titanik ten kurtulan köpek / Titanik gerçek mi? Titanik filmindeki Jack ve Rose aşkı gerçekte yaşandı mı?

Titanik Ten Kurtulan Köpek

titanik ten kurtulan köpek

Titanik yolcularının gerçek hikayeleri (51 fotoğraf). Titanik'in ölümüyle ilgili bilinmeyen gerçekler

Yumurtlama / adet

14 Nisan 1912 Pazar günü Titanik bir buzdağıyla çarpıştı ve battı. 1997 filminin vizyona girmesinden sonra neredeyse tüm insanlık bu trajedi ile ilgili temel detayları biliyordu. Ancak filmde bazı ilginç gerçeklerden bahsedilmedi. İnşaat sırasında, Titanik gemilerin en büyüğüydü. Çoğu şirket teknelerini hız için inşa ederken, Titanik sahipleri lüks için bir tekne yapmak istedi. O zamanlar henüz kamyonlar yoktu, bu yüzden çapayı tek başına teslim etmek için yirmi at gerekiyordu. Gemide 14.000'den fazla kişi, zamanında tamamlamak için 50 saatlik bir çalışma haftası ile çalıştı. İşte Titanik hakkında bilmediğiniz 13 ilginç gerçek.

Boyutlar (düzenle)

Titanik, çoğu modern yolcu gemisinden çok daha küçüktü. Royal Caribbean International, dünyanın en büyük gemisi olan Charm of the Seas'in sahibidir. Charm, 2008 yılında inşa edildi ve 6.300 kişiye kadar konaklama kapasitesine sahipken, Titanik sadece 2.435 kişiyi ağırladı. Denizlerin Cazibesi istatistiklerinin neredeyse tamamı, uzunluk, ağırlık ve hatta mürettebat üyelerinin sayısı dahil olmak üzere Titanik'inkinin kabaca iki katıdır.

kurtarma botları

Titanik geliştirildiğinde, proje 64 cankurtaran botu öngörüyordu. Bu sayı, gemideki tüm mürettebatı ve yolcuları kurtarmak için fazlasıyla yeterliydi. Ne yazık ki, kurtarma botlarının sadece bir kısmı gemiye yerleştirildi. Sahiplerine göre, tekneler manzarayı bozacak ve yolcuları rahatsız edecek gibi görünüyordu, bu yüzden sadece 20 tekne kurdular. Sonuç olarak ortaya çıkan panik nedeniyle bu tekneler bile tam olarak doldurulamadı. Kural “önce kadınlar ve çocuklar” olduğundan, neredeyse tüm erkekler batan geminin güvertesinde kaldı.

Kirlilik

Yolcu gemileri suyu ve atmosferi kirletiyor ve Titanik de bir istisna değildi. Yirmi dokuz kazan, elektrik sağlamak ve dev gemiyi ilerletmek için durmadan kömür yaktı. Sadece bir günde 825 ton kömür kullanılırken, atmosfere yaklaşık 100 ton kül salındı.

Ritz iç

Hayır, Titanik Londra'daki Ritz Hotel'in içini tamamen kopyalamadı, ancak tasarımcılar ondan ilham aldı. Beş yıldızlı otel, Titanik'in yaratılması sırasında Londra'nın en lüks yerlerinden biriydi ve bu güne kadar da öyle. Lüks Gezi gemisi Birinci sınıf yolcular için bir spor salonu ve evcil hayvanları için bir hayvanat bahçesi köşesi de dahil olmak üzere tüm kraliyet eğlence tesisleri gemideydi.

İnşaat kayıpları

Titanik'i inşa etmek 26 ay sürdü. Bu süre zarfında sekiz işçi öldü ve 246 kişi yaralandı. İlk kurban on beş yaşında bir genç olan Samuel Scott'tı. Bir kafatası kırığı sonucu öldü, ancak kesin nedenler işveren tarafından dikkatlice gizlendi. Belfast Mezarlığı'ndaki bir mezar taşı bile, ölümünden neredeyse 100 yıl sonrasına kadar kendisine verilmedi.

Film

Titanik 15 Nisan 1912'de fırlatıldı ve neredeyse yedi buçuk milyon dolara mal oldu. Enflasyona göre düzeltilen gerçek miktar, cari para biriminde yaklaşık 166 milyon dolar olacaktır. 1997'de Titanik ile ilgili en popüler film 200.000.000 dolara çekildi. Bu nedenle, filmi yapmak ve filme almak, bir gemi inşa etmenin maliyetinden daha pahalıydı.

Kız kardeşler

Titanik, benzer gemilerin üçlüsünden biriydi. Diğer iki gemi Olympic ve Britannica. Olympic üç gemiden ilkiydi ve 14 Haziran 1911'de (New York'a) yola çıktı. Aynı yılın Eylül ayında Olympic bir kruvazörle çarpıştı ve onarımlara başladı. Titanik kazasından sonra hükümet, yolcu gemilerinde güvenlik sistemleri için yeni gereksinimler yayınladı. Aynı türden üçüncü gemi (Britannic) 21 Kasım 1916'da bir mayına çarptı ve battı.

Şişe

Birçok insan vaftiz töreninin kendilerini sıkıntı ve başarısızlıktan korumanın harika bir yolu olduğuna inanır. Vaftiz mahkemeler için de uygulanmaktadır ve bu ayin zaten beş bin yıldan daha eskidir. Üç yolcu gemisinin yaratıcıları törene inanmadılar ve sadece Titanik için düzenlediler. Sorun, şampanya şişesinin geminin yanına çarptığında kırılmamasıydı. Birçok insan hala talihsiz vaftizin felaketin nedeni olduğuna inanıyor.

Küfür

Özellikle küfürler söz konusu olduğunda, bazı söylentilerin kökenini belirlemek zordur. Titanik felaketinden sonra insanlar her şeyin sebebinin inşaat sırasında ölen insanların laneti olduğunu söylemeye başladılar. Diğerleri, yelken açarken gemide bulunan ünlü Hope Diamond'dan bahsetti. Her biri kendi tarzında orijinal olan düzinelerce başka sebep de verildi.

Titan Kitabı

Morgan Robertson Titan Kazasını 1898'de, Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik felaketinden on dört yıl önce yazdı. Kitaptaki olaylar, kitabın yayınlanmasından on dört yıl sonra Titanik gibi Nisan ayında bir buzdağına çarpan Titan adlı bir gemide geçiyor. Çoğu insan, kitap ve felaket arasında çok fazla örtüşme olduğu için yazarın bir medyum olduğunu düşünüyor. Kitapta hemen hemen aynı sayıda insan vardı ve ayrıca herkese yetecek kadar tekne de yoktu.

ay

Titanik'in bir buzdağıyla çarpıştığını ve boğulduğunu hepimiz biliyoruz, ancak Ay'ın bununla bir ilgisi olma ihtimali var. Felaketin olduğu gece Ay, Dünya'ya çok yakındı. Bilim adamlarına göre, ayın ışığı buzdağının zamanında tespit edilmesini engelleyebilir. Belki de trajik olaya neden olan bu olağandışı olaydı.

kurtarma

Robert Ballard, 1985 yılında iki denizaltı kullanarak Titanik'i keşfetti. Gemi 100 yılı aşkın bir süredir su altında ve araştırmacılar şu anda parçalanan gemiyi, suya dokunmaya istekli dalgıçlar da dahil olmak üzere sayısız tehditten kurtarmaya çalışıyorlar. büyük tarih... Ballard ve ekibi, Titanik'i gelecek yıllarda korumak ve muhafaza etmek için çok çalışıyor.

Buzdağı

Kader gecesinde, gemiye bir buzdağı uyarısı mesajı gönderildi. Mesaj çok önemli bir not içermiyordu, bu yüzden kaptan onu görmedi. Buzdağı çok değildi büyük beden ve çoğu su altında saklanmıştı. Deniz çok sakindi, bu da buzdağının zamanında tespit edilmesini engelledi. Titanik dev bir buz dağına çarptığında 22,5 knot (saatte 29 mil eşdeğeri) bir hızla seyahat ediyordu.

Bilinmeyen Titanik

Titanik, bir buzdağı tarafından dizlerinin üzerine çöken büyük bir gemiydi. Bu, dünyada çok az insanın duymadığı bir gemi - hayattan bir peri masalı, bu olaydan bir ders almamız için sonraki nesillere yeniden anlatılıyor. Çıtayı çok yükseğe kaldırmayın yoksa yaralanabilirsiniz. Titanik trajedisini hepimiz biliyor olsak da, büyük gemi hakkında herkesin bilmediği pek çok şaşırtıcı küçük gerçek var. Ve insanlığın diğer trajedilerinde olduğu gibi, gerçekler sadece alaycı tarafı değil, aynı zamanda insanların saygısını ve merhametini de göstermektedir. Aşağıda Titanik hakkında az bilinen ve şaşırtıcı on gerçek var...

1.Sessiz film yıldızı hayatta kaldı ve trajediden yararlandı

Dorothy Gibson, zamanında iyi biliniyordu. Sessiz film yıldızı, Buster Keaton ve Charlie Chaplin ile birlikte Titanik'te birinci sınıf bir yolcuydu. Miss Pretender (1911) ve Love Can Do (1912)'daki komedi rolleriyle popüler oldu. Ancak gemide ölen 1502 kişinin aksine, Gibson hayatta kaldı ve hikayesini anlattı. Dahası, sadece anlatmakla kalmadı, aynı zamanda hikayesinde de rol aldı. başrol... Titanik'ten Kurtulanlar'ın çekimleri Titanik'in batmasından sadece 5 gün sonra başladı. İnanılmaz derecede başarılı bir sessiz filmdi ve Titanik hakkındaki birçok hitin ilkiydi (film 1914'te bir yangında yok olmasına rağmen). Gibson, trajedi sırasında gemide giydiği kıyafetlerin aynısını giydi - bir elbise, bir kazak, eldivenler ve siyah pompalar.

Zamanla, 20. yüzyılın gölgesi elbette Gibson'ı kapladı. Nispeten kısa bir film kariyerinden sonra Avrupa'ya taşındı. Başlangıçta Nazilerin bir destekçisi olmasına rağmen, 1944'te Üçüncü Reich'tan vazgeçmişti. Daha sonra Naziler tarafından tutuklanması ve San Vittore'da kısa bir süre hapsedilmesi, iki yıl sonra, 56 yaşında kalp krizi sonucu ölümüne yol açtı.

2.Geminin kaptanı, vapurları sürmeye alışık değil



Kaptan Edward John Smith, Titanik gönderildiğinde 37 yıldır gemilerdeydi ve Titanik yolculuğunun bitiminden sonra emekli olmayı planlıyordu. White Star Line için 28 yıl çalıştı ama gerçekte Smith değildi. en iyi seçim mahkemeyi yönetmek. Smith, kariyerinin çoğunu yelkenli gemiler işleterek geçirdi ve sadece ara sıra buharlı gemilerle uğraşmak zorunda kaldı. 62 yaşında, eski denizci artık yeni bir şey öğrenemezdi ve deneyim eksikliği, mürettebata kurtarma emri verdiği anda kendini gösterdi. azami hız buzdağlarıyla bilinen bir bölgede... ve hepimiz bunun nasıl bittiğini biliyoruz. Kaptan gemisini terk etmedi ama gemideki son saatleri bir sır olarak kaldı. Birçok görgü tanığı, kaptanın güvenini kaybettiğini ve durum karşısında derinden sarsıldığını söylüyor.

3.İlk kurtarılanlar kadınlar, çocuklar ve ... köpekler



Titanik'te sadece tüm yolcuları kurtarmak için yeterli cankurtaran botu olmadığı değil, aynı zamanda denize indirildiklerinde yeterince dolu olmayan teknelerin de olduğu iyi bilinmektedir (bu durumda ilk cankurtaran botu irrasyonel olarak kullanıldı - sadece yedi mürettebat üyesi içeriyordu). ve beş yolcu, sadece 12 kişi, ancak yaklaşık 40 kişiyi ağırlamalıydı). Bununla birlikte, hayatta kalan 713 kişi arasında, iki Pomeranyalı ve bir Pekingese olmak üzere üç köpeğin de olduğu az bilinen bir gerçektir. Geminin yolcuları on iki köpekti, ancak bunlardan sadece üçü cankurtaran botlarıyla kaçtı.

4.B en hafif gemiler yüzlerce yolcuyu kurtarabilir



Titanik batarken standart tehlike sinyalleri gönderildi. Ama çok geç olana kadar kimse onlara cevap vermedi. Çok az insan, birinin bu sinyallere yanıt vermiş olabileceğini biliyor. Yani, SS Californian'ın kaptanı. Kaliforniyalı, Titanic kaza mahallinden sadece 15-25 kilometre uzaktaydı, ancak ekibi gece gökyüzündeki gizemli ışıklara (Titanik'ten fırlatılan işaret fişekleriydi) yanıt vermedi. Kaliforniyalı mürettebatın bir üyesi kaptanı uyandırdı, ancak telsiz operatörünün saatinden sonra zaten dinlendiğini (gemide tehlike sinyallerinin duyulmamasının nedeni) gerekçe göstererek yatağına geri döndü.

Başka bir gemi, Samson, 250 (Samson) tonluk Norveçli yelkenli, kaza yerine daha da yakındı - sadece 8-12 kilometre. Bununla birlikte, bazıları, yasadışı avlanmaları gibi basit bir nedenden dolayı, her ne olursa olsun, Samson'un sinyallere cevap vermeyeceğine inanıyor. Her iki gemi de, daha sonra hayatta kalanları Titanik'ten kurtaran gemi olan Karpatya'dan daha yakındı.

5.Gemideki koşullar lüks olmaktan uzaktı.



Suyla çevrili olmalarına rağmen, geminin kendisinde yeterli su yoktu. Ruhların kullanıma girdiği günlerden çok önce yüksek tansiyon su, insanlar eski güzel banyoları kullanmak zorunda kaldı. Ve o günlerde başkalarıyla banyo paylaşmak yaygın olmasına rağmen, üçüncü sınıf yolcular iki hamamı paylaştılar - biri erkekler, diğeri kadınlar için 700 kişilik. Evet, doğru duydunuz. İki banyo için 700 kişi. Sıranızı beklemek çok kolay değildi.

6 gerçek bir kahraman



Kaptan İkinci Derece Charles Herbert Lightoller, Titanik'in batmasından sağ kurtulan en kıdemli subaydı. Lightoller, alabora olan kurtarma botunun komutasını devraldı, paniği bastırdı ve teknede hayatta kalan otuz kişiye komuta ederek kurtarma gemisi Carpathia'da güvende olduklarından emin oldu. Lightoller sadece Titanik'in bir kahramanı değildi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları sırasında İngiliz Deniz Kuvvetleri'nde görev yaptı ve Müttefik kuvvetlerin Dunkirk'ten tahliyesinde yer aldı.

Douglas Spedden ise bakıcısı onu Titanik'ten bir cankurtaran sandalına götürdüğünde sadece 6 yaşındaydı. Çocuk hayatta kalmasına rağmen, sadece üç yıl sonra öldü. ABD'nin Maine kentindeki ilk trafik kazalarından birinde araba çarptı.

7. "Lütfen oğlunuzun trajik ölümüyle ilgili başsağlığı dileklerimizi kabul edin, işte fatura."




Efsaneye göre Titanik erkek orkestrasının sekiz üyesi de enstrümanlarını çalarken bir gemi kazasında öldü. Ancak, John Hume Law da dahil olmak üzere müzisyenlerin sadece üç cesedi bulundu. Sadece iki hafta sonra trajik olaylar Lowe'un babası C.W.'den şok edici bir fatura aldı. & F.N. Black, orkestrayı kiralayan İngiltere, Liverpool merkezli bir iş bulma kurumu. Fatura 5 şilin ve 4 peniydi - Law'ın oğlunun üniformasının fiyatı. Buna karşılık, gemi enkazından bir ay sonra, Brooklyn, New York'taki Apollo Club'da bir konser düzenlendi. ölü müzisyenler... Elde edilen gelir kurbanların ailelerine bağışlandı.

8.Titanik şimdi yaygın olarak biliniyor olabilir, ancak o zamanlar çok az insan bunu biliyordu.



Filmlerde gösterilenin aksine, White Star Line, Titanik'in "batmaz" olduğunu asla iddia etmedi. Aslında, görünüşe göre, Titanik'in ilk uçuşundan önce kimse umursamadı. Titanik'in ikiz kardeşi Olympic, 1911'de Southampton'dan New York'a yaptığı yolculukta çok daha fazla ilgi gördü. Aslında Titanik'in Büyük Britanya kıyılarından ayrıldığına dair bir görüntü bile yok ve haber kaynakları trajedi haberlerinde yayınlayacak fotoğrafları olmadığını fark edince, Olimpiyat görüntülerini kullanmak ve adını silmek zorunda kaldılar. .

9.Titanik, Naziler tarafından bir PR dublörlüğü olarak kullanıldı.



Titanik'in batmasından yaklaşık otuz yıl sonra, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin propaganda kanadı, Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'den başkası tarafından yaratılmamış olan Nazi Titanik'i yayınladı. Gerçeklerin garip bir yorumuyla, Nazi Titanik, bir geminin geçmeye çalışan hikayesini anlatıyor. Atlantik Okyanusu White Star Line hisse fiyatını yükseltmek için rekor bir sürede. Gerçekte gözcü Fredrick Fleet ve Reginald Lee, her ikisi de İngiliz buzdağını fark ederken, Nazi Titanik'te gemiyi felaketten kurtarabilecek adam, elbette, uyarısı dikkate alınmayan bir Alman subayıydı.

Ayrıca, içinde gerçek hayat White Star Line'ın başkanı ve genel müdürü J Bruce Ismay (İngiliz), cankurtaran filikalarından birini kendisi için almaktan uluslararası basında mahkum edildi. Goebbels'in yeniden anlatımında, Ismay'ı kaptanı (elbette bir Alman) bir buzdağına çarpmaya zorlayan ve aslında gemideki herkesi öldüren Yahudi bir işadamı olarak sunarak bunu bile abartmayı başardı (James Cameron'un 1997 tarihli Ismay filminde aynısını yaptı). ).

Ismay'ın hikayesi, olayın tüm film versiyonlarındaki en çarpık hikayelerden biridir. Gerçek Ismay, gösterildiği kadar bencil değildi. Lord Mercy liderliğindeki İngiliz Ticaret Odası tarafından 1912'de yapılan bir soruşturma sırasında, Ismay'ın son cankurtaran botunda kendi kendine kaçmadan önce aslında diğer yolculara yardım ettiği sonucuna varıldı. Ismay'a karşı duyulan bu hoşnutsuzluk, 713 kişinin hayatta kalan en yüksek Beyaz Yıldız temsilcisi olmasından kaynaklanıyor.

10.Bir anahtar binlerce hayat kurtarabilir


Bir gözcü en çok neye ihtiyaç duyar? Sadece iyi görüş değil, aynı zamanda iyi dürbün. İleri görüşlü Fredrick Fleet ve Reginald Lee'nin sahip olması gereken de buydu. İkinci Kaptan David Blair, gemi sefere çıkmadan birkaç gün önce mürettebattan atıldığında, dürbünün bulunduğu kasanın anahtarını, Olimpiyat'ın kıdemli bir subayı olan daha deneyimli Henry Wilde'ı vermeyi unuttu.

Üstüne üstlük, gemi kazasından kurtulan Fleet, resmi soruşturma Gözcülerin dürbünleri olsaydı, buzdağını çok daha erken fark edeceklerini ve büyük olasılıkla gemiyi bir trajediden kurtarabileceklerini söyledi.

Hepimiz duyduk korkunç trajedi- "Titanik" adlı büyük bir buharlı geminin batması. Ancak Titanik hakkındaki bu gerçekler herkese tanıdık gelmiyor.

Titanik, bir buzdağıyla çarpışması nedeniyle bir delik açıp batmaya başladıktan sonra, gemide yaklaşık üç saat boyunca kaos hüküm sürdü.

Belki de trajedinin en ürkütücü kısmı yavaş yıkımdır.

Titanik müzisyenleri iki saatten fazla çaldı. Can filikalarına binen yolculara güven vermek için ellerinden gelen her şeyi yapmak istediler. İkinci sınıfın hayatta kalan yolcularından biri, müzisyenlerin kararını anlattı. Bu kahramanca eylem- gemi batarken oynayın.

15 Nisan 1912 sabahının erken saatlerinde, denize açıldıktan dört gün sonra, kıyıdan sadece 400 mil açıkta 1.500 kişi öldü. Aralarında müzisyenler de vardı. Bu, geçen yüzyılın en ünlü trajedilerinden biridir. Ama bu konuda gerçekten ne biliyoruz?

Titanik'in batışı hakkında çok az kişinin bildiği 10 gerçeğe göz atın.

1. Titanik, buzla olası bir çarpışma konusunda 6 uyarı aldı

Titanik buzdağına çarparsa yüzebilir. Gemideki bölmeler çok güçlüydü.
Ama hepimizin bildiği gibi geminin su altı kısmında bir delik var.

4. Tahminen 3 köpek cankurtaran sandallarına binmeyi başardı

Titanik'in batmasından iki Spitz ve bir Pekingese kurtuldu. Küçük oldukları için kurtulduklarına inanılıyor.
Gemide birinci sınıf yolculara ait toplam 12 köpek vardı, ancak sadece üç küçük köpek hayatta kaldı.

5. Son SOS sinyali yanlış koordinatlarla gönderildi

Enlem doğru olarak bildirilirken, boylam 14 mil çarpıktı. Yardım zamanında gelse bile yanlış yere ulaşacaktı.
Yanlış koordinatlar nasıl ve neden verildi? Çeşitli spekülasyonlara neden olan bu sorunun henüz net bir cevabı yok.

6. Can filikalarında yolcuların binişlerinin nasıl düzgün bir şekilde organize edileceğine dair hiçbir tatbikat yapılmadı.

15 Nisan 1912 tarihi, 20. yüzyılın en büyük deniz felaketiyle tarihe damgasını vurdu - Atlantik'te, Southampton'dan (İngiltere) New York'a (ABD) giderken bir buzdağına çarparak Titanik'in en büyük yolcu gemisi battı.

Efsanevi gemi Titanik'in tarihi, yaygın olarak bilinen ve pek bilinmeyen sayısız gizem ve efsaneyle çevrilidir. İşte bazıları inanılmaz gerçekler Bu efsanevi gemi hakkında.

25. İlk Titanik filmi felaketten bir aydan kısa bir süre sonra çekildi ve gemi enkazından kurtulan bir aktrisin başrolünü oynadı.

24. Kim Il Sung, lider Kuzey Kore, geminin battığı gün doğdu.

23. Gemide 12 köpek vardı ve bunlardan üçü hayatta kaldı. Fotoğraf bunlardan birini gösteriyor.

22. Titanik'in kalıntıları, felaketten sadece 73 yıl sonra keşfedildi.

21. Titanik'te (1997) rol alan Kate Winslet, My Heart Will Go On şarkısından nefret ettiğini söyledi. Oyuncu, bu müziği duyduğunda ürktüğünü bile itiraf etti.

20. Aslında modern gemilerin buzdağına rastlama şansı Titanik'ten daha fazladır.

19. Geminin çarpıştığı (resimde görülen) buzdağı, yolculuğuna yaklaşık iki bin yıl önce başladı.

18. 30 gemi teknisyeninden hiçbiri hayatta kalmadı. Makine dairesinde kaldılar ve kalan yolcuların kurtarılabilmesi için buhar motorlarını mümkün olduğu kadar uzun süre çalışır durumda tuttular. Fotoğraf Titanik'in makine dairesini gösteriyor.

17. Geminin tekneleri, yolcuların yarısından fazlasını barındırabiliyordu, ancak neredeyse üçte biri bunu yapmayı başaramadı.

16. 13 yeni evli çift balayına Titanik'e gitti.

15. Bugün bir gemideki en pahalı rakamlar 100.000 dolardan fazlaya mal olacak.

14. Kazadan kurtulan tek Japon, dışlandı ve diğer yolcularla birlikte ölmediği için korkak olarak adlandırıldı.

13. Üst üste dört kompartımanı su bastığında gemi ayakta kalabilse de, kader gecesinde altı kompartıman hasar gördü.

12. Titanik dışında tarihte hiçbir gemi bir buzdağı tarafından batırılmamıştır.

11. Hershey's Çikolata fabrikasının kurucusu Milton Harshey, acil iş toplantıları nedeniyle rezervasyonunu son dakikada iptal etti.

10. Titanik o kadar büyüktü ki 2 saat 40 dakika battı.

8. Titanik'in ölümünün ana nedeninin, buzdağının gerçek ana hatlarını gözlemcilerden saklayan ve böylece felaketin zamanında önlenmesini önleyen bir buz serapının etkisi olduğuna dair bir versiyon var. Bu, hayatta kalanların inanılmaz olaydan bahseden ifadeleriyle dolaylı olarak kanıtlanmıştır. parlak yıldızlar o gece.

7. Alakart restoranın şefi o kadar çok alkol içti ki korkunç Atlantik soğuğuna iki saat dayanabildi.

1. James Cameron'un yönettiği "Titanic" filminin çekilmesi, enflasyonu hesaba katarak zamanında bir gemi inşa etmekten daha pahalıya mal oldu.

2. "Game of Thrones" filmi, gerçek "Titanic" gemisinin yapıldığı hangarda çekildi.

3. "Titanik" in yaratıcılarından tek bir kişi felaket sırasında onu terk etmedi. kadar gemide kaldılar. son an ve diğer yolcuları sakinleştirmek için sakinliğini korudu.

4. Titanik'teki rahip, iki kez teknede oturmayı reddetti, tövbeyi dinlemek ve gemide kalanların günahlarını bağışlamak için gemide kaldı.

5. 1943'te Naziler Titanik adlı bir film de yaptılar. İngiliz karşıtı propagandanın izlendiği ünlü gemi enkazı hakkında bir filmdi.

6. 15 Nisan 1912'de (bir gün sonra), Alman uçağının kaptanı bir buzdağı fark etti ve onu kırmızı boya ile boyamasını emretti, henüz Titanik'in enkazını bilmiyordu.

7. 1945'te Kraliyet Hava Kuvvetleri, yolcularının çoğu Yahudi olan bir gemiye yanlışlıkla saldırdı. 1942'de bu gerçek, Nazi propaganda filmi Titanik'te kullanıldı. Bu gemi yaklaşık 3 kez boğuldu Daha fazla insan Titanik'ten daha.

8. Titanik'in batmasından iki yıl sonra, "İmparatoriçe" gemisi St. Lawrence Körfezi'nde battı ve tüm yolcuların %68,5'ini kaybetti (Titanik'ten %0,5 daha fazla). Birinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesi nedeniyle gazeteler bu olaya sessiz kaldı.

9. "Titanic" filminin çekimleri sırasında, hoşnutsuz ekstralardan biri, LSD ilacını yiyeceklere yerleştirdi, bu nedenle James Cameron ve diğer 50 kişi hastaneye kaldırıldı.

10. James Cameron'ın "Titanik" filminde çalışmaya başlamasının birincil motivasyonu, bir film yapmak istediği için değil, film stüdyosu pahasına gemi enkazının bulunduğu yere dalış yapma olasılığıydı.

11. Titanik için birinci sınıf biletin maliyeti 1912'de 4.375 dolardı (bugün 100.000 dolar).

12. Violetta Constance Jessop adlı bir kadın "Titanik" in batmasından kurtuldu, aynı zamanda muadili "" nin ölümünden ve "Olimpiyat" felaketinden (ayrıca "Titanik" in iki katı) kurtuldu.

13. Avustralya, 2016'da piyasaya sürülecek olan yeni "Titanic" adlı bir yolcu gemisi inşa etmek için bir projeye fon sağlamaya başladı; biletlerin ön satışı yakında başlayacak.

14. Titanik filminde gemi batarken Jack ve Rose'un şişesinden su içen karakter, alkolün etkisiyle hayatta kalan yolculardan birinin anılarına dayanmaktadır.

15. Macy's'in kurucuları Titanik'te öldü, filmde gemi batmaya başladığında yatağa giden yaşlı bir çiftti.

16. 20 yıl içinde "Titanic", A'nın etkisi altında tamamen yok edilecek.

17. Titanik'in batmadığı söylenir. Bunun yerine, Olimpiyat battı, bu sadece bir sigorta dolandırıcılığıydı.

18. "Titanik" filminin sahnesi için ana karakterÇıplak bir kahraman çiziyor, James Cameron'ın çizimleri kullanılıyordu.

19. Robert Ballard (oşinografi profesörü) Titanik'i bulmak için bir keşif gezisi planladığını duyurduğunda, aslında bu, kayıp nükleer denizaltıları bulmak için yapılan gizli bir operasyonun örtüsüydü. Görevi başarıyla tamamladıklarından, Titanik'i gerçekten bulmaya adayabilecekleri zamanları kaldı.

20. Titanik'te birinci sınıf için öğle yemeği 13 tabaktan oluşuyordu - her biri farklı bir yemekle birlikte ve dört ila beş saat sürüyordu.

21. Titanik trajedisinin yaşandığı yere ulaşan ilk gemi olan Karpatya'da, kelime başına 1 dolar değerinde telgraflar göndermeyi teklif ettiler, kurtarılanlardan birinin son dolarını annesi için bir telgrafta harcadığı biliniyor. metin: "Güvenlik."

22. Milyoner Ben Guggenheim karısına şu mesajı iletmek istedi: Korkaklığım yüzünden hiçbir kadının gemide kalmasına izin vermeyeceğim.

23. İlk Titanik filmi, felaketinden bir ay sonra vizyona girdi ve hayatta kalanlardan biri tarafından çekildi.

24. Elli yıl önce, neredeyse Titanik kadar büyük, ancak çift gövdeli bir gemi inşa edildi. Aynı şey ona da oldu ve sadece çift gövde sayesinde batmadı. Aynı zamanda, yolcuların hiçbiri olaydan haberdar edilmedi.

25. 1998'de bilim kurgu filmi Lost in Space vizyona girdi ve filmin vizyona girmesinin Titanic'in 15 haftalık vizyona girmesinin sonuna denk gelmesi nedeniyle "buzdağının ortaya çıkışı" olarak ilan edildi.

26. İkinci kaptan Charles Lightoller, Titanik'in batmasından birkaç yıl sonra, dürbünlerin gerçekten de gemide, kimsenin anahtarı olmayan kilitli bir kutuda olduğunu itiraf etti.

27. Bir kitap, bir Nisan gecesi Kuzey Atlantik'te bir buzdağına çarpan 800 metrelik "batmaz" bir yolcu gemisinden ve geminin yeterli cankurtaran sandalları, bu yüzden çoğu onun yolcuları. Gemiye "Titan" adı verildi. Kitap, Titanik felaketinden 14 yıl önce, 1898'de yazılmıştır.

28. Titanic ile aynı şirkete ait bir gemi olan Naronik, 1893'te aynı rotayı takip ederken iz bırakmadan ortadan kayboldu.

29. Titanik'te kurtarılan 711 yolcudan sadece 58'i erkekti.

30. Titanik'ten 40 kişi kapasiteli tekneler 12 kişi ile doldurularak suya indirildi. Gece geç saatlere kadar diğer yolcuları kurtarmaya çalışmak için kaza yerine yaklaşmadılar.

, . .

Titanik Dahil 3 Büyük Gemi Kazasından Sağ Kurtulan Hemşire Violet Jessop’un Akılalmaz Hikayesi

Haberler

Magazin

Ünlüler Dosyası

Titanik Dahil 3 Büyük Gemi Kazasından Sağ Kurtulan Hemşire Violet Jessop’un Akılalmaz Hikayesi

Şanslı mı talihsiz mi karar veremedim doğrusu.

Çok küçük yaşta tüberkülozu yenen Violet Jessop, doğuştan mücadeleci biriydi.

Çok küçük yaşta tüberkülozu yenen Violet Jessop, doğuştan mücadeleci biriydi.

Daha ilk seyrinde, mürettebatı olduğu RMS Olimpik ve RMS Hawke gemileri çarpıştı.

Daha ilk seyrinde, mürettebatı olduğu RMS Olimpik ve RMS Hawke gemileri çarpıştı.

Titanik buz dağına çarptığı sırada Violet yatağında uzanıyordu.

Titanik buz dağına çarptığı sırada Violet yatağında uzanıyordu.

Batan Britannic'ten kurtulmaya çalışırken kafa travması geçirdi.

Batan Britannic'ten kurtulmaya çalışırken kafa travması geçirdi.

Kurtardığı bebekten garip bir telefon geldi.

Kurtardığı bebekten garip bir telefon geldi.

Peki ya siz 3 farklı geminin kazasına tanık olsaydınız yine de gemilerle seyahat etmeye devam eder miydiniz? Düşüncelerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Titanik’teki Köpeklere ve Kedilere Ne Oldu?

Tarihin en ünlü gemi kazası olan Titanik gemisindeki kedi ve köpeklere ne olduğunu araştırdık. Gemide kayıtlı olan bu hayvanlara kazada ne oldu?

titanic

Titanik, tarihteki en ünlü gemi kazasıdır, ve 1.500’den fazla insanın ölümüyle sonuçlanmıştır.

15 Nisan 1912 gecesi daha ilk seferinde bir buz dağına çarpmış ve Titanik yaklaşık iki saat kırk dakika içinde Kuzey Atlantik’in buzlu sularına gömülmüştür.

Titanik’le ilgili bütün dikkat, kaç kişinin ve kimlerin öldüğü ya da yapılan mühendislik hatalarındaydı. Fakat gemide köpekler de vardı, ve onların yaşadıkları da tarihe geçmişti.

Widener Üniversitesi’nden Joseph Edgette’in açıklamasına göre Titanik gemisinde kayıtlı olan 12 köpek vardı ve yalnızca 3 tanesi kurtulabildi.

Köpeklerin hepsi 1.sınıf yolculara aitti.

Kurtulan köpeklerin ortak özelliği boyutlarının çok küçük olmasıydı.

O kadar küçüklerdi ki, kurtarma botlarında ve filikalarda sahiplerinin onları taşıdığı bile farkedilmemişti.

İki tanesi Pomeranian, diğeri ise bir Pekinese’di.

dogs-small

“Lady” isimli Pomeranian, Margaret Hays adlı yolcunun Paris’ten aldığı bir köpekti ve gemiyi boşaltma emri verildiğinde sahibinin kucağında bir battaniyeye sarılı haldeydi.

İsmi bilinmeyen bir diğer Pomeranian ise Martin ve Jane Rothschild’a aitti.

Martin kazadan kurtulamadı, eşi ve çocukları 6 numaralı filikayla kurtarıldılar. Jane, köpeğini saklayarak yanına almıştı.

sun-yat-sen

“Sun Yat-Sen” adlı Pekinese, sahipleri ünlü bir yayıncılık firmasının veliahtları Myna ve Henry Harper’ın yanındaydı. Henry Harper’a köpeğinin mi yoksa diğer insanların mı kurtulmasını tercih edeceği soruldu, Henry ise “Fazla yer var gibi görünüyordu, ve kimse karşı çıkmadı” açıklamasını yaptı. 3 numaralı filikayla kurtarıldılar.

Hayatını Titanik gemisinde kaybeden köpeklerin hepsi daha büyük köpeklerdi. Bir King Charles Spaniel, “Kitty” isimli bir Ariedales, “Dog” isimli bir Fox Terrier, “Gamin de Pycombe” isimli bir French Bulldog ve bir tane de Great Dane. Ailelerden biri, iki köpeklerinin ölümü için sigortadan para aldılar.

ann ishamGreat Dane’in sahibi olan 50 yaşındaki Ann Elizabeth Isham ise, köpeğini orada bırakmayı reddetti ve onunla beraber sulara gömüldükten sonra bedenleri yanyana bulundu.

Peki Titanik batarken diğer köpeklere ne oldu?

Köpeklerin çoğunluğu F güvertesinde kafeslerde duruyordu, ve geminin marangozunun bakımı altındaydılar.

Her gün egzersizleri yaptırılıyor ve banyo yaptırılıyordu.

Planda seyahatin ilerleyen günlerinde bir Köpek Şovu düzenlemek vardı, fakat bu yapılamadan kaza oldu.

Aslında gemi batarken bir gösteri oldu sayılabilir, çünkü biri köpeklerin kafeslerini açıp onları serbest bıraktı.

Onlar da güvertede bir aşağı bir yukarı koşturdular kaygan yerlerde…

titanic-dogs-1

Köpeklerden herhangi biri yolculara yardım etmeye çalıştı mı? Cevap: Hayır. 1912’de anlatılmaya başlanan bir efsane vardı. Rigel adında bir Newfoundland’ın filikalara havlayarak kaptanı yönlendirdiğine dair bir söylenti yayıldı. Ancak gemide bunun bir görgü tanığı ya da kaydı hiçbir zaman bulunamadı.

Pets on titanic

Titanik’te çok sayıda kedi de vardı. Çoğu fareleri ve sıçanları uzak tutmak için gemiye alınmıştı. Hatta Titanik’in, Jenny adında resmi bir kedisi de vardı, ve gemide yavrulamıştı. Fakat ne Jenny, ne yavruları ne de diğer kediler batan gemiden kurtulamadılar.

A Grave Interest
Wikipedia
Today I Found Out

Titanik gerçek mi? Titanik filmindeki Jack ve Rose aşkı gerçekte yaşandı mı?

Haberin Devamı

Titanik çok eski bir film olmasına rağmen günümüzde hala isminden söz ettiren filmlerden birisidir. Bu nedenle gerçekle bu filmin gerçekleşip gerçekleşmediği günümüzde vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır.

Titanik Gerçek mi?

Titanik o zamanların en modern gemisi olarak batmayan gemi olarak bilinen gemilerden birisidir. Özellikle zenginleri hayran bırakan bir dekorasyona sahip olan gemi içerisinde fark edilmeyen bazı aksaklıklar da bulunmaktaydı. Gemide sadece dekor alarak yapılmış bir baca ve eksik filikalar vardı. Görsel olarak muhteşem bir gemi olarak görünse de teknik açıdan pek çok eksiğe sahip bir gemi olmaktadır.

14 Nisan 1912 yılında İngiltere'den New York'a ilk yolculuğunu gerçekleştiren Titanik ihmal sonucunda bir buz dağına çarpmıştır. Asla batmaz denilen Titanik bu çarpma sonucunda batmıştır. Gemi içerisinde yaklaşık 2200 kişi bulunmaktaydı ve içerisinde sadece 706 kişi kurtulmuştur. Ayrıca ölen kişilerinde cesetleri bulunamamıştır.

Haberin Devamı

Televizyon ekranlarında tüm dünyanın zevkle izlediği Titanik gemisi gerçek hayatta da vardır. 1912 yılında ilk yolculuğunda dizide de anlatıldığı gibi buz dağına çarparak batmıştır.

Titanik Filmindeki Jack ve Rose Aşkı Gerçekte Yaşandı Mı?

Titanik filminde başrollerde oynayan filmdeki ismi ile Jack ve Rose muhteşem bir aşk yaşamışlardır. Bu nedenle pek çok kişi gerçekte bu karakterlerin var olup olmadığını merak etmektedir. Filimdeki Rose karakteri tam anlamı ile gerçek değildir. Fakat Beatrice Wood karakterinden ilham almıştır. Kate Winslet'in canlandırdığı Rose karakterinin gerçek kahramanı Wood 19 yaşında bindiği Titanik gemisinden sağ kurtulanlar arasında yer almaktadır.

Titanik filminde başrollerde oynayan Jack ve Rose karakteri film içerisinde tutkulu bir aşk yaşamaktadır. Geminin buz dağına çarpması sonucunda batmaya başlaması ve sonrasında yaşanan olaylar film içerisinde gösterilmiştir. Gerçek bir hikaye olan Titanik filmindeki Jac ve Rose karakterlerinin gerçek bir aşk yaşayıp yaşamadığı tam olarak bilinmemektedir. Titanik gemisi içerisinde bir aşk yaşlandığı fakat film ile birebir aynı şeyi yansıtmadığı da bilinmektedir. Fakat Titanik gemisinin gerçekte var olduğu ve gemide bulunan pek çok kişinin yaşamını yitirdiği doğru olmaktadır. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası