alçıpan tv ünitesi yapımı video / Alçıpan Televizyon Ünitesi Nasıl Yapılır? » Dekordiyon | Alçıpan, Tv duvari, Tv ünitesi

Alçıpan Tv Ünitesi Yapımı Video

alçıpan tv ünitesi yapımı video

Resimde gördüğümüz bu güzel ve modern tv ünitesini yapacağız.

Tv ünitesini yapacağımız duvara modeli büyük bir dikkat ve hesaplamalar ile çizip ebatlıyoruz. İşin en önemli yeri bu çizimdir. Çizimi yaptıktan sonra ana gövdeyi oluşturmak kolay. Alçıpan 50 lik duvar U profillerinden resimde görüldüğü gibi ünitenin duvara sabit olacak iskeletini dübel ve vida yardımıyla oluşturuyoruz. 


Ana gövdesi oluşan tv ünitemizin sağ ve sol yan yüzlerini alçıpanı keserek montajını yapıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken şey, ünitenin kaç cm kalınlığında olacağıdır. Biz 20cm kalınlığında yaptık. Çünkü ünitemiz de gömme dekoratif bir şömine var. Şöminenin kalınlığını ve arkasındaki piriz kalınlığını baz aldık. Ünitenin kalınlığı için kestiğimiz alçıpanların genişlikleri aynı olmalıdır. Yani 20cm.


Sağ ve sol yanların montajını yaptıktan sonra ön yüzünü oluşturmak için 50'lik duvar U profillerini sağ ve sol yan alçıpanların ağızlarının sıfır olacak şekilde alçıpan vidası ile vida atarak, ilk yaptığımız karkas işlemini ön yüzü oluşturmak için yapıyoruz.




Artık ön yüzümüzün montajını da yaparak tv ünitemiz in alçıpan kısmı bitmiş oluyor. Bundan sonrası ince işçilik ve görsel olarak neler yapabiliriz kısmı.



Ünitemiz in alçıpan ek yerlerinin çatlamasını önlemek için derz bandı kullanıyoruz. Aynı zamanda köşe kısımlarına darbeye ve düz estetik bir görünüm kazandırmak için alçı köşebent çıtası takmalıyız. Bu işlemlerin herbiri azami derecede ustalık gerektiren işlemler olduğundan, işinin ehli profesyonel ustalar tarafından yapılmalıdır.





Alçı sıva işlemi de biten tv ünitemiz e alçı döküm dekoratif duvar çıtaları kullanarak görsel zenginliği daha da dikkat çekici hale getirdik. Artık tv ünitemiz boyaya hazır ve mevcut uygulamaların kurumasını bekleyeceğiz. Sizde evinize alçıpan dan bir tv ünitesi yaptırmak istiyorsanız, ilk önce uygun modeli tasarlamalısınız. Daha sonra işinin ehli profesyonel bir ustaya tasarımınızı ve isteklerinizi anlatıp, çıkacak eseri izleyeceksiniz. 

Televizyon Ünitesi Alçıpan nasıl yapılır? Sorusu evine farklı bir hava katmak isteyen tüm insanların merak ettiği ve araştırdığı bir sorudur. Televizyon ünitesi seçiminde, daha ekonomik ve şık çözümler arayan ev sahipleri alçıpan tv ünitesi modellerini tercih etmektedir.

Televizyon Ünitesi Alçıpan Nasıl Yapılır?

Alçıpan tv ünitesi nasıl yapılır? Sorusu, dekorasyon alanında sıkça aranan popüler bir başlıktır. Salonlarını, oturma odalarını şık ve modern bir niş yapımıyla dekore etmek isteyen kişiler, ledli ve aydınlatmalı tv ünitesi modellerini tercih etmektedir.

Televizyon Ünitesi Alçıpan Nasıl Yapılır

Alçıpan tv ünitesi yapımı için gerekli olan malzemeler arasında, ilk olarak tercih ettiğiniz Tv genişliği ve yüksekliğine bağlı olarak bir alçıpan panel bulunmaktadır.

Panelin ölçüleri, sizin tercihiniz doğrultusunda belirlenebilmekle birlikte istediğiniz niş boyutlarına göre de seçilebilmektedir. Niş Tv Ünitesi Yapımı için izlenmesi gereken adımlar sırasıyla şöyledir;

  • Alçıpan panelin seçilmesi ve yerleştirilmesi
  • Hazırlanan alçı karışımı sürülerek kurumaya bırakılır
  • Led aydınlatmalar için delikler açılır, tesisatı çekilir
  • Talep doğrultusunda dekore etmek amacıyla dokunuşlar yapılır
  • Renk isteniyorsa, alçıpan tv ünitesi boyanır
Alcipan TV ünitesi yapımı

Genellikle renkli alpıçan tv üniteleri tercih ediliyor olması sebebiyle, alçı üzerine tercih ettiğiniz salonlarınızın renkleriyle uyumlu klasik bir duvar boyası gereklidir.

Buna ek olarak, nişlerinizi dekore etmek için çeşitli led aydınlatmalar ve bazı ahşap, taş kağıt ve panellerde, niş yapımı için gerekli olan yapı malzemeleri arasındadır.

Balkon dizaynı hakkında neler biliyoruz? Kare balkon dekorasyonu, küçük balkon mobilya önerileri ve daha fazlası için balkon dekorasyon modelleri başlıklı yazımıza göz atmayı unutmayın.

Alçıpan Tv Ünitesi Çeşitleri

Alçıpan Tv ünitesi modelleri, salonların ölçülerine, televizyonunuzun büyüklüğü ve sizin dekorasyon tarzınıza göre belirlenmektedir.

Tv ünitesi alçıpan Modelleri

Tamamıyla kişiye özel olarak tasarlanabilen alçıpan tv ünitesi modelleri,  birbirinden farklı ve her zevke uygun olarak tasarlanabilir ve uygulanabilmektedir.

  • Ortası oval alçıpan niş tv ünitesi modelleri
  • Osmanlı desenli, motifli alçıpan tv üniteleri
  • Mutfaklarda kullanılna alçıpan panel modelleri
  • Doğal Taş Kaplama alçıpan tv üniteleri
  • Sade Alçıpan Niş Modelleri
Niş Modelleri Modern alcipan tv ünitesi

Yukarıda yer alan alçıpan tv ünitesi modelleri, salonlarını dekore etmek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ünite modelleri arasında bulunmaktadır.

Buna ek olarak, belirttiğimiz gibi tamamen kişiye özel olarak tasarlanabilen alçıpan tv üniteleri, istenen boyutlarda ve tasarımda üretilebilmektedir.

Banyo dekorasyonu, bir evin en temiz en düzenli olması gerektiği alanların başında gelmektedir. Bu doğrultuda yapılması gereken banyo dizaynının yılı trendlerinelerdir incelediğimiz içeriğimizi mutlaka inceleyiniz.

Alçıpan Televizyon Ünitesi Fiyatları

Televizyon ünitesi almak ve pahalıya kaçmamasını istiyorsanız markaların satmış olduğu mobilya televizyon üniteleri yerine alçıpan niş ile yapılmış televizyon ünitelerini tercih edebilirsiniz.

Çok daha uygun ve ekonomik olan bu tarz üniteleri evinizin tarzına göre dizayn edip hem ucuz hem de şık bir televizyon ünitesine sahip olabilirsiniz.

Alçıpan Televizyon Ünitesi Fiyatları

Bilindik mobilya markalarının güncel televizyon ünitesi fiyatlarına baktığımızda ortalama en az Türk Lirası gibi rakamları görmekteyiz. Alçıpan televizyon ünitesi fiyatları ise çok çok daha ucuza mal olduğunu söyleyebiliriz.

Metrekare fiyatı olarak bir araştırma yapılırsa ortalama alçıpan televizyon ünitesi fiyatları Türk Lirası ile Türk Lirası fiyat aralığında yapılabilmektedir. Tercih edeceğiniz, alçıpan tv ünitesi fiyatı imal edilirken içeriğinde kullanılan, bileşenler, boyalar ve led ışıklandırma boyutlarına göre değişmektedir.

duvar nişi fiyatları

Yani en ucuz alçıpan malzemesi ile boyutu da çok büyük olmayacak bir televizyon ünitesini Türk Lirası gibi cüzi bir miktara yapabilmek ve evinize tarz katabilmek mümkündür.

Ancak tabi ki alçıpan televizyon ünitesi kendisi yapmak ve kendi zevkine uygun tasarlamak isteyenler için işin içine işçilik girmediği ve sadece malzeme parası ne kadar tutarsa o fiyata mal olacağı için çok daha uyguna ve avantajlı bir fiyata televizyonunuzu yerleştirebileceğiniz bir tv ünitesi dizaynına sahip olmanız mümkündür.

En güncel ve en özel dekorasyon tavsiyeleri hakkında bilgi sahibi olmak ve diğer dekorasyon içeriklerimizi görüntülemek için ilgili kategorimize göz atmayı unutmayınız.

Yazıyı Değerlendir

[Toplam: 18 Ortalama: ]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası