ekim celp dönemi / Yılı Bedelli Askerlik Celp ve Sevk Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Ekim Celp Dönemi

ekim celp dönemi

ASKERALMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

1. yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 18 Ocak tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır.

2. yılında bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuran ve ödemesini tamamlayan yükümlüler yılında aşağıdaki celp ve sevk dönemlerinde bir aylık temel askerlik eğitimini yapmak için sevk edileceklerdir.

3. Bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerin sevk edilecekleri tarihler aşağıdadır.

Sevk Tarihleri

02 Şubat

02 Mart

06 Nisan

04 Mayıs

31 Mayıs

06 Temmuz

10 Ağustos

07 Eylül

05 Ekim

09 Kasım

07 Aralık

4. Celp ve sevk döneminde sevke tabi olacak yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

5. yılında sevke tabi iken yasal mazeretleri nedeniyle yılına ertelemeleri yapılan; sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesi kapsamındaki yükümlüler ile mülga sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındakiler, 3’üncü maddedeki celp ve sevk dönemlerinde silahaltına alınacaklardır. 

6. Sevke tabi olduğu celp ve sevk döneminde sevk evrakını almayanlar ile sevk evrakını aldığı halde tertip edildikleri birliklerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında tertip edildiği birliğe katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır. Bunlardan emsallerinin terhis tarihine kadar birliğine katılmayanlar sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesi gereğince kapsam dışına çıkarılacak, bu yükümlülerin yeniden bedelli askerlik hizmetine müracaat hakları olmayacak ve askerlik hizmetini erbaş ve er statüsünde yerine getireceklerdir.

7. Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

8. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvurarak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

9. Yükümlüler bu duyuru metnine seafoodplus.info internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabilecektir.

sayılı Askeralma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

       Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Okunma Sayısı :
MSB Askerlik celp tarihleri ne zaman, ertelendi mi? Bedellik askerlik ne zamana ertelendi?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 14,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Askerlik celp dönemleri bir yılda Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım Aralık aylarında gerçekleşiyor. Ancak Kahramanmaraş'ta yaşanan acı depremin ardından pek çok karar yenilenmiş oldu. Bunlardan biri de Mart, Nisan askerlik celp tarihleri için yaşandı. Bedelli askerlik başvurusu yapan yükümlüler geçtiğimiz Ocak ayında askerlik yerlerini öğrenmişti. Alınan karar doğrultusunda Mart ve Nisan celpleri deprem nedeniyle ertelendi. Peki, askerlik celp tarihleri ne zaman, ne zamana ertelendi? İşte, MSB Mart, Nisan askerlik celp dönemleri !

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.