diyetim merve savur / Oğlunun zayıflamasından etkilendi, 6,5 ayda 42 kilo verdi - Türkiye Gazetesi

Diyetim Merve Savur

diyetim merve savur

Ufak değişikliklerle günde kalori azalt!

Diyetisyen Merve Yılmaz Savur, bu noktada yapılacak en önemli şeyin kilo vermek için sabırsız ve hırslı olmaktan kaçınıp, küçük adımlarla hedefe yürümek olduğunu söyledi. İnsanların kendilerine gerçekçi olmayan hedefler koymasının kısa sürede motivasyon kaybı yaşamalarına sebep olduğunu belirten Savur, “Zayıflamaya en kolayından başlamaya, yani beslenmenizdeki küçük değişikliklerle günlük aldığınız kalori miktarını kalori azaltarak zayıflamaya başlayabilirsiniz" dedi.

Diyetisyen Savur, kendi hazırladığı ve 'Sihirli liste' adını verdiği yöntemle günde kalori azaltarak zayıflamanın mümkün olduğunu belirtti. “İlk yapmamız gereken şey gün içinde neler tükettiğinizin farkına varmak" diyen Savur, “Bunun için zayıflama kararı vermiş kişiler kendilerine bir liste çıkarabilir ve tüm öğünlerini not alabilirler. Bu sayede neler yediğinin farkına vararak, kendilerini kontrol etmeye başlayacak ve istemsiz bir kalori kısıtlamasının kendiliğinden geldiğini görecekler. Bu noktada bizimde zayıflamak isteyenlere hazırladığımız bir sihirli listemiz var. Bu listede günde kalori azaltarak fazla kilolardan nasıl kurtulacağız ve nelere dikkat edeceğiz görecekler. Bizim kalori azaltılmış kahvaltı listemizde bir adet tam tahıllı simit, bir adet kutu krem peynir kalori ederken, bir veya iki adet tam tahıllı simit, üç yemek kaşığı baharatlı lor peyniri ile iki adet kuru kayısı kalori yapar. Bu liste ile günlük kahvaltılarımızda kalori eksiltmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Salata sosları masum değil

Diyet yaparken en çok tercih edilen sağlıklı ve düşük kalorili salatalara eklenen soslar bir anda kalori miktarını kat arttırabileceğini hatırlatan Savur, “Diyetinize uygun sağlıklı bir tercih yaptığınızı düşünürken, fark etmeden kendinizi neredeyse bir ana yemekten daha kalorili salatalar yerken bulabilirsiniz. İşte farklı kalori aralıklarında salata soslarından bazı örnekler, İki yemek kaşığı sezar sos, İtalyan sos, parmesan, zeytinyağı kalori ve üzerinde iken, 2 yemek kaşığı balzamik sirke, barbekü sos, nar ekşisi, pesto sos yaklaşık 50 kalori, İki yemek kaşığı tabasco sos, salsa sos, teriyaki sos, ketçap, hardal, soya sos ise yaklaşık 20 kalori içeriyor" ifadelerini kullandı.

İçeceklerin zaman zaman yemeklerin bir parçası olduğunu vurgulayan Savur, “İçecekler zaman zamanda el alışkanlığı haline gelebiliyor. İçecek seçimlerinizde yapacağınız küçük değişiklikler kilo verme sürecinizi hızlandırabilir. Buna göre; bir büyük boy yağlı sütten macciato ve latte yaklaşık kalori ederken, bir büyük boy yarım yağlı sütten cappucino yaklaşık kalori, cc kola kaloriye eşitken, bir bardak light kola 2 kalori yapar" ifadelerini kullandı.

Oğlunun zayıflamasından etkilenen baba 6,5 ayda 42 kilo verdi

Bulancak ilçesinde yayımlanan yerel gazetenin imtiyaz sahibi Yıldız, 17 Haziran 'de zayıflamaya karar verdi.

Yıldız, ,5 kilogramla başladığı diyet sayesinde 6,5 ayda 42 kilogram zayıflayarak 95,5 kilograma düştü.

Ali Yıldız, AA muhabirine, uzun yıllardır kilo sorunu olduğunu, daha önceleri kilo vermek gibibir düşüncesi olmadığını söyledi.

Oğlu Sinan Yıldız'ın diyet yaparak kilo vermeye başlamasının ardından kendisinin de zayıflamaya karar verdiğini anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Sinan da 6 ayda yaklaşık 30 kilo verdi. Ben de bu şekilde diyet yapmaya karar verdim. Bulancak'ta bulunan diyetisyenim İsmail Savur ve eşi Merve Savur'un kliniğine başvurdum. Zaten oğlum da orada bu işi başarmıştı. Azmederek hem aç kalmadan hem hiçbir ek gıda ya da ilaç kullanmadan ısrarlı bir şekilde kilo verdim. Şu anda 95,5 kilodayım, ilk başladığımda ise ,5 kilodaydım."

Yıldız, düzenli beslenme ve yürüyüşün önemine de dikkati çekerek "İsteyince yapılmayacak hiçbir şey yok. Çevremden birçok kişiden olumlu tepkiler aldım. Beni tanıyan, tanımayan herkes bu işin sırrını soruyor. Ben de istemek ve azmetmek olduğunu söylüyorum." dedi.

#Ali Yıldız, Giresun, Oğlundan etkilendi diyet yaptı, 5 ayda 42 kilo verdi, Oğlunun zayıflamasından etkilenen baba 6, Bir, Bulancak, etti, gibi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir