tavuk suyu buzdolabında kaç gün saklanır / Evde Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır? – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri

Tavuk Suyu Buzdolabında Kaç Gün Saklanır

tavuk suyu buzdolabında kaç gün saklanır

Tavuk Buzdolabında Nasıl Saklanır?Tavuk suyunun bozulduğu nasıl anlaşılır?

seafoodplus.info


Tavuk
hepimizin evlerinde çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Ancak bununla birlikte özellikle yaz aylarında sık sık tavuk zehirlenmelerinden bahsedildiğini duyarız. Peki, bu çok lezzetli ve sağlıklı yiyecek nasıl oluyor da bizleri hastanelik edebilen bir zehir haline gelebiliyor? İşte size en sağlıklı tavuk saklama koşullarını anlatacağımız ipuçlarımız:

Öncelikle bilmemiz gereken şey bakterilerin proteinleri ne kadar çok sevdikleridir. Bu yüzden de uygun sıcaklığı buldukları anda proteinlere hızla saldırırlar ve üremeye başlarlar. Dolayısıyla tavuk da bu hızlı bozulmadan payını alan gıdalardandır.

Genel olarak taze bir tavuğun buzdolabında en fazla 3 gün saklanabileceği kuralı vardır. Bununla birlikte en doğrusu alındığı gün pişirmek ya da en çok bir gece bekletip ertesi gün pişirmektir. Tavuğun tazeliğinden emin olabilmek için mutlaka etiket üzerindeki son kullanma tarihini kontrol etmek gerekir.

Bunun dışında tavuğun tazeliğini bazı diğer yöntemlerle de kontrol edebiliriz:

  • Tavuğun rengi parlak pembe ise tazedir ve midenize gitmeye hazırdır. Eğer renk pembeden griye dönmüşse bu tavuğun bozulduğunu gösterir. Derhal çöpe atılmalıdır.
  • Bozulmuş tavuğun çok keskin ve ekşimsi bir kokusu vardır. Eğer tavuk bozuksa kokladığınızda bunu kesinlikle ayırt edebilirsiniz. Eğer siz de böyle bir kokuyla karşılaştıysanız lütfen o tavuğu derhal dolabınızdan uzaklaştırın.
Bir de önemli hatırlatma: Özellikle yaz aylarında pikniklerde çok tercih edilen bir ürün olan tavuk, piknik alanında sıcakta bekletilmeden pişirilmelidir. Hepinize afiyet ve sağlık dolu günler dileriz.

Tavuk suyunun bozulduğu nasıl anlaşılır:
Sıla hanım tavuk suyunun bozulduğu nasıl anlaşılır? Sorunuza ne yazık ki kesin bir yanıt veremiyorum. Bozulmuş gıdalarda öncelikle kokusunda, renginde ve tadında değişikler oluşur. Bu şekilde bozulup bozulmadığını anlayabileceğimizi düşünüyorum.

Tavuk suyu bozulmadan kaç gün durur:
Buzdolabında hava almayan bir kapta gün saklanabilir.Çelik tencerenizde hava almadığı için gün bozulmadan duracaktır. Ayrıca, hava geçirmez kavanozlara konarak, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.

Tavuk suyu saklama için tavsiye:
Tavuk suyunu buz kalıplarında dondurursanız, tıpkı minik bulyonlar gibi gerektiğinde tek tek çıkararak kullanabilirsiniz.

Tavuk Etinin Izgarası Nasıl Yapılır ?

Izgara yapmak ve marineetmek için iyi bir tercih olan tavuk göğsünü ortalama 2 saat kadar marine edebilirsiniz ancak yapacağınız tavuğun tarifine göre marine edilme süresi değişiklik gösterecektir. Genel olarak tavuk eti için 2 saat uygun görülür fakat dediğimiz gibi bu değişebilir. Tavukların uzun süre marine edilmesi onların lif lif olup sertleşmesine sebep olur. Genel olarak tavuk marinesi şu şekildedir:

Tavuk Marinesi

5 diş ezilmiş sarımsak, 2 tatlı kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı beyaz şarap, kırmızı pul biber, tuz ve kekik karıştırılarak tavukların üzerine dökülür. Tavuk eti bu karışımın içinde en az 4 saat, en fazla 1 gece bekletilir. Marine suyundan çıkartıldığı gibi bekletilmeden ızgarada pişirilir.

ALINTIDIR..

Gerçek mutfağın temelini et suları oluşturur. Eğer hazırda kendi hazırladığınız et suyunuz var ise yapacağınız her yemek çok lezzetli olacaktır.

Et ve sebze sularını hazırlamak oldukça kolay ve az maliyetli. Tavuk suyunu hazırlarken dondurucuda kalan az miktarda kemikli tavuk etlerini kullanabilirsiniz ya da kasaptan uygun fiyata çorbalık tavuk eti alabilirsiniz.

Çorbalık tavuk kullanacaksanız tavuk etini kan ve küçük parçalardan temizlemek için 1 kez kaynatıp süzebilirsiniz, bu sayede tavuk suyunuz daha berrak olacaktır.

tavuk suyu tarifi

Kanat kullanacaksanız pişen tavuk etlerini süzdükten sonra tavuk suyuna çorba yapımında ya da fırında kızartarak kullanabilirsiniz.

Bütün tavuk nasıl porsiyonlanır, tavuktan et suyu hazırlamak için hangi parçalar kullanılır buradan da ulaşabilirsiniz.

Et sularını daha profesyonel lezzetlendirmek için mirpua ve aromatik torba hazırlayabilirsiniz.

Mirpua yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

Aromatik Torba yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

Evde Tavuk Suyu hazırlamak için çok fazla malzemeye ihtiyaç yok. En pratik hali ile videodaki gibi hazırlamanız mümkün.

Tarifin Videolu Anlatımı

Sevgiler…

Evde Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır? Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuğun parçaları (çorbalık tavuk parçaları da olur)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • adet kereviz sapı
  • 1 adet defne yaprağı
  • adet tane karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 litre su

Evde Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır? Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavuk kanatları kullanacaksanız:

  1. Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin.
  2. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar(kaynamayacak usul usul pişecek).
  3. Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.

Tavuk kemikleri kullanacaksanız:

  1. Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyun ve 1 taşım kaynatın (isteğe göre).
  2. İlk suyu süzdükten sonra üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin.
  3. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar tıngırdatın (kaynamayacak usul usul pişecek).
  4. Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.

Önemli Not: Hazırladığınız tavuk suyu buzdolabında hava almayan bir kapta gün saklanabilir. Buzdolabı poşetlerine doldurularak dondurucuda ay kadar saklayabilirsiniz.

Tavuk Suyu Buzdolabında Kaç Gün Saklanır ?

Tavuk suyu çorbası yaptınız ve saklamak istiyorsanız o zaman 2 şekilde saklama yöntemini sizlerle paylaşacağız. Vereceğimiz saklama şekilleri aslında bakarsanız tavuk suyu çorbasını ne zaman tüketeceğinizle alakalı bir durumdur. Eğer sizler kısa süre içerisine de tüketecekseniz o zaman buzdolabınızın alt kısmında saklayabilirsiniz. Fakat uzun bir süre saklamayı düşünüyorsanız o zaman buzdolabınızın dondurucu kısmında muhafaza etmeniz gerekiyor.

  • Yapmış olduğunuz tavuk suyu çorbasını buzdolabında 3 gün ve dondurucu da ise 6 ay gibi bir süre saklama yapabilirsiniz. Ama saklama yapacağınız zaman bazı noktalara da dikkat etmeniz gerekiyor. Tavuk suyu çorbasını doğru muhafaza edemezseniz kolay bir şekilde bozulmalar görülebilir. Bu bozulmayı engellemek için ise 2 farklı saklama yöntemini kullansanız bile hava almasını engellemelisiniz. Eğer hava alırsa o zaman tüketim ömrü de kısa olacaktır.
  • Buzdolabınızın alt kısmında tavuk suyu çorbanızı ister çelik tencere de ister cam kavanoz da isterseniz de buzdolabı poşeti kullanarak saklama işlemi yapabilirsiniz. Dondurucu da muhafaza edeceğiniz zaman ise az yer kaplaması için buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz. Fakat saklama yapacağınız zaman hava almamasına çok dikkat ediniz.

NOT ; Tavuk suyunu saklama işlemi yapacağınız zaman kullanılan diğer yöntemlerden birisi de buz kalıpları oluyor. Tavuk suyunu buz kalıplarına döküp tek kullanım olarak da yapabilirsiniz. Ama buz kalıplarını kullanacağınız zaman naylon bir torba içerisine koymanız gerekiyor hava almaması için.

Tavuk Suyunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır ?

Tavuk suyunun bozulup bozulmadığını anlamanın en kolay yolu rengi , kokusu ve tadıdır. Et suyu olmasından dolayı bozulma olunca hem kokusu hem de görüntüsü değişir ve bunu anlamak da çok basittir. Eğer buzdolabınızdan çıkardığınız zaman bir koku alıyorsanız o zaman kullanmayınız. Aynı zaman da görüntüsün de bir tuhaflık varsa kullanmanızı önermiyoruz.

Bozuk Tavuk Suyu Tüketmek

Hiç farkına varmadan bozuk tavuk suyunu kullandıysanız ve ne olur diye soruyorsanız o zaman aslında bakarsanız bu kişiden kişiye değişir etkileri. Eğer aşırı derece de bozulma varsa bu kişinin zehirlenmesine neden olarak sadece mide bulantısı meydana gelir. Ama tavuk suyunu bozulduğu zaman kendisini çok belli eder ve tüketirseniz mide bulantısı , ateş , kusma ve baş dönmesi gibi durumlar meydana gelir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalınca hemen en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizi öneriyoruz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir