kuru incir pestili / Taze İncir Pestili | yabyoo

Kuru Incir Pestili

kuru incir pestili

Kuru incirin faydaları nedir?

Tatlı isteğini anında kesen kuru incirin şeker oranı zararlı mı? Yoksa kabızlıkla mücadelede baş savaşçı mı?

Kuru incirin faydaları nedir?

Kuru incir, içerdiği flavonoidler ile koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Bunun yanı sıra omega-3 ve omega-6 gibi iyi doymamış yağlar içerir . 

Kuru incir, hipertansiyon nedenlerinden biri olan yüksek elemental potasyum ve düşük sodyum element oranı içerdiğinden yüksek tansiyona karşı koruma sağlar. Aynı zamanda kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olan yüksek potasyum içeriği nedeniyle diyabet tedavisinde kullanılır. Ayrıca yüksek kalsiyum konsantrasyonu sayesinde kemikleri güçlendirir.

Lif açısından da zengin bir besin olan kuru incirin, adedi yaklaşık 5 gr lif içerir.  American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir araştırmaya göre, lif içeriği yüksek bir diyet programı uygulamak kilo kaybına yardımcı olur. Lif açısından zengin   gıdalar bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler ve kiloların yağ olarak depolanmasını engeller. Lifli besinler ayrıca uzun süreli tokluk sağlar ve gereksiz kalori alımını engellemeye yardımcı olur. 

1. Tansiyon Hastalığına İyi Gelir.

Kuru incir, iyi bir potasyum kaynağıdır. Potasyum kan basıncını ve tansiyon dengelemeyi sağlayan bir maddedir. Bu özelliği sayesinde yeterli miktarda tüketilen kuru incir tansiyon hastalığına iyi gelir.  

Bir araştırmada 8 hafta boyunca potasyum ve kalsiyum oranı yüksek bir beslenme planı uygulamanın, kişilerin tansiyonu /3 puan azalttığı gösterilmiştir. Günde bir adet kuru incir tüketmek, potasyum ihtiyacının %7’sini karşılamaktadır.  

Reklamsız Kullan

2. Cilde İyi Gelir.

Kuru incir, antioksidanlar açısından zengin bir besindir. Cildin yaşlanmasına neden olan faktörler, hücreleri zayıflatan ve öldüren serbest radikallerdir. Vücudun serbest radikallerle savaşabilmesi için antioksidanlar açısından zengin besinler tercih edilmelidir. Düzenli olarak kuru incir tüketmek, cilt hücrelerinin hasar görmesini engeller ve cildin yaşlamasını yavaşlatır.  

3. Kan Yapar.

Antioksidan bir meyve olan incirden hazırlanan kür, kan yapıcı özelliğe sahiptir.  Yemeklerden önce aç karnına incir kürü tüketmek kansızlık tedavisinde kullanılan doğal bir yöntemdir.

4. Kalp ve Damar Hastalıklarına İyi Gelir.

İncir lif bakımından yüksek bir meyvedir. Bu sebeple de düzenli incir tüketmek kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olur.  Ayrıca incir, yüksek oranda potasyum içerdiğinden dolayı tansiyon dengesizliklerini engeller ve özellikle de yüksek tansiyondan kaynaklanan kalp hastalıklarının oluşumunu önler. 

5. Kanser Hastalığına İyi Gelir.

Kuru incir, içerdiği yüksek orandaki vitamin, mineral ve proteinler hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan korunmaya yardımcı olur. 

6. Bağışıklığı Güçlendirir.

kuru incir vitamin, mineral ve antioksidan deposudur. Bu özelliği sayesinde bedeni zararlı bileşenlerden korur ve ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 

Kuru İncir Nasıl Tüketilmelidir?

Kuru incir tek başına tüketilebileceği gibi farklı şekillerde de tüketilebilir. Örneğin, kahvaltılık gevrek, yulaf lapası ve yoğurda eklenerek yenilebilir. Aynı zamanda kuru incir hamur işlerine eklenebilir. Kuru incir ile kür hazırlanabilir veya zeytinyağı ile birlikte tüketilebilir. 

Bebekler Kuru İnciri Ne Zaman Tüketmelidir?

Bebeklere kuru meyve verilmeye genel olarak altıncı aydan sonra başlanmalıdır.  Bu, bebeklerin katı yiyecekler yemeye başladığı ve güçlü bir tıkama refleksi geliştirdiği zamandır. Ancak, bebeklere herhangi bir katı meyveler verilmeye başlamadan önce bir uzmana danışılmalıdır.  

Kuru İncir Nasıl Yapılır?

Reklamsız Kullan

Kuru için yapmak için kullanılan en kolay yöntemlerden biri de güneşte kurutma yöntemidir. 

Bunun için ilk olarak sağlam ve çürük olmayan incirler seçilmelidir. Seçilen incirler bol suyla yıkanmalı ve ardından suyu süzülene kadar bekletilmelidir. Bu sırada isteğe bağlı olarak incirlerin sapları kesilebilir. Temizlenen incirler incirler ikiye kesip kurutulabilir. Kuru incir yapmak için bir fırın teli veya ince bir tül kullanılabilir. İncirler fırın telinin üzerine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirilir. Dizilen incirlerin üzerine bir tül serilmesi önerilmektedir. 

Özellikle de sıcak havalarda incirlerin tozdan ve sineklerden korunması için üzerine mutlaka ince bir tül örtülmelidir. Ardından incirler güneş gören bir ortamda bekletilmelidir. İncirler 5 ila 7 gün arasında kurumuş olmaktadır. 

Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru incir reçeli için gereken malzemeler

  • Yarım kilo kuru incir
  • 2, 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

Kuru incir reçeli hazırlamak için ilk olarak incirleri bir şekilde dilimlenir. Ardından üzerine şeker ve su ilave edilerek 2 saat bekletilir. Bekletilen incirler ocağa alınarak yüksek ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edilir. Yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra içerisine 2 yemek kaşığı limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılır. Ardından ocağın altı kapatılır. Soğuduktan sonra cam kavanozlara alınır. 

Cevizli Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Cevizli kuru incir reçeli için gereken malzemeler

  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım kilo kuru incir
  • 1 adet çubuk tarçın
  • adet karanfil
  • 1 kase ceviz içi

Yapılışı

Cevizli kuru incir reçeli hazırlamak için öncelikle bir tencereye su ve şeker eklenir ve ocağın altı açılarak kaynamaya bırakılır. Bu sırada incirlerin iyice yıkanır. Kullanılar incirler çok fazla sert ise yumuşaması için bir süre suda bekletilebilir. Temizlenen incirlerin sap kısımları kesilir ve çok fazla küçük olmayacak şekilde dilimlenir. Kaynayarak kıvamı yoğunlaşan şerbete limon tuzu, karanfil ve tarçını ilave edilir. Bu şekilde dakika daha kaynatılır. Ardından karışıma incirler eklenir. İncirlere yumuşayana ve renk değiştirene kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatılır ve büyük parçalara bölünmüş cevizler tencereye eklenir. İncirlerin dağılmasına izin vermeden karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra cam kavanozlara alınır ve buzdolabında saklanır. 

Kuru İncir Kürü Nasıl Yapılır?

Kuru incir kürü hazırlamak için gereken malzemeler

  • 15 adet kuru incir
  • 1 litre klorsuz su

Yapılışı

Kuru incir kürü hazırlamak için ilk olarak incirlerin dış bölümünde yer alan pudrası soğuk su ile yıkanmalıdır. Temizlenen incirler bıçak yardımıyla iki parçaya ayrılır. Ardından kaynayan suyun içerisine incirler eklenir. Yirmi dakika süresince tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kaynatılır. Bu sürenin sonunda ocağın altı kapatılır altını kapatılır ve ılık hale gelmesi için bekletilir. Daha sonra süzülerek incirler çıkarılır. Hazırlanan su üçe bölünerek her öğünden 15 dakika önce aç karnına içilmelidir. Kuru incir kürü 50 gün boyunca tüketilmelidir. Başlangıçta kürün 25 gün uygulanması ve ardından 7 gün ara verilmesi gereklidir. Aranın ardından 25 gün daha kür düzenli olarak içilmelidir. 

Kuru İncir Pestili Nasıl Yapılır?

Reklamsız Kullan

Kuru incir pestili için gereken malzemeler

15 adet kuru incir

1 bardak sıcak su

1 çay bardağı ceviz

Yapılışı

Kuru incir pestili için incirler bol su ile yıkanır ve parçaya dilimlenir. Dilimlenen incirler bir tencereye alınır ve üzerine su ilave edilir. Ocağın altı açılarak incirler yumuşayana kadar aralıklarla karıştırılır. İncirler yumuşadıktan sonra el blenderı yardımı ile püre haline getirilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir ve hazırlanan püre yayılır. Üzerine parçalara ayrılmış sevizler serpilir ve güneş gören bir ortama alınır. Hazırlanan pestil gün boyunca kurutulur. Ardından rulo haline getirilerek şeritler halinde dilimlenir. 

Kuru İncirin Besin Değeri Nedir?

gram kuru incir kaloridir. gram kuru incir gram karbonhidrat, gram protein, gram yağ ve gram lif içermektedir. Kuru incirin 1 adedinde ise 50 kalori bulunmaktadır. Bir adet kuru İncir içeriğinde 12 gram karbonhidrat, 0,66 gram protein, 0,19 gram yağ, gram lif, mg Sodyum, gram potasyum, mg, mg A Vitamini, 0,24 mg C Vitamini ve 0,41 mg demir bulunur. 

İncir pestili kuru incirden yapıyoruz. İçerisinde kuru incir dışında hiçbir madde kullanmıyoruz. % kuru incirin dilimlenmesi sonucu üretilmektedir. Geleneksel usuller ile yapıştırma maddesi kullanılmadan üretilmektedir.

Kuru incir pestili nasıl yapılır

Kuru incirlerin sap kısımlarını alıyoruz. Kalan bölümlerini özel kesim aletleri ile kesmeye başlıyoruz. Uzun süre kesilmesi sonucu kuru incir kendi balı ile birleşiyor. Ardından incir pestilini istediğimiz şekilde kesiyoruz.

Birçok kişi tarafından yapışması için ne kullandığımız soruluyor. Kuru incirin uzun süre kesilmesi sonucu balı yapışkan bir hal alıyor. Bu sayede kendi kendine yapışmaktadır. İçerisine herhangi bir madde katmıyoruz. % kuru incirden oluşmaktadır.

Ayrıca incir pestilinin taze olması için stoklama yapmıyoruz. Sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Sipariş bize ulaştıktan sonra pestil üretimi yapıyoruz ve sizlere taze taze ürünler ulaşıyor. Önceden yapılan incir pestillerinde bayatlama ve kalite düşüklüğü olabiliyor. Bu yüzden taze üretip göndermeyi seçiyoruz.

İncir pestilimiz fabrika usulü değildir. Tamamen köyde el yapımıdır. Kuru incirin el bıçakları ile ezilmesi sonucu üretilmektedir. 1kg incir pestili üretimi için yaklaşık 1 saat uğraşmak gerekmektedir.

İncir pestili üretiminde hangi incir kullanılır

Pestil üretirken dağ inciri veya bardacık inciri kullanıyoruz. Organik sertifikalıdal kurusu incirlerdir. Dünyanın en kaliteli kuru incirleridir. Ekşime yapmış, kötü olmuş incirler pestil üretiminde kullanılmamaktadır.

İçi ballı olmayan, kurumuş incirler ile pestil yapmak mümkün değildir. Çünkü incirin kendi balı sayesinde birbirine tutunmaktadır. Bu yüzden kalitesiz incirden pestil yapmak zor.

İncir pestili tadı nasıl

Kuru incirden yapıldığı için haliyle kuru incire benziyor ama incir parçalarının birbirine yapışması sonucu oluştuğu için ısırdığınızda ağızda dağılmakta ve farklı bir tat oluşturmaktadır.

Özellikle atıştırmalık olarak tüketimi çok hoştur. Çayın, kahvenin yanında sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilmektedir.

Ne kadar süre dayanır

İncir pestilini buzdolabında saklamanız gerekmektedir. Buzdolabında durduğu sürece yaklaşık 1 yıl boyunca dayanmaktadır. Aynı tazelikte istenildiği zaman çıkarılıp tüketilebilir.

Eğer buzdolabında saklayacak yeriniz yoksa ağzı kapalı bir kap içerisinde saklayabilirsiniz. Güneş görmeyen bir yerde olmasına dikkat edelim.

İncir pestili siparişi vermek veya bilgi almak için whatsapp üzerinden bize yazabilir veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

  • İncir Pestili gr

    İncir Pestili gr

    İndirimİndirimdeki ürün

    4 müşteri puanına dayanarak 5 üzerinden puan aldı

    Devamını oku

  • Dağ İnciri 1kg

    Dağ İnciri 1kg

    İndirimİndirimdeki ürün

    10 müşteri puanına dayanarak 5 üzerinden puan aldı

    Sepete Ekle

  • Bardacık İnciri 1kg

    Bardacık İnciri 1kg

    İndirimİndirimdeki ürün

    18 müşteri puanına dayanarak 5 üzerinden puan aldı

    Sepete Ekle

This entry was posted in İncir Ürünleri. Bookmark the permalink.

Cevizli Ve Fındıklı İncir Pestili

Cevizli Ve Fındıklı İncir Pestili tarifi için önce aldığımız incirleri güzelce yıkıyoruz. 

İncir alırken olmuş incirleri tercih ediyoruz. İncirlerin tepe üç kısımlarını kesiyoruz ve gelişi güzel doğruyoruz. 

Doğradığımız incirleri bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su koyup pişirmeye başlıyoruz. 

İncir tatlı olduğu için şeker koymuyoruz. Ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. 

2,5 yemek kaşığı irmik katıp bir dakika daha kaynatıyoruz. Ateşten alıp el blendrı ile çekiyoruz.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine pestil harcını bir spatula yardımıyla incecik seriyoruz. 

Üzerine dövülmüş ceviz bir kısmınada dövülmüş fındık serpiyoruz. Ne çok ince nede çok kalın olsun. 

Güneş gören bir yerde 24 saatte kuruyor. 

Elimizle yağlı kağıttan çıkarıp önce rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloları iki parmak eninde kesip ister kestiğiniz gibi isterseniz muska şeklinde sarıyoruz. 

Elimizdeki pestil malzemesi bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. 

Kapalı bir kabın içinde saklıyoruz.

Kahve yanında veya kuru yemiş yanında servis yapıyoruz. 

Cevizli Ve Fındıklı İncir Pestili hazır, afiyet olsun



 kuru incir pestili

Bizim evde pestil çok seviliyor. Bu yüzden de bu zamana kadar çilekten kızılcığa farklı malzemeler ile pestil tarifleri paylaştım. Blogda Puding ve Pestiller başlığı altında bulabilirsiniz&#;

Eğer hazır pestil almak istemiyorsanız ve çocuklarınıza evde nişastasız, şekersiz pestil yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. 

🔴Kuru incirleri yıkadım ve sonra dörde böldüm. Bir kapta bir saat kadar sıcak suda beklettim. Yıkamanız önemli çünkü suda beklettiğinizde üzerindeki tozu suya geçiyor.

🔴İncirleri içinde beklediği su ile blenderda püre haline getirdim. 

🔴Cevizleri biraz kırdım, toz haline getirmeden iri parçalı bıraktım.

🔴Baharat karışımı ve cevizi incir püresine ekleyip karıştırdım. Fırın kağıdına ince şekilde spatula ile yaydım. 50 C'de 2 saat kadar fırında pişirdim. Fırın kapağına tahta kaşık koyup biraz kapağı açık bırakırsanız daha kolay kurur.

🔴Fırından çıkardıktan sonra bir gece mutfak tezgahında bekledi ve kurudu. Sonra ince şeritler halinde kesip şekil verdim.

Çok lezzetli oldu, pestil severlere tavsiye ederim. Çocuklara da çok lezzetli, sağlıklı bir atıştırmalık. 

Sevgiler🍀

                                          kuru incir pestili

Malzemeler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası