emekliye kesinti müjdesi / ’te emekliye çifte müjde geliyor - Son Dakika Haberler

Emekliye Kesinti Müjdesi

emekliye kesinti müjdesi

Yaklaşık 15 milyon emekli Nisan ayında yatacak emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri için nefesini tuttu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan düzenlemenin ardından emeklilere müjdeler de üst üste geldi. En düşük emekli maaşının 7 bin TL'ye çıkarılmasının ardından yılından beri, yılda iki kez tüm emeklilere verilen bayram ikramiyelerine de yüzde 82 zam yapıldı. Böylece emekli ikramiyeleri 2 bin TL tutarına yükselmiş oldu. Peki Emekli maaşları ne zaman yatar? Nisan ayı emekli maaşı erken mi yatacak?

💵EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATAR?

Nisan ayında Ramazan Bayramı'nın idrak edilmesi sebebiyle emekliler, maaşların ikramiye ile birlikte erken yatma ihtimalini araştırıyor. Zam açıklamasının mart ayında yapılması nedeniyle zamlı maaşların bir sonraki emekli maaşı ödeme tarihi olan nisan ayında hesaplara yatacağı düşünülüyor. Ancak öaaşların bayram öncesi yatıp yatmayacağına dair bir açıklama gelmedi.

💵NİSAN AYI EMEKLİ MAAŞI ERKEN Mİ YATACAK?

Nisan ayı emekli maaşının yatacağı tarihe ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Zamlı emekli maaşı düzenlemesinden toplamda milyon emeklinin yararlanacağı bilinirken 'te emeklilerin maaş ödeme takvimleri şöyle belirlenmişti:

💵4A SSK EMEKLİ MAAŞI TARİHLERİ

💰Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

💰Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

💰Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

💰Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

💰Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'inde,

💰Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

💰Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

💰Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

💰Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

💰Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

💵4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI TARİHLERİ

💰Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

💰Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

💰Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

💰Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

Doğalgaz müjdesi maaşları vuracak

Bedava verilen doğalgaz, mayıs ayı tüketici enflasyonu ile memur ve emeklinin zam oranını aşağı çekecek TÜİK eski Başkanı Aydemir, uygulamayı eleştirdi.

Erdoğan SÜZER

Yayınlanma: - 31 Mayıs Güncellenme:

Doğalgaz müjdesi maaşları vuracak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi açıkladığı yerli ve milli ücretsiz doğalgaz müjdesi milyonlarca çalışan ve emeklinin maaş zammını vuracak.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılı Mayıs ayı TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) hesaplamaları kapsamında doğalgaz için ‘sıfır fiyat' (zero price) yöntemi uygulanacağını açıkladı.

Aynı yöntemin 25 metreküplük bedava gazın devam edeceği gelecek ayların enflasyon hesabında da kullanılacağını belirten TÜİK, Uygulama nedeniyle mayıs ayı TÜFE genel endeksi üzerinde aşağı yönlü ‘kuvvetli' bir etki yaratacağını bildirdi. TÜİK, ancak doğalgaz tüketim miktarının artmasına paralel olarak yıl sonuna doğru bu etkinin kuvvetli ve yukarı yönlü olacağının öngörüldüğünü aktardı.

TÜFE içerisinde yüzde ağırlığı olan doğalgazın sıfır fiyatla hesaplanması mayıs ayı tüketici enflasyonunu aşağı çekerken, milyonlarca memur ve memur emeklisinin temmuzda alacağı enflasyon farkını, işçi, esnaf ve çiftçi emeklisinin de 6 aylık maaş zammını düşürücü etki yapacak. Yılın ilk 4 ayında tüketici enflasyonu TÜİK'e göre yüzde , Enflasyon Araştırma Grubu'na göre ise yüzde çıkmıştı.

SIFIR FİYAT ETKİSİ

TÜİK'in, mayıs hesaplamasında doğalgaz üzerinden enflasyonu keskin bir şekilde düşürmesi halinde yüzde civarında gerçekleşmesi beklenen 6 aylık TÜFE'nin daha aşağılarda oluşmasına yol açacak. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı'nın seçim öncesi memur ve emeklilere verdiği yüksek zam sözünü temmuzda gerçekleştirmesi halinde TÜFE kaynaklı olası zam kaybı etkisi hafifleyecek, yapılacak ek zammın ise olduğundan daha yüksek görünmesini sağlayacak.

‘Minareyi çalan kılıfı hazırlar'

TÜİK'in görevinin fiyatlardaki değişimi takip etmek olduğunu söyleyen TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir, “Doğalgaz fiyatındaki değişimle doğalgaz için halkın cebinden para çıkıp çıkmamasının ne ilgisi var? Bir ürüne para ödenmesiyle ödenmemesi neyi değiştirir? Üstelik TÜİK aşağı yönlü kuvvetli bir değişim olacağını söylüyor. Bir tek doğalgazla bu kuvvetli değişim nasıl sağlanabilir? Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış. Belli ki TÜİK enflasyonu düşük açıklayacak, şimdiden yolunu yapıyor” diye konuştu.

BedavaCumhurbaşkanıdoğalgazenflasyonMayıs ayıparaseçimTürkiyeuygulamazam

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası