2017 ygs tercih robotu / LYS tercih robotu rağbet görüyor! LYS tercih kılavuzu

2017 Ygs Tercih Robotu

2017 ygs tercih robotu

ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı

ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Kılavuz, ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinde 22 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında yayımlanacak.          

TERCİH DÖNEMİNDE YENİDEN YAYIMLANACAK

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız. 

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercihler, Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Adaylar 24 tercih yapabilecek. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde funduszeue.info internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. 

KİMLER TERCİH YAPACAK?

eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak. YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacak. 

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerinibelirleyecek. Sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacak. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir. Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, YGS’de ilgili puan türünde ve üzeri puan alanlar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını YGS/LYS'lerde ilgili puan türünde ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerinizi tamamlayın. Tercih işlemini ekrandaki uyarılara göre sonlandırın. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini mutlaka görün. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde funduszeue.info internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

ÖNLİSANS TERCİHİ YAPACAKLAR NELERİ İNCELEYECEK?

Önlisans programlarını tercih edecek adaylar Tablo 3'te yer alan bilgileri dikkate alacak. Tablo3’te bilgiler 9 sütun halinde yer alıyor. Tabloda, her üniversitenin adından sonra bu üniversitede yerleştirme yapılacak yükseköğretim programlarının kodları (1) numaralı sütunda, adları (2) numaralı sütunda, programın öğretim süresi (3) numaralı sütunda, programın puan türü (4) numaralı sütunda, programın genel kontenjanı (5) numaralı sütunda, okul birincisi kontenjanı (6) numaralı sütunda, programla ilgili özel koşul ve açıklamaları (7) numaralı sütunda veriliyor.

ÖSYS’de programın YGS puanlı kontenjanına yerleşen en son sıradaki adayın ilgili YGS puanı (8) numaralı sütunda, başarı sırası ise (9) numaralı sütunda yer alıyor. ÖSYS'de yeni açılan programlarda (- - - -) yer almaktadır. Kontenjanı ÖSYS Merkezî Yerleştirme ile dolmayan programlarda hiçbir işaret bulunmaz. ÖSYS'de puan türü değişen programlarda ise (* * * *) işareti bulunuyor.

BU İŞARETLERE DİKKAT EDİN 

Üniversitelerin lisans programlarını tercih edecek adayların dikkate alacağı Tablo-4'teki bilgiler 23 sütun halinde düzenlendi. Her üniversitenin adından sonra bu üniversitede bulunan programların kodları (1), bu programların adları ise (2) numaralı sütunda verilmektedir. (3) numaralı sütunda programın öğretim süresi, (4) numaralı sütunda programa hangi puan türüne göre öğrenci alınacağı, (5) ve (6) numaralı sütunlarda ise sırasıyla, programa genel kontenjandan ve okul birincisi kontenjanından alınacak öğrenci sayıları veriliyor. (7) numaralı sütun, belli koşulları sağladığı takdirde Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) burslu statüde destek verilecek öğrenci sayısını gösteriyor. Her bir programla ilgili özel koşul ve açıklama numaraları (8) numaralı sütunda “1, 2, 3” şeklinde belirtiliyor. Bu koşulların neleri içerdiği, tablolardan sonra, "Tablo 3 ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları" başlığı altında, numara sırasına göre veriliyor. Tablo 4'ün (10) numaralı sütununda yükseköğretim programlarının yılındaki en küçük puanları; (9) numaralı sütunda ise en küçük puana karşı gelen başarı sırası yer alıyor. 

11, 12, 13, 14 numaralı sütunlarda programın yabancı uyruklu öğretim üyeleri hariç öğretim üyesi sayısı yer alıyor. 

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının programları ile KKTC uyruklu, İkinci Öğretim, Açıköğretim, UzaktanÖğretim, Çift Diploma (UOLP, Sunny, vb..), MTOK, Devlet üniversitelerinde Türkçe ve yabancı dilde olan programlardan yabancı dilde olanların, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu ve İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkesi programları ile eğitim-öğretime başka yükseköğretim kurumunda devam eden programlarda Öğretim Üyesi sayısına ilişkin bilgi verilmemiştir. Görevlendirme (GRV) sütununda “*” işareti bulunan programlarda eğitim-öğretim, mevcut kadronun yanı sıra bir kısım öğretim üyesi görevlendirmeleri ile sürdürülüyor.

15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 numaralı sütunlarda ise programın akreditasyon bilgisi, program mezunlarının ÖSYM’nin yaptığı diğer sınavlardaki başarı durumları gösteriliyor. 

SÜTUN BAŞLIKLARINDAKİ KISALTMALAR NE ANLAMA GELİYOR? 

Akredite: Programların akreditasyon bilgisi.
 TUS TT1 : TUS Temel Tıp Bilimleri Puanı (Tıp fakültesi mezunları)
TUS TT2 : TUS Temel Tıp Bilimleri Puanı (Tıp dışı meslekler)
TUS KTP: TUS Klinik Tıp Bilimleri Puanı
DUS: DUS Puanı
AB AYP: Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavı Puanı
KPSS yılı Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden hesaplanan puanların ortalaması
KPSS yılı Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı dil testlerinden hesaplanan puanların ortalaması
KPSS yılı KPSS Puan ortalaması. 

SONUÇ BELGESİ BASILMAYACAK

Yerleştirme Sonuçları  funduszeue.info adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

KAYITLAR AĞUSTOS'TA 

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise Ağustos tarihleri arasında alınacak.


LYS ek yerleştirme ve tercih robotu ­­

Son dakika ÖSYM tercih kılavuzu, üniversite bölümlerinin puanları

Kılavuzda Tablo 3'te yer alan önlisans programlarını, YGS'de ilgili puan türünde ve üzeri puan alanlar; Tablo 4'teki lisans programlarını ise YGS/LYS'lerde ilgili puan türünde ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 veya Tablo 4'ten bularak tercih sırasına koyması gerekiyor. Tercih sırası önemli. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değil. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecek. ÖSYS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak.
LYS'de ve üzeri puan alan öğrenciler, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdi. Adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "funduszeue.info" internet sitesinden ulaşılabilecek.

TERCİH ROBOTU


YÖK'ün hazırlamış olduğu ATLAS tercih robotu, ÖSYM'nin yayımlamış olduğu tercih kılavuzu bilgileri ile üniversite adaylarına kolaylık sağlıyor. Başarı sıralaması ve puan türünün seçilerek tercih edilebilecek bölümlerin kolayca görüntülenebildiği tercih kılavuzu, adaylar tarafından sıkça kullanılacak.

TERCİHLER 26 TEMMUZ TARİHİNDE SONA ERİYOR

ÖSYM tercihlerle ilgili duyuru yayımladı;

"ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz tarihinde sona erecektir. Adaylar tercihlerini,18 Temmuz tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardıfunduszeue.info işlemleri, 26 Temmuz tarihinde saat 'da sona erecektir.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktıfunduszeue.info elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Adaylar, ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde funduszeue.info internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.


Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde funduszeue.info internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. "Tercih Süresi" tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz. Merkezimize gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

LYS TERCİHLERİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adaylar, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden erişilebilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar bu kılavuza göre tercihlerini belirleyeceklerdir. Adaylar tercihlerini yazmaları için bu kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirler.

Böyle bir hazırlık tercihlerin internete girilmesinde kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yapılan liste ÖSYM'ye kesinlikle posta ile gönderilmemeli veya elden teslim etmek için girişimde bulunulmamalıdır. Böyle bir liste ÖSYM'de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.

Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin funduszeue.infornet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

TIP FAKÜLTESİ GEÇEN YIL PUANLARI

Üniversite Adı

Programın Adı

Puan Türü

Kont.

En Küçük Puanı

En Büyük Puanı

Koç Üniversitesi

Tıp Fakültesi (İngilizce) (Tam Burslu)

MF-3

15

,

  ,

İstanbul Üniversitesi

Cerrahpaşa Tıp (İngilizce)

MF-3

77

,

  ,

Bahçeşehir Üniversitesi

Tıp Fakültesi (İngilizce) (Tam Burslu)

MF-3

6

,

  ,

Bahçeşehir Üniversitesi

Tıp Fakültesi (İngilizce) (%50 Burslu)

MF-3

2

,

  ,

Hacettepe Üniversitesi

Tıp (İngilizce)

MF-3



,

  ,

TOBB E-T Üniversitesi

Tıp Fakültesi (Tam Burslu)

MF-3

10

,

  ,

Turgut Özal Üniversitesi

Tıp Fakültesi (Tam Burslu)

MF-3

11

,

  ,

Hacettepe Üniversitesi

Tıp

MF-3



,

  ,

Koç Üniversitesi

Tıp Fakültesi (İngilizce) (%50 Burslu)

MF-3

25



  ,

Yeditepe Üniversitesi

Tıp Fakültesi (İngilizce) (Tam Burslu)

MF-3

10

,

  ,

İstanbul Üniversitesi

Cerrahpaşa Tıp

MF-3



,

  ,

Acıbadem Üniversitesi

Tıp Fakültesi (İngilizce) (Tam Burslu)

MF-3

10

,

  ,

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Tıp

MF-3



,

  ,

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ GEÇEN YILIN PUANLARI

Üniversite Adı

Programın Adı

Puan Türü

Kont.

En Küçük Puanı

En Büyük Puanı

Koç Üni.

Bilgisayar Mühendisliği  (İngilizce) (Tam Burslu)

MF-4

6

,

  ,

Boğaziçi Üni.

Bilgisayar Mühendisliği  (İngilizce)

MF-4

77

,

  ,

İ.D. Bilkent Üni.

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)

MF-4

50

,

   ,

ODTÜ

Bilgisayar Mühendisliği  (İngilizce)

MF-4



,

   ,

İTÜ

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

MF-4

47

,

  ,

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ GEÇEN YILIN PUANLARI

Üniversite Adı

Programın Adı

Puan Türü

Kont.

En Küçük Puanı

En Büyük Puanı

İstanbul Üni.

Sınıf Öğretmenliği

TM-2

57

,

  ,

Ege Üni.

Sınıf Öğretmenliği

TM-2

62

,

  ,

Marmara Üni.

Sınıf Öğretmenliği

TM-2



,

  ,

Yıldız Teknik Üni.

Sınıf Öğretmenliği

TM-2

47

,

  ,

Gazi Üni.

Sınıf Öğretmenliği

TM-2



,

  ,

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ

Üniversite Adı

Programın Adı

Puan Türü

Kont.

En Küçük Puanı

En Büyük Puanı

Boğaziçi Üni.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği (İngilizce)

MF-1

52

,

  ,

ODTÜ

İlköğretim Matematik Öğretmenliği  (İngilizce)

MF-1

57

,

  ,

Hacettepe Üni.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği

MF-1

67

,

,

Marmara Üni.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği

MF-1

62

,

  ,






LYS PUAN TÜRLERİ

Sayısal öğrencileri için puan türleri MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 şeklinde ayrılmaktadır. MF-1 puanı ile öğrenciler sayısal bilimler içerisinde yer alan bölümlere gidebilmektedir. MF-2 puanı ile tercih verecek öğrenciler ise fen bilimleriyle ilişkili olan bölümlere tercih verebilmektedir. Bu bölümler içerisinde Fen Bilgisi Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği gibi bölümler vardır. MF-3 puanı ile tercih yapacak kişiler için ise yine fen bilimlerinin ağırlıklı olduğu bölümler bulunmaktadır. Bu puan türüyle tercih verecek kişiler tıp, veterinerlik gibi bölümlere girebilirler. MF-4 puanı ise matematik ağırlıklı bir alandır. Bu alan üzerinden mühendislik üzerine bölümlere gidilebilir. Eşit ağırlık öğrenciler için uygulamada olan puan türleri TM-1, TM-2 ve TM-3 şeklinde ayrılmaktadır.



KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar:

a) YGS'ye girip veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) YGS'ye girip veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

LYS SAYISAL PUANINA GÖRE GİRİLEBİLECEK BÖLÜMLER


Sayısal öğrencileri için puan türleri MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 şeklinde ayrılmaktadır. 

MF-1 puanı ile öğrenciler sayısal bilimler içerisinde yer alan bölümlere gidebilmektedir. 

Bu bölümlere örnek olarak ise 

Matematik Öğretmenliği, 

Astronomi Bilimi, 

Uzay Bilimi, 

İstatistik ve Matematik mühendisliği gibi bölümler tercih edilebilmektedir.

MF-2 puanı ile tercih verecek öğrenciler ise fen bilimleriyle ilişkili olan bölümlere tercih verebilmektedir. Bu bölümler içerisinde 

Fen Bilgisi Öğretmenliği, 

Fizik Öğretmenliği, 

Kimya Öğretmenliği, 

Biyoloji Öğretmenliği, 

Tarım Ve Ziraat Mühendisliği bulunmaktadır.

MF-3 puanı ile tercih yapacak kişiler için ise yine fen bilimlerinin ağırlıklı olduğu bölümler bulunmaktadır. Bu puan türüyle tercih verecek kişiler 

Tıp, 

Veterinerlik, 

Eczacılık, 

Diş Hekimliği, 

Genetik Mühendisliği, 

Biyokimya Mühendisliği gibi bölümleri tercih edebilmektedir.

MF-4 puanı ise matematik ağırlıklı bir alandır. Bu alan üzerinden mühendislik üzerine bölümlere gidilebilir. Örneğin girilebilecek bölümler şunlar;

Bilgisayara Mühendisliği, 

İnşaat Mühendisliği, 

Elektronik Mühendisliği, 

Makine Mühendisliği, 

Endüstri Mühendisliği gibi bölümlere bu puan türüyle tercih verilebilmektedir.

EŞİT AĞIRLIK PUANI İLE GİRİLEBİLECEK BÖLÜMLER

Eşit ağırlık öğrenciler için uygulamada olan puan türleri TM-1, TM-2 ve TM-3 şeklinde ayrılmaktadır.

TM-1 puanı matematiğin daha yüksek oranda incelendiği bir alandır. 

Bu puan türü üzerinden 

Bankacılık, 

İşletme, 

Muhasebe, 

Maliye, 

Pazarlama, 

Uluslar arası Lojistik, 

Ekonomi, 

Sigortacılık gibi bölümlere tercih verilebilmektedir.

TM-2 puanı sözel kısmın ve sayısal kısmın yakın oranlarda olduğu puan türüdür. Bu puan türüyle girilebilecek bölümler şunlar;

Hukuk, 

Uluslar arası İlişkiler, 

Sınıf Öğretmenliği, 

Kamu Yönetimi

Bilim Tarihi gibi bölümlere tercih yapılabilmektedir.

TM-3 puanı hesaplanırken ise alan ağırlığı Türkçe ve Edebiyat kısmıdır. TM-3 puanıyla girilebilecek bölümler;

Çocuk Gelişimi, 

Sosyoloji, 

Grafik, 

Felsefe, 

Rehberlik Öğretmeni, 

Danışmanlık 

Arkeoloji gibi bölümlere tercih verebilinmektedir.

LYS SÖZEL PUANIYLA GİRİLEBİLECEK BÖLÜMLER

Sözel alanı öğrenciler için ise TS-1 ve TS-2 puanları bulunmaktadır. TS-1 puanında sosyal bilimler dersleri etkilidir. TS-1 puanıyla girilebilecek bölümler;

Coğrafya Öğretmenliği, 

Reklamcılık, 

Radyo Ve Televizyon, 

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, 

İletişim, 

Basın ve Yayın, 

Arkeoloji, 

Sanat Tarihi ve bu gibi bölümlere tercih verilebilmektedir.

TS-2 puanı ile ise daha çok Türkçe ve Tarih konularının yüzdeleri ağırlık göstermektedir. Bu puan türü ile girilebilecek bölümler;

Tarih Öğretmenliği, 

Türkçe Öğretmenliği, 

Edebiyat Öğretmenliği, 

Türk Dili ve Edebiyatı, 

Film Yönetmeni 

Sanat Tarihi gibi bölümlere tercih verilebilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası