göze mercek takılması fiyatı / Akıllı Lens Ameliyatı Nedir? Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır? - Büyük Anadolu Hastanesi

Göze Mercek Takılması Fiyatı

göze mercek takılması fiyatı

Akıllı Lens Ameliyatı (G&#;z İ&#;i Mercek)

Son zamanlarda herkesin sıklıkla söz ettiği Akıllı lensler aslında oftalmolojide tıbbi adıyla multifokal ve trifokal olarak adlandırılan çok odaklı göz içi lensleridir. Halk arasında “Akıllı Lens” diye adlandırılan bu göz içi lensleri katarakt ameliyatları sırasında uygun vakalara uzun süredir kullanılmaktadır. Göz içi lensleri, monofokal tek odaklı, multifokal çok odaklı ve trifokal 3 odaklı olarak ayrılır.

Katarakt ameliyatında monofokal tek odaklı lens takılan hastalar ameliyattan sonra uzak gözlüğü genel olarak kullanmamakta ancak yakın okuma için gözlük kullanmaktadır.

Çok odaklı mercek (multifokal) takılanlar ise hem uzak hem yakında gözlük takma mecburiyeti duymaz. Katarakt ameliyatında çok odaklı lens takılan kişiler gözlüksüz kitap okuyabilir, bilgisayar kullanabilir ve televizyon seyredebilir ve günlük yaşamına gözlüksüz devam edebilirler.

Katarakt ameliyatı sırasında hastaya hangi merceğin uygun olacağına muayene sırasında detaylı tetkikler yapılarak gözün yapısına göre doktor tarafından karar verilir.

Akıllı Lens Nedir (Göz İçi Mercek)?

Gözün içinde herkeste doğal bir lens vardır. Bu lens saydam ve elastiktir. Yakına ve uzağa her bakışımızda bu lens esnekliği sayesinde şekil değiştirerek bakılan uzaklığa odaklanmaktadır. Böylece hem uzak hem de yakın net görülür.

Yaş İlerledikçe gözümüzde bulunan doğal lens ilk olarak esnekliğini kaybeder, yakına bakarken şekil değiştiremez ve yakına odaklanamaz hale gelir. Daha da ileriki yaşlarda saydamlığını kaybeder ve katarakt oluşur.

Genellikle 40 yaş sonrası esnekliğini kaybeden kendi lensimiz yenisi ile değiştirilebilir özelliktedir. Özelliklerini kaybederek deforme olan yani eskiyen doğal lensin yerine Akıllı Lens (göz içi mercek) adı verilen yapay mercek konulur. Bu yeni mercek artık hem uzağa, hem ara mesafeye hem de yakına odaklanabilme özelliğine sahip olup, her mesafede net bir görüş sağlar

Akıllı Lens (Göz İçi Lens) takılan hastada göz numarası bir daha ilerlemez. Katarakt ameliyatı bir kez yapılır ve gözde bir daha katarakt oluşmaz.

Akıllı Lens kimlere takılabilir?

Genellikle 40 yaşını geçmiş uzakta veya yakında ya da her ikisinde görme sorunu yaşayan ve gözlüklerinden ömür boyu kurtulmak isteyen kişiler bu operasyon için adaydır. Katarakt başlangıç yaşı artık çevre şartlarından dolayı daha da erkene düşmüştür. Çok odaklı lens takılan her göz hem uzağı hem yakını görebilmektedir.

Daha genç yaştaki hastalarda ise göz numarası lazerle düzeltilemeyecek kadar çok yüksekse yine Akıllı Lens tedavisi ne başvurulabilmektedir.

Eğer kişide katarakt varsa ve katarakt ameliyatından sonra hem uzağı hem de yakını gözlüksüz görmek istiyorsa yine akıllı lens ilk tercihtir.

Önceden lazerle göz numarası düzeltilmiş kişilere de, katarakt oluştuktan sonra uzağı veya yakını görememe sorunu yaşıyorlarsa akıllı lens uygulanabilmektedir.

Akıllı Lens (Göz İçi Lens) Operasyonu Nasıl Olur?

İki göze farklı günlerde operasyon yapılır.  İki göz arasında hastanın şartlarına göre birkaç gün veya 1 hafta ara verilir. İşlem her göz için yaklaşık 10 dakika sürer. Gözler göz damlası ile uyuşturulur. Genel anestezi (özel durumlar dışında), bayıltma veya hastanede gece yatma söz konusu değildir. Ağrısız bir operasyondur.  Gözün içindeki doğal lens çıkartılarak, yuvasına akıllı göz içi mercek takılır. Ameliyat sonrası göz bandajla kapatılır, hasta evine gider, o gece göz bantla kapalı kalır ve ertesi gün kontrol sırasında hekim tarafından bandaj açılır. Hasta aynı gün görmeye başlar ve normal yaşamına döner.

Birkaç gün içinde diğer göze de aynı işlemler uygulanır. Bir süre damla kullanımının dışında haftalık ve aylık kontroller yapılır.

Çok Odaklı Merceğin Yani Akıllı Lenslerin Önemi Nedir?

Gözlerdeyakın, uzak ve orta mesafede net görüş sağlarlar ve ömürlük akıllı lens olarak bilinirler.

Akıllı lenslerin en önemli özelliği, ara mesafede sağladığı netliktir. Bilgisayar kullanım mesafesi, televizyon izleme mesafesi, mutfak tezgâhına erişim mesafesi gibi görme kalitesinin en önemli olması gereken mesafelerde de net görüş elde edilir.

Göz içine yerleştirilen göz içi merceğin kalitesi ve cinsi hastaların operasyon sonrası göz sağlıklarını ve görme kalitelerini belirler.

Katarakt ile birlikte ameliyat sonrası görme bozukluklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Kişinin gözündeki miyop-hipermetrop-astigmat bozukluklarına ve göz yapısına özel çeşitleri vardır.

Gözde net bir görüş sağlanmaktadır.

Akıllı Lens Fiyatları

 yılı Akıllı lens fiyatı öncesi bilmeniz gereken bazı hususlar şunlardır; uzman ekibimiz akıllı lens ameliyatında FDA onaylı göz içi mercekler kullanmaktadır. Akıllı lens ameliyatı esnasında kullanılan tüm malzemeler ABD ve Avrupa'dan ithal edilmektedir. Ayrıca ameliyat esnasında kullanılan cihazlarda yurtdışından ithal edilmektedir. Bu sebeple  yılı operasyon maliyetinin %50'den fazlasını malzeme ve cihazlar almakta olup, operasyonlarımızı konforunuz ve sağlığınız için Acıbadem Fulya hastanesinde yapmaktayız.

Operasyon için az akıllı lens ameliyatı fiyatı verebilmek adına düşük maliyetli göz içi mercekler, malzemeler ve cihazlar kullanarak bu ameliyatı yapan merkezler bulunmaktadır. Malzemeler uzak doğu yada Hindistan üretimli olup düşük kalitede ve başarı oranı düşük malzemelerdir. Bizler operasyonlarımızda, ömür boyu gözünüzde taşıyacağınız lenslerin en kalitelisini kullanmaktayız. Aksi durumda oluşabilecek istenmeyen durumların daha sonrasında giderilmesi bazen mümkün olmamaktadır yada çok yüksek fiyatlar çıkmaktadır. Akıllı lens fiyatları gözünüzün durumuna göre uygulanacak olan tedaviye göre değişiklik gösterecektir. Fiyat alabilmek için öncelikle kliniğimizi ziyaret edip muayene olmanız gerekmektedir.

Akıllı Lens

Akıllı Lensler Nedir? (Çok Odaklı Göz içi Lens)

Akıllı lens, uzak, orta ve yakın mesafede gözlüksüz görüş sağlayan yapay göz içi merceğidir. Her insanın kendi gözünde doğal bir lens vardır, bu lens saydam ve esnektir.

Bu esnekliği sayesinde yakına ve uzağa bakış sırasında şekil değiştirip odaklama yapar. Bu sayede, uzağı ve yakını net görebiliriz. 40 yaş sonrasında kendi göz içi lensimiz esnekliğini yitirir.

Bu durumda yakını görmek için gözlüğe ihtiyaç duyarız. Akıllı lens, daha çok 40 yaş sonrası gözlükten bağımsız uzak ve yakın net görüş isteyen kişilere uygulanır.

Akıllı lens ömürlüktür ve yapıldıktan sonra tekrar gözlüğe ihtiyaç olmaz veya numara değişikliği yaşanmaz.

Göz içi Akıllı Lens Tedavisi

Lens tedavisi ile esneme yeteneğini yitiren kendi doğal merceğimiz, yeni yapay bir lens ile değiştirilir. Bu yeni takılan Göz içi akıllı lens uzak, orta ve yakın mesafeye odaklanma sağlar.

Göz içi lensler takılan kişilerde bir daha gözlük ihtiyacı olmaz. Numara değişikliği yaşanmaz. Katarakt gelişme ihtimali de ortadan kalkar.

Akıllı Lens Nasıl İşlev Görür?

Akıllı lens, uzak, yakın, orta mesafeden gelen ışığı farklı odaklardan kırarak ihtiyaç duyulan mesafede görüş sağlar. Lensler ile problem yaşanan mesafeye göre ayarlama yapmak mümkündür.

Ayrıca akıllı lens hastaların ihtiyaçlarına göre, kişiye özel hale getirilebilir. Bu sayede her mesafede gözlük ihtiyacı ortadan kalkar.

Akıllı Lens

Akıllı Lens Kataraktı olan Kişilere Yapılır mı?

Akıllı lens, katarakt operasyonu ile aynı seansta yapılabilir. Yaşlanma, travma, kronik hastalıklar sebebiyle kendi lensimiz saydamlığını yitirip katarakt oluşabilir.

Katarakt operasyonu ile aynı seansta göz içerisine yerleştirilebilir. Böylece hastalar hem katarakttan kurtulmuş hem de ömür boyu gözlüksüz görüş elde etmiş olurlar.

Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Akıllı lens operasyonu katarakt var veya yok 40 yaş üstünde, uygun kişilere yapılabilir. Operasyon, her iki göz ayrı günlerde olacak şekilde planlanır. İki göz arasındaki süre bir ila yedi gün arasında hekimin ve hastanın tercihine göre değişmektedir.

İşlem süresi yaklaşık 10 dakikadır. Lens operasyonunda damla anestezisi kullanılır, genel anestezi veya hastanede kalmaya gerek yoktur, işlem sonrasında hastalar evlerine gidebilirler.

İlk gün göz bandajı yapılır, ertesi günkü kontrole kadar damla kullanımına başlanır. Kontrolde her şey yolunda bulunursa diğer göze de Akıllı lens operasyonu yapılabilir.

Akıllı Lens Markaları

Nedir bu pro akıllı lens?

Biz kliniğimizde Amerikan Alcon firmasının lenslerini tercih etmekteyiz. Firmanın ürettiği yeni nesil Akıllı lens, bu tedaviyi başka bir boyuta taşımaktadır.

Şimdiye kadar kullanılan trifokal (3odaklı) lens, yüzeyinde 20 kadar halka içerir. Bu halkaların her birinin ışık kırma indexi farklıdır. Yani her bir halka farklı mesafeyi görmemizi sağlar. Uzak için ayrı, yakın için ayrı bir halka fonksiyon görür.

Bu halkalar arasındaki geçiş zonlarında ışık kırma indexlerinin farklı olması bazı sıkıntılara sebep olur. Özellikle geceleri yaşanabilen ışık saçılmaları, kontrast kaybı gibi problemler bazı hastaların mutsuz olmasına sebep olmuştur.

Alcon Vivity’nin, 1 sene önce ( yılı içinde) FDA onayı alıp kullanıma girmesiyle, trifokal lenslerde yaşanan tüm problemler ortadan kalkmıştır.

Akıllı lens Alcon Vivity, halkasız yapıdadır. Sadece santraldeki dışbükey yapısı ile çok odağa gerek duymadan her mesafede gözlüksüz görüş sağlar.

Amerika‘da opere edilen hastalarda uzak ve ara mesafede %94, yakın okuma mesafesinde %92 memnuniyet bildirilmiştir.

Kendi klinik uygulamamızda da 40 hastada operasyon sonuçlarını değerlendirdiğimizde, hasta memnuniyeti %93’ lerde bulunmuştur.

Alcon Vivity ‘nin en büyük avantajı trifokal lenslerdeki gibi bir uyum sürecine ihtiyaç duymamasıdır

Lens Vivity ile trifokal lenslerde ilk bir ayda yaşanan kontrast kaybı riski ortadan kalkar.

Uzak görüşte yaşanan bulanık görme, geceleri olan ve 1 yıla kadar sürebilen ışık saçılması hiç yaşanmamaktadır.

Dikkat çekilmesi gereken en önemli nokta, sarı nokta veya diabet hastalarına trifokal lens yapılması önerilmezken, pro akıllı lens Vivity güvenle uygulanabilir.

Akıllı Lens Vivity ile Astigmat Düzeltilebilir mi?

Lens vivity ile astigmat düzeltilebilir, tüm refraksiyon (kırma) kusurlarında başarılı sonuç verir. Miyop, hipermetrop ve astigmatı aynı anda ve kalıcı olarak düzeltir.

Lens Alcon Vivity, Lazer Ameliyatı Olmuş Kişilerde Neden Daha Güvenli?

Akıllı lens operasyonu lazer yapılmış gözlere uygulanabilir. Ancak bazı hususlara dikkat etmek ve kornea haritalarını (topografi) dikkatli incelemek gerekir. Lazer operasyonu geçiren gözlerde korneada yüksek sıra aberasyonlar oluşur, bu ne demektir?

*Bu gözlerde ışık saçılması ve kontrast kaybı zaten vardır,

*Trifokal lensler, üzerindeki halkalar nedeniyle bu riski daha da artırabilir,

*Lens operasyonunu çok dikkatli planlamak gerekir.

Akıllı lens Vivity’nin sıradışı platformu sayesinde bu gözlerde yüksek sıra abberasyonların artma ihtimali yoktur. Lazer geçirmiş gözlerde son derece güvenilir sonuçlar verir ve operasyon sonrasında ışık saçılması, hareli görüş oluşmaz.

Akıllı Lensin yararları ve avantajları?

Tecrübeli bir hekim tarafından yapıldığında hasta açısından ağrısız, kısa (10 dakika) süren pratik bir işlemdir. Kişiler operasyondan hemen sonra günlük rutinine dönebilir.

Akıllı lens olan kişilerde bir daha katarakt problemi ortaya çıkmaz ve ömürlük bir tedavidir. Yani bir daha gözlük ihtiyacı, numara değişikliği gibi problemler yaşanmaz.

Göz içerisinde yıllar içinde bir deformasyona uğramaz, sıcak, soğuk, travma gibi dış faktörlerden etkilenmez.

Bazı hastalarımızın en çok merak ettiği konu, lensler gerekirse çıkartılabilir mi?

Bu sorunun cevabı teknik olarak evet hatta başka bir lensle değiştirmek de mümkündür. Ancak bunca yılda binlerce vaka yapmış bir hekim olarak hiç böyle bir değişime hiç ihtiyaç duymadık.

Katarakt Ameliyatında Akıllı Lens

Akıllı lens, günümüzde katarakt operasyonu olan hastaların çoğunda uyguladığımız bir lenstir.

Eskiden katarakt operasyonu sırasında kullanılan monofokal lensler kişilere uzak görüş sağlasa da yakın için gözlük takma gereği duyulmaktaydı.

Günümüzdeki lens teknolojisi ile artık katarakt operasyonu sonrasında ne yakın ne orta ne de uzak mesafe için gözlüğe ihtiyaç kalmaz.

Akıllı Lensleri Devlet, SGK karşılıyor mu?

Lens operasyon maliyetinin ufak bir kısmını SGK karşılamaktadır. Kullandığımız lens markasına göre maliyet belirlenir.

Göz içi Akıllı lens Kimlere Uygulanır?

Akıllı lens, 40 yaş sonrası yakın ve uzak gözlük kullanmak istemeyen kişilere, kataraktı olanlara yapılabilir.

40 yaş altında ise göz yapısı lazere uygun olmayan kişilere uygulanabilir. 18 yaş altı kişilerde göz numarasında değişmeler yaşanacağı için tercih edilmez.

Akıllı Lens Kullanıcı Yorumları

Kullanıcı yorumları sonuçların gayet iyi olduğunu göstermektedir. Özellikle tedavi öncesi tüm süreç ile ilgili doğru bilgi almış ve o beklentilerle operasyon geçirmiş kişilerin memnuniyeti daha fazladır.

Sizler de kullanıcı yorumlarını değerlendirip bu tür bir tedaviye uygunluk açısından bizlerle görüşmeye gelebilirsiniz.

Aslolanın detaylı bir uygunluk muayenesi ve doktorla birebir görüşme olduğunu unutmamanız gerekir.

Akıllı Lensler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Akıllı lens için karar verirken önce kişilerin göz yapısının uygunluk açısından değerlendirilmesi gerekir. İleri düzey sarı nokta hastalığı, ileri evre keratokonus, aktif kanamalı diabetik retinopati, üveit, kontrolsüz glokom gibi bazı hastalıklarda uygulanmaz.

Lensler ömürlük bir çözümdür, zaman içinde göz içerisinde hareket etmez, deformasyona, değişime uğramaz ya da herhangi bir bakım gerektirmez.

Akıllı Lens Uygulamasının Zararları veya Yan etkileri var mı?

Lensler, uygun hasta seçimi yapıldığında başarı ve memnuniyet oranı oldukça yüksek bir işlemdir. Hekimin doğru gözü seçmesi kadar, hastanın da süreci iyi anlaması önemlidir.

Özellikle trifokal lenslerde (3 odaklı) ilk bir ayda, uzak görüşte bulanıklık ve geceleri ortaya çıkan ışık saçılmaları olabilir. Bu şikayetler geçicidir. Bir süre sonra tamamen kaybolur. Hastaya bu süreç iyi anlatılmazsa memnuniyetsizlik yaşanabilir.

Yeni nesil pro lens Vivity de bu tip problemler yaşanmaz ve hasta uyumu yüksektir.

Akıllı Kontakt Lens?

Akıllı lens göz içerisine operasyonla yerleştirilen yapay mercektir. Kontakt lens gibi takıp çıkarılmaz.

Akıllı Lens Miyop

Akıllı lens, 40 yaş sonrası miyop hastaları gözlükten kurtarmak için sıklıkla uyguladığımız bir işlemken, 40 yaş altındaki kişilerde göz yapısı uygun ise lazer operasyonu birinci seçenektir.

Miyop hastalarda, katarakt daha erken ortaya çıkar. Lens tedavisi sırasında katarakt da temizlenir, böylece kişiler aynı seansta hem katarakttan hem gözlükten kurtulur.

Miyopiye, eşlik eden astigmat da lens ile kalıcı olarak düzeltilebilir. Torik akıllı lensler, göz içerisine istenilen aksda yerleştirilir ve miyopi, astigmat, hipermetrop tedavi edilmiş olur.

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı lens seçimi yaparken kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek yani kişiye özel bir tedavi planlamak gerekir, bir terzi ile otobüs şoförüne kullanılacak mercek aynı olamaz. Bu sebeple önce hangi merceğin kullanılacağına karar verip ona göre maliyet belirlemek gerekir.

Operasyon fiyatları kullanılacak merceğe göre değişmekle birlikte kabaca 10 bin tl ‘den başladığı söylenebilir. Akıllı lens fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için telefonla iletişime geçebilirsiniz.

Related projects

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası