sakarya üniversitesi 2 yıllık fizyoterapi / Sakarya Üniversitesi Önlisans Bölümleri Taban Puanları

Sakarya Üniversitesi 2 Yıllık Fizyoterapi

sakarya üniversitesi 2 yıllık fizyoterapi

2 YIL

Fizyoterapi

Fizyoterapi Programı

Fizyoterapi Önlisans Programı Programın Amacı

Fizik tedavi ve rehabilitasyon programının ana amacı, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle sakatlanan ve hekim tarafından tanısı konup fizyoterapist tarafından tedavisi belirlenen hastalara, gerekli fizik tedavi ve rehabilitasyon programını sağlamakta yardımcı fizyoterapi teknikerlerinin yetiştirilmesidir.  

Fizyoterapi Teknikeri Görev ve Sorumlulukları

a)Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı veya fizyoterapist gözetiminde fizik tedavi ve temel tıbbi egzersizlerinin uygulanmasında yardımcı olur.

b)   Fizyoterapi sırasında, istenmeyen durumların oluşması halinde ilgili kayıtları tutup gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olur.

c)Fizyoterapi sürecinde hasta ve çalışan güvenliği açısından gerekli tedbirleri alır.

ç) Fizyoterapi uygulamaları çerçevesinde, sağlığın geliştirilmesi programlarına katılır.

Kaynak: Fizyoterapi Teknikeri Görev ve Sorumlulukları 22 Mayıs Perşembe resmi gazete yeni Yönetmelik

Fizik Tedavi Teknikeri Ne İş Yapar?

Fizik tedavi alanında çalışan teknikerler, doktor ve fizyoterapist denetiminde hastaların fizik tedavi ve egzersiz uygulamalarını yapmalarına yardımcı olan kişilerdir. Bu alanda çalışabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerini başarı ile bitirmek gerekir. Bölümden mezun olan bireyler fizik tedavi teknikeri iş ilanları aracılığı ile hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, kliniklerde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde iş bulabilirler. Çalışma ortamı sessiz ve temiz olan meslek grubu, genellikle ayakta ve çeşitli aletleri kullanarak çalışır ve görevi sırasında hastalar, doktorlar, fizyoterapistler ile koordinasyon içindedir. Fizik tedavi teknikeri ilanlar sayfasında bulunan işlerde çalışmaya istekli bir bireyin biyolojiyi ve fiziği sevmesi, el göz koordinasyonunun gelişmiş olması, başkalarını anlayabilmesi ve onlara yardım etmekten hoşlanması, fiziksel açıdan yeterli olması gerekir. Sağlık kuruluşları, fizik tedavi teknikeri ilanları aracılığı ile işe başvuru yapacak adayların hasta memnuniyetine önem veren, güler yüzlü, iletişim yeteneği yüksek, ekip çalışmasına yatkın, gelişim ve yeniliklere açık olan, yoğun ve dinamik çalışma ortamına uyum sağlayabilen bireyler olmalarını bekler. Tecrübeli, farklı şehirlerde görev almaya istekli, yeni teknolojileri ve tedavi yöntemlerini bilen bir kişi fizik tedavi teknikeri iş ilanı ile kolayca işe kabul edilebilir.

Eğitim Modeli

Eğitim öğretimin;

3 döneminin okulda ders , 1 dönemin işletmelerde uygulamalı olarak yapılması anlamına gelen 3+1 Eğitim modeli kapsamında öğrencilerimiz 3. veya 4. Yarıyıl da hastanelerde uygulamaya gönderilmektedir.   Genel ağırlıklı not ortalaması en az olan öğrenciler uygulama yapmak üzere iş yerlerine gönderilmektedir. Dönem içinde yapılan İş Yeri Eğitimi, akademik takvime uygun ve tam zamanlı olarak 16 hafta süreli yapılmaktadır.   İş yeri eğitimine işletmelerde devam edecek öğrencilerin sigorta primleri SGK hükümlerine göre Sakarya Üniversitesi tarafından ödenmektedir. Sigorta kaza ve meslek hastalıklarını kapsamaktadır.   İş yeri eğitimi süresince öğrencilerin takip ve denetimi, uygulamanın amacına uygun bir şekilde yapılabilmesi için: Üniversiteden bir Sorumlu Öğretim Elemanı İşletmelerden bir İşyeri Eğitim Sorumlusu görevlendirilmektedir.  

Başarı notu sorumlu öğretim elemanı ve işletme yetkilisi tarafından ortak belirlenmektedir. İş yeri eğitimini yapan öğrenciler başarılı/başarısız (YT/YZ) olarak değerlendirilir, başarılı olmak için üzerinden en az 65 almaları gereklidir.   Programı başarıyla tamamlayanlara önlisans diploması ile Fizyoterapi Teknikeri unvanı verilir.

Fizik Tedavi” ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

2 YIL

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası