cengizhan mezarı bulundu / Moğolların Güçlü Kılıcı Cengiz Han'ın Mezar Sırrı - Arkeonews

Cengizhan Mezarı Bulundu

cengizhan mezarı bulundu

Cengiz Han


Cengiz Han&#;ın mezarı neden hala bulunamıyor?

Cengiz Han&#;ın mezarının Moğol İmparatorluğu&#;nun dört bir yanından gelen hazineler içerdiğine inanılıyor. Peki, Moğollar neden bu mezarın bulunmasını istemiyor?

Uçsuz bucaksız topraklara sahip, bir çok toprağı kurak olan Moğolistan&#;da halen oba çadırları kullanılmakta. Cengiz Han&#;ı halk çok seviyor.

Cengiz Han bir zamanlar Büyük Okyanus ile Hazar Denizi arasındaki topraklara hükmetmişti. Öldüğünde cenazesinin gizli tutulmasını istemişti.

Yas tutan ordusu, cenazeyi taşırken önlerine çıkan herkesi öldürmüş, Cengiz Han gömüldükten sonra mezarın izini kaybettirmek için üzerinde bin at dolaştırılmıştı.

Cengiz Han ölümünden sonraki yılda kimse mezarına ulaşamadı. Zaten mezarının bulunmasını da istemiyordu.

Yabancı keşif ekipleri mezarı bulmak için tarihi belgelere başvurdu, hatta National Geographic&#;in Hanlar Vadisi Projesi uydu fotoğraflarını bile incelemişti.

Ancak Moğollar &#;de ölen liderlerini sevse de mezarının bulunmasını istemiyordu. Dışarıdan bakan birinin ise bunu anlaması biraz zordu. Bunun, mezar bulunursa dünyanın sonu gelecek inancıyla ilgisi yoktu. Aslında burada halk Cengiz Han mezarının bulunmasını istemiyordu, bunun sebebi ise ona duydukları saygı gereği, çünkü o mezarının yerinin bilinmesini istemiyordu.

Cengiz Han&#;ın isteğini dikkate alan Moğolların kültürel baskısının yanı sıra mezar aramayı zorlaştıran başka etkenler de var. Moğolistan devasa bir ülke, üstelik düzenli yol ağları çok zayıf. Nüfus yoğunluğu çok düşük; sadece Grönland ve birkaç ada bu konuda onu geride bırakabilir. Böyle bir ortam, sırlarına sahip çıkar.

Ulanbatur Devlet Üniversitesi&#;nin arkeoloji bölümünden Dr. Diimaajav Erdenebaatar bu mezarı bulmaya uğraşan Japon-Moğol ekibi ile çalışıp Cengiz Han&#;ın doğum yeri olan Hentiy bölgesinde yoğunlaşmış. Ancak &#;da yapılan bu çalışmalar aynı yıl gerçekleşen demokratik devrim nedeniyle yarım kalmış. Zira halk bu çalışmalara da tepki göstermiş.

Cengiz Han Kimdir? Cengiz Han&#;ın mezarı neden hala bulunamıyor?

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    NASA ve Japon Uzay Araştırmaları Merkezi “GVC”’in ortak çalışmaları sonucunda, Moğolistan’nın Kuzey Doğusunda Cengiz Han’ın mezarlığına ulaşıldığı ifade edildi.
    Açıklamaya göre, Burkan Kaldun Dağında bulunan Cengiz Han’nın mezarı metrekareyi kapsamakta ve sekiz odadan oluşmaktadır. En ortada bulunan odada Cengiz Han, elinde (göbek kısmında) damgasını tutmuş şekilde yatırılmış bulunmkatdır. Ayak ucunun her iki tarafından arslanın heykelleri yapılmıştır. Başucunda ise Göğü/Tanrı sembolize eden uçmakta ulan yartıcı kuşun heykeli bulunmaktadır.
    Kaynak: funduszeue.info

    not: moğol inancında mezar bulunup açılırsa büyük uğursuzluk ve felaketler olacağına inanılır hadi hayırlısı
    edit: resimli açtım olm bunu linkte mi sıkıntı vardı acaba
  1. 2.
    1. 1.
      funduszeue.info savaşı da böyle başlamışti sanki
      1. 1.
      2. 2.
        Düzelteyim; Moğol inancında Cengiz Han'ın mezarı bulunduğunda, Moğollar tekrardan Dünya'ya hükmedeceğine inanılıyor.
      3. 3.
        Canım benim ne saf ne temiz insanlar, o zamanlar atom bombasından siber savaşlardan haberleri yok tabi
    2. 2.
      Resim nerde panpa. Kim bilir daha neler bulunacak bee. Geçende de bilmem hatırlarmısınız kanuni sultan süleymanın zigedvarda iç organlarının gömüldüğü yeri bulmuşlardı. Helal olsun kendini böyle buluşlara adayanlara çok hoşuma gidiyor.
      1. 1.
        Adamın ölümünden sonra dizilerle bilmem neyle adamın zikini bile rahat bırakmadılar, şimdi de sıra sakadatlarına mı gelmiş?
    3. 3.
      Cengiz hanın mezarını koruyan yerli kabileye noldu amk öldürmüşlermi onları bunlar canları pahasına mezarı korumakla görevliydi hani
    4. 4.
    5. 5.
      Ölü giben bekçi duymasın beyler
    6. 6.
      Savaşın cikacagi zaten belli. Mezar açılsa ne açılmasa ne..
  2. 3.
    Trend kokuları

    Edit : ceset kokusuda olabilir
    1. 1.
      Helal et

      Cengizin tarihini araştırıp zaman kaybetmeyin size kısaca özetliyim bu cengiz huurunu; BU huurun evleda türkleri köle gibi kullanıp sonra türk milletine karşı kullanmıştır yani TÜRK IRKINI tak peçetesi gibi takı temizleyip atmıştır
      1. 1.
        yalan beyler öyle bişey yapmadım
    2. 2.
      Yalan amk cengiz hanın daşaklarına kurban
    3. 3.
      funduszeue.info de yok öyle bişey bizimi gibiyon panpa
      1. 1.
  3. 4.
    1. 1.
      ayrıca "mezar bulunup açılırsa büyük uğursuzluk ve felaketler olacağı" inancı moğol değil, orta asya-türkistan geleneğidir. ruslar timur han'ın mezarını açarken de türkler bunu söylemişti ve açan doktorların başına bin türlü felaket gelmişti, uçak kazası falan. tabii bu aksiliklere kutsal bir şeymiş gibi bakmamak lazım, ama cengiz han'ın yaşadığı dönemde moğol ve türk ayrımı varmış gibi, cengiz han moğolmuş gibi davranmaktan vazgeçin amk liselileri. bir taktan haberiniz yoksa öğrenmeye çalışın bari ya.
    2. 2.
      Yanlışın var,
      Timur'un mezarını açmaya gelen Sovyet doktorları Özbeklerin yoğun ısrarlarına rağmen mezarı açtılar. Özbeklerin uyarısını dinlemediler. Efsaneye göre Timur'un mezarını açan olursa çok büyük bir savaş çıkardı yada çok büyük bir uğursuzluk doğardı. Timur Moskova'ya zütürülüp incelendikten 3 gün sonra Almanya Rusya'ya savaş ilan etti. 2. Dünya savaşı çıkarak milyonlarca kişi öldü. Yüz milyonlaca da olabilir.
      Edit: Yazmayı unutmuşum, 2. Dünya savaşı ancak Timur tekrar mezarına girdikten 3 gün sonra bitmiştir.
      1. 1.
        ayrıca o kapak fotoğrafındaki hitler nedir dıbına kodumun ergeni. nazi özentisi liseli veletler gibiysen gibtir git gözüm görmesin. konuştuğum dakikalara lanet olsun ergen pekekent.
      2. 2.
        Vay arkadaş adamın tipini v.s komik bulduğum için koydum bune asabiyet. Ben bile unutmuşum hâla kapak fotoğrafım olduğunu amk
      3. 3.
        Sakın ikinci dünya savaşının patlak vermesi sebebinin böyle batıl bir inanç olduğuna inandığınızı söylemeyin. giberim beyninizi.
      4. 4.
        dikkat ettiysen "efsaneye göre" dedim
    3. 3.
      Ha evet Rus yerine Alman demişim, kafam karışmış. Vurgu yapmak istediğim kısım orası değil zaten. Cengiz Han'a karşı takındıkları tavrı açıklamaya çalışıyorum.
  4. 5.
    1. 1.
      Helal et. Kaynakta kuzi keri gibi bir şeyler yazıyor açmayın
    2. 2.
      uçmakta ulan yartıcı nedir amk
  5. 6.
    Third world war.. Coming Soon
    1. 1.
      Kaşiniyolar cengiz amca bunları kaşicak
    2. 2.
      World War Three olacak panpa
  6. 7.
    Okumayın Cengizhan oldum.

    Edit1: Ulan neden çuguluyorsunuz.
    Edit2: 50 çugu ne binler
    Edit3: @15 benim yazımın aynısını yazmış(çalmış) one niye çugu atmıyorsunuz.
    Edit:4 Kahpe ler çugu atmışsınız.
    Son Edit: Çugu layan Reza zarrabın çocuğu olsun
    Son Edit2: Çugu atanın anasını Cengizhan öpsün.
    Gerçekten son edit : Şeref yoksunları çuguya boğuldum.
    1. 1.
      onun yannanı bile olamadın
    2. 2.
      1. 1.
      2. 2.
      3. 3.
        Ben daha yeni çıkıyorum amk nicklerin aynı olduğunu fgjhsfgbd
    3. 3.
      senin o espirine soksunlar aq.
    4. 4.
      bastım eksiyi. komik değil amk
    5. 5.
    6. 6.
      Panpa sürü pgibolojisi kusura bakma
  7. 8.
    Cengiz han cenazesine gelen herkesin öldürülmesini emretmedi mi nasıl buldular başkasının mezarı olabilir
    1. 1.
      1. 1.
        Mağaradan yeni çıktım panpa kusura bakma
    2. 2.
      Herkes nası ölecek onları ödildürenler napacak
    3. 3.
    4. 4.
      gibinti yok anladim "onları ödüllendirenler ne olacak?"
    5. 5.
  8. 9.
    Cengiz atam sen kalk ben yatam
    1. 1.
      Tarihte en çok Türk kanı akıtan kişidir. araştırabilirsiniz
    1. 1.
    2. 2.
  9. Helal et

    Su moğolların tarihini araştırmaktan vazgeçin Cengiz de moğoldur, türk askerleriyle başarı elde edip türk devletleriyle zorla savaştırmıştır
    1. 1.
      No cengiz türk oğlu türktür
  10. Moğollar sayesinde dünyadaki her 4 kişiden birinde Türk kanı vardır. Moğolların ellerine sağlık girmedikleri yer kalmamış.
    1. 1.
  11. Okumayın cengizhan oldum
    çügüleyen cengizhan
    1. 1.
      Okumayın mor sakalım oldu
    2. 2.
      Sonunda adam olmuşsun demek
    3. 3.
      Evet sonunda bende o folloş dıbına giricem
  12. Lanet olarak Donald Trump gelecek dıbına koduğumunun oğlu
    1. 1.
  13. Moğollar ölülerini gömmez diye biliyorum ama hayırlısı bakalım.
    1. 1.
      Adam ironi yapmış amk salağı
    2. 2.
      Yok lan harbi gömmüşler sayın amk duğum.
    3. 3.
      Türk'ler ve Moğol'lar bazı Kağanlarını yakar bazılarını gömerdi mesela TÜRK'ler çine esir düşünce Kara Kağan öldukten sonra yakmislardir fakat Kara Kağan'dan onceki Kağan'ı gömmuslerdir
    4. 4.
      Çinde hun mezarı bulundu bugünlerde onu Cengiz han diye paylaştılar belki de.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası