togg sedan özellikleri / TOGG Sedan Fiyatı ve Özellikleri

Togg Sedan Özellikleri

togg sedan özellikleri

Türkiye'nin Otomobil Girişimcileri Grubu (TOGG) tarafından üretilen ve yılında duyurulmasının ardından tamamen elektrikli, yerli ve milli arabası TOGG için fiyat listesi duyuruldu. Giriş seviyesi C segment TOGG T10X, bin TL olarak duyurulan TOGG'da ön siparişler de başlarken teknik özellikler merak konusu oldu. Peki TOGG otomatik mi manuel mi? Yerli otomobil TOGG otomatik vites mi? İşte detaylar

YERLÄ° OTOMOBÄ°L TOGG OTOMATÄ°K VÄ°TES MÄ°, MANUEL MÄ°?

TOGG prototipi otomatik olarak üretilmiştir. Bu araçların otomatik üretileceği öngörülüyor. Ama ilerleyen zamanda seri üretim ve diğer aşamalar tamamlandıktan sonra ekonomik araç için üretilebilir. Ama şu anlık böyle bir bilgi bulunmuyor. Çünkü elektrikli otomobillerde manuel şanzıman kullanılırsa şarj mesafesi ve batarya sıkıntıları uzun vadede gösterebilir.

TOGG NE KADAR?

Togg T10X modeli bin liradan başlayan fiyattan satışa çıkacak. Uzun menzilli modelin fiyatı ise 1 milyon bin lira olarak belirlendi.

TOGG KAÇ SAATTE ŞARJ OLUYOR?

Gücünü lityum iyon pillerden alan yerli otomobil TOGG tek şarj ile batarya kapasitesine göre km ve km menzile sahip iki farklı güç paketi sunuyor. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj edilebilmesi planlanıyor. Araçta yer alacak rejeneratif fren sistemi ile yavaşlamalarda motorların dinamo gibi çalışması ve pili tekrar şarj ederek menzili %20'ye kadar uzatması öngörülüyor.

TOGG TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Araç gücünü lityum iyon pillerden almaktadır. Tek şarj ile batarya kapasitesine göre km ve km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır. Araçta yer alacak rejeneratif fren sistemi ile yavaşlamalarda motorların dinamo gibi çalışması ve pili tekrar şarj ederek menzili %20'ye kadar uzatması planlanmaktadır.

Aracın arkadan itişli HP ve dört tekerden çekişli HP olmak üzere iki farklı motor gücünde üretilmesi planlanmaktadır. Son hızı km/sa olacak aracın HP versiyonunda km/sa hızlanması 4,8 saniye, HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.

Aracın 4G/5G internet bağlantısı ile fabrikadan güncellemeleri otomatik olarak alabilmesi, arıza durumunda araca uzaktan müdahale edilebilmesi planlanmaktadır. Aracın 3. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip olacağı açıklanmıştır.

Kesintisiz bir mobilite deneyimi sunmak için oluşturulan funduszeue.info altyapısı, akıllı cihazınızın kişiselleştirilmiş hizmetlerine erişebileceğiniz ve uygulamaları kaldığınız yerden kullanabileceğiniz ekosistem kimliğinizdir.

Trumore ile entegre çalışan bu akıllı yaşam platformuyla günlük yaşamınızı kolaylaştırır. Akıllı ev ve şehir sistemleri ile size özel, yapay zeka destekli, gelişmiş bir bağlantı kurabilirsiniz. Üçüncü yaşam alanınız olan T10X üzerinden, ev ve iş gibi diğer yaşam alanlarınızı yönetebilirsiniz.

T10X'in multimedya sisteminde yer alan funduszeue.info Uygulama Mağazası ile gün içinde ihtiyacınız olacak uygulamaları akıllı cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Akıllı yaşam ekosistemindeki yol arkadaşınız Trumore Dijital Asistan, size işlemlerinizi sesli komut ile yapma imkânı sunar. Size özel öneriler yapan, yaşam tarzınızı ve hareketlerinizi öğrenen bu yapay zekâ destekli asistan, günlük hayatınızı kolaylaştırmak için çalışır.

Trumore Gez uygulaması, gerçek zamanlı navigasyon özelliklerini ve iş ortakları tarafından sağlanan mobilite hizmetlerini birbirine entegre ederek T10X için benzersiz bir deneyim hazırlar.

T10X sahip olduğu teknoloji ile internete bağlıdır. Bu yüksek hızlı veri kullanımı, size nerede olursanız olun sürekli çevrimiçi olma imkânı sunar.

Trumore uygulamasında yer alan E-Cüzdan ve Dijital Varlık Cüzdanı ile Togg ekosistemindeki tüm finansal işlemleriniz elinizin altındadır. AVAX alt yapısını kullanan bu fonksiyonlar ile şarj ödemelerinizi, rezervasyonlarınızı ve NFT işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

T10X'inizi bir mobil sanat galerisine dönüştüren bu uygulama ile dünyaca ünlü dijital sanatçıların eserlerini kolayca bulabilirsiniz. T10X'inizi kişiselleştirme imkanı veren mobil galeri; sizi dijital dünyanın kapılarının ardında, kişiselleştirilmiş ve öncelikli bir yolculuğa çıkarır.

Akıllı cihazın dijital kokpiti; inç dijital gösterge paneli, sürücüyü ve ön yolcuyu sarmalayan benzersiz 29 inç bilgi-eğlence ekranı ve tüm fonksiyonların kontrolüne yardımcı olan 8 inçlik kumanda ekranından oluşur. Sınıfında örneği olmayan uçtan uca ekran; Otomobil kullanma deneyiminizi, seyahat konforunuzu ve çevrim içi yaşantınızı başka bir boyuta taşırken, ön yolcunun da kullanabileceği eğlenceli içeriklere erişim sağlar.

Yeni nesil Meridian Premium Ses Sisteminin T10X'e özel akustik şeması ve teknolojisi ile yolculuklarınız esnasında üstün bir ses deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yüksek frekanslı bu hoparlörler, insan kulağının algıladığı yüksek sesleri karşılar. BAS HOPARLÖRLERİ Daha düşük ve derin frekanslar için geliştirilmiştir.

Size daha gerçekçi bir deneyim sunar.

Her noktadan eşit hissedilen optimal bas sesleri verir T 10X'in tüm noktalarında sabit bir sahne performansı tecrübesi yaşatır.

T 10X'in tüm noktalarında sabit bir sahne performansı tecrübesi yaşatır.

T10X, size anahtarsız giriş imkânı sunar. Anahtarınız cebinizde veya çantanızdayken ön kapı kollarına ya da bagaj kapağında yer alan bagaj açma butonuna dokunarak T10X'inize erişim sağlayabilirsiniz.

Ön ve arka koltuklardaki ısıtma sistemi, T10X'in içindeki tüm yolculara sıcak ve konforlu bir yolculuk deneyimi sağlar.

T10X'inizde koltuklarınızı sizin için en konforlu sürüşü sağlaycak şekilde ayarlayabilir ve bu ayarları kaydedebilirsiniz. Böylece birden fazla kullanıcı, tek tuşla kendi koltuk pozisyonunu en hızlı şekilde ayarlayabilir.

T10X'inizin ön konsolunda yer alan kablosuz şarj ünitesi, telefonunuzu kolay ve hızlı bir şekilde şarj eder.

Anahtar veya bagaj kapağı üzerindeki tuş yardımıyla T10X'inizin bagajını çok daha rahat bir şekilde açabilir ya da kapatabilirsiniz

T10X, arka kısmında bulunan iki radar yardımıyla yandaki şeritlerden gelen araçları tespit eder ve yan aynalarda bulunan ikaz ışıkları ile kullanıcıya bilgi aktarır. Bu anlarda sürücü şerit değiştirmek için sinyal verirse ikaz lambaları yanıp sönerek olası bir çarpışmayı önler.

Park sensörleri yardımıyla çalışan bu sistem, kullanıcı müdahalesi olmaksızın otonom park yapma imkanı verir. Gaz, fren, direksiyon ve vites kontrolü tamamıyla T10X tarafından yapılır. Kullanıcı yardımı gereken koşullar ve güncel park durumu cihaz ekranından takip edilebilir. Bu asistan hem park etme hem de park yerinden çıkmak için kullanılabilir.

Adaptif hız sabitleyici, sürüş hızını öndeki trafiğe göre otomatik olarak ayarlayarak kullanıcılara eşsiz bir sürüş deneyimi sağlar. Sistem, cihazın tamamen durması halinde bile kullanıcıdan alacağı komutla takibin devam etmesini sağlayabilir. Dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, Trafik işareti algılama yardımıyla hız limitlerini de aktif olarak öğrenir.

T10X'te bulunan kızılötesi kamera, kullanıcının göz ve baş hareketlerini inceleyerek analiz eder. Sistem, kullanıcının yola yeterince odaklanamadığını veya yorgun olduğunu tespit ettiğinde görsel ve işitsel uyarı verir.

Akıllı şerit takip sistemi, çok fonksiyonlu ön kamera yardımıyla şeritleri algılar, şeritten dışarı doğru bir kayma olduğunda sürücüyü uyarır ve gerektiğinde ufak manevra düzeltmeleri ile T10X'i şeridinde tutar.

T10X'in çok fonksiyonlu kamerası yardımıyla okunan trafik levhalarındaki bilgi dijital gösterge panelinde gösterilerek sürücü uyarılır. Asistan sistemler, bu bilgiyi kullanarak T10X'in hızını ayarlar.

Ön çapraz trafik uyarısı, sağdan veya soldan gelen trafiği tespit ederek olası bir çarpışmayı önler. Bu sistem özellikle park alanlarından çıkarken ve kavşaklardan dönerken sürücünün göremediği kör noktalarda etkili olur. Sistem öncelikle kullanıcıyı uyararak durumdan haberdar eder ve gerekirse frenleme yaparak cihazı durdurur. Arka çapraz trafik uyarısı da T10X'in geri hareket ettiği senaryolarda devreye girer.

Adaptif sürücü asistanı, dur-kalk fonksiyonlu adaptif akıllı hız sabitleyici ile akıllı şerit takip sisteminin bir arada çalışmasıyla işlevsel hale gelir. Bu asistan, şerit çizgilerinin okunamadığı durumlarda öndeki aracı 60 km/saat hıza kadar takip edebilir. Aynı zamanda sürücünün kullanım alışkanlarını öğrenerek kendini adapte eder ve kullanıcıya daha konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.

Yoğun trafik pilotu, kullanıcının direksiyon dahil tüm kontrolleri T10X'e bırakmasını sağlar. Asistan pilot T10X'in şeritteki konumunu ve takip mesafesini düzenleyerek yoğun trafikte konforlu bir sürüş deneyimletir. Kameralı sürücü dikkat asistanı yardımıyla sürücünün dikkat seviyesi ölçülür, gerektiği halde sistem uyarı verebilir ya da inaktif hale gelebilir. Bu Özellik 15 km/saat hıza kadar kullanılabilir.

Bu sistem yardımıyla T10X, sürüş rotasındaki diğer araçları ve yayaları tespit eder. Çarpışma tehlikesi oluşturan herhangi bir durumda sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyararak olası bir çarpışmayı engellemeye yardımcı olur, gerektiği halde fren yapar.

TOGG Sedan

Tamamen elektrikli bir sedan arıyor iseniz TOGG SEDANtam anlamıyla size hitap edebilir. Geniş tasarımı ile hem yüksek performansa sahip hem de aile aracı olarak kullanabileceğiniz bu araç modernize edilmiş bir tasarıma sahip. Tasarım aşamasından itibaren görselliği ve performansı üst seviyelere çıkarmak için çalışan mühendisler bu konuda gayet başarılı olmuş görünüyor.

Tamamen elektrikli olma özelliği ile ön plana çıkan TOGG SEDAN yaklaşık olarak tek şarj dolumu ile kilometre menzile ulaşabiliyor. Farklı motor seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkan bu araçta istediğiniz ve arzuladığınız performansı almak çok da zor değil.

Dört çeker olacak şekilde tasarlanan araç bu sayede dengeli bir yapıya kavuşmakla kalmıyor ayrıca engebeli, yada virajlı olsun fark etmeden her yol şartına uyum sağlayarak kullanıcılara güven veriyor. Özellikle beygir gücüne sahip olması ve sıfır kilometreden kilometreye saniye gibi kısa bir sürede ulaşması, dört çeker özelliği ile bir araya gelince TOGG SEDAN aracının sizleri dilediğiniz yere güvenle ve keyifle götürecek bir yapıya kavuşmasını sağlıyor.

Farklı renk seçenekleri ve donanım paketleri arasında kendinize en uygun olanı seçebileceğiniz TOGG SEDAN ile artık siz de kendi stilinizi aracınıza yansıtabileceksiniz. Araç içi konforun arttırılması amacıyla birçok teknolojik gelişmelerden faydalanıldığı, sürüş keyfinin doruklarına varmanız için özel süspansiyon sistemleri ile birlikte kolay ulaşılabilir dokunmatik gösterge panellerin kullanıldı bu araç ile sizler için yolar su gibi akıp gidecek.

Yüzde 80 şarj oranına 30 dakika gibi kısa bir süre içersinde ulaşılacak olması, yolculuğa çıkmanız için uzun süre beklemenizin önüne geçiyor. Geniş bagaj hacmi ile birlikte 5 kapıya sahip olan araçta kullanılan tasarım Tesla model 3’ e olan benzerliği ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Merak edenler için söylüyoruz, TOGG SEDAN fiyatına dair ayrıntılı bilgileri seçeceğiniz versiyon ve kişiselleştirmeler göre yetkili TOGG servislerinden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.          

TOGG Sedan CES 'de tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

yılında Türkiye lansmanını gerçekleştiren TOGG, ABD'nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen CES fuarında kendini dünyaya tanıttı. Karakteristik tasarımı ve son teknoloji özellikleri ile çok konuşulan TOGG C-SEDAN tanıtımı yapıldığı andan itibaren büyük beğeni topladı. İşte çok konuşulan yeni TOGG C-SEDAN'ın özellikleri

yılında Türkiye lansmanını gerçekleştiren TOGG, ABD'nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen CES fuarında kendini dünyaya tanıttı. Karakteristik tasarımı ve son teknoloji özellikleri ile çok konuşulan TOGG C-SEDAN tanıtımı yapıldığı andan itibaren büyük beğeni topladı. İşte çok konuşulan yeni TOGG C-SEDAN'ın özellikleri

TOGG C-SEDAN yeni konsept tasarım modelinde öne çıkan özelliklerin başında arka koltuk ayarlama düğmeleri ve otomatik açılır kapanır kapılar geliyor.

Göze çarpan detaylardan biri de arka koltukta oturan yolcuların otomobile iniş ve binişlerini kolaylaştırıyor.

Motor gücü KW / KW olan ve tam depo km / km menzile sahip olan TOGG C-SEDAN konsept tasarım modelinin tavan bölgesinde güneş paneli bulunuyor.

TOGG'un karakteristik özelliklerinden olan Türk bıyığı detayı bu modelde de mevcut. Lale motiflerinin bulunduğu ön panjur kısmında ise led aydınlatmalar mevcut. Son olarak daha önce geleneksel aynaya geçildiği haberini duymamıza rağmen aynalarda yeniden kameralar kullanılmış.

TOGG C-SEDAN konsept tasarım aracında, otomobilin çevre kontrolünü kendi kendine sağladığı, hızlanma ve frenleme gibi işleri otomatik olarak yaptığı seviye 3 otonom sürüş özelliği mevut.

Şoför kokpitinin sağ kısmında bulunan bölgede aracın kapısının tam otonom aç-kapa düğmeleri mevcut.

TOGG C-SEDAN'IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Motor KW / KW
Beygir gücü /

hızlanma sn / sn
Menzil: km / km

Otonom sürüş: 3. seviye

Aks açıklığı: mm

Euro NCAP: 5 yıldız hedefleniyor

Motor seçenekleri: Arkadan çekiş / Dört çeker

Batarya seçenekleri: 2 Paket

Şarj: Rapid şarj teknolojisi
30 dakika altında tam dolum

#TOGG

#C-SEDAN

#TOGG CES

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası