kelle çorbası nasıl olur / add-circle-outline

Kelle Çorbası Nasıl Olur

kelle çorbası nasıl olur

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın

20 g acı toz kırmızı biber

70 g Pınar Süt

Pınar

Nasıl Yapılır?

  • 1

    Kelle ve paçalar blanch edilir.
  • 2

    Üzerini parmak geçecek şekilde suda saat haşlamaya bırakın.
  • 3

    saatin sonunda kelleyi sudan alın.
  • 4

    Kelle etlerini beyaz ve siyah olarak ayıklayın.
  • 5

    Ayıkladığınız etleri ,5 cm olacak şekilde doğrayın.
  • 6

    Çorbanın servisi sırasında yanmaz kasenizi ocağa alın.
  • 7

    İçerisine yağ ile dövülmüş sarımsak ve toz kırmızı biber ekleyin.
  • 8

    Üzerine kelle paça etleri ve et suyundan ilave ederek kaynatın.
  • 9

    Ayrı bir yerde un ve sütle hazırlanan bulamaçtan 1 çorba kaşığı ilave edin. Karıştırarak biraz daha kaynatın.
  • 10

    Tuz oranını tercihinize göre ekleyerek servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

1. Servis kasesini sıcağa dayanıklı olması ve sunumda daha şık olması adına, bakır seçmenizi öneririm.

2. Blanch etmek: Pişecek ürünün renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama işlemidir.

3. Etleri haşlamak için düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.

4. Yemeden önce tercihen; limon, sirke, sarımsak gibi çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Pınar OnlinePınar Online

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Yiyenin müptelası olduğu kelle paça çorbası nasıl yapılır? Zuhal Topal&#;la Yemekteyiz kelle paça tarifi

Sabah&#;n erken saatlerinde dahi gidip içen sevdal&#;lar&#;n&#;n oldu&#;unu kelle paça çorbas&#;n&#;n faydalar&#; saymakla bitmiyor. Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendiren, hastal&#;klara kar&#;&#; sizinle beraber sava&#;an kelle paça çorbas&#;n&#; evlerinizde kendinizde yapabilirsiniz. Yo&#;urtlu terbiyesi ile daha çok lezzetlenen, içerisine sirkenin de yak&#;&#;t&#;&#;&#; kelle paça çorbas&#; nas&#;l yap&#;l&#;r? merak ediyorsan&#;z bu tarifimiz tam size göre. &#;&#;te lokanta usulü kelle paça çorbas&#; tarifi ve malzemeleri

ZUHAL TOPAL'LA YEMEKTEY&#;Z KELLE PAÇA TAR&#;F&#;

Genelde çorbac&#;larda, i&#;kembecilerde, lokantalarda içti&#;imiz kelle çorbas&#;, ço&#;unlukla Kurban Bayram&#;'nda evlerde yap&#;l&#;yor. Bu tam k&#;vam&#;nda, lokanta usulü kelle paça çorbas&#; tarifiyle siz de art&#;k onu evinizde kolayca yapabileceksiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Bağışıklık sistemini zımba gibi yapan kelle pa&#;a &#;orbası tarifi

Kelle Pa&#;a &#;orbası Nasıl Yapılır?

1. adım: Kelleyi iyice temizlemek için 5 saat boyunca suda bekletmeniz gerekmektedir. Ancak 5 saat boyunca suyu 3 defa da değiştirmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

2. adım: Sonrasında kelleyi düdüklü tencerenin içerisine koyun. Üzerine bir litre su ilave edin. 25 dk pişirmeye bırakın. 25 dk'nın sonunda kelleyi düdüklüden alın ve ditme işlemine başlayın. Suyunu da iyice süzdükten sonra ayrı bir kabın içerisinde bekletin.

İşkembeyi pişirmek için:

1. adım: İşkembeyi iyice yıkayıp temizledikten sonra paçaları da iyice tütsüleyip düdüklü tencerenin içerisine koyun. Üzerlerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra yarım saat boyunca düdüklüde pişirin.

2. adım: Yarım saatin sonunda işkembeleri ve paçaları düdüklüden alıp suyunu süzün. Sonrasında işkembeleri küp küp doğrayın. Paçaları da iyice ditip bir kenarda bekletin.

Çorbayı hazırlamak için:

1. adım: İlk olarak derin bir tencerenin içerisine 2 çorba kaşığı un ilave edin ve kavurun. Daha sonra üzerine süzmüş olduğunuz işkembenin suyunu ve kellenin suyunu ekleyin. Unun topaklanmaması için suyu yavaş bir şekilde iyice karıştırarak ilave edin.

2. adım: Su kaynamaya başlamadan içerisine kelleleri, işkembeyi ve paçaları ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine vermiş olduğumuz ölçülerdeki sirkeyi, sarımsağı, pul biberi ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatıp karıştırın. Sonrasında sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Vitamin bombası olan kelle paça çorbası kışın tam bir sağlık deposudur. Beslenme uzmanlarına göre, kelle paça çorbasını haftada bir kere tüketmek kışın meydana gelebilecek enfeksiyonel hastalıkların oluşmasına engel oluyor.

Kelle paça çorbasının faydalarından kısaca bahsetmek gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz;

1- Kanser hastalarının tedaviden olumlu sonuç almaları ve kanserli hücreleri yok etmeleri için kollajen adı verilen bir maddeden almaları zorunludur. Kelle paça çorbasının içerisinde kollajen maddesi bulunmaktadır.
2- Kilo almak isteyen kişilere tavsiye edilir. İçerisinde ki yüksek kalori ve besin değerleri sayesinde sağlıklı bir şekilde vücudun ihtiyacı olan besinleri de alarak kilo alımı gerçekleştirir.
3- Soğuk algınlığı ve kışın oluşacak çeşitli enfeksiyonel hastalıkların oluşmasına engel olmaktadır.

Afiyet olsun. 

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir