makine yağı nasıl çıkar / Makine yağından giysiler nasıl temizlenir. Çamaşır sabunu ile

Makine Yağı Nasıl Çıkar

makine yağı nasıl çıkar

Giysideki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Giysideki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Bu sayfada yer alan ve yağ lekesi çkarılır iken yararlanabileceğiniz leke çıkarma teknikleri özellikle yıkanabilir, açık renkli kumaşlar için geçerlidir. Aşağıdaki yağ lekesi nasıl çıkar tavsiyelerini uygularken özellikle yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağ, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin.

Koku ve boya içermeyen bulaşık deterjanları açık renkli giysilerde yağ lekesi çıkarmak için idealdir. Koyu renkli ürünler için bulaşık deterjanı kullanmak kumaşın renklerini soldurabileceğinden dolayı risklidir. Koyu renkler için Dry Center Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.

Açık Renkli Giysiden Yağ Lekesi Çıkarma

  • Açık renkli ve yıkanabilir ürünleri yukarıda özellikleri açıklanan ve kaliteli bir bulaşık deterjanıyla fazla bastırmadan ovun.
  • Sonra giysiyi, yaklaşık 15 dakika kadar o şekilde bırakın.
  • Daha sonra, kumaşı etiket talimatında belirtildiği gibi yıkayın.
  • Giysiyi kurutucuya atmak yerine, havayla kendi kendine kurumaya bırakın.
  • Eğer lekenin bir kısmı kalırsa işlemi tekrarlayın.

Yağ lekesi çıkarılamazsa, giysinizi Dry Center Kuru Temizleme'ye götürerek ön leke işleminin yapıldığı kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz.

Bu işlem; bebek yağı lekesi, makyaj malzemelerinden geçen krem kaynaklı yağ lekesi, saç yağı lekesi, makine yağı lekesi gibi lekeler için de gerçekleştirilebilir.

Motor Gres Yağı ve Motor Yağı Lekesi Çıkarma

  • Motor gres ve motor yağı lekesi gibi zor bir yağ lekesi söz konusuysa, leke çıkarma işlemine; fazla yağın, bir kör veya küt ağızlı bıçak kullanılarak kumaştan dikkatlice kazınmasıyla başlanmalıdır.
  • Eğer motor yağı lekesi için vazelin uygularsanız yıkanabilir kumaşlarda iyi sonuç alınabilmektedir. Vazelin uygulanması, lekenin nemlenmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Daha sonra yukarıda diğer yağlar için açıklanan uygulamayı açık renkler için uygulayabilir, koyu renkler için Dry Center Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar Konusuyla İlgili Sayfalar

Makine Yağı Nasıl Temizlenir

Makine yağı temizleme
Makine yağları ile sektörde yaşanılan sıkıntılara bir nebze cevap niteliğinde bir Makine Yağı Nasıl Temizlenir yazısıdır. Makine yağları yapısı itibari ile sanayi sektöründe her çalışan makinede olmak zorundadır.

Bu nedenle makinelerin çalışması esnasında etrafa bulaşabilirler. Kazara dökülebilirler ve bunların temizlenmesi esnasında kullanılan yöntemleri eğrisi doğrusu ile inceleyeceğiz.

Çünkü Eski yöntemler ve yeni yöntemler arasında oldukça farklılıklar var. Şimdiki ürünler arasında da uçurum farklar var. Eski yöntemleri kötülediğimi düşünmeyin. Eğer yeni güvenilir ürün bulamıyorsanız eski denenmiş yöntemler en iyisidir unutmayın.

Fakat eski yöntemlerin günümüz koşulları için bazı sakıncaları vardır. En önemlisi insan ve işçi sağlığı şüphesidir. Bu şüphe yapılan araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır. Yani şüphe olmaktan çıkmıştır.

Makine Yağı Nasıl Temizlenir

Hangi ürün Makine yağı temizleme için daha kullanışlıdır. Öncelikle bu iş için kullanılan yağ sökücü ürünleri sırası ile inceleyelim.

Eski yöntemler neler bir bakalım karşılarına da Risklerini yazalım:

Makine yağı nasıl temizlenir

Bor yağı: Aynı makineden alınan ürün ile makine temizliği yapılırdı. İçer de ki mikrobik ortamın çoğalması en önemli sorun olarak bilinirdi. Sürekli yapılan temizlikte sarı bir tabakanın çoğalması görünürdü. Makine üzerinin toz ve toprak katmanları ile süreç içinde kalıp gibi bir tabaka oluşur. Bunu sökmek için ise ikinci eski yöntem kullanılırdı.

Makine yağ temizliği

Mazot - Dizel: Kalıplaşan tabakayı mazot ile silmeye çalışılırdı. Metal aksamlar için uygun gibi gözükse de boyalı aksamlar için sonuç felaketti. Boya üzerine kalıp tabakası iyice yayılır. Temizlediğinizi zannedersiniz boğazınız kokudan yanar ama ertesi gün sarı sarı sırıtarak kirler size bakar. Buda olmadı deyip daha işlevsel yöntem olan benzin ve tiner ile temizlik yapılırdı.

Benzin-Tiner: Bunlarda mazotun bir tık daha iyisiydi makine temizleme esnasında çok iyi görünürlerdi. Ertesi gün makineye baktığınızda ASKERİ KAMUFLAJ bir makineniz vardı artık. Boyaların yarısı yeşil diğer yarısı açık yeşil tam araziye uygun bir makineniz olurdu. Hatta ağır yağlı yerler öyle çok silinmiş ki ustanın elinde yağlı boya tekrar boyarken çok rastlamışımdır.

Konsantre yağ sökücü ile doğru şekilde makine yağı nasıl temizlenir

Öncelikle sormanız gereken birkaç soru var.

  • Makine boyası orijinal mi değil mi orijinal ise sorun yok görünmeyen bir kısmında test ederek de öğrenebilirsiniz
  • Makine boyası sonradan boyanmış ise hangi tip boya kullanılmış ve bu boyanın tip ve özellikleri kullanacağınız ürünün seyrelme oranı bu şekilde ortaya çıkar

1.1: Makine boyası orijinal ise ufak görünmeyen bir bölgesinde test ediniz. Makine boyalarında bir kaç çeşit boya türü ve bir kaç çeşit boyama türü vardır. Konsantre ürün kullanılacak ise buna göre seyreltme oranı belirlenmelidir. Fırınlanmış toz boya bir ürüne 1 birim su 5 birim ürün verirseniz boya süreç içerisinde solacak parlaklığını kaybedecektir. Bu nedenle çok önemlidir.

2.1: Makine boyası sonradan boyanmış ise kullanılan boya ve boyama yöntemi çok önem arz eder. Boya üzeri temizliği tiner veya alkali bazda bir kimyasal ile yapmışsa bu boyanın ömrü ortalama 2 aydır daha sonra boya atmaya başlayacaktır. Bu nedenle yağ temizliğinde bunu dikkate almazsanız makine elinizde kalacaktır.

Makine yağ temizliği yapılırken nelere dikkat edilir

Boyalı yüzey ve metal yüzey tepki alanlarına dikkat etmek gerekir. Su bazlı kimyasallarda yapılan genel yanlışlar. Genellikle alkali bazdaki kimyasalların boyalı yüzeyi temizlerken metallere de sıkılma sorunudur. Boyalı yüzeylerde ise boyanın cinsi ve sonraki işlem dikkate alınmayarak direk Yüksek alkali malzemelerin işletmeye satılma problemidir. Tiner mazot vesaireyi anlatmıyorum bile yağı br taraftan alıyor öbür tarafa yapıştırıyorsunuz söyleyeyim.

Makine yağ temizliği uygulaması
Makine yağ temizliği yaparken en önemli dikkat noktası nedir; Zayıf alkali ürün kullanımına dikkat etmek gerekir. Yüksek alkali kimyasallardan uzak durmak gerekir. Yüksek alkali kimyasallar hem metalin sağlığı açısından sorun teşkil eder. Yüksek alkali kimyasallar daha sonra boya yapılacak yüzey için çok ciddi risk teşkil eder.

Zayıf alkali Kimyasal ne demektir; Siteyi dolaşın biraz :) Kopyala yapıştır iş yapmayın. Kısaca kendisinden önceki ile birleşirken kendisin den sonrasına yüzeyi başladığı gibi bırakır diyeyim.

Zayıf alkali yağ sökücü kimyasalların önemi: En önemlisi tehlike riski yüksek alkali yağ sökücüler oran ile daha düşüktür. Bu nedenle kullanıcı riski yok denecek kadar azdır. Fakat bu hiç risk yok anlamına gelemez. Yine de alınması gereken güvenlik önlemleri alınmalıdır. Msds ve sds ler de verilen güvenlik tedbirleri uygulanmalıdır.

Makine yağı temizliği nasıl yapılır

Makine yağı temizliği nasıl yapılır
Su bazlı ürün ile yapacaksanız yukarıdaki yönergeleri takip edeceksiniz. Boyaya göre seyrelme oranını bulup daha sonra uygun aparat ile temizlik yapacaksınız. Silme, püskürtme veya daldırma nasıl yapacaksanız ürünü buna göre seçmelisiniz. Düşük köpük, yüksek köpük veya solvent bazlı ürünler ile temizleyecekseniz yönergeler iniz bu yönde olmalı.

Benim önerim Mesasol yağ çözücü: Neden Mesasol diyeceksiniz sebeplerini sayayım.

  1. Boyalı yüzeye zarar vermeyen Konsantre yağ sökücü üründür.
  2. Yüzeye göre konsantre edilebilen yağ çıkarıcı olması dolayısı ile mesasol.
  3. ZAYIF ALKALİ olarak üretilen piyasadaki en önemli ürünlerden olması dolayısı ile Konsantre yağ çözücü Mesasol Öneririm.

22.11.2016 16:29

Yazar : Mesa Kimya


 Son Güncelleme:

Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar? Kumaştan, Elden, Ayakkabıdan Ve Koltuktan Kurumuş Motor Yağı Lekesi Nasıl Geçer

Bilinen en zor lekelerden biri motor yağı lekesidir. Yağ lekeleri her ne kadar kendi içerisinde zorlu olsa da, motor yağı lekesi aralarında bilinen en zorlu lekelerden biridir. Herhangi bir bölgeye motor yağı gelmesi halinde direkt olarak yağın bir kaşık olarak kazınması gerekmektedir. Motor yağına yapılan ilk müdahaleler, kumaşların daha hızlı temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Motor yağı lekesi nasıl çıkar, kurumuş motor yağı lekesi nasıl geçer hakkında bulunan bilgileri sizler için detaylı bir şekilde derledik.

Motor yağının kumaşa değmesi ile birlikte hemen kazıma işleminin yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise direkt olarak uygulamaya geçilmelidir. Motor yağının döküldüğü alana vazelin sürülerek, 15 dakika boyunca bekletilmelidir. Ardından bol su ile durulama yapılması gerekmektedir.

Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Motor yağı lekesini çıkarmak için öncelikle kumaştan kazıma işlemi yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise biraz vazelin ile leke olan alana ovalama yapılmalıdır. Ardından ortalama 15 dakika boyunca vazelin ile ol bölge bekletilmelidir. Sonrasında ise deterjanlı bir su ile güzelce yıkanmalıdır. Bunun dışında uygulanabilecek diğer bir yöntem ise yağ bulaşan bölgeye tuz, un ya da pudra dökmektir. Bu tarz ürünler yağın absorbe edilmesi için kullanılmaktadır.

Lekenin üzerinde bulunan fazlalığın bıçak ile alınması gerekmektedir. Sonrasında bu toz ürünlerden biri dökülerek dağıtılmalıdır. Ardından yağın emilmesi için beklenmelidir. Sonrasında diş fırçası ile leke üzerine ovalama yapılması gerekmektedir. En sonunda ise lekeli olan alana bulaşık deterjanı dökülmesi gerekmektedir. Deterjanın üzerine bir kaç damla su ekleyebilirsiniz. Ardından tekrar diş fırçası ile lekeli alanı ovunuz. Ardından bol su ile lekeli alanı yıkayınız. Sonrasında ise çamaşır makinesi içerisinde yıkayabilirsiniz.

Kumaştan Kurumuş Motor Yağı Lekesi Nasıl Geçer?

Kumaştan kurumuş motor yağı lekesini çıkarmak için en sık kullanılan ürünlerden biri çakmak gazıdır. Ancak mutlaka ateşe yakın olmamanız gerekmektedir. Motor yağı lekesi üzerine çakmak gazı uygulayınız. Ardından kumaşı çamaşır makinesi içerisinde yıkayınız. Gazı uzun süre boyunca kumaşta tutmayınız.

Elden Motor Kurumuş Motor Yağı Lekesi Nasıl Geçer?

Özellikle araç bakımı sırasında kişilerin en sık karşılaştığı durumlardan biri ele motor yağı buluşmasıdır. Ancak motor yağı su veya sabunla çıkabilecek bir ürün değildir. Bundan dolayı boya inceltici tiner en rahat tercih edebileceğiniz ürünlerden biridir. Boya inceltici tineri elinde leke olan bölgelere pamukla beraber hafif bir şekilde uygulayınız. Ardından elinizi bol su ve sabun ile birkaç defa yıkayınız.

Ayakkabıdan Kurumuş Motor Yağı Lekesi Nasıl Geçer?

Ayakkabıdan kurumuş motor yağını çıkarmak için öncelikle bebek pudrası dökünüz. Ardından ayakkabının bebek pudrasını emmesi için 10 dakika boyunca bekleyiniz. Leke tamamen toz halinde görülmesi halinde bir diş fırçası ile ovalayınız. Mutlaka tozu dışarıya doğru akıtmaya dikkat ediniz. Eğer ayakkabı temizleme fırçanız var ise ayakkabı temizleme fırçasını kullanabilirsiniz.

Sonrasında ise bir damla bulaşık deterjanı ile sıcak su kullanarak lekenin üzerini ovunuz. Sonrasında bir el bezini sıcak su ile ıslatınız ardından güzel bir şekilde sıkınız. Temiz ılık bez ile ayakkabının leke olan bölgesini güzelce temizleyiniz. Ardından ayakkabıyı doğal kurumaya bırakınız. Direkt olarak güneş altında bırakmayınız. Serin ve gölge bir alanda bırakınız.

Koltuktan Kurumuş Motor Yağı Lekesi Nasıl Geçer?

Mutlaka koltuğa motor yağı gelmesi halinde hızlı müdahale edilmesi gerekmektedir. Ne kadar erken müdahale yapılırsa o kadar kolay bir şekilde lekeler çıkabilmektedir. Uygulama sırasında direkt olarak deterjan ve su kullanmayınız. Bu yağın daha çok emmesine sebep olur. Öncelikle motor yağı olan bölgeye bol miktarda tuz koyunuz. Bu sayede yağın daha derine girmesini engelleyiniz. Sonrasında ise ortalama 10 dakika boyunca tuz döktüğünüz alanı ovalayın.

Sonrasında bir kaşık ya da bıçağın tersi ile bu alanı kazıyın. Eğer tuzunuz yok ise bebek pudrası ve karbonat kullanarak da yağ emilimini sağlayabilirsiniz. Sonrasında ise bir fincan beyaz sirke ve bir yemek kaşığı bulaşık deterjanı ile lekeyi ovarak temizleyebilirsiniz. Mutlaka yavaş hareketlerle, sadece lekenin olduğu alanlara uygulama yapınız. Leke çıktıktan sonra ılık su ile bu alanı temizleyiniz ve durulayınız.

False

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır