japonca aşk sözleri / Japanese captions için 9 fikir | japonca, alıntılar, ilham veren sözler

Japonca Aşk Sözleri

japonca aşk sözleri

kaynağı değiştir]

Japonya'daki Budizmde de aşk güzel bir şeydir. Aydın biri olmak için muhakkak gereklidir. Bencil olanlar veya fedakâr olamayanlar ne yaparlarsa yapsınlar aydın olamazlar. Japoncada aşk aynı Çincedeki gibi ifade edilir. Aynı şeklide okunur. Japon kültüründe aşk sadece kadınlara, erkeklere, doğaya değil anneler ve çocukları arasındaki aşk'da çok önemlidir. Amae (甘え) yani Japonca düşkünlük olan kelimeden kendilerine öğreti geliştiren Japon anneler çocuklarına hizmet ederler. Hizmetlerinin karşılığı ise sadece kucaklamadır. Japonya'da kanunen bir zorunluluk olmasa da karılarını aldatan erkekler eğer karıları aldatıldığını öğrenirse kendilerini öldürürler. Bazı sosyologlar bu olayları Japon öğreti ve onurlu davranışları olan amae ve seppukuya bağlıyorlar.

Türkiye[değiştir

Japon animasyon filmlerinin apayrı dünyasının ve bitmek bilmeyen popülaritesinin Japoncaya gösterilen ilgiyi arttırdığı aşikâr. Bu nedenle bizler de ilginizi çekebilecek, tek kelimeyle duygu ve düşüncelerinizi yansıtabileceğiniz Japonca kelimelerin listesini hazırladık. Daha önce yaptığımız Dilimizde karşılığı olmayan kelimeler ve Korece kelimeler adlı listelerimize de buradan ulaşabilirsiniz.
Keyifli okumalar!

Wabi-Sabi


Wabi-sabi aslında bir yaşam felsefesi. Kusurda güzelliği ve mükemmeli bulma anlamına geliyor. Gösterişten uzak ve daha minimal yaşam tarzının benimsenmesi aynı zamanda Wabi-sabi dekorasyon trendini de oluşturmuştur.

Boketto


Hiçbir şey düşünmeden ve hiçbir şey yapmadan uzaklara bakma anlamına geliyor.

Tsundoku


Yeni bir kitap alıp onu okumadan, okunmamış kitapların arasına ekleme eylemine deniyor; sıkça şahit olduğumuz bir durum&#;

Shuushi


Sonbaharda üzerimize çöken kasvetli havayla beraber gelen hüzne denir.

Shinrin-yoku


Orman terapisi de denilebilir: Huzura kavuşmak, dinlenmek ve mutlu olmak için ormanın derinliklerine dalma eylemidir.

Komorebi


Ağaç yapraklarının arasından süzülerek geçen gün ışığı, ışık demetleri anlamına geliyor.

Ichigo ichie


Hayatta bir şey yalnızca belli bir anda yaşanır ve bir kere yaşanır, o an geçtikten sonra onu bir daha yaşayacak fırsatınız olmayacaktır anlamına gelen Japon özlü sözüdür.

Koi no yokan


İki kişinin ilk kez karşılaşacağı buluşma öncesinde birinin, o kişiyle birbirlerine âşık olacağı hissine kapılması.

Yoisho


Uzun ve yorucu bir günün ardından kişinin kendini yatağa atması anlamına geliyor.

Mono no aware


Hayatın her parçasına duyulan derin duyarlılık, şeylerin dokunaklılığı, şeyleri fark etmek anlamı taşımaktadır; bir şeylere bakınca o an, onların varlıklarıyla sevinçle karışık duyulan hüzün anlamı taşımaktadır.

Shinobi noku


Bir kimsenin ağladığını saklamak için sessizce gözyaşı dökmesidir.

Irusu


Evdeyken biri kapınızı çaldığında, evde yokmuş taklidi yapma anlamına geliyor.

Takane no hana


Bir şeyi veya bir kişiyi çok istemek ancak o kişi veya şeyin çok uzakta ve ulaşılamaz olması.

Aienkien


Kaderin tuhaf bir şekilde bir araya getirdiği, esrarengiz bir çift, garip ama mutlu bir ilişki.

Ukiyo


Yaşamın tüm dertlerinden uzaklaşıp anı yaşamak.

Kuchi ga sabishii


Canınız istemediği halde alışkanlık nedeniyle bir şeyler yemek, içmek ya da bir sigara yakmak.

Natsukashii


Sevdiğiniz bir anının, bir uyaran yardımıyla tekrar hatırlanması ve bu anıyla mutlu olma durumu.

Ishin-denshin


İki kişinin konuşmadan anlaşması anlamına geliyor.

Datsuzoku


İnsanın gündelik rutinlerinden uzaklaşması, kaçması durumu.

Ikigai


Yaşama sebebi, sabah uyandığınızda sizi yataktan çıkartan şey.

Aşk

Başlığın diğer anlamları için Aşk (anlam ayrımı) sayfasına bakınız.

Aşk, kişilerarası ilişki veya bir başka varlığa duyulan derin sevgidir.[1] Aşk, en yüce erdem veya iyi alışkanlıktan, en derin kişiler arası sevgiden en basit zevke kadar bir dizi güçlü, olumlu duygusal ve zihinsel durumları kapsar. Cinsel veya romantik bir ilişki olursa, partnerlere sevgililer de denir.

Türleri[değiştir kaynağı değiştir]

Annenin çocuğuna duyduğu koşulsuz sevgidir. Anaç sevginin en belirgin özelliği, koruyuculuk davranışıdır. Kardeşçe sevgideki gibi sorumluluk ve başka insanları önemseme davranışı burada da görülür ancak aradaki fark sevginin, annenin çocuğuna zaten bağlı olduğu için bir karşılık ya da koşul sorgulamadan gerçekleşmesidir. Bu bağ determinist değil, annenin kendiyle bütün bir şeyi sevmekte olduğu için dönüşlüdür ve böylece öz sevgi içerir. Anne karşılık sorgulamaz, çünkü çocuğu sevmekle zaten kendini sevmektedir. Elbette sevginin bu türü anne-çocuk arasında sınırlı kalmaz. Bu biyolojik bağın olmadığı yerde de insan ilişkilerinde anaç sevgi görülebilir.

Cinsel sevgi[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.