kalp zarf yapılışı / Kalp Şekilli Kağıt İle Zarf Yapımı

Kalp Zarf Yapılışı

kalp zarf yapılışı

Kalp Şekilli Kağıt İle Zarf Yapımı

4

Bu yazımızda hem çocukları hem de gençleri ilgilendirecek harika bir projeyi sizlere sunacağız. El işi  kağıdı veya desenli kağıtlar ile istediğiniz şekilde ve miktarda mektup zarfı yapabileceksiniz. 

Gerekli olan malzemeler aşağıda verilmiştir;

 

5

  • A4 Kağıdı veya el işi kağıdı (istediğiniz renk ve sayıda olabilir.)
  • Makas
  • Kalem
  • Yapıştırıcı (pirit vb.)

Malzemelerimizi hazırladıktan sonra projemizin yapılışına geçiyoruz.

Öncelikle, kağıdın üzerine güzel bir kalp şekli çiziyoruz ve daha sonra kestiğimiz bu kap şeklini makas ile düzgün bir şekilde keserek çıkarıyoruz.

1

 

Sonra, iki kenarından da simetrik bir şekilde iç tarafa doğru katlıyoruz.

2

 

İki tarafı da iç kısıma doğru katladıktan sonra, aşağıda sivri bir kısım ucunda ise yuvarlak bir şekil oluştu. Sivri ucu kapak olacağı için yuvarlak formlu olan tarafı da içe doğru kapatıyoruz ve yapıştırıcı ile de yapıştırdıktan sonra zarfı hazır hale getirmiş oluyoruz.

3

 

Sivri kısıma da içe doğru kapatıyoruz ama yapıştırmıyoruz. Zarfımız da böylelikle kullanıma hazır hale geliyor. Birden fazla zarf yapmak isteyenler aynı şekilde zarf oluşturmaya devam edebilirler veya yaparken hepsini aynı anda yaparak ta işlerini kolaylaştırabilirler.

4

 

Kolay Gelsin.

 

'Alıntıdır'

 

 

 

 

Merhaba örgü sever dostlarım!

Sizlere dekorasyon amaçlı kullanabileceğiniz veya hediyelerinizi içine koyabileceğiniz kalpli zarf yapımını anlatacağım.

Hemen bu minik zarfı örmeye başlayalım!

Malzemeler

  • Kartopu Flora el örgü ipleri;
    Krem (K) renk ip
    Kırmızı (K) renk ip
  • 2 mm tığ
  • Krem renk dikiş ipi
  • İğne

Yapılışı

Krem renk ip ile örelim.

1. 10 zincir çekerek halka oluşturalım.

2. 3 tane ikili trabzan, 2 zincir, 3 trabzan, 3 zincir, 3 trabzan, 2 zincir, 3 trabzan, 2 zincir, 3 trabzan, 3 zincir, 3 trabzan, 2 zincir, 3 trabzan, 2 zincir, 3 trabzan, 3 zincir, 3 trabzan, 2 zincir, 3 trabzan, 3 zincir, 3 trabzan ve 2 zincir yapıp birleştirelim.

Yani motif kare olduğu için 3 zincir olan yerler köşe olacak ve 4 adet olacak.

3. Daha sonraki sırada 3 zincir olan yerlere 3 trabzan, 3 zincir, 3 trabzan yapalım. Bu şekilde kare olarak devam edelim. İstenilen boyuta gelinceye kadar yapalım ve son sırayı sık iğne gidelim.

Kalp

Kırmızı renk ip ile örelim.

1) Sihirli halka içine 3 zincir çekelim. 3 tane üçlü trabzan, 3 tane ikili trabzan, 1 tane üçlü trabzan, 3 tane ikili trabzan, 3 tane üçlü trabzan ve 3 zincir çekip sihirli halka içine sabitleyelim ve sihirli halkayı sıkıştıralım.

kirmizi-kalpli-zarf-yapimi-1

Aşağıdaki görseldeki gibi motifi katlayıp dikelim.

kirmizi-kalpli-zarf-yapimi-2

Kalbi de diktikten sonra zarfımız hazır!

kirmizi-kalpli-zarf-yapimi

Elinize sağlık!

Kalp şeklinde zarf yapımı

Sevgilini çok sevindirecek bir fikir

Bir aşk itirafı olan bu zarfın içine acaba ne koyacaksın? Bu, tabi ki senin sırrın, açıklamanı gerçekten beklemiyoruz. Ama biz sana bu kalp şeklindeki şahane zarfı nasıl yapacağını açıklayalım. Zor göründüğüne bakma, yapması oldukça kolay. Öncelikle zarfı katlamadan önce bir kağıda kendi seçtiğin bir metin yazman gerekecek. edding kaligrafi kalemleri ile bu metni yazmadan önce kısa bir deneme yaparsan, harfleri en güzel nasıl yazmak istediğine karar verirsin. Metin olarak ister birkaç cümleyi, ister bazı sözcükleri sayfa dolana kadar tekrar tekrar yazabilirsin. Ya da kararını en sevdiğin şarkının sözlerini yazma yönünde verebilirsin. Tercih senin. Bunun pratik yanı, üzerine alıştırma yaptığın kağıdı istersen zarf yapımında da kullanabilecek olmandır. Kaligrafi ürünlerimizin nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi, ipucu ve öneriler için Calligraphy-Training bağlantısına bir göz atabilirsin.

 

Kalpli Zarf Yapımı

Kolay Kalpli Zarf Yapımı

Annenize el emeğiyle hazırlanan güzel bir hediyenin sizlere yaşatacağı iç huzur bambaşka olacaktır. Böylesine değerli ve emek verilen bir hediyeyi yaparak annenizi fazlasıyla duygulandırabilirsiniz. Bu hediyeyi yaparken tüm gözünüz malzemeler üzerinde olacak ve tamamen kendinizi hediye yapımına vereceksiniz. Anneler Günü için hazırlayacağınız bu hediye oldukça özel olacaktır. Bunca zaman bizler için uğraşan ve el emeğini esirgemeyen annelerimiz için hazırlayacağımız bu hediye oldukça özel olacaktır. Kalpli zarf yapımından sonra içerisine yazacağınız bir mektup ile annelerinizin duygularını alıp çok uzaklara götürebilirsiniz. Unutmamalısınız ki Anneler Günü hediyesi olarak aslında en güzel hediye sizin varoluşunuzdur. Bir anneye verilecek en güzel hediye aslında sizsinizdir. Bu yüzden Anneler Günü için tasarlayacağınız hediyelere katacağınız el emeği anneniz için çok farklı ve çok değerli olacaktır.

Dışarıdan bir hediye almak yerine el emeği ile yapılan hediyeler her zaman daha değerli olacaktır. Hele ki bir de bu hediyeyi anneniz için yapıyorsanız bambaşka anlamlar yüklenecektir. Hediye yapımında kullanacağımız malzemeleri kırtasiyelerden kolayca bulabilirsiniz. Yapımı oldukça basit ve maliyeti de bir o kadar düşük olan bu hediyeyi evinizde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kalpli Zarf Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:

&#; 1 adet kırmızı kağıt

&#; Makas

&#; Kalp şeklinde yapışkanlı etiketler

&#; Yapıştırıcı

1. Adım: Katlama İşlemi

Basit Kalpli Zarf Yapımı

Zarfımızı hazırlarken ilk dikkat edeceğimiz nokta katlama aşaması olacaktır. Katlama işlemini doğru ve orantılı bir şekilde yapmak zorundayız. Aksi halde şekilsiz bir zarf oluşacaktır ve hiçbirimiz böyle bir hediyeyi annemize sunmak istemeyiz. 

Zarf yaparken kullanacağımız şekil kalp şekli olacaktır. Kalp şekli ile zarf hazırlamak en bilindik ve en kolay yöntemlerden biridir. Bunun için öncelikle kırmızı kağıdımıza büyük bir kalp şekli çizip kesiyoruz. Büyük bir kalp şekline ihtiyacımız var. Katlama işleminden sonra zarfımızın küçük olmaması için mümkün olduğunca kalbimiz büyük olmalı. Kalp şeklimizi kestikten sonra kalbimizin iki köşesini şekildeki gibi içeriye doğru kıvırıyoruz. Yanlardan katlama işleminden sonra da alt kısmından zarfımızı katlıyoruz. Bu işlemden sonra zarfımızın katlama işlemi bitmiş olacaktır. Katlama işlemini yaparken eşit bir şekilde katlama yapabilmek için cetvelden yardım alabilirsiniz. İki köşeden de aynı mesafede katlama yapabilmek için önce cetvel ve kurşun kalem ile işaretleme yapabilir ve ardından cetvel yardımı ile katlamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Katlama işleminden sonra kağıdınızın pürüzsüz görünmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle ilk denemelerinizi farklı kağıtlar üzerinde yapabilirsiniz. İstediğiniz sonuca ulaştıktan sonra da hediyelik için kullanacağınız kağıt üzerinde işleme başlayabilirsiniz. 

2. Adım: Zarfın İçini Doldurma

Basit Kalpli Zarf Yapımı

Bu aşama yani zarfın içini doldurmak tamamen size kalmıştır. Anneler Gününe özel hediye için yapacağınız bu zarfın içini dilerseniz bir mektup dilerseniz de annenizin sevdiği şekerlemeler ile doldurabilirsiniz. Ayrıca içerisine bir adet anneniz ile çekilmiş fotoğrafı koyabilir ve fotoğrafınızın arkasına not düşebilirsiniz. Bu aşama tamamen hayal gücünüze bağlı olacaktır. Hayal gücünüzü kullanarak zarfın içerisini istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz. 

Küçük ve güzel bir öneri daha verelim. Dilerseniz zarfınızın içerisini gül ve papatya yaprakları ile doldurabilirsiniz. Bu yaprakların arasından çıkan hoş bir mesaj içerikli kağıdı alan anneler gözlerinden duygu yüklü yaşları akıtmaya engel olamayacaklardır. 

3. Adım: Zarfı Kapatma

Adım adım Kalpli Zarf Yapımı

Zarfı kapatma işlemimizde yapışkanlı sticker veya etiketler kullanacağız. Bunun için kırtasiyelerden giderek kalp şeklinde etiket veya sticker seçimi yapabiliriz. Etiketimizi zarfımızı doldurduktan sonra zarfımızın ağzını kapatıp tam ortasına yapıştırıyoruz. Kalp şeklinde bir etiket bulmak hediyemizin daha anlamlı olmasını sağlayacaktır. Kırmızı renk kağıt tercih ettiğimiz için etiketimizin açık renk olmasına özen gösterelim. Eğer kalp şeklinde etiket bulamazsanız, beyaz A4 kağıdı ve çift tarafı yapışkanlı bant ile kendi etiketinizi oluşturabilirsiniz.

Zarfı kapatma işleminden sonra hediyemiz tamamlanmış olacak. Dilerseniz diğer Anneler Günü&#;ne özel el yapımı hediye fikirleri için sayfamızda bulunan hediyelere göz atabilirsiniz. Böylece gerçek hediyemizin yanında bu kırmızı özel zarf seçimini yaparak, hediyemizi çok daha özel bir sunumla hayatımızdaki en değer verdiğimiz varlıklara yani annelerimize sunabiliriz. 

Emin olun bir anneyi sevindirmek çok kolay. Bizler var olduğumuz süre boyunca bize gösterdikleri emekleri bizler belki onlara sunamayız. Çünkü öyle büyük bir emek ki sanırız bunun için anne olmak gerekir. Ancak yılın bir günü bile olsa kendi el emeğimiz ile onu mutlu edebilecek özel hediyeler tasarlayabiliriz. Konuyu bu açıdan düşününce çok daha yaratıcı fikirler ortaya koyabileceğinizi düşünüyoruz. Size özel fikirlerden oluşan hediyelerinizi yaptıktan sonra fotoğraflarını bizimle paylaşırsanız yayınlamaktan keyif duyarız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir