istanbulda okullar tatil mi 2019 7 ocak / SON DAKİKA kar tatili! Bugün (7 Ocak 2019) okullar tatil mi? İşte okulların tatil olduğu iller

Istanbulda Okullar Tatil Mi 2019 7 Ocak

istanbulda okullar tatil mi 2019 7 ocak

Kar tatili olan il ve ilçeler! 8 Ocak Salı günü okullar tatil olacak mı? İstanbul'da okullar tatil mi?

YAŞAM

Giriş Tarihi: 07.01.2019 Güncelleme Tarihi: 08.01.2019

ABONE OL

Kar tatili olan il ve ilçeler! 8 Ocak Salı günü okullar tatil olacak mı? İstanbul’da okullar tatil mi?

Tüm Türkiye'de devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yoğun kar yağışı sonucu yollar kapanırken, valilikten yapılan açıklamalarda bazı illerde okulların tatil edildiği belirtildi. Peki hangi illerde okullar tatil? Kar tatili hangi il ve ilçelerde yapılacak? Valiliklerden tatil haberlerini peş peşe açıkladı. Özellikle öğrenciler kar tatili haberini heyecanla bekliyor... Peki Ankara, İstanbul'da okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil olacak? Tüm kar tatili haberleri ve valilikten yapılan açıklamalar ahaber.com.tr'de...

Türkiye'nin birçok şehrinde hafta sonu yoğun bir şekilde başlayan kar yağışı bir çok il ve ilçede hayatı olumsuz etkiledi.Meteroloji haftasonunda bir çok il ve ilçe için buzlanma ve kar yağışı hakkında uyarılarda bulundu.

8 Ocak 2019 Salı günü bir çok il ve ilçelerde kar tatili olması bekleniyor.

HANGİ İLLERDE KAR TATİLİ VAR 8 OCAK 2019

26 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ HABERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kar tatili olan il ve ilçeler! 8 Ocak Salı günü okullar tatil olacak mı? İstanbul’da okullar tatil mi?

Şuana kadar valilikler ve MEB tarafından sadece sadece 22 il için açıklama geldi.Açıklamalar yapıldıkça bu başlık altından kar tatili olan il ve ilçeleri sizlerle paylaşacağız. 7 Ocak 2019 Pazartesi günü okulların tatil edildiği iller;

İstanbul güne bembeyaz uyandı, kar devam ediyor İstanbul'da tatil bekleniliyor.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası'nın İstanbul Boğazı'na komşu ilçelerinde kar yağışının etkisini artırdığı, yağış nedeniyle çevrenin beyaza büründüğü görüldü.

26 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ HABERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kar tatili olan il ve ilçeler! 8 Ocak Salı günü okullar tatil olacak mı? İstanbul’da okullar tatil mi?

ÇANAKKALE
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Yenice'de 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenice genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

İstanbul'da okullar tatil mi 7 Ocak! İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi mi?

7 Ocak İstanbul'da okullar tatil mi? Sorusu şu an en sık araştırılan ve merak edilen konulardan birisi oldu. Dün akşam etkisini gösteren kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle milyonlarca öğrenci okulların tatil edilip edilmeyeceğini öğrenmek istiyor.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Sabah saatlerin İstanbul'da başlayan kar yağışı nedeniyle gözler İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya çevrildi. Yerlikaya İstanbul'da kar tatili ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

7 OCAK PAZARTESİ İL İL KAR TATİLİ

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK

Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'nde devam eden kar yağışı nedeniyle bazı sürücüler zor anlar yaşadı.Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul ve bölgenin doğusunda kar yağışının aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.Yer yer buzlanma ve don olayının beklendiği bölgede hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi öngörülüyor.Rüzgarın, Kuzey ve Kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (20-40 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.Kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da gün içerisinde aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın okullar tatil mi? 7 Ocak il il kar tatili

Meteoroloji Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Samsun, Adıyaman, Konya, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Bursa illeri için kar yağışı uyarısında bulundu. Bu illerde bugün kar yağışı etkisini gösterirken veliler ve öğrenciler "yarın okullar tatil mi?" sorusuna cevap arıyor. Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Samsun, Adıyaman, Konya, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Bursa'da 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil olacak mı? İşte detaylar...

Meteoroloji'nin uyardığı illerden Ankara, Çankırı ve Kırıkkale illerinde kar yağışı dün gece saatlerinde başlamıştı. 

ÇANKIRI'DA 7 OCAK PAZARTESİ YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Çankırı'da devam eden kar yağışı sonrası okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili Çankırı Valiliği'nden açıklama yapıldı. Bir gün eğitime ara verildi.

Kar tatili ile ilgili valiliklerden gün içerisinde tatil açıklaması geldiğinde haber içerisine eklenecektir.

Kar tatili olan iller

ÇANKIRI - Bir gün eğitime ara verildi. Hamile ve engelli kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacak.

KIRIKKALE -  7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Yapılan açıklamada,  “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel,anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır” denildi.

ÇORUM - Bazı ilçelerde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerimizde yoğun kar yağışı sebebiyle okullarımızda 07/01/2019 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadesine yer verildi. 

KONYA - BEYŞEHİR / Konya'nın Beyşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime yarın ara verildi.

KASTAMONU - Yarın için okullar bir gün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yarın okulların tatil olduğunu açıkladı. Kent merkezi ve bağlı köylerde yarın okulların tatil edildiği belirtildi.

SAMSUN VEZİRKÖPRÜ / Samsun'un Vezirköprü ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. İlçede yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. 
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacak.

Uşak'ta etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre gün boyunca süren yoğun kar yağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, bugün kentteki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı köyler ile Adaklı, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, il merkezindeki okullarda eğitim ve öğretime bugün devam edileceği kaydedildi.

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle okullar bugün tatil edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulunca ilçede ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Karabük'te, kar yağışı sebebiyle Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerinin ardından, Safranbolu'da da okullar bir gün tatil edildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Safranbolu ilçesinde bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği ifade edilen açıklamada, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, diyaliz hastası ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Karabük merkeze bağlı köylerden taşıma ile gelen öğrenciler için de bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kaman ve Akpınar kaymakamlıkları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verilmesini kararlaştırdı.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yoğun şekilde sürdüğü belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle Yığılca ilçesindeki 39 köye ulaşım sağlanamadığı aktarılan açıklamada, Kaynaşlı ilçesinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve bugün devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 7 Ocak 2019 Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 7 Ocak Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Amasya'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde tüm okullarda, Taşova ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği aktarıldı.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 6 okulda taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Andırın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin kuzeyinde bulunan mahallelerdeki Akifiye, Rıfatiye ve Altınyayla Ortaokulu ile Geben ilkokulu, ortaokulu ve lisesinde taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle bir gün ara verildiği belirtildi.

Elazığ'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle yolları ulaşıma kapanan köylerde yaşayan ve taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki öğrenciler için okullar tatil edildi.

Yozgat'ta yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmadan dolayı il merkezi ve Kadışehri ilçesinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma nedeniyle bugün il merkezi ve merkez köylerinde taşımalı eğitime ara verildi, Şarkışla ilçesindeki okullar da tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceği, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma, don olayı ve şiddetli rüzgar beklendiği belirtildi.

Bu nedenle taşımalı eğitimde aksamalar olabileceğinden il merkezi ve merkez köylerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşımalı eğitim yapılan her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği ifade edildi.

Öte yandan Şarkışla ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacakları belirtildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının kentin iç kesimlerinde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizin iç kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan ve bazı yerleşim yerlerinden etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Aybastı ve Çamaş ilçemizdeki tüm okullarda, Kabadüz ilçemizin Yokuşdibi Mahallesi'ndeki okullarda, Pazartesi eğitim-öğretime ara verilmiştir."

Tokat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir merkeze bağlı kasaba ve köy okullarındaki eğitim ve öğretim ile taşımalı eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

Muş Valiliği, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Muş merkez ve bağlı köyler ile bağlı tüm İlçe merkezleri ve ilçelere bağlı köylerde eğitime 1 gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

SON DAKİKA kar tatili! Bugün (7 Ocak 2019) okullar tatil mi? İşte okulların tatil olduğu iller

Bugün okullar tatil mi? 7 Ocak 2019 Pazartesi hangi illerde okullar tatil ilan edildi? Öğrenciler ve veliler bu soruların yanıtını merak ediyorlar. Okulların kar tatili ilan edildiği il ve ilçeleri anlık olarak sayfamıza ekliyoruz. İşte kar tatili olan il ve ilçeler...

7 OCAK 2019 PAZARTERİ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İL VE İLÇELER

Yurtta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 ilde eğitime ara verilirken, birçok bölgede de ulaşımda aksamalar yaşandı.

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, saat 21.47 itibarıyla kar yağışı nedeniyle Kırıkkale, Bitlik, Çankırı, Bolu, Uşak il geneli ile Kastamonu'da kent merkezi ile 9 ilçede, Bingöl'de merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede, Karabük, Samsun ve Çorum'un bazı ilçeleri ile Konya'nın Beyşehir ve Karaman'ın Sarıveliler ilçelerinde okullar bugün için tatil edildi.

- KIRIKKALE'DE OKULLAR TATİL

Kırıkkale Valiliği etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde bugün eğitime ara verileceğini duyurdu.

- KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL

Kastamonu'da da kent merkezi ile Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Küre, Araç, İhsangazi, Azdavay, Bozkurt ve Tosya ilçelerinde okullar bugün için tatil edildi.

- ÇANKIRI'DA OKULLAR TATİL

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle il genelindeki okulların bugün için tatil edildiği duyuruldu.

- BOLU'DA OKULLAR TATİL

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bugün bir gün ara verildiğini bildirdi.

- SİVAS'TA OKULLAR TATİL

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma nedeniyle bugün il merkezi ve merkez köylerinde taşımalı eğitime ara verildi, Şarkışla ilçesindeki okullar da tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceği, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma, don olayı ve şiddetli rüzgar beklendiği belirtildi.

Bu nedenle taşımalı eğitimde aksamalar olabileceğinden il merkezi ve merkez köylerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşımalı eğitim yapılan her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği ifade edildi.

Öte yandan Şarkışla ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

- UŞAK'TA OKULLAR TATİL

Uşak'ta da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

- BİTLİS'TE OKULLAR TATİL

Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve bugün devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 7 Ocak 2019 Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 7 Ocak Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Öte yandan Bitlis'in Mutki, Ahlat ve Tatvan ilçelerinde de tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

- MUŞ'TA OKULLAR TATİL

Muş Valiliği, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il genelinde eğitim öğretime bir gün ara verdi. 

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Muş merkez ve bağlı köyler ile Muş’a bağlı tüm İlçe merkezleri ve ilçelere bağlı köylerde İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün süre ile ara verilmesine Muş Valiliğince karar verildiği kaydedildi.

Öte yandan Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 7 Ocak Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verildiği ifade edildi.

- TOKAT OKULLAR TATİL

Kar yağışı dolayısıyla Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki belde ve köy okulları tatil edildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, ayrıca taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki öğrenciler için okulların tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ilçe merkezindeki okullarda eğitim-öğretime devam edileceği kaydedildi.

- SAMSUN'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

İç kesimlerdeki ilçelerde kar yağışının etkili olduğu Samsun'da da Vezirköprü'nün yanı sıra Havza, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerinde bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

- ÇORUM'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Çorum’da da kar yağışının etkili olduğu Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerinde okulların bugün için tatil edildiği açıklandı.

- KONYA'NIN ÜÇ İLÇESİNDE DAHA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Konya'nın Beyşehir, Derebucak ve Derbent ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

- BİNGÖL'DE HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Bingöl'de de kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köyler ile Adaklı, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki tüm eğitim kurumları bugün tatil edildi.

- ORDU'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Ordu’nun yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle, 6 ilçede eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. 

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının devam etmekte olduğu ve edeceği değerlendirildiğinden, öğrencilerin ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için 4 ilçenin tamamında, 2 ilçenin de bazı mahallelerindeki okullarında eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Yapılan açıklamada, “İlimizin iç kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan ve bazı yerleşim yerlerinden etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşanmaması için Aybastı, Çamaş, Gölköy, Gürgentepe ilçelerimizdeki tüm okullarda, Kabadüz ilçemizin Yokuşdibi İlkokulu ve Ortaokulunda, İkizce ilçemizin Yoğunoluk Mahallesi’ndeki Şehit Cezmi Sekmen İlkokulu, Yoğunoluk Yatılı Bölge Ortaokulu ve Yoğunoluk Çok programlı Anadolu Lisesi'nde 7 Ocak Pazartesi günü bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

- KARAMAN'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

- KARABÜK'TE HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

KARABÜK´ün Eskipazar, Yenice, Eflani ve Ovacık ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık İlçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı, ilk, orta ve liselerde Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, diyaliz hastası ve engelliler de bir gün idari izinli sayılacaktır. Karabük merkez ve köyleri ile diğer ilçelerimizdeki kar yağışı takip edilmektedir."

- KIRŞEHİR'DE HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Kırşehir'in 3 ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kırşehir'in Akçakent, Akpınar ve Kaman ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi. 

- AMASYA'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Amasya'da, 2 ilçede okulların tamamı, 1 ilçede ise taşımalı eğitim bugün tatil edildi. 

Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde tüm okullarda, Taşova ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

- ELAZIĞ'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Elazığ'ın Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki bazı okullarda eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle yolları ulaşıma kapanan köylerde yaşayan ve taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki öğrenciler için okullar tatil edildi.

Bu kapsamda Palu'ya bağlı Gemtepe, Atik, Büyükçaltı, Küçükçaltı, Kırkbulak, Güllüce, Tarhana, Yarımtepe, Karataş, Bozçanak, Kayaönü, Yaylacık köyleri, Karakoçan ilçesinin bazı köyleri ile Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde yaşayan öğrenciler için eğitime öğretime bugün ara verildi.

NEVŞEHİR'İNHANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Nevşehir'de merkeze bağlı belde ve köy okulları ile taşımalı eğitime, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün ara verildi. Ayrıca; Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde de okullar tatil edildi. 

Nevşehir’in Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş Kaymakamlıklarından yapılan açıklamada ilçede yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eğitim öğretim 7 Ocak Pazartesi günü tatil edildiği duyuruldu.

Öte yandan Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir merkeze bağlı kasaba ve köy okullarındaki eğitim ve öğretim ile taşımalı eğitime 07/01/2019 tarihinde geçerli olmak üzere 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kendi imkanlarıyla ve toplu taşıma ile il merkezine ilçe, kasabalar ve köylerimizden gelen öğrencilerimiz de istemeleri durumunda 07/01/2019 tarihinde geçerli olmak üzere 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi. 

- YOZGAT'IN HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çayıralan ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara'da valilik yetkilileri, meteorolojik verilere göre kar yağışının gece saatlerinde etkisini yitireceğini belirterek, eğitim-öğretim faaliyetlerine bugün ara verilmesinin henüz söz konusu olmadığını ifade etti.

KAHRAMANMARAŞ'TA TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 6 okulda taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Andırın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin kuzeyinde bulunan mahallelerdeki Akifiye, Rıfatiye ve Altınyayla Ortaokulu ile Geben ilkokulu, ortaokulu ve lisesinde taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle bir gün ara verildiği belirtildi.

TOKAT'TA HANGİ İLÇEDE OKULLAR TATİL?

Kar yağışı dolayısıyla Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki belde ve köy okulları tatil edildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, ayrıca taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki öğrenciler için okulların tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ilçe merkezindeki okullarda eğitim-öğretime devam edileceği kaydedildi.

HAKKARİ'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.  Valilik yaptığı açıklamada,"Hakkari il merkezinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir"denildi.

YOL DURUMU

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için denetimleri artırdı.

Trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde önlemlerini ve kontrollerini sıklaştıran ekipler, bazı bölgelerde de kar lastiği olmayan araçların geçişlerine izin vermedi.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Gaziantep ve Şanlıurfa'da sis, hava ve kara yolu ulaşımını olumsuz etkiledi.

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 432 köy yolu ulaşıma kapanırken, İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

Van ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 16 yerleşim yerine ulaşım sağlanamazken, Bingöl-Kiğı kara yolu ile 281 köy yolu ulaşıma kapandı.

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelan dolayısıyla Sincik-Malatya kara yolu ulaşıma kapandı. Giresun-Sivas kara yolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tırlara zincir takma mecburiyeti getirildi. Kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara, Uşak-Kütahya kara yollarında ulaşım aksadı.

Kahramanmaraş'ta 2 bin rakımlı Yedikuyular mevkisinde kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Malatya'da 30 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamadı.

Samsun-Ankara kara yolunda kış lastiği olmayan tırların geçişine izin verilmezken, kara yolunun Çorum kısmında da ulaşım güçlükle sağlandı. Yolda kalan sürücü ve vatandaşlara da AFAD ekipleri tarafından içecek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Samsun-İstanbul kara yolunun Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi kısmında da ulaşım kontrollü sağlandı.

Ardahan'da kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında tır geçişlerine izin verilmedi.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır