uyap ihale araba / E-İhale | Ticaret Bakanlığı

Uyap Ihale Araba

uyap ihale araba

İcra Satışındaki Ara&#;lar

İhaleye Nasıl Katılabilirim?

İhaleye katılacak kişiler;

  • Kıymet takdirinin %20 si oranında nakit para ya da aynı oranda bankalardan alınmış kesin ve süresiz teminat mektubu
  • İhaleye kendi adlarına katılacaklar ise resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik kartı (ehliyet, nüfus cüzdanı, pasaport -dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte)
  • İhaleye başka bir gerçek kişi adına katılacaklar ise kimlik belgesi ile birlikte noterde düzenlenmiş vekâletname (dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte)
  • İhaleye bir tüzel kişi adına katılacaklar ise kimlik belgesi ile birlikte yetki belgesi, imza sirküsü (dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte) ile ihale saatinden önce ihale adresinde bulunarak ihaleye iştirak edebilirler.
  • Ya da; ihaleye funduszeue.info adresi üzerinden, ihaleden bir gün önce saat ’a kadar elektronik teklif verebilirler. Elektronik teklif verebilmek için kıymet takdirinin %20’si oranında teminatın elektronik ortamda yatırılması gerekmektedir.

İhale, en yüksek pey verende kalır. İhale kendinde kalan kişi, ihale bedeli üzerinden, ilanda belirtilen orandan KDV (%1 veya %18), tellaliye (%1) ve damga vergisi yatırır. Aracın tescil işlemleri ihaleyi yapan icra dairesi tarafından yapılır.

İhalede en yüksek peyi sürenin %20 teminatı dosyada kalır ve kalan kısmı yatırmak için icra müdürlüğü 7 gün süre verir, diğer işlemler için icra müdürlüğü yönlendirme yapmaktadır. İhaleye giren ancak en yüksek peyi süremeyenlerin yatırmış olduğu %20 teminat kendilerine iade edilir ya da banka teminat mektubu geri verilir.

Sıkça Sorulan Sorular

- Aracı ne zaman teslim alabilirim?

Satış tarihinden itibaren gayrimenkullerde 10 gün, taşıt ve menkullerde 7 gün içinde geri kalan ödemeyi yapmalısınız. Aracın MTV borcunu iade almak üzere yatırabilirsiniz. KDV ve tellaliye bedelini ödemeniz ve tescil yazısı alarak teslim zabıt varakası ile aracınızı teslim alabilirsiniz.

- Adıma ruhsatı kim çıkaracak?

Adınıza ruhsat çıkması için trafik tescil masrafları, ihale bedelinin dışında bir masraftır ve tüm masrafları alıcıya ait olduğu gibi tescil işlemleri alıcı tarafından yapılacaktır.

- Satın aldığım aracı otoparktan aldıktan sonra ne yapmam gerekir?

Yeni malik adına zorunlu trafik sigortası yaptırarak aracın fenni muayenesi yok ise muayenesini yaptırıp icra dairesi tarafından adınıza düzenlenmiş tescil belgesi ile adresinizin kayıtlı olduğu trafik şubesine başvurarak kendi adınıza ruhsat çıkartabilirsiniz.

- Anahtarı ve / veya ruhsatı yok ne demektir?

Ruhsatın olmaması herhangi bir problem teşkil etmez. Trafik tescilden belli bir ücret vererek ruhsatı çıkarabilirsiniz. Anahtarı ise servisinden yaptırabilirsiniz.

- İhale bedelini ödeme için verilen süre iş günü olarak değerlendirilir mi?

Ödeme yapmak için verilen süre iş günü olarak değerlendirilmez. Süre bitiminin tatil günlerine denk gelmesi (cumartesi veya pazar) durumunda takip eden ilk pazartesi ödeme yapılmalıdır.

- Satılacak olan icralık ürünü daha önceden görebilir miyim?

Taşıtlar, ihale saatinden 30 dakika önce taşıt ihale dosyasında belirtilen adreste sergilenir. Detayları o sırada öğrenebilirsiniz. Gayrimenkulleri ise ihale dosyasında belirtilen açık adresine giderek görebilirsiniz.

- İhaleye kimler Katılabilir?

T.C. vatandaşı olmak, teminat tutarı ile ihale saatinde ilan detayında belirtilen adreste bulunmak ihaleye katılmak için yeterlidir. İhaleye katılacak olan şirket ise yetki belgesi, imza sirküleri ve şirket kaşesi gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı E-Satış Portal Ekranı

Yandaki Dosya Ücreti Hesaplama ekranınından dosya sayısı girilerek hesaplama yapılır. Bu hesaplama aşağıdaki ücret tablosuna göre yapılır.

UYAP'a Kayıtlı Dosya Sayısı Dosya Başına Bir Yıllık Ücret:

e kadar 10 TL
arası 5 TL
arası 1 TL
arası 50 Krş
den sonrası 25 Krş

Dosya ücretleri aşağıdaki kriterlere göre hesaplanır:
1- Kapalı dosyalarınız hesaba dahil değildir.
2- Yalnızca aşağıdaki dosya türleri hesaba dahil edilir.

  • İcra Talimat Dosyası,
  • Ceza Dava Dosyası,
  • İdare Dava Dosyası,
  • Kamu Dosyası,
  • Bölge Dosyası,
  • YD İtiraz Dosyası,
  • Hukuk Dava Dosyası,
  • Adli Tıp Dosyası,
  • Vergi Dava Dosyası,
  • İcra Dosyası,
  • İflas Dosyası,
  • İcra İzale-i Şuyu Dosyası,
  • Tereke Dosyası,
  • Hakem Dava Dosyası,
  • Satış Dosyası

İcradan Ev Araba Nasıl Alınır? İcralık Mal Alım İşlemleri

Satılık Hacizli Araçlar Nasıl Satın Alınır?

İcradan taşınmaz satın almak isteyenlerin öncelikle e-devlet şifresi ile UYAP e-satış portalına üye olunması gerekmektedir. UYAP İcradan araba almak dediğimizde bu portaldan mahkemelik olan pek çok; ev, arsa, araba, tarla, dükkan gibi pek çok taşınmazın satışı gerçekleştirilmektedir. Buradan istenilen taşınmaz seçilir, ihale tarihi belirlenir ve gayrimenkule teklif verilir. Teklif verilmesi gereken süre ihaleye başlanmadan gece 12’ye kadar yatırılmalıdır. Girilecek ihalenin teminatını yatırmak gerekmektedir. Teminat yatırma işlemi banka hesabının sisteme bağlanmasıyla gerçekleştirilmektedir.

Bankadan Satılık Araçlar Nasıl Satın Alınır?

İhale usulü ile gerçekleştirilen icralık araba satışı için yukarıdaki anlattığımız adımların gerçekleşmesi gerekmektedir. UYAP’a kayıt olduktan sonra ihaledeki arabalar zamanlarına göre filtrelenebilir ve ihale zamanı ya da fiyatı uygun olan araçlara teklif verilir. İhaleye çıkmadan sonra araba için bir teminat yatırılması gerekmektedir. Sonrasında bir açık arttırma sistemi ile sahibinden icralık araba satın alma gerçekleşmiş olur. İhaleleri takip etmek icradan uygun araba almak konusunda önemlidir.

İcradan Ev Nasıl Alınır?

İcralık ev nasıl satın alınır dediğimizde UYAP üzerinden işlemleri takip edip ihaleye katılmak mümkün olmaktadır. Mahkemelik olan evlere dair tüm bilgiler burada gösterilmektedir. Kişiler fiyat, konum, daire tipi özelliklerini görebildikleri evlerden kendilerine uygun olanlarının ihalesine UYAP üzerinden katılabilmektedir.

İcra İhalesine Kimler Katılabilir?

İcradan taşınmaz almak isteyenler için UYAP’a kayıt olmak gerekmektedir. UYAP kaydı için kimlik bilgileri gerekmekte ve e-devlet üzerinden de giriş yapılabilmektedir. UYAP üye şartları arasında 18 yaşını doldurmuş olma şartı aranmaktadır. İcralık satışlarda muhammen bedeli ya da icralık satışlarda teminat gibi kavramların da ne olduğu sıklıkla merak edilmektedir. İhaleye katılmak isteyenler taşınmaz için bir muhammen bedeli yatırmak durumundadır. Bu bedel örneğin bin TL değerinde bir taşınmaz için bin TL şeklinde olmaktadır. İhaleyi kaybettiğinizde bu bedel hesabınıza iade edilmektedir. İhaleyi kazandığınızda ise muhammen bedelinden kalan tutarı yatırmanız gerekmektedir.

İcradan Ev Araba Almanın Avantajları Nelerdir?

İcradan ev, araba, arsa, tarla gibi taşınmazlar almak oldukça karlı olmaktadır. Çünkü icralık taşınmazlar piyasa değerinin oldukça altında satışa sunulmaktadır. Piyasa değerinin yüzde 40 altında satışa sunulan taşınmazları satın almak alıcılar için oldukça avantajlı olmaktadır. İcradan alınan taşınmazlar konusunda bilinmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Örneğin icradan alınan mal hemen satılır mı? sorusunun cevabı hayırdır. 3 yıl beklenmesi gerekmektedir.

UYAP Bilişim Sistemi Sisteme Giriş Seçenekleri

Mobil İmza Nedir?

Cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.

UYAP Bilişim Sistemi mobil imza kullanımı için herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Vodafone,Turkcell veya TurkTelekom firmalarından bilgi edinebilirsiniz.

Mobil İmza Nasıl Alınır?

Mobil elektronik imza GSM işletmecileri tarafından sunulan bir hizmettir. Mobil imza aboneliği üç aşamadan oluşur. Ön başvuru, Başvuru ve Aktivasyon. Bu hizmeti sunan Vodafone,Turkcell veya TurkTelekom firmalarına başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilirsiniz.

Vodafone Mobil İmza
Turkcell Mobil İmza
Türk Telekom Mobil İmza

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası