRMEYECEK

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ''Karayolu Denetim İstasyonlarında ağırlık kontrolleri uygulamasında kg altındaki araçlar kontrole tabi tutulmayacaktır.'' denildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bilindiği üzere tarihinden itibaren ağırlık kontrolü denetimi Genel Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Hafıf ticari araç niteliğindeki fabrika çıkışı kapalı kasa şeklinde yolcu vc yük taşımaya uygun olarak imal edilerek kamyonet, panel van, van tipi, kombi araçlar vb. adlarla piyasaya arz edilen hafif tonajlı araçların dış görünümleri aynı olmasına rağmen bir kısmının otomobil. bir kısmının kamyonet olarak tescil edilmesi sebebiyle denetim istasyonlunda kontrole alınmadan ayrım yapılması mümkün olamamaktadır. Bu durum ağırlık kontrollerinde yoğunluk yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Toplam 16 Bölge Müdürlüğümüzde 99 adet Karayolları Denetim İstasyonunda yapılan ağırlık kontrolleri sırasında, birçok istasyonda yoğunluk yaşanması sonucunda şikâyetler oluşmuş durumdadır. Bununla beraber bazı araçlara uygulanan Trafik İdari Para Cezalarının önemli bir kısmı Mahkemelerce iptal edilmektedir. Yukarıda açıklanan bilgiler doğrultusunda. Ayarın yüklü ağırlığı kilogramın altında kalan, iki dingilli araçların ağırlık kontrollerine alınmaması konusunda ilgili kurumlardan görüş alınmış olup: hafif ticari araç niteliğindeki kamyonet olarak tescil edilmiş iki dingilli, kg. azami yüklü ağırlığın altında olan araçların ağırlık kontrolüne alınmamasını "OLUR" emirlerine arz ederim.” MANİSAKULİSHABER

Otomotiv sektörünü yak&#;ndan takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, kamuoyunda en çok FIAT’&#;n Doblo modeliyle tan&#;nan hafif ticari araçlara kantar zorunlulu&#;u getirildi&#;ini aç&#;klam&#;&#;t&#;.

Özpeynirci, ki&#;isel Twitter hesab&#;nda yapt&#;&#;&#; payla&#;&#;mda “Karayollar&#; genel müdürlü&#;ünün bugün ald&#;&#;&#; kararla kg ve alt&#;ndaki kamyonet cinsi araçlar&#;n da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur k&#;l&#;nd&#;. Yani her hafif ticari araç &#;ehir merkezi giri&#;lerinde tart&#;lacak. Girmezse TL ceza” ifadesini kullanm&#;&#;t&#;.

Doblosu olanlar tepki göstermi&#;ti: Karayollar&#; Genel Müdürlü&#;ü'nden geri ad&#;m - Resim : 1

GER&#; ADIM ATILDI

Söz konusu karar, kamuoyunda tepkiyle kar&#;&#;land&#;. Karayollar&#; Genel Müdürlü&#;ü, yapt&#;&#;&#; yeni aç&#;klamayla  kg ve alt&#;ndaki kamyonet cinsi araçlar&#;n (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kontrole tabi tutulmayaca&#;&#;n&#;, eski uygulaman&#;n devam edece&#;ini duyurdu.

Doblosu olanlar tepki göstermi&#;ti: Karayollar&#; Genel Müdürlü&#;ü'nden geri ad&#;m - Resim : 2

Yazıyı Paylaş:

Doblosu olanlara kötü haber!

Otoyollarda hafif ticari araçlar için de kantar zorunluluğu getirildi. Artık Doblo, Fiorino, Courier ve Caddy tipi araçlar şehir değiştirirken otoyollarda bulunan kantarlarda tartılmak zorunda

Otomotiv sektörünü yakından takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, kamuoyunda en çok FIAT’ın Doblo modeliyle tanınan hafif ticari araçla kantar zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Emre Özpeynirci, “Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse TL ceza” ifadelerini kullandı.

En çok satan hafif ticari araçlar

Ceza ile ilgili karar metnini de paylaşan Emre Özpeynirci, “Van, kombi hiç fark etmiyor her hafif ticari araç, kaç kere geçiyorsa o kadar kantarda tartılacak. Bu durumda kim hafif ticari araç kiralar veya alır. Otomotiv sanayine de darbe olur” değerlendirmesini de yaptı.

Kararın düşünülmeden alındığını savunan Emre Özpeynirci, “Düşünülmeden alınmış bir karar gibi duruyor. Geri adım atılacaktır” diye yazdı.

İşte o paylaşım:

TELE1 İzleyici Hattı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası