2018 en iyi hukuk fakülteleri / Türkiye'deki hukuk fakülteleri listesi - Vikipedi

2018 En Iyi Hukuk Fakülteleri

2018 en iyi hukuk fakülteleri

Türkiye’nin en iyi hukuk fakülteleri belli oldu

Bu yıl, geçtiğimiz yıllardan çok daha farklı, somut bilgiler verdik sizlere. Tercihlerle ilgili teknik bilgileri verdik, bunlarda sorun yok; ancak hem üniversiteler hem de bölümlerle ilgili bilinçli tercih yapmanız için çok sağlam istatistikler yayınladık.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) , Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi , URAP-Üniversitelerin Akademik Performansa Dayalı Genel Sıralaması yayınladığımız önemli endekslerdi

Bugün, yine çok önemli bir çalışmayla karşılaşacaksınız, Türkiye Barolar Birliği’nin hukuk eğitimi ve öğretimindeki standartları belirlemek amacıyla başlattığı “ölçme-değerlendirme” çalışmaları sonuçlandı. Türkiye’deki hukuk fakültelerinin dekanlarının katılımıyla yaklaşık 3 yıldır yürütülen çalışmaya, 73 hukuk fakültesinden 53’ü katıldı. Çalışma sonucunda hazırlanan listede ilk sıraları devlet üniversiteleri aldı.

Bu çalışma, hukuk tercihi yapacak adaylar için hayati önem taşıyor. Tavsiyem, bu listeyi incelemeden hukuk tercihi yapmamanız

Ölçütler belirlendi

“Ölçme-değerlendirme” çalışmalarına yılında başlayan Türkiye Barolar Birliği, 37 hukuk fakültesi dekanının katılımıyla kurduğu komisyonda, bir hukuk fakültesinin hangi asgari standartları taşıması gerektiğine dair ölçütleri belirledi. Çalışmaya YÖK Başkanlığı ile son şekli verildi. Akademik kadro, kütüphane olanakları, eğitim-öğretim faaliyetleri gibi kriterlerin yer aldığı değerlendirme formu Türkiye’de aktif olarak eğitim veren tüm hukuk fakültelerine gönderildi. Verilen cevaplar doğrultusunda en iyiler listesi hazırlandı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu şunları söyledi: “Kontrolsüz şekilde açılmış ve sayısı her geçen gün artan hukuk fakültelerinin pek çoğunun eğitim-öğretim kalitesi ne yazık ki istenilen seviyede değil. Üniversiteye girecek adaylar tercihlerini yapmadan önce önlerinde hukuk fakültelerini objektif ölçülere göre sıraladığımız cetveli bulacaklar. Bu cetvel, hukuk fakültelerinin tercih edilme sıralamasının oluşumunda en önemli etken olacak. Amacımız, üniversite adaylarının daha bilinçli tercih yapabilmelerinde yol gösterici olmak. Ayrıca hukuk fakültelerinin de eksikliklerini görerek kendilerini geliştirmelerini sağlamak.”

TÜRKİYE’NİN EN İYİ 15 HUKUK FAKÜLTESİ SIRALAMASI:

ÜNİVERSİTEPUAN 
1. İstanbul Üniversitesi 
2. Ankara Üniversitesi 
3. Marmara Üniversitesi 
4. Dokuz Eylül Üniversitesi 
5. Gazi Üniversitesi 
6. Galatasaray Üniversitesi 
7. Hacettepe Üniversitesi 
8. Bahçeşehir Üniversitesi 
9. Anadolu Üniversitesi 
İstanbul Bilgi Üniversitesi 
İstanbul Kültür Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Erzincan Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi

Yalova Üniversitesi  

HUKUK FAKÜLTESİ DERGİ ARŞİVİ

1

Çalışmaların başında, Türkçe ve İngilizce konu başlığı, Türkçe öz ve anahtar kelimeler ile İngilizce öz (abstract) ve anahtar kelimeler (keywords) bulunmalıdır. Özler kelime arasında olmalı, anahtar kelimeler 5 adet olmalıdır.

2

Çalışmanın başlığının sağ alt köşesinde unvanı ile birlikte yazarın adı ve soyadı yer almalı, soyadının bitiminde * şeklinde dipnot açılarak, yazarın çalıştığı kurum, alanı, e-posta adresi ve ORCID numarası dipnotta verilmelidir.

3

Yazı karakteri, Times New Roman şeklinde, metin 1,5 satır aralığında ve 12 punto, dipnotlar tek satır aralığı ve 10 punto olmalıdır. Dipnotların ilgili sayfanın altında gösterilmesi gerekir.

4

Kaynakçada ve ilk atıflarda, yazarın soyadı (tüm harfleri büyük), adı, eser adı, yayın yeri ve tarihi şeklinde yararlanılan eserlere atıf yapılmalı. Sonraki atıflarda sadece yazarın soyadı – tüm harfleri büyük- ve sayfa numarası ile atıf yapılmalıdır. Çalışmaların sonunda, kullanılan kaynakların yazar soyadlarına göre (Soyadındaki tüm harfler büyük) sıralandığı bir kaynakça olmalıdır. Atıf usulüne ilişkin örnekler aşağıdaki gibidir:

ATIF USULÜNE İLİŞKİN ÖRNEKLER

(1) Kaynak, bir kitap ise: Yazar soyadı ve adı, eser adı, (varsa) yayına hazırlayan (veya editör),  (varsa) çeviren adı ve soyadı,  (varsa) cilt sayısı, yayın yeri ve tarihi, sayfa numarası.

Örnek: AYBAY, Aydın, Borçlar Hukuku Dersleri, Genel Bölüm, İstanbul, , s.

(2) Kaynak bir makale ise: Yazar soyadı ve adı, “makale adı”, makalenin yayınlandığı eser, cilt sayısı, yayın yeri ve tarihi, sayfa numarası. 

Örnek: DOĞAN, Koray, “Kast, Taksir ve Neticesi Sebebiyle Ağırlaşmış Suçlar”, Ceza Hukuku Dergisi, Cilt: 9, Sayı: 26, İstanbul, Aralık , s.

(3) Kaynak, birden fazla yazarlı bir kitap veya makale ise yazar ad ve soyadlarının arasına taksim işareti (/) konularak eser künyesi verilir.

Örnek: ERTAŞ, Şeref / GÖKYAYLA, K. Emre, “Mimari Projeler Üzerindeki Telif  Hakları”, Prof. Dr. Seyfullah Edis’e Armağan, İzmir , s.

(4) Aynı yazarın birden fazla eserinden yararlanılmış olması durumunda, metin içinde yapılacak atıflarda kolaylık sağlaması açısından, bu eserlerin isimleri yerine kullanılacak kısaltmalar da, kaynakçada, eserin künyesinin devamında gösterilmeli ve çalışmanın bütününde bu kısaltmalara uyulmalıdır. Dergilerde yayımlanmış olan eserlerde, derginin var ise kısa künyesi yoksa ilgili derginin kısaltması da kullanılabilir.

Örnek: TEKİNALP, Ünal, Tek Kişilik Ortaklık (I)-Tek Paysahipli Anonim Ortaklık, İstanbul, (Tek Kişilik Ortaklık).

TEKİNALP, Ünal, Anonim Ortaklıklarda Yeni Bağlam Sisteminin Esasları, İstanbul, (Bağlam Sisteminin Esasları).

 (5) Atıf yapılacak kaynak, editörlü bir eserse:

Örnek: YASAMAN, Hamdi, Mimari Proje ve Mimari Eserler, Fikri Mülkiyet Hukuku Yıllığı  , Ed. Tekin Memiş, İstanbul, , s.  

(6) Atıf yapılacak eser, yayımlanmamış bir tez ise: Tezin künyesi verilirken parantez içinde tezin yayımlanmamış olduğu açıklanır.

(7) İnternet sitelerine yapılan atıflarda bağlantının tamamı ve yazarın kaynağa erişim tarihi yer almalıdır.

Örnek: RAUSCHER, Frederick, “Kant’s Social and Political Philosophy”, Stanford Encyclopedia of Philosophy, , Bağlantı: funduszeue.info#Pun (Erişim Tarihi: )

(7) Atıf yargı kararlarına yapılacaksa, dipnotta, kararın künyesi verilmelidir. Kararın künyesi verilirken izlenmesi gereken sıralama şu şekilde olmalıdır:

Yargıtay’ın ilgili dairesinin numarası, kararın tarihi, kararın esas numarası, karar numarası, karara hangi kaynaktan ulaşılmışsa kaynağa ilişkin bilgi.

Örnek: Y. HD, , E. / K. /, Kazancı İçtihat Bilgi Bankası.

AİHM kararlarına yapılacak atıflar için:

Örnek: AİHM, Paksas/Litvanya, Başvuru No: /04, Büyük Daire Kararı, , par.

AYM kararına yapılacak atıflar için:

Örnek:

Bireysel başvurularda: AYM, Başvuru No: /,

Yasaların anayasal denetiminde: AYM, E. /12, K. /2, KT: , RG. ,

Siyasi Parti Kapatmalarda: AYM, E. /1, K. /1, KT: 7. , (Siyasi Parti Türkiye Birleşik Komünist Partisi), RG. ,

Danıştay Kararlarına Yapılacak atıflar için:

Örnek: D. 6.D, E. /, K. /, , Kazancı İçtihat Bilgi Bankası.

(8) Dipnotta atıf yapılan kaynağa, çalışma içinde daha önce atıf yapılmışsa, sonraki atıflar kısaltılarak yapılır.

Atıf yapılacak kaynak bir kitapsa: Bu durumda, referans gösterilen yazarın yalnızca bir eserinden yararlanılmışsa, yazar soyadı, sayfa numarasının verilmesi yeterlidir.

Örnek: DURAL, s

Aynı yazarın, birden fazla eserinden yararlanılmış ve dipnotta bunlardan birine atıf yapılacaksa, yazarın soyadı ve kaynakçada eserin künyesinde gösterilmiş olan kısaltma ve sayfa numarasının verilmesi yeterlidir.

Örnek: BAHTİYAR, Ortaklıklar, s

Birden fazla yazarlı bir esere, tüm yazarların soyadları arasına taksim (/) işareti konularak atıf yapılır.

Örnek: TEKİNAY/AKMAN/BURCUOĞLU/ALTOP, s.

(9) Kaynakçada yazarların soyadı (tüm harfler büyük) sırası esas alınır, ilk atıf usulüne sadık kalınır. Atıf yapılan makalelerde sayfa aralıklarının paylaşılmasına dikkat edilmelidir.

Örnek:

AYBAY, Aydın: Borçlar Hukuku Dersleri, Genel Bölüm, İstanbul,

DENCKER, Friedrich: “Erfolg und Schuldidee”, Gedächtnisschrift für Armin Kaufmann, Köln, , s.

RAUSCHER, Frederick: “Kant’s Social and Political Philosophy”, Stanford Encyclopedia of Philosophy, , Bağlantı: funduszeue.info#Pun (Erişim Tarihi: )

TEZCAN, Durmuş / ERDEM, Mustafa Ruhan / ÖNOK, Murat: Teorik ve Pratik Ceza Özel Hukuku, Ankara,

ÜZÜLMEZ, İlhan: “Görevi Kötüye Kullanma Suçu (TCK m. )”, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: XVI, Sayı: 1, , s.

Üniversite AdıYılFakülteBölümPuan TürüGenel Kont.En Küçük PuanADA KENT ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25İndirimli)EA17ADA KENT ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50İndirimli)EA20ADA KENT ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Burslu)EA6ADA KENT ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Ücretli)EA17AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAAKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA54ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA30ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA16ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (UOLP-KölnÜniversitesi) (%25 İndirimli)EA8ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (UOLP-KölnÜniversitesi) (%50 İndirimli)EA5ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (UOLP-KölnÜniversitesi) (Burslu)EA2ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA60ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEA60ANKARA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA35ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA85ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA15ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA15ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (İÖ)EAATILIM ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20ATILIM ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EABAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25İndirimli)EA64BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50İndirimli)EA5BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EABAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA50BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA50BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA80BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA15BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EABURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAÇAĞ ÜNİVERSİTESİ (MERSİN)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA76ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ (MERSİN)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA48ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ (MERSİN)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA19ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ (MERSİN)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA57ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA55ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEADİCLE ÜNİVERSİTESİ (DİYARBAKIR)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEADOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)Hukuk FakültesiHukuk (Burslu)EA20DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)Hukuk FakültesiHukuk (Ücretli)EADOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA8DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA12DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EADOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAFATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (%25 İndirimli)EA70FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (%50 İndirimli)EA40FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (Burslu)EA20FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (Ücretli)EA70GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEA25GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAGİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50İndirimli)EA32GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%75İndirimli)EA23GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Burslu)EA18GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Ücretli)EAGİRNE ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA40GİRNE ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA10GİRNE ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA50HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAHASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (GAZİANTEP)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25İndirimli)EA19HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (GAZİANTEP)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50İndirimli)EA19HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (GAZİANTEP)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Burslu)EA25HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (GAZİANTEP)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Ücretli)EAİBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(%50 İndirimli)EA20İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Burslu)EA20İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Ücretli)EAİNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAİSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA41İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA6İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAİSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi  (%50 İndirimli)EA14İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA14İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAİSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA20İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA20İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAİSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAİSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA4İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EAİSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA2İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA67İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAİSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25İndirimli)EA70İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50İndirimli)EA65İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA15İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA66İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA60İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA54İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA38İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA39İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAİSTANBUL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAİSTANBUL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (İÖ)EAİSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA10İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA90İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEA60İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA15İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAKADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA37KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA41KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA17KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA74KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA8KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA62KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (%25 İndirimli)EAKIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (%50 İndirimli)EA16KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (Burslu)EA24KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (Ücretli)EA50KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAKIRIKKALE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk Fakültesi (İÖ)EAKIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAKOCAELİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAKOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA12KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA15KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%75 İndirimli)EA15KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA18KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EALEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50İndirimli)EA10LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%75İndirimli)EA14LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA19LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAMALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA60MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA20MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAMARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEAMARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (İÖ)EAMEF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EAMEF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA18MEF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA18NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEANECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (İÖ)EA80ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)Ali Fuad Başgil Hukuk FakültesiAli FuadBaşgil Hukuk FakültesiEAÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EAÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA30ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA25PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEA80SAKARYA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEASELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEASELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (İÖ)EASÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEATOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (%50 İndirimli)EA15TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (%75 İndirimli)EA5TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (Burslu)EA10TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukukFakültesi (Ücretli)EA70TRABZON ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEATÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEA15—TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk FakültesiEA80UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA5UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA6UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA16UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(%50 İndirimli)EA12ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Burslu)EA6ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Ücretli)EA42ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(%50 İndirimli)EA48ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(%75 İndirimli)EA12ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Burslu)EA20ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi(Ücretli)EAYAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25İndirimli)EA32YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50İndirimli)EA32YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA20YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAYALOVA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk FakültesiEAYAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%25 İndirimli)EA13YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA13YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA18YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EAYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (%50 İndirimli)EA55YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Burslu)EA18YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)Hukuk FakültesiHukuk Fakültesi (Ücretli)EA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası