toki başvuruları ne zaman 2021 / Konut / İş Yeri Başvurusu

Toki Başvuruları Ne Zaman 2021

toki başvuruları ne zaman 2021

TOKİ&#;den yılında bin konut TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ konut başvuruları ne zaman, hangi tarihte?

TOK&#;'den uygun fiyatlara konut alarak ev sahibi olmak isteyen vatanda&#;lar, son dakika TOK&#; ilanlar&#; ve TOK&#; konut projelerini ara&#;t&#;r&#;yor. Geçti&#;imiz y&#;l Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an yapm&#;&#; oldu&#;u bir aç&#;klamada, TOK&#;'den konut alma hayali kuran vatanda&#;lar için müjdeyi vermi&#;ti. 4 Ocak ’de Elaz&#;&#;'da meydana gelen ’lik depremin ard&#;ndan aç&#;klama yapan Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an, y&#;l&#;nda bin dar gelirli ailenin ev sahibi olaca&#;&#;n&#; duyurmu&#;tu. Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an aç&#;klamas&#;nda yeni yap&#;lacak sosyal konut say&#;s&#;n&#; bin olarak aç&#;klam&#;&#;t&#;. Peki TOK&#; ba&#;vurular&#; ne zaman ba&#;layacak? TOK&#; sosyal konut projesi nedir?

B&#;N UCUZ KONUT BA&#;VURULARI NE ZAMAN OLACAK?

Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an'&#;n aç&#;klamas&#;n&#;n hemen ard&#;ndan Çevre ve &#;ehircilik Bakan&#; Murat Kurum bin konut projesine dair aç&#;klama yapm&#;&#;t&#;. Murat Kurum aç&#;klamas&#;nda dar gelirli vatanda&#;lar&#;n ev sahibi olmas&#; için yap&#;lacak projede bin ki&#;i faydalanacak dedi. y&#;l&#;nda yap&#;lacak bin konut ise 81 il genelinde yer alacak.

TOK&#; KONUT BA&#;VURU L&#;NK&#;

TOK&#; &#;LLERE GÖRE PROJELER L&#;NK&#;

TOK&#; ALT GEL&#;R GRUBU DAR GEL&#;RL&#; A&#;LELER &#;Ç&#;N SATILAN UCUZ KONUT PROJELER&#; &#;Ç&#;N BA&#;VURU &#;ARTLARI NELERD&#;R?

Türk vatanda&#;&#; olmak,

Ba&#;vuru yap&#;lacak olan konut projesinin yer ald&#;&#;&#; il ve ilçe s&#;n&#;rlar&#; içerisinde en az 1 y&#;ld&#;r ikamet etmek ve bu il nüfusuna kay&#;tl&#; olmak,

Daha önce TOK&#;'den konut almamak ya da TOK&#; kredisi kullanmam&#;&#; olmak,

Konut ba&#;vurusu yapacak olan ki&#;inin kendisine, e&#;ine ya da bakmakla yükümlü oldu&#;u velayeti alt&#;ndaki çocuklara ait tapuda kay&#;tl&#; ba&#;&#;ms&#;z herhangi bir ta&#;&#;nmaz kayd&#; bulunmamas&#;,

Ba&#;vuruda bulunacak olan ki&#;inin en az 25 ya&#;&#;nda olmas&#;,

Ayl&#;k toplam hane halk&#; geliri s&#;n&#;r&#;n&#;n 2 bin liray&#; a&#;mamas&#; (yani ayn&#; ev içerisinde ya&#;ayan ki&#;ilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin lira olmas&#;, &#;stanbul için bu s&#;n&#;r 3 bin lira olarak uygulanmaktad&#;r).

TOK&#;'DEN NASIL EV SAH&#;B&#; OLUNUR, BA&#;VURU NASIL YAPILIR?

TOK&#;'den ev sahibi olmak ve konut sat&#;n almak isteyen vatanda&#;lar&#;n funduszeue.info internet sitesi üzerinden yay&#;mlanan ilanlara ula&#;arak, ilan&#;n ba&#;vuru &#;artlar&#;n&#; inceledikten sonra belirlenen pe&#;inat&#; Halkbank ya da Ziraat Bankas&#;'na yat&#;rmas&#; gerekecek. TOK&#;'nin belirledi&#;i tarihlerde ba&#;vuru formu ve pe&#;inat olarak yat&#;r&#;lan tutar&#;n dekontu ile ba&#;vurmas&#; yeterli olacak.

TOK&#; BA&#;VURU SIRASINDA NELER GEREKECEK?

TOK&#;'den ev ve i&#; yeri almak isteyen ki&#;ilerin T.C. vatanda&#;&#; ve 18 ya&#;&#;n&#; doldurmas&#; yeterli olacak. Kuras&#;z ev çekili&#;ine Türkiye Cumhuriyeti kanunlar&#;na uygun kurulmu&#; tüzel ki&#;ilikler ba&#;vuru yapabilecektir.

TOK&#;'den kuras&#;z ev çekili&#;i için; vergi sicil numaras&#;, T.C. kimlik numaras&#; ve foto&#;rafl&#; nüfus kay&#;t örne&#;i yeterli olacak.

TOK&#; KURA ÇEK&#;L&#;&#;&#;

"Hak Sahibi Belirleme Kuras&#;" noter huzurunda; Banka ve &#;dare yetkilileri denetiminde gerçekle&#;tirilecektir.

1) &#;ehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut say&#;s&#;n&#;n %10'u kadar kontenjan ayr&#;lacak ve gerek görüldü&#;ü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan ba&#;vuru sahipleri di&#;er al&#;c&#;lar kategorisindeki ba&#;vuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacakt&#;r.

2) "En Az %40 Engelli Vatanda&#;lara" konut say&#;s&#;n&#;n %5'i kadar kontenjan ayr&#;lacak ve gerek görüldü&#;ü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan ba&#;vuru sahipleri di&#;er al&#;c&#;lar kategorisindeki ba&#;vuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacakt&#;r.

3) Di&#;er Konut Al&#;c&#; Adaylar&#; için &#;daremizin genel uygulamalar&#;nda oldu&#;u üzere ba&#;vuru say&#;s&#;na göre gerekti&#;i takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekili&#; yeri ve program&#; daha sonra aç&#;klanacakt&#;r.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar ba&#;vuru bedellerini, kura çekili&#; tarihinden itibaren 2 (iki) i&#; günü sonras&#;nda T.C. Ziraat Bankas&#; A.&#;. yetkili &#;ube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin ba&#;&#;ms&#;z bölüm listesi ve konut fiyatlar&#; belirlendikten sonra &#;dare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kuras&#;" çekilecektir.

&#;hale sonras&#; konut say&#;lar&#;nda azalma olmas&#; durumunda konut belirleme kuras&#; ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri aras&#;ndan konut say&#;s&#; kadar hak sahibi belirleme kuras&#; çekilecektir.

TOK&#; SÖZLE&#;ME &#;MZALANMASI

Konut belirleme kuras&#; ile konutu belli olan al&#;c&#;lar &#;darenin belirleyece&#;i ve ilan edece&#;i tarihlerde T.C. Ziraat Bankas&#; A.&#;. Temerküz &#;ubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Sat&#;&#; Sözle&#;mesi ve kredi kullan&#;m i&#;lemlerini gerçekle&#;tireceklerdir.

Sözle&#;me imzalama a&#;amas&#;nda;

Nüfus Müdürlü&#;ünden adrese dayal&#; kay&#;t sistemine göre al&#;nacak olan Proje bulundu&#;u il s&#;n&#;rlar&#; içerisinde 1 (bir) y&#;ldan az olmamak ko&#;ulu ile ikamet etti&#;ini kan&#;tlayacak belge,

Hane halk&#; gelirinin en fazla net TL (&#;stanbul için TL) oldu&#;unu kan&#;tlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldü&#;ünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek ba&#;vuru &#;artlar&#;na sahip olduklar&#;n&#; kan&#;tlayacaklard&#;r.

TOK&#; AÇIK SATI&#; DUYURULARI

TOK&#; aç&#;k sat&#;&#; nedir ara&#;t&#;ranlar için TOK&#;'nin web sitesinde bulunan çekili&#; ve kura olmadan al&#;nan ev ilanlar&#;n&#; kapsamaktad&#;r. Aç&#;k sat&#;&#; duyurular&#; TOK&#; taraf&#;ndan 6 ayda bir duyurulsa da bu durum talebe göre de&#;i&#;iklik gösterilebiliyor. E&#;er talep çok olursa aç&#;k sat&#;&#; duyurusunun süresi k&#;salabiliyor.

TOK&#; AÇIK SATI&#;LARI NASIL YAPILIR?

TOK&#;'nin yapt&#;&#;&#; aç&#;k sat&#;&#; duyurular&#;na ba&#;vuranlar ba&#;vuru s&#;ras&#;na göre, e&#;er ba&#;vuru &#;artlar&#;n&#; sa&#;l&#;yorsa ev sahibi olabiliyor. &#;lk ba&#;vuruda bulunan ve &#;artlar&#; sa&#;layan vatanda&#;&#;n en sahibi oldu&#;u TOK&#; aç&#;k sat&#;&#; ba&#;vurular&#; Halkbank ve Ziraat Bankas&#; üzerinden yap&#;l&#;yor. TOK&#; aç&#;k sat&#;&#; ba&#;vurular&#;nda pe&#;inat ne kadar ara&#;t&#;ranlar için, pe&#;inat durumu net olmad&#;&#;&#;n&#; ve projenin durumuna göre yüzde 10 ile yüzde 25 aras&#;nda de&#;i&#;ti&#;ini belirtelim. Aç&#;k sat&#;&#;larda geriye kalan tutar ev ve i&#; yerine göre vade say&#;s&#;nda de&#;i&#;iklik gösterilerek ödeniyor. TOK&#;den aç&#;k sat&#;&#;la ev alan bir ki&#;i ay vade ile ödeme yapabilirken, i&#; yeri alan bir ki&#;i 60 aya kadar vadeli ödeme yapabiliyor.

TOK&#;'DEN &#;HALE YÖNTEM&#; &#;LE EV SAH&#;B&#; OLMA

Çevre ve &#;ehircilik Bakanl&#;&#;&#; Toplu Konut &#;daresi Ba&#;kanl&#;&#;&#; (TOK&#;) birçok vatanda&#;&#;m&#;z&#; çekili&#;siz ev sahibi yapacak. TOK&#;'den çekili&#;siz ev sahibi nas&#;l olunur sorusunun cevab&#;n&#; merak eden vatanda&#;lar için TOK&#;'den bilgi geldi. TOK&#; kuras&#;z daire alma imkan&#; için "Aç&#;k Art&#;rma Yöntemi" yapaca&#;&#;n&#; belirtti. Toplu Konut &#;daresi Ba&#;kanl&#;&#;&#;'n&#;n ihale yöntemi ile ev sat&#;&#;&#; nas&#;l gerçekle&#;iyor
TOK&#; Ba&#;kanl&#;&#;&#;'n&#;n ihale ile sat&#;&#;a ç&#;kard&#;&#;&#; konutlara ise vatanda&#;lar ihalenin düzenlenmeden önce ba&#;vuruda bulunarak ihaleye kat&#;l&#;rlar. &#;halede sat&#;lan evlere en yüksek teklifi veren vatanda&#;lar evleri almaya hak kazan&#;rlar.

TOK&#; aç&#;k art&#;rmaya kat&#;l&#;m için ba&#;vuru nereye yap&#;lacak?

TOK&#; aç&#;k art&#;rmaya kat&#;lmak isteyenler, T.C. Ziraat Bankas&#; A.&#;. ve Türkiye Halk Bankas&#; A.&#;. &#;ubeleri üzerinden ba&#;vuru teminatlar&#;n&#; ödeyecek. TOK&#;'den kuras&#;z ev al&#;m&#; ve aç&#;k art&#;rma çekili&#;ine kat&#;lmak için; funduszeue.info ile funduszeue.info internet adreslerinden ve 86 54 numaral&#; telefondan ula&#;&#;labilecek.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

TOKİ kura çekimi ne zaman, TOKİ başvuru son günü ne zaman?

TOKİ sosyal konut projesi 25 Ekim’de Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak’taki 5 bin konutun temelini atılarak başlanacak. Etap etap yapılacak TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi kasım ayında başlayacak, mart ayında sona erecek.

Yayınlanma:

TOKİ kura çekimi ne zaman, TOKİ başvuru son günü ne zaman?

TOKİ sosyal konut, arsa ve iş yeri projesi için başvuru süreci devam ederken, son başvuru tarihi de yaklaştı. Sosyal konut başvurusu 31 Ekim tarihine, arsa ve iş yeri başvurusu ise 7 Kasım tarihine kadar devam edecek. TOKİ konut, arsa ve iş yeri başvurusu e-Devlet ile banka üzerinde yapılabilecek. Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum, etap etap yapılacak TOKİ sosyal konut projesi kura çekiminin kasım ayında başlayacağını, mart ayında sona ereceğini duyurdu.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

'ün ilk çeyreğine kadar konut ve arsalar için tüm kuraların çekilmesi ve hak sahiplerinin belirlenmesi planlanıyor.

Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum, etap etap yapılacak TOKİ sosyal konut projesi kura çekiminin kasım ayında başlayacağını, mart ayında sona ereceğini duyurdu.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kasım’ın ilk haftası başlayacak kura çekimlerinin ilk etapta , konutu kapsayacağını açıkladı.

25 Ekim'de Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'taki 5 bin konutun temelini atarak başlayacağız.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

Başvurusu toplanacak konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve şerefiyeli satış fiyatları, ihalesi yapıldıktan sonra belirlenecek. Konutların satışı, yüzde 10 peşin, ay vadeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibarıyla başlayacak şekilde yapılacak.
Başvurular “Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri”, “En az yüzde 40 engelli vatandaşlar”, “emekliler”, “ yaş arasındaki gençler” ve “Diğer alıcı adayları” olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek. Yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

Sosyal konut projesi için başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden yapanların ayrıca banka şubelerinden başvurmasına gerek kalmayacak.

e-Devlet üzerinden başvurular, TOKİ Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan “Konut İşyeri Başvuru” hizmeti bölümünden yapılabilecek. Başvuru ekranında ve ilan metninde şartlarla ilgili bilgilendirme ile ilgili projeyi seçerek başvuru yapabilecek.

e-Devlet üzerinden başvurular, TOKİ Başkanlığı hizmetlerinde yer alan Konut/İş Yeri Başvuru linki üzerinden proje seçilerek yapılabilecek.

e-Devlet üzerinden engelli ve emekli kategorisinden başvuranlar için sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge istenecek. Bu sistemle yapılacak başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde EFT, havale, ATM ile yatırılması gerekecek aksi halde mevcut başvuru iptal edilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

bin konut ve bin konutluk arsa ile 50 bin işyerinden oluşacak projenin detayları önceki gün açıklanmıştı.

Konutların maliyeti üzerinden yüzde 40 indirim yapılacak projede, 2+1 dairelerin bedeli bin TL idi. Aylık taksitler ise ay vade ile 2 bin TL olarak belirlendi. 3+1 dairelerin fiyatının ise bin TL olduğu projede, bu dairelere de aylık taksit 3 bin TL olarak belirlenmişti.

Peşinat oranını fazla ödeme imkanı bulunmakta olup, tamamen de kapatılabilir. Vadede kısaltma imkânı bulunmuyor.

TOKİ ÖDEMELERİNDE YÜZDE 25 İNDİRİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ ödeme planı hakkında açıklamada bulundu.
“TOKİ’den ev veya iş yeri alıp, geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz. Borcun tamamını kapatamayacak olanlar ise bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek. Bu kampanyadan, geri ödeme taksitleri yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek. Kampanya bugün başlayacak ve 19 Ekim’e kadar sürecek. Orada da inşallah kolaylaştırıcı olacağız.”

TOKİ TAKSİTLERİ SABİT Mİ?

Hak sahiplerine konutlar;

%10 peşinat ve ay vade ile satılacak.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecek.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İş yeri ve arsa başvuruları, e-Devlet üzerinden ve il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde ise Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak.

TOKİ ARSA VE İŞ YERİ BAŞVURU ŞARTI NELER?

Arsa ve iş yeri başvurularında Türk vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak öncelikli şartlar arasında yer alıyor.

Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsanın başvurularında, tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet zorunluluğu bulunuyor.

Toplamda 50 bin iş yeri verilecek proje kapsamında ilk etapta 28 ilde 10 bin iş yeri için başvuracakların ise projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmaları gerekiyor.

İş yeri için başvuranların Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgelerden birine sahip olması gerekiyor.

TOKİ arsa başvurusu yapanların aylık gelir durumu TL’nin altında olması gerekiyor.

HAK SAHİPLİĞİ SONRASINDA TOKİ ARSALARININ TAHSİS SÜRECİ

1) Arsa tahsis bedelinin 1/10’u peşin geriye kalanı 9 yılda tercihe göre aylık veya yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenecek.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarihtir. Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde ayda ödenebilir. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecek.

2- Kesinleşen arsa tahsisi sonrasında tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen noter onaylı taahhütname alınır.

3- Banka sözleşmesi sonrasında peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname v.b. tüm belgelerin teslimi sonrasında tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılır.

4-a) Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

b) İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.
Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10’u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

5- İlk Evim Arsa Projesi kapsamında yapılan tüm işlemler her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

Tapu devri esnasında döner sermaye harcı, tahsis sahibi tarafından ödenecek.

6- Arsa için yapılan müracaat sayısının öngörülen arsa sayısından fazla olması halinde, noter kurası ile öngörülen arsa sayısının %20 fazlası kadar yedekli olarak hak sahibi belirlenecektir.
İmar planlarının onaylanması, imar uygulamasının sonuçlanarak tescil olmasının akabinde, belirlenen hak sahipleri arasında noter kurası ile arsalar belirlenecek
.
Noter kurası ve diğer duyurular İdaremiz funduszeue.info internet adresinde yayımlanacak olup, başka bir ilan, duyuru ve bilgilendirme yapılmayacak.

7- İmar planı çalışmaları sonucu arsaların belirlenmesi ve altyapı çalışmalarının (elektrik, su, kanalizasyon) tamamlanmasını müteakiben inşaat yapımına ait süreler başlayacak.

AfyonkarahisarAMASYAAnkaraaydınBoluÇevre ve Şehircilik BakanıCumhurbaşkanıDiyarbakıre-devletElazığErzuruminternetKahramanmaraşKırşehirKonyaManisaMuğlanoterRecep Tayyip ErdoğanşehitTerörTunceliUşak

Okunma sayısı:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası