ekmek tatlısı / Ekmek Tatlısı tarifi, nasıl yapılır? Ekmek Tatlısı yapılışı ve malzemeleri

Ekmek Tatlısı

ekmek tatlısı

Ekmek Tatlısı nasıl yapılır? Leziz ve kolay tatlı - Türk mutfağı

Bugün revani tatlısından sonra ekmek tatlısınıda kaleme aldık.

Bayramların vazgeçilmez tatlılarından biri olan ekmek tatlısı, hem lezzeti hem de kolay yapımıyla dikkat çekiyor. Özellikle evdeki ekmekleri saklamak istediğinizde bu tarifi tercih edebilirsiniz. İşte ekmek tatlısının yapılışı:

Malzemeler:
6 dilim bayat ekmek
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı
1 tatlı vanilya özütü
Yarım su bardağı ayırmamış ceviz veya fındık içi
Tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İlk olarak, bayat ekmekleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bir uzantıları ve şarabı ekleyin. Ortadan uzaklaşmaya başlayana kadar devam edin.
Kaynamaya başlayan süte ekleme ekmekleri ekleyin. Ekmek hatları emecek ve yumuşayacaktır.
Tereyağını ekleyin ve ekleyin eritin. Vanilya özütünü de ekleyin ve karıştırın.
Karışımı ocaktan alın ve bir süre soğuması için bekletin.
Soğuyan ekmek tatlısını kaselere veya servis tabaklarına paylaştırın.
Üzerine not edilmiş ceviz veya fındık içi serpiştirin. Tarçın da davet.
Ekmek tatlısını geçirirken bir süre dinlendirin ve servis yapın.
Ekmek tatlısı, soğuk olarak servis görünümleri daha lezzetli olacaktır. Ayrıca, dilerseniz üzerine dondurma veya çikolata sosuyla da servis yapabilirsiniz. Bu tatlıyı yaparken bayat ekmeklerinizi değerlendirecek ve lezzetli bir tatlıya dönüştüreceksiniz.

Sonuç olarak, ekmek tatlısı evde bulabileceğiniz bir lezzetli tatlı seçeneğidir. Bayram sofralarında veya özel misafirliklerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz bu tatlı, damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakacaktır. Afiyetle olsun.
 

Kaymaklı Ekmek Tatlısı

Afyon'nun en sevilen ve en bilinen tatlılarından Kaymaklı Ekmek Tatlısı nasıl yapılır? Osmanlı mutfağından miras, yoğun lezzetiyle tatlı düşkünlerinin tercihi olan ekmek kadayıfı kaymakla özdeşmiş. Kaymak gibi doğal yağlı gıdaların kilo vermeye ve vücudun incelmesine de yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Baklava gibi şerbetli ve meşakkatli tatlılara alternatif arayanlar için de güzel bir seçenek olan Kaymaklı Ekmek Tatlısının malzemeleri tatlının besin ve kalori değerleri ile hazırlık aşamaları ve süresi Lokma'da!

ADIMLAR

Kaymaklı Ekmek Tatlısı Tarifi

1 / 3

Toz seker ve yumurtayı köpürene kadar mikserle çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin ve spatula ile söndürmeden karıştırın. Pişirme kağıdı serili bir fırın kabına dökün ve üzerini düzleyin. Önceden ısıtılmış derecelik fırında kızarıp, kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

2 / 3

Bir yandan şerbet malzemelerini ocağa alın. Ilıyan keki enine ikiye bölün ve alt kısmı servis tabağına alın. Üzerine sıcak şerbetten gezdirin.

3 / 3

1 parmak kalınlığında kaymak yayın. Diğer kata ayrı bir tabakta çekmesi için bir miktar şerbet gezdirin ve kaymağın üzerine öyle kapatın. Kalan şerbeti üzerinde gezdirin. En az 2 saat şerbeti çekmesi için dinlendirin. Buzdolabında muhafaza edin. İstediğiniz daire bir kurabiye kalıbı ile kesip servis tabağına alın ve toz fıstık serpip servis edin.

BESİN DEĞERLERİ

gr İçin

    Daha Fazla

    * Besin değerleri ortalama olarak fikir vermesi için oluşturulmuştur. Detaylı bilgi için diyetisyeninize başvurunuz.

    MALZEMELER

    Kişilik*

    Hamur Malzemeleri

    • 80 gram toz şeker
    • gram oda s&#x;cakl&#x;ğ&#x;ndayumurta
    • gram un
    • 40 gram üzüm pekmezi
    • 20 gram irmik
    • 10 gram kabartma tozu
    • 1/2 (yar&#x;m) su bardağ&#x; toz şeker
    • 4 adet oda s&#x;cakl&#x;ğ&#x;ndayumurta
    • 1 su bardağ&#x; un
    • 2 çorba kaş&#x;ğ&#x; üzüm pekmezi
    • 2 çorba kaş&#x;ğ&#x; irmik
    • 1 paket kabartma tozu

    Şerbet Malzemeleri

    • gram süt
    • gram soğuk su
    • gram toz şeker
    • 3 gram limon suyu
    • 40 gram üzüm pekmezi
    • 1/2 (yar&#x;m) su bardağ&#x; süt
    • 1 su bardağ&#x; soğuk su
    • 3/2 su bardağ&#x; toz şeker
    • 1 tatl&#x; kaş&#x;ğ&#x; limon suyu
    • 2 çorba kaş&#x;ğ&#x; üzüm pekmezi

    Servis Malzemeleri

    • yeteri kadartoz f&#x;st&#x;k
    • yeteri kadar toz f&#x;st&#x;k
    Lokma IOS Uygulama
    Lokma Android Uygulama

    sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Geri bildirimde bulun

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası