kuş masalı dinle / Minik Kuş Masalı | Bir Masal Diyarı Masal SitesiBir Masal Diyarı Masal Sitesi

Kuş Masalı Dinle

kuş masalı dinle

Sevimli Kuş Masalı

 

Eski zamanların birinde papağanların ve serçelerin bir arada çok mutlu yaşadıkları güzel bir köy varmış. Neşeli kuş sesleriyle çınlayan bu köyde bir gün bilinmeyen bir nedenden dolayı papağanlar ile serçelerin arası açılmış ve köyü ikiye bölmeye karar vermişler. Bir taraf serçeler köyü öbür taraf da papağanlar köyü olarak anılır olmuş. O günden sonra ne serçeler papağanların köyüne, ne de papağanlar serçelerin köyüne uğramamışlar.

İki kuş grubu arasındaki bu anlamsız kavgaya sadece sevimli kuş adındaki bir papağan karışmamış ve o serçelerin arasında yaşamaya devam etmiş. Serçelerle arasında hiçbir sorun yokmuş, çünkü sevimli kuş çok iyi ve uyumlu bir kuşmuş. Bu şekilde yıllar yılları kovalamış derken günlerden bir gün minik bir serçe yolunu kaybederek yanlışlıkla papağanların köyüne geçmiş. Papağanlar serçelere olan düşmanlıkları yüzünden bu minik yavruyu alıp bir yere hapsetmişler. Bundan haberdar olan serçeler ne yapacaklarını bilememişler. Uzun süre düşündükten sonra sevimli kuşun bu işi çözebileceğini düşünüp ondan yardım istemeye karar vermişler.

Olanları duyan sevimli kuş elçi olarak gidip papağanlarla konuşmaya karar vermiş. Yıllar sonra arkadaşlarını aralarında gören papağanlar bu duruma çok memnun olmuşlar ve sevimli kuşu büyük bir sevinçle karşılamışlar. Onların bu misafirperver durumu sevimli kuşun geliş nedenini öğrenmelerine kadar sürmüş. Hapsettikleri minik serçeyi almaya gelen sevimli kuşa çok öfkelenmişler. Onun kendilerine düşman tarafından ajan olarak gönderildiğini düşünüp, onu da karanlık bir odaya hapsetmişler.

Günlerce aç susuz ve karanlıkta kalan sevimli kuş bıkmadan usanmadan diğer papağanlara bir ajan olmadığı ve minik serçenin da bir suçu olmadığını, kendisini ve onu serbest bırakmaları gerektiğini anlatmaya çalışmış. O kadar dil dökmüş ki sonunda papağanlar onu ve yavruyu serbest bırakmaya karar vermişler. Yanında yavru serçe ile köyüne doğru yol alan sevimli kuşun bu sırada tek düşündüğü şey; ilk aklına gelen yanlış düşünceyi kabul edip, yanlışında diretmenin ne kadar kötü bir davranış olduğu ve böyle düşünenlerle anlaşabilmenin zorluğuymuşseafoodplus.infoBefore(s, seafoodplus.infotScript);

Cici Kuş Masalı

Ana Sayfa> Çocuk Masalları> Cici Kuş Masalı

Cici Kuş Masalı

Ormanda yaşamakta olan binlerce bülbül ve kanarya aralarında çıkan tartışmalara bir türlü engel olamayarak yollarını ayırmışlar, ormanın bir tarafında bülbüller, diğer tarafında kanaryalar yaşamaya başlamıştı. Sadece bir bülbül yuvasını terk etmemiş, kanaryalar arasında kalmıştı. İşte, bu bülbül cici kuştu.

Yavru bir kanarya bülbüller tarafına geçince yakalandı ve kafese kapatıldı. Olayı öğrenen kanaryalar elçi göndererek, özür dileyip, yavru kanaryayı geri isteyeceklerdi. Fakat hiçbir kanarya bu işe gönüllü değildi. Sonunda, kanaryalar cici kuşa gittiler ve yavru kanaryayı kurtarmasını rica ettiler. Cici kuş teklifi kabul edip yola çıktı.

Cici kuş bülbüller tarafından sevinçle karşılandı. Baş köşeye oturtuldu. O da bir bülbüldü ve kanaryalar arasında daha fazla kalamayarak hemcinslerinin yanına dönmüştü. Bu kanaryalarla bir arada yaşanmazdı zaten. Ertesi gün cici kuş geliş nedenini açıklayınca ortalık karıştı. Yoksa cici kuş bir hain miydi?

Bülbüller, buna fazla kafa yormadılar ve cici kuşu da bir kafese kapattılar. Cici kuş kendini ve yavru kanaryayı kurtarabilmek için akla karayı seçti. Kötü bir niyetinin olmadığını, yalnızca yavru kanaryayı kurtarmak için geldiğini tekrar tekrar anlattı. Günler sonra yavru kanaryayla birlikte kanaryalar tarafına geçerken, ilk aklına gelen fikre doğrudur deyip başka hiçbir fikri önemsemeyen basmakalıpçılara laf anlatmanın deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunu düşünüyordu cici kuş.

Yazan: Serdar Yıldırım

#Serdar Yıldırım

tagCici Kuşmasalçocuk masallarımasal özetlerihikayelerDünya klasiklerigüzel hikayelerseçme masallarmasal dinleresimli masallarhikaye özetleriTürk masallarıSerdar Yıldırım

Cici Kuş Masalı Hakkında Yorum Yazın

Cici Kuş Masalı Hakkında Yorumlar

Selam Ben Selin ÇOKK beğseafoodplus.infoA

Esra Aktaş Süperrrrrrrrrre

Havva Çok beyendim yazarın elerine sağlık mutlaka ukumalarını tafsiye ederim

eda emirhanoğlu mükemel

eda emirhanoğlu çok güzel benimde hayvanım var.

isimsiz yavvv çooooooook güzel

Osman Çok teşekkürler güzelmiş sevdim

elif hem ögretici bir hikaye olmuş hem ben bunu bütün çocuklara duyurmak isterim çocuklar hikaye okudugunuzda hayal güçleriniz gelişir her nerde olursanız hikaye veya masal okuyun

Ali Benim canım sıkıldı lira verip araba aldım BMW

Ali seymen ANAR Çok. Güzel Olmuş

Beray zeynepb Çok guzel

Azra ile yüt Pek yaşıma uygun değil

Elsa ceren Masal çok güzel ama çok kısa masalı yazanın ellerine sağlık

Mislina gök Güzelmiş ama kısa

isimsiz Çok güzel ama çok kısa

betul Guzel baslamis ama sonu ben anlamadim ki benim oglum nasil anlasin bence biraz daha yazilmali ve aciklanmaliydi.

Pelin Cıcı kus hıkayesını cok sevdım ama cok kısa

lale cok guzelmıs ben kusları cok severım begendım

zeynep Aksu Çok güzel hikaye

İsimsiz Cici kuş hihayesi çoooooooooooooooook güzel

nur çok güzel ama kısa

sinem Çelik Çok güzel hikaye

zulal Guzelmiş

melek sedef bozkaya serdar yıldırım da ne güzel hikaye bulmuş bayıldım harika

melek sedef bozkaya murat az olsa da çok güzel ayy bayıldım

merhaba ben fatmanur Masalıkısa çooioooooooook sevdim L

Buse Çokkkkk güzel resmen ezberledim

murat Herkes yorum yapmış cok güzel diye neresi güzel bunun sadece deyim yazsaydınız olurmuş

onur BENCE MÜKEMMEL

Ben Cici kuş hikayesini çok beğendim.

emirhan arık çoooooooooooooooooooooooooooooooooook güzelmişşşş

havin çok güzzzzzzzzzzzzel

nisan çok güzelmiş.

Yazılan 35 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Çocuk Masalları

Cici Kuş Masalı

Altın Kuş Masalı

Açıklama

Yükleyen:exixiz

Yüklenme Tarihi: 19 Eylül -

Masal nedir?
Masallar, çocuklar için vazgeçilmezdir. Çocukların, hele okul öncesi ve okula yeni başlayan bütün çocukların ilgisini büyük ölçüde çeker.

Olağanüstü kahramanların başlarından geçen olağanüstü olayların yer ve zaman belirtilmeden anlatıldığı edebiyat türüne “masal” denir.

Halk dilinde anlatılarak oluşan sözlü edebiyat ürünüdür. Masalar bir yazar tarafından sonradan yazıya geçirilir. Masallar nesir, nazım karışık olabilir. Masalların girişinde genellikle tekerlemeler bulunur. Bunlar şiir şeklinde olur. Masallar, özellikle çocuklara hitap eden eğitsel içerikli metinler olduğu için kolay anlaşılır ve akıcı bir anlatıma sahiptir.

Masallar, merak duygusunu en fazla uyaran yazı türlerinden biridir. Masalda olayların nasıl gelişeceği, kahramanların neler yaşayacağı, masalın nasıl sonlanacağı gibi konularda okuyucu veya dinleyici aşırı derecede meraklanır. Bu bakımdan masallar çok sürükleyicidir.

Etiketler:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir