miraç kandili anlamı / Miraç kandilinde ne olmuştur? Miraç kandili anlam ve önemi nedir?

Miraç Kandili Anlamı

miraç kandili anlamı

MİRA&#; KANDİLİ NEDİR, bu gece neler yapılmalı? İşte Mira&#; Kandili'nin anlamı ve &#;nemi hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 17,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü İslam aleminde, dualar ve namazlar ile idrak edilecek. Müslümanlar tarafından manevi huzur ve hissiyatla beklenen yılın ikinci kandilinin gelmesiyle beraber Miraç Kandili anlamı ve önemi öne çıkan konulardan oldu. Miraç Kandili, 23 Ocak'ta başlayan "üç aylar"ın ilki olan Recep ayının 27'nci gecesi gerçekleşecek. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. İşte, Miraç Kandili’nin anlamı ve önemi hakkında bilgiler.

1/5MİRAÇ KANDİLİ NEDİR, bu gece neler yapılmalı İşte Miraç Kandilinin anlamı ve önemi hakkında bilgiler
2/5MİRAÇ KANDİLİ NEDİR
3/5MİRAÇ KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ
4/5MİRAÇ KANDİLİ GECESİNDE NELER YAPILIR
5/5MİRAÇ KANDİLİ NEDİR, bu gece neler yapılmalı İşte Miraç Kandilinin anlamı ve önemi hakkında bilgiler

Miraç Kandili anlamı ve önemi nedir?

Recep ayının Gecesi olan Miraç Kandili, kelime anlamı olarak öğe çıkma, yükselme olarak bilinir. Peki, Müslüman Âlemi için bu gecenin anlam ve önemi nedir? Miraç gecesi neler olmuştur?Miraç Kandili ile ilgili hadis veya ayet var mıdır?

Miraç Kandili Anlamı ve Önemi

Miraç İslamiyet’te Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesidir. Miraç kelime olarak Arapçada yükseğe çıkma anlamına gelir. Ayrıca, merdiven anlamına gelen uruc kökünden geldiği bilinmektedir.

Dinimizde Miraç olayı hicretten bir yıl ya da on yedi ay önce Receb ayının gecesi gerçekleşmiştir. Miraç olayının iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülmüştür ve bu aşamaya Kuran’da gece yürüyüşü anlamında olan “İsra” adını almıştır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz’in Allaha yükselişi oluşturmuştur. Miraç olarak anılan bu yükselme Kuran’da geçmese de birçok hadiste yer almaktadır.

Miraç olayının Müslümanlara hediyesi ise; Allah'a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı, sonunda cennete girecekleri müjdesi ve Bakara süresinin son iki ayetidir.

Miraç Kandili Hadisleri

Resûlullâh miraça çıkmadan sadrının temizlenmesini şöyle anlatır: “Ben Kâbe’nin Hatîm kısmında yatıyordum. Uyku ile uyanıklık arasında bana biri geldi, şuradan şuraya kadar (göğsümü) yardı. (Bu sözünü söylerken boğaz çukurundan kıl biten yere kadar olan kısmı gösteriyordu.) Kalbimi çıkardı. Sonra bana, içerisi îman ve hikmetle dolu, altından bir kab getirildi. Kalbim (çıkarılıp su ve Zemzem ile) yıkandı. Sonra içerisi îman ve hikmetle doldurulup tekrar yerine kondu…” (Buhârî, Bed’ü’l-Halk 6, Enbiyâ 22, 43; Müslim, Îman )

Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivâyet edildiğine göre, İsrâ gecesi Resûl-i Ekrem’a, birinde şarap diğerinde süt bulunan iki kâse getirildi. Hz. Peygamber şöyle bir baktıktan sonra süt kâsesini tercîh etti. Bunun üzerine Cebrâîl (a.s.): “−Seni, insanın yaratılış gâyesine uygun olana yönlendiren Allâh’a hamd olsun. Şâyet içki dolu bardağı alsaydın, ümmetin sapıklığa düşerdi.” dedi. (Müslim, Îman, ; Eşribe, 92)[2]

Peygamberimiz diğer bir hadîs-i şerîflerinde de şöyle buyurmuşlardır: “(Mîrâc esnâsında) Cennetin kapısında durup içeri baktım. Oraya girenler ekseriyâ fakirler idi. Zenginler de (hesap vermek için) mahpus idiler. Bunlardan cehennemlik olanların ise ateşe atılmaları emredilmişti. Cehennemin kapısında da durdum. Oraya girenlerin ekserisi kadınlardı.” (Buhârî, Rikâk, 51; Müslim, Zühd, 93)

Hadîs-i şerîflerinde buyurur: “(O gece) göğe yükseltildim. Öyle bir makâma çıktım ki, orada kalemlerin gıcırtıla­rını duyuyordum.” (Buhârî, Salât, 1)

 

 

 

 

 

 

Mira&#; Kandili nedir, ne demek? Mira&#; Kandili anlamı ve &#;nemi hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Miraç Kandili anlamı ve önemi araştırılan konular arasında yer alıyor. Miraç Kandili yılında da heyecanla bekleniyor. Müslümanlar yılın ilk kandili olan Regaip Kandili’ni 3 Şubat tarihinde idrak ettiler. Şimdi sıra üç aylarda recep ayı içerisinde bulunan ikinci kandile geldi. Miraç Kandili 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. Peki, Miraç Kandili nedir, ne demek? İşte Miraç Kandili anlamı ve önemi

1/4Miraç Kandili nedir, ne demek Miraç Kandili anlamı ve önemi hakkında bilgiler
2/4MİRAÇ KANDİLİ NEDİR
3/4MİRAÇ KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ
4/4Miraç Kandili nedir, ne demek Miraç Kandili anlamı ve önemi hakkında bilgiler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır