regl ağrısına iyi gelen içecekler / Adet Ağrısına Hangi Besinler İyi Gelir? | Bahçeci Tüp Bebek

Regl Ağrısına Iyi Gelen Içecekler

regl ağrısına iyi gelen içecekler

Regl sancısına ne iyi gelir? Regl sancısına iyi gelen yiyecek ve içecekler nelerdir?

Regl sancısına ne iyi gelir? Regl sancısına iyi gelen yiyecek ve içecekler nelerdir?

Her kadın anne olacağı güne hazırlık yapar ve her ay bu hazırlık için oluştururken ortam temizlenir ve regl dediğimiz adet dönemi başlar. Regl sonrasında tekrar bebek için bir ortam oluşturulurken, temizlik esnasında kanamalar görülür. Bu kanama dönemi kadın için oldukça sancılı ve ağrılı geçebilir. Kabus haline gelen bu ağrılardan kurtulmak için uzmanlarından aldığımız önerileri haberimizde bulabilirsiniz.

Bir kadının doğurganlığının hala aktif olduğunun göstergesi olan regl dönemi (halk arasında kadın halleri ve adet dönemi) ortalama 28 günlük döngüler halinde görülür. Şiddetli sancılara sebep olan regl konusunda her kadın şikayetçidir. Regl dönemi kendinizi halsiz ve bitkin hissetmenize sebep olabilir. Bu durumda uzanmak ve sürekli yatış pozisyonunda olmak gerekir. Ama çalışan kadınların bu şekilde bir izin alması ülkemizde mümkün olmadığından ağrı ve sancıyı azaltacak, gelen regl kanının çözülmesini sağlayacak bazı önerileri uzmanlarından sizin için öğrendik. 

regl ağrısı

regl ağrısı

REGL AĞRISINA NE İYİ GELİR?

► TUZU AZALT

İlk olarak regl olduğunuz döngü içerisinde kanamanıza bir hafta kala hayatınızdan tuzu 1 çay kaşığı kadar bulundurmanız gerektiğini belirten uzmanlar, tuz tüketiminin vücutta ödem ve su toplamasına sebep olduğunu belirtti. Eğer bir şekilde tuz ihtiyacı hala devam ediyorsa ekşi yiyeceklerle bastırılabilir ama asla hazır yiyeceklere yönelmeyin. 

regl ağrısı

regl ağrısı

DEMİR EKSİKLİĞİNE DİKKAT

Uzmanlar demir eksikliği olan insanların daha ağrılı bir regl dönemi geçirdiğini belirtti. Bu dönemde demirin eksik olması vücudun kendini temizlemesini yavaşlatırken, zorlaştırıyor da. Bu sebeple bolca demir vitamini içeren yiyecek ve içecekler tüketin. Mümkünse kan tahlili yaptırıp doktorunuzun önerisiyle takviye de alabilirsiniz.

regl ağrısı

regl ağrısı

►  SICAKTAN VAZGEÇMEYİN

Regl döneminde karın altı dediğimiz rahim girişi ve alt göbekte üşüme meydana gelir. Üşütme ihtimalinizin olmadığı ir hava da bile üşütebilirsiniz. Üşütme sonucu ise yine regl ağrılı geçer. Özellikle her dönemde ayaklarınızın üşümemesine dikkat etmeniz gerektiğini belirten uzmanlar, regl döneminde sıcak su torbasını ya da ısıtıcı bantları yanınızdan ayırmamanız gerektiğini belirtti.

regl döneminde bitki çayı

regl döneminde bitki çayı

REGL AĞRISINA İYİ GELEN YİYECEK VE İÇECEKLER NELERDİR?

•  BİTKİ ÇAYLARI

Her türlü sıvı alımı regl ağrısını dindirmeyi sağlayabilir. Fakat özellikle kekik, alıç, safran, çörekotu ve papatya çaylarının özellikle söktürücü etkisi ortaya konmuştur. Uzmanlar abartmamak kaydıyla tüketilmesinde söktürücü etkisinin kanıtlandığını ama çoğunlukla su tüketiminin olması gerektiğini belirtti.

meyve yiyen kadın

meyve yiyen kadın

•  MUZ TÜKETİN

Muzun kasların gevşemesinde aktif rol oynadığını belirten uzmanlar, regl ağrısı çeken kadınların bol tüketmesi gerektiğini belirtti. Muzun içerisinde bulunan magnezyum, regl sancısını hafifletmektedir.

narenciye toplayan kadın

narenciye toplayan kadın

NARENCİYE TÜKETİN

Magnezyumun emiliminin sağlanması için vücudun C vitaminine ihtiyacı vardır. Bu tarz ağrılı regl döneminde magnezyum kaynağı bir yiyecek kadar içecekler birlikte C vitamini alabileceğiniz gıdaları da tüketmeniz yararınıza olacaktır.

somon yiyen kadın

somon yiyen kadın

TON BALIĞI VE SOMON

Somon ve ton balığı Omega-3 bakımından oldukça zengindir. Bu balıklardan bulunan Omega-3, karın bölgesinde ve vücudun geri kalan kısımlarında görülen ödemi atmakta yardımcı olurken, şişkinlik yapmaz ve regl sancılarını hafifletir.

çikolata yiyen kadın

çikolata yiyen kadın

• BİTTER ÇİKOLATA

Uzmanlar, bitter çikolatanın seratonin salgılamaya yardımcı olduğunu ve bu özelliği ile de stresten uzaklaştırdığını kanıtladı. En sağlıklı tatlılardan biri olan saf bitter çikolata, regl ağrısını hafifletir ve aynı zamanda tatlı ihtiyacını giderir.

maydanoz sapı suyu

maydanoz sapı suyu

• MAYDANOZ SAPI SUYU

Genellikle zayıflamak için kullanıldığı düşünülse de maydanoz sapı suyu aslında ödem atmak için kullanılır. Bu yüzden zayıflatıcı etkisi bulunan bu içecek regl ağrılarında yanınızda olan en yetenekli dostunuz olabilir. Yalnızca ciddi kronik rahatsızlığı olan, emziren ve hamile annelerin doktorlarına danışarak tüketmesi önerilir. 

Maydanoz sapı suyu nasıl yapılır?

5 maydanozun sapını ayırın ve kaynar suyun içerisine atın. Rengi koyu sarı olunca maydanozlu suyu ocaktan alın ve ılıklaşınca tüketin.

Adet sancısına hızlı ve kesin çözüm! Regl ağrısı ve sancısına iyi gelen şeyler, çaylar, bitkiler, egzersizler, evde doğal yöntemler

Adet sancısı olarak nitelendirdiğimiz, adet kanamasından önce başlayan ve ilk 1 ila 3 günü kapsayan zamanda meydana gelen ağrılardır. Bu süreçte ağrılar şiddetli olabilir ve kramplar oluşabilir. Adet sancısı genel olarak kanama başladıktan sonra yavaşça hafifleyerek kaybolur. Kadınlar için önemli olan adetten önceki süreç diyebiliriz. Bu süreçte yapabileceğiniz birçok yöntem vardır. Hem evinizde hem de iş yerinizde pratik yöntemlerle ağrılarınızı adet sancısına iyi gelen şeyler, çaylar, bitkiler ve egzersizler ile hafifletebilirsiniz. İşte adet sancısına iyi gelen kesin çözüm önerileri…

ADET SANCISINA KESİN ÇÖZÜM

Adet ya da regl ağrısı için kesin çözüm yöntemi ilaçlardır. Bunlardan biri adet sancısına iyi gelen ağrı kesiciler. Diğeri de doğum kontrol ilaçlarıdır. Doktorlar doğum kontrol ilaçlarını önermemektedir. Ağrı kesiciler içerek ağrınızı hafifletebilirsiniz. Fakat ağrı kesici tamamen ağrıyı geçirmez. Belirli süreye ağrıyı dindirir ve etkisi geçince ağrı tekrar başlayabilir.

Eğer adet sancısına kesin çözüm önerisi olarak bitkisel yöntemler arıyorsanız bunları denemenizde fayda var.

Kadınlarda Adet ağrısına ve sancısına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte Regl (adet) ağrısına iyi gelen şeyler, evde çözüm yöntemleri

ADET SANCISINA İYİ GELEN ŞEYLER

Bitkisel ve doğal yöntemlerle adet sancısından kurtulmak mümkün. Doğanın bize vermiş olduğu mucizevi bitkiler adet sancısına da iyi geliyor. Adetliyken işe gitmek ve çalışmak durumunda olunduğu için pratik yöntemler daha çok kullanılıyor. Bir de adet her ay olan bir olay olduğu için artık ağrının nasıl geçeceğine dair kişi daha çok tecrübe kazanmış oluyor.

O bitkilerden bahsetmek gerekirse şu önerilerde bulunabiliriz:

Adet sancısına iyi gelen bitkiler

  • Maydanoz: Adet söktürücüdür.
  • Zencefil: Karın bölgesinde rahatlama sağlar.
  • Fesleğen: Ağrıları hafifletir.
  • Tarçın: Adet kramplarına iyi gelir.
  • Şeker kamışı pekmezi: Rahim kaslarının baskılamasını azaltır.
  • Zerdeçal: Ağrı kesici olarak bilinir.
  • Muz: Vücuda direnç verir.
  • Yeşil sebzeler: Adeti söktürmede yardım eder.
  • Fındık, fıstık, ceviz: Direnç verir. Daha zinde olmanızı sağlar.

Adet sancısına iyi gelen çaylar

  • Papatya çayı
  • Rezene çayı
  • Ada çayı
  • Nane çayı
  • Kekik çayı
  • Ihlamur limon
  • Hayıt çayı

Adet sancısına iyi gelen egzersizler

  • Karın bölgesine masaj: El hareketleriyle karın bölgesini ovalayın.
  • dakika yürüyüş: Temiz havada hafif tempolu yürüyüş yapın.
  • Derin nefes alıp verme: Aralıklarla düzenli nefes egzersizi yapın.
  • Yatar pozisyonda bacakları yukarı ve aşağı yönde hareket ettirme
  • Bele ve sırta masaj: Yüz üstü uzanarak masaj yaptırabilirsiniz.
  • Sıcak su torbası ile karın bölgesine masajlar: Sıcak su ağrıları hafifletmeye yarayan yöntemdir. Ağrı olan bölgenin üzerine sıcak su torbasını koyarak o bölgede ağrıyı dindirebilirsiniz.

ADET SANCISINA İYİ GELEN İBRAHİMSARAÇOĞLU KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu adet sancısına iyi gelen kür önerisinde bulundu. Adet sancısı çekenler bu kürü deneyebilirler.

  1. Öncelikle bir bardak su hazırlayın.
  2. Suyu kaynatacağız.
  3. 3 grama yakın civanperçemi suyun içine atacağız.
  4. 5 dakika demlemeye bırakalım.
  5. Bardağın ağzı kapalı olsun.
  6. Bu kürü adet olmadan önceki günler içmelisiniz. Her akşam bir bardak için.

REGL AĞRISI NEDEN OLUR?

Regl ağrısı, sancısı oluşumunda her ay döngüsel olarak düzenli meydana gelen etkenler vardır. Bunun en önemli sebebi kadında bebek oluşumu için her ay vücudun kendini yenilemesidir. Rahim bebek oluşumu için harekete geçer. Kadında döllenme olayını bekler. Eğer döllenme gerçekleşmezse kasılarak rahim içini saran ince dokuyu vücut dışına atmaya çalışır. Bu süreçte meydana gelen kramplar, sancılar ve ağrılar bu yüzdendir. Genelde kanamadan sonra yani vücut dışına rahim tarafından atıldıktan sonra ağrılar giderek kaybolur. Bir kadın normal şartlar altında 1 ila 5 gün içerisinde adet sürecini yaşar.

ŞİDDETLİ ADET SANCISI NEDEN OLUR, NASIL GEÇER?

Şiddetli adet sancıları erken ergenliğe girenlerde görüldüğü gibi yaş aralığındaki kadınlarda da görülebilmektedir. Şiddetli ağrıların altında yatan bir takım etkenler olabilir. Tıp dilinde bu etkenler ikincil sekonder olarak adlandırılmıştır. Bunlar arasında tümör, üst üreme enfeksiyonları gibi ciddi sorunlar vardır. Bunlar yüzünden şiddetli adet sancıları geçiriyor olabilirsiniz. Bunların teşhisi için uzman hekim tarafından bir takım tetkikler uygulanmaktadır.

Regl A&#;r&#;s&#; Evde &#;laçs&#;z En H&#;zl&#; Nas&#;l Geçer?

Adet (regl) döneminden önce veya kanama ba&#;lar ba&#;lamaz birçok kad&#;n kar&#;n ve kas&#;klar&#;nda kramplar hisseder. Bu durum adet sanc&#; veya adet a&#;r&#;s&#; olarak tan&#;mlan&#;r. T&#;pta dismenore olarak adland&#;r&#;l&#;r. Ac&#;l&#; ve ya&#;am kalitesini dü&#;üren bir durumdur. Kad&#;nlar&#;n yüzde 50’sinden fazlas&#; adet sanc&#;s&#; sorunu ya&#;amaktad&#;r. Adet sanc&#;s&#; karn&#;n alt&#; k&#;sm&#;nda aral&#;kl&#; olarak gelen kramplar &#;eklindedir. Bu sanc&#; s&#;rt, bel, kas&#;klar ve genital bölgede de hissedilir.

Regl A&#;r&#;s&#;na Ne &#;yi Gelir?

  • Karn&#;n&#;za, Ayaklar&#;n&#;za S&#;cak Su Torbas&#; Koyun
  • Karn&#;n&#;za Masaj Yap&#;n
  • Il&#;k Du&#; Al&#;n
  • Bitki Çay&#; &#;çin
  • Sa&#;l&#;kl&#; Beslenmeye Özen Gösterin
  • Düzenli Egzersiz Yap&#;n
  • Stresten Uzak Durun
  • &#;stirahat Edin
regl a&#;r&#;s&#;na iyi gelen do&#;al çözümler

Sanc&#;ya ayr&#;ca bulant&#;, kusma, ba&#; dönmesi, halsizlik, bayg&#;nl&#;k gibi &#;ikayetler de e&#;lik edebilir. Adet sanc&#;s&#; genellikle ola&#;an bir durum olarak kabul edilir, dolay&#;s&#;yla doktora gitmeye gerek yoktur. Ancak adet sanc&#;s&#; ilaçla veya evde uygulad&#;&#;&#;n&#;z yöntemlerle geçmiyorsa, a&#;&#;r&#; &#;iddetliyse, a&#;r&#;ya e&#;lik eden ba&#;ka sorunlar varsa mutlaka bir hekime dan&#;&#;&#;lmal&#;d&#;r. Çünkü bu durum endometriozis ve miyomlar ba&#;ta olmak üzere çe&#;itli hastal&#;klar&#;n habercisi olabilir.

Regl dönemindeki ola&#;an sanc&#;lar ço&#;u zaman evde uygulanabilen yöntemler ile geçebilir. Periyodik bu a&#;r&#;lar&#;, evde ilaç kullanmadan geçirmek isteyenler için “regl a&#;r&#;s&#;na ne iyi gelir?” sorusuna yan&#;t arad&#;k. &#;&#;te regl a&#;r&#;s&#;na iyi gelen bitkisel ve zarars&#;z uygulamalar…

Bilgiler tavsiye niteli&#;indedir; en do&#;ru ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için doktorunuzdan destek al&#;n&#;z.

Regl A&#;r&#;s&#;na &#;yi Gelen 8 Do&#;al Çözüm

1) Karn&#;n&#;za veya Ayaklar&#;n&#;z&#;n Alt&#;na S&#;cak Su Torbas&#; Koyun

  • Regl a&#;r&#;s&#; geçirme konusunda akla gelen ilk yöntem s&#;cak su torbas&#; uygulamas&#;d&#;r.
  • Yatarken karn&#;n&#;za veya ayaklar&#;n&#;z&#;n alt&#;na s&#;cak su torbas&#; koymak ço&#;u zaman regl sanc&#;s&#;n&#; hafifletir. Ancak suyun çok s&#;cak olmamas&#;na dikkat etmelisiniz. Suyun &#;s&#;s olas&#; bir delinme veya patlamada teninizi yakmayacak s&#;cakl&#;kta olmal&#;.
  • E&#;er s&#;cak su torban&#;z yoksa s&#;cak kompres de uygulayabilirsiniz. Örne&#;in bir havluyu ütü yard&#;m&#; ile &#;s&#;t&#;p karn&#;na ve ayaklar&#;n&#;z&#;n alt&#;na uygulayabilirsiniz. &#;iddetli regl a&#;r&#;s&#; nas&#;l geçer diyenlere özellikle bu yöntemi tavsiye ediyoruz.
s&#;cak su torbas&#;

2) Karn&#;n&#;za Masaj Yap&#;n

  • Özellikle alt kar&#;n bölgenize yapaca&#;&#;n&#;z masaj kendinizi daha iyi hissetmenizi sa&#;layacakt&#;r.
  • Parmak uçlar&#;n&#;z ve avuç içiniz ile dairesel hareketlerle yapaca&#;&#;n&#;z masaj kaslar&#;n&#;z&#;n gev&#;emesine yard&#;mc&#; olur.
  • Yoga ya da pilatesle ilgileniyorsan&#;z k&#;sa bir seans size çok iyi gelecektir. Bedeninizle ba&#;ba&#;a kald&#;&#;&#;n&#;zda a&#;r&#;lar&#;n daha da hafifledi&#;ini görebilirsiniz.

Kar&#;n A&#;r&#;s&#;na Ne &#;yi Gelir? A&#;r&#;y&#; An&#;nda Kesen 5 Bitki Çay&#;

kar&#;n a&#;r&#;s&#;na ne iyi gelir

3) Il&#;k Du&#; Al&#;n

  • S&#;cak uygulamas&#;n&#;n bir di&#;er alternatifi ise &#;l&#;k du&#; almakt&#;r.
  • Il&#;k suyla du&#; almak regl a&#;r&#;s&#; için her zaman etkili bir yöntemdir.
  • Kaslar&#;n&#;z&#;n rahatlamas&#;n&#; sa&#;layarak regl a&#;r&#;s&#;n&#; geçirir. Ayr&#;ca kendinizi tazelenmi&#; hissetmenizi sa&#;lar.
  • Evinizde küvet varsa, içini s&#;cak su ile doldurup dakika küvet sefas&#; yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz eczanelerden adet sanc&#;s&#; için sat&#;lan &#;s&#; bantlar&#;ndan temin edip kullanabilirsiniz.
&#;l&#;k du&#;

4) Bitki Çay&#; &#;çin

  • Regl a&#;r&#;s&#; bitki çay&#; ile giderilebilir! Özellikle bu süreçte zencefil, papatya, rezene, &#;hlamur, tarç&#;n gibi bitki çaylar&#;n&#; tüketmeniz a&#;r&#;lar&#;n&#;z&#; hafifletir.
  • K&#;rm&#;z&#; meyve çaylar&#;, nane limon çay&#; ve ye&#;il çay bu süreçte de&#;i&#;en vücut fonksiyonlar&#;n düzenli çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;lar.
  • Ayr&#;ca s&#;cak bitki çaylar&#;n&#;n sakinle&#;tirici etkisi vard&#;r.
  • Bitki çaylar&#;n&#;n bir di&#;er etkisi ise ödem atmaya yard&#;mc&#; olmalar&#;d&#;r.

Adet Söktürücü Bitki Çaylar&#;, Yiyecekler ve Do&#;al Yöntemler

bitki çay&#;

5) Sa&#;l&#;kl&#; Beslenmeye Özen Gösterin

  • Regl a&#;r&#;s&#; nas&#;l geçer, evde uygulanabilen yöntemler nelerdir?
  • Sa&#;l&#;kl&#; beslenme hiç ku&#;kusuz ya&#;am kalitemizi yükselten en önemli faktör.
  • Tuz vücutta ödeme sebep oldu&#;undan, adet dönemine en az bir hafta kala tuz al&#;m&#;n&#; s&#;n&#;rland&#;rmal&#;s&#;n&#;z.
  • Magnezyum adet kramplar&#;n&#; azalt&#;r. Dolay&#;s&#;yla bu süreçte muz, ye&#;il yaprakl&#; sebzeler, f&#;nd&#;k, f&#;st&#;k, ceviz, badem, havuç, soya fasulyesi, tah&#;l ürünleri, hurma, kereviz, p&#;rasa ve kakao gibi magnezyumdan zengin besinler tüketmeye özen göstermeniz a&#;r&#;lar&#;n&#;z&#; azaltabilir. Dilerseniz doktorunuza dan&#;&#;arak magnezyum takviyesi de alabilirsiniz.
  • Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun salg&#;lanmas&#; a&#;r&#; e&#;i&#;ini yükseltir. Bunun için beslenme düzeninizde B6 vitamininden zengin yiyeceklere daha fazla yer verebilirsiniz. Avokado, muz, havuç, bezelye, pirinç, bal&#;k, kepek ekme&#;i, baklagiller ve k&#;rm&#;z&#; et B6 vitamini bak&#;m&#;ndan zengin yiyeceklerdir.
  • Kalsiyumdan zengin beslenmek de regl sanc&#;lar&#;n&#; hafifletir. Uzmanlar regl periyodunun yakla&#;t&#;&#;&#; dönemden bitti&#;i döneme kadar günde mg kalsiyum al&#;nmas&#;n&#; önermektedir.
  • Ayr&#;ca yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar, regl döneminde E vitamini takviyesi alan kad&#;nlar&#;n daha az regl sanc&#;s&#; sorunu ya&#;ad&#;&#;&#;n&#; ortaya koymu&#;tur. Dilerseniz doktorunuza dan&#;&#;arak E vitamini takviyesi kullanmaya ba&#;layabilirsiniz.
  • Kafein tüketimi östrojen hormonu düzeyini artt&#;rd&#;&#;&#; için bu süreçte önerilmez.

Diyetisyenden Tatl&#; Krizlerini Bast&#;ran 6 Tavsiye

sa&#;l&#;kl&#; beslenme

6) Düzenli Egzersiz Yap&#;n

  • Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalara göre, haftada 3 gün 30 dakika kadar egzersiz yapmak vücudun do&#;al a&#;r&#; kesicisi olan beta-endorfin maddesinin salg&#;lanmas&#;n&#; sa&#;l&#;yor.
  • Dolay&#;s&#;yla düzenli egzersiz, yoga ve nefes egzersizleri yapmak regl sanc&#;lar&#;n&#; hafifletmeye yard&#;mc&#; olur.
  • Regl döneminde ev içinde ya da bahçede k&#;sa bir yürüyü&#; yapmak bedenin rahatlamas&#;na yard&#;m edecektir.
    Yürüyü&#; yapt&#;kça regl sanc&#;s&#;ndan uzakla&#;abilirsiniz.
yürüyü&#;

7) Stresten Uzak Durun

  • Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalarda stresli zamanlarda regl sanc&#;lar&#;n&#;n daha &#;iddetli hissedildi&#;i gözlenmi&#;tir.
  • Stresle ba&#;a ç&#;kma yöntemleri bu süreçte en iyi yard&#;mc&#;n&#;z olabilir.
  • E&#;er ilginiz varsa meditasyon veya yoga çal&#;&#;malar&#;na ba&#;layabilirsiniz.
  • Bu sürede e&#;er evdeyseniz battaniye, kahve ve kitap üçlüsünden yard&#;m alabilirsiniz.
  • Vücudunuzu s&#;cak tutup size iyi gelen &#;eylerle ilgilenirseniz regl a&#;r&#;s&#;n&#; görmezden gelebilirsiniz.
  • Sevdi&#;iniz filmi ve diziyi izleyerek zaman geçirebilirsiniz. Bu esnada s&#;cak içecekler içmeyi de ihmal etmeyin.
stres

8) &#;stirahat Edin

  • Regl a&#;r&#;s&#; kesin çözüm vadeden önerilerden biri de dinlenmektir.
  • A&#;r&#;n&#;z&#;n ba&#;layaca&#;&#;n&#; anlad&#;&#;&#;n&#;z andan itibaren bir bitki çay&#; içip uzan&#;n.
  • Dilerseniz uzan&#;rken karn&#;n&#;za s&#;cak su torbas&#; koyabilirsiniz.
  • Okul ya da ofis ortam&#;nda regl a&#;r&#;s&#; ya&#;arsan&#;z, minder üzerinde oturup vücudunuzun s&#;cak kalmas&#;na yard&#;m edebilirsiniz.
  • Mümkünse ayaklar&#;n&#;z&#; s&#;k s&#;k uzat&#;p dinlenme imkan&#; yaratabilirsiniz.
  • Masa ba&#;&#;nda çal&#;&#;anlar, ayaklar&#;n&#;n alt&#;na yükseltici koyarak kas&#;klar&#;nda olu&#;an a&#;r&#;y&#; dindirebilir.
uyku

Adet Geciktirici Yan Etkisiz 8 Bitkisel Yöntem

Adet Gecikmesi Sebepleri, Gebelik D&#;&#;&#;nda 8 Farkl&#; Neden

5 Soruda Regl Döneminde Beslenme, Diyetisyen Cevaplad&#;

Regl Nedir? 10 Soruda Regl Hakk&#;nda Tüm Merak Edilenler

Adet Düzensizli&#;i Neden Olur? Nas&#;l Geçer? Evde Bitkisel Çözüm

Regl Ağrılarınızla Vedalaşın! Evde Kolaylıkla Hazırlayabileceğiniz Hem Faydalı Hem Rahatlatıcı Bitki Çayları

Haberler

Yemek

İçecek Tarifleri

Regl Ağrılarınızla Vedalaşın! Evde Kolaylıkla Hazırlayabileceğiniz Hem Faydalı Hem Rahatlatıcı Bitki Çayları

Her ay birçok kadının yaşadığı regl ağrıları, sosyal yaşantıyı olumsuz etkileyebiliyor.  Ağrılı geçen regl döneminizde bitki çaylarıyla hem ruhen hem bedenen rahatlamak mümkün.

Kaslarınızı gevşeten 'Nane Çayı'

Kaslarınızı gevşeten 'Nane Çayı'

Yorgunluk ve halsizlik hissi ile mücadelede faydalı 'Zencefil Çayı'

Yorgunluk ve halsizlik hissi ile mücadelede faydalı 'Zencefil Çayı'

Rahatlamanızı sağlayacak 'Papatya Çayı'

Rahatlamanızı sağlayacak 'Papatya Çayı'

Stresle mücadele için 'Karanfil Çayı'

Stresle mücadele için 'Karanfil Çayı'

Yapımı oldukça basit 'Rezene Çayı'

Yapımı oldukça basit 'Rezene Çayı'

Krampları hafifletmek için 'Hibiskus Çayı'

Krampları hafifletmek için 'Hibiskus Çayı'

Şifaları saymakla bitmeyen 'Safran Çayı'

Şifaları saymakla bitmeyen 'Safran Çayı'

Rengiyle enerji veren 'Böğürtlen Çayı'

Rengiyle enerji veren 'Böğürtlen Çayı'

Ağrılı regl dönemlerinin vazgeçilmezi 'Civanperçemi Çayı'

Ağrılı regl dönemlerinin vazgeçilmezi 'Civanperçemi Çayı'

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir