ankarada hafta sonu sokağa çıkma yasağı varmı / Yarın yasak var mı? İstanbul Ankara İzmir hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? - Takvim

Ankarada Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Varmı

ankarada hafta sonu sokağa çıkma yasağı varmı

Ankara'da Pazar günü yasak var mı? Ankara'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Ankara'da Cumartesi- Pazar yasakları!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı Ankara için belli oldu. Bazı illerde sokağa çıkma yasağının tamamen kaldırıldı bazı illerde ise pazar günü devam edecek. Risk haritasına göre Ankara orta riskli iller arasında yer aldı. Ankara'da Pazar günü yasak var mı? Ankara'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Ankara'da Cumartesi- Pazar yasakları! Ankara'da cumartesi günü sokağa çıkma yasağı var mı? Ankara'da pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar haberimizde…

Mart ayı normalleşme takvimi, 1 Mart tarihli Kabine Toplantısının ardından belli oldu. Kararlar kapsamında 81 il, düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riski turuncu ve çok yüksek renkli kırmızı olarak renklere ayrıldı. Hafta sonu yasakları da bu renk gruplarına göre yapılacak. İşte, Ankara'da hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin alınan yeni kararlar

Covid risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli (turuncu) kategoride yer alan İstanbul ve İzmir'de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bir süre daha pazar günü devam edecek, orta riskli (sarı) kategoride yer alan Ankara'da ise tamamen kalkacak.
Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi saatleri arasında uygulanacaktır.
Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma Cumartesi saatleri arasıyla Cumartesi 'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 'de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerimizde Cumartesi günleri saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi saatleri arasında uygulanacaktır.
Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldığı için Ankara'da hafta sonu yasağı bulunmamaktadır. Hafta içinde olduğu gibi sabah arası yasaklar devam edecektir.

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman

Ankara'da Pazar günü yasak var mı? Ankara'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Ankara'da Cumartesi- Pazar yasakları!

#EVDEKAL
COVID'un yayılmasını önlemek için:
Ellerinizi sık sık temizleyin. Sabun, su veya alkol bazlı dezenfektan kullanın.
Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda güvenli mesafeyi koruyun.
Fiziksel mesafeyi koruyamadığınız durumlarda maske takın.
Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.
Öksürürken veya hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla veya bir mendille kapatın.
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın.
Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa tıbbi yardım alın.
Başvuracağınız sağlık hizmetleri sağlayıcısını önceden aramak, doğru sağlık tesisine en hızlı şekilde yönlendirilmenize olanak tanır. Bu yaklaşım, hem sizi korur hem de virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önler.
Maskeler
Maskeler, virüsün maskeyi takan kişiden diğer kişilere yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tek başına maske, COVID'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun. Tek başına maske, COVID'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun.
#EVDEKAL

funduszeue.info - Gündem

Sokağa Çıkma YasağıKoronavirüsAnkaraGündemGüncelHaberler

Ankara'da okullar kapandı mı? Ankara'da hafta sonu yasağı nasıl uygulanacak?

Türkiye geneli vaka sayılarında yaşanan artış haftalık risk haritasında netlik kazandı. Türkiye'nin yüzde 80'i yüksek riskli ilan edildi. 29 Mart tarhinde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınacak önemleri ve getirilen ek tedbirleri tek tek açıkladı. Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması cumartesi günü için de getirildi. Ankara'nın risk durumu da güncellendi. Bu gelişmelerin ardından özellikle Ankara'nın durumu merak ediliyor. Ankara için durum ne? Ankara risk haritası hangi renk, hafta sonu yasak var mı? Ankara'da okullar kapandı mı? Ankarada hafta sonu yasağı nasıl uygulanacak? Ankara'da sokağa çıkma yasağı var mı? Ankara yasakları neler? İşte Ankara ile ilgili tüm detaylar

Yeni koronavirüs risk haritası dün akşam yayımlandı. Yeni risk haritası içerisinde 58 il çok yüksek risk grubunda bulunuyor. Ankara da çok yüksek risk grubunda yer alan iller arasında.

ANKARA RİSK HARİTASI HANGİ RENK?

Yeni risk haritası içerisinde Ankara, çok yüksek risk grubunda yer alan iller arasında bulunuyor.

ANKARA'DA OKULLAR KAPANDI MI?

Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve sınıflarda eğitim öğretim sürecek.

Kırmızı renkle gösterilen çok yüksek, turuncu renkle gösterilen yüksek riskli illerde, 8.sınıf hariç ortaokullar ve sınıflar hariç diğer lise kademeleri kapalı olacak.

Toplantı sonrası MEB'den açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Eğitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir. Bu kapsamda; tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12'inci sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir. Ortaokul 5, 6 ve 7'nci sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır" denildi.

ANKARA'DA HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 'te bitecek şekilde uygulanacak.

İnternet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler, süregelen uygulamaya uygun şekilde, düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde yüzde 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla saatlerinde faaliyette bulunabilecek. Çok yüksek risk grubunda bulunan 17 ilde ise il hıfzıssıhha kurullarınca alınan karara göre uygulama belirlenecek.

Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerleri, Sağlık Bakanlığı Kovid "Salgın Yönetimi ve Çalışma" rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek.

HES kodu sorgulaması yapılarak, saatlerinde müşteri kabul edebilecek. Bu iş yerlerinde aynı masada, düşük ve orta risk grubunda bulunan illerdeki iş yerlerinde en fazla 4 kişinin, yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki iş yerlerinde en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilebilecek.

Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri saatlerinde paket servisi veya gel-al şeklinde, saatlerinde ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve Pazar günleri ise saatlerinde sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurullar, kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikler, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, halı saha, yüzme havuzu gibi tesislerde daha önce illere gönderilen genelgede belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda süregelen uygulamaya aynen devam edilecek. Daha önce kısıtlama uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde ise il hıfzıssıhha kurullarınca alınan karara göre uygulama belirlenecek.

Ankara'da Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Yasak Kalktı mı? Ankara'da Bu Hafta Sonu Yasak Var mı?

ÖNEMLİ!58 ilde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak. 81 ilde Ramazan'da hafta sonu (cumartesi-pazar) sokağa çıkma yasağı var. Haliyle Ramazan'da Ankara'da da hafta sonu sokağa çıkma yasağı var.

RAMAZAN ÖNCESİNDEKİ YASAK KRİTERİ

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Mart Pazartesi günü açıklamalarda bulundu. Güncel koronavirüs risk haritasına göre kırmızı kategoride yer alan il sayısı 58'e ulaştı. 3 büyük il kırmızı kategoriye çıktı. Türkiye'nin önemli bölümünün çok yüksek riskli kategoriye dahil olması yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. Çoğu ilde hafta sonu Cumartesi - Pazar yasakları geri geldi. Peki Ankara’da hafta sonu yasak var mı? İşte merak edilen sorunun cevabı

ANKARA’DA CUMARTESİ PAZAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? ANKARA’DA HAFTA SONU YASAK VAR MI?

Ankara 29 Mart'ta son yayınlanan koronavirüs risk haritasına göre "KIRMIZI" kategoride yer almaktadır. Kırmızı kategorideki 58 ilden biri olan Ankara’da hafta sonu, cumartesi ve pazar günleri yani hafta sonu yasak var. Kendimiz ve sevdiklerimizin sağlığı için maske, mesafe, hijyen kurallarına uyar daha hassas davranırsak ilerleyen zamanlarda daha iyi durumlara gelebiliriz. Hafta sonu yasakları o zaman kalkabilir. Bu sebeple Ankara halkı olarak daha dikkatli olmalı, yakın temastan kaçınmalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Güzel günler için

Benzer Yazılar

RİSK GRUBUNA GÖRE İLLER HARİTASI

(Mavi) Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Şırnak. (1 İl)

(Sarı) Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van. (10 İl)

(Turuncu) Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli. (12 İl)

(Kırmızı) Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak, (58 İl)

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI

Daha önceki genelgelerle risk gruplarına göre düzenlenen hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden düzenlendi.

Buna göre;

- Hafta içi günlerde saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

- Hafta sonlarında;

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi saatleri arasında uygulanacak.

Yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma Cumartesi saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 'de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 'de bitecek şekilde uygulanacak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 'de bitecek şekilde uygulanacak.

Uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında daha önce illere gönderilen "Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde" yer alan istisna/muafiyetler ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecek.



Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/ veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

•Cumartesi/ Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

• Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

• Online sipariş firmaları da Cumartesi ve / veya Pazar günü saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.

3. Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerleri; Sağlık Bakanlığı Covid Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek. HES kodu sorgulaması yapılarak, saatleri arasında müşteri kabul funduszeue.info bu işyerlerinde aynı masada; düşük ve orta risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 4 kişinin, yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecek.

Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve/veya Pazar günleri ise saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR

UYMAYANLARA CEZA

Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlara uymayanlara sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

KORONAVİRÜSE KARŞI 7 YENİ TEDBİR GETİRİLDİ

  • İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu kırmızı kategorideki 58 ilde cumartesi kısıtlaması geri geldi.
  • Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam ve sabah olarak haftanın her günü devam edecek.
  • Ramazan ayı boyunca tüm ülkede hafta sonları sokak kısıtlaması uygulanacak.
  • Ramazan'da toplu iftar ve sahur programları yapılmayacak.
  • Kafe ve restoranlar, kısıtlama olmayan saatlerde renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasiteyle çalışacak.
  • Restoran ve kafe çalışanlarının SGK primleri ödenecek, ayrıca lira nakdi destek verilecek.
  • Kafe ve restoranlar Ramazan ayında ise yalnızca paket servisi yapacak.

BENZER YAZILAR

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası