kırmızı kantaron yağı güneş yanığına iyi gelir mi / Kantaron Yağı Güneş Yanığına İyi Gelir mi Yanık İzini Kaç Günde Geçirir - Mavi Kadın

Kırmızı Kantaron Yağı Güneş Yanığına Iyi Gelir Mi

kırmızı kantaron yağı güneş yanığına iyi gelir mi

Kantaron yağının cilde faydaları! Kantaron yağı cilde iyi gelir mi, zarar verir mi?

Kantaron yağı çeşitli faydalarıyla öne çıkan bitkisel yağlardandır. Kırmızı ve sarı kantaron gibi çeşitleri olan kantaron bitkisi aynı zamanda kan otu, kılıç otu ve bindirbirdelik otu gibi adlarla da bilinir. Otsu bitkiler arasında bulunan kantaronun mızrağa benzeyen bir şekli olup uçlarında da çiçekli dalları vardır. Kantaron bitkisinin dalları 8 ile 50 mm arasında değişir ve kantaron bu dalların ucundaki çiçeklerin kırmızı ya da sarı olmasına göre isimlendirilir. Kantaron bitkisinden elde edilen kantaron yağı pek çok faydanın yanında özellikle cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Bu yazımızda size kantaron yağının cilde faydaları ile ilgili tüm merak edilenleri derledik. İşte kantaron yağının cilde faydaları…

Kantaron Yağı Cilde Sürülür Mü?

Kantaron yağının ilk kullanımında cilt testi yapmak için bileğin iç kısmına yağdan bir damla damlatıp 1 ile 24 saat arasında bekleyip sonucun görülmesi tavsiye edilir. Bu süre zarfında bilekte kızarıklık ve kaşıntı gibi bir sorun oluşmazsa kantarın yağını rahatlıkla cildinize uygulayabilirsiniz.

Kantaron Yağı Cilde Faydaları

Kantaron yağının cilde en temel faydası uzun vadede cilt sağlığını korumasıdır. Ayrıca hücrelerin yenilenmesini hızlandıran ve destekleyen kantaron yağı yaşlanma etkilerini de geciktirir. Kantaron yağı ciltteki elastik dokuyu arttırarak kırışıkların da önlenmesini de sağlar. Kantaron yağının düzenli uygulanması sayesinde ciltteki doğal nem dengesi sağlanırken cilt daha canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Cilde faydaları saymakla bitmeyen kantaron yağı aynı zamanda cilt lekelerini de yok eder. Böylece kantaron yağını düzenli kullanan kimseler vücut ya da yüzlerindeki sivilce, yanık ve yaralardan kurtulabilmektedir. Özellikle hamilelik ve yaşlılık döneminde ciltte oluşan bölgesel koyulaşma ya da lekeler kantaron yağının düzenli uygulanmasıyla ortadan kalkar.

Kantaron Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Yağın cildin hangi bölgesine uygulandığına ve uygulama alanının genişliğine bağlı olarak gerekli olan kantaron yağını ayarlayıp sürebilirsiniz. Yağı cildinize uyguladıktan sonra cildin yağı emmesi beklenir ya da fazla yağlı hissedilen durumlarda uygulamadan yarım saat sonra bölge suyla durulanabilir. Kantaron yağı yoğun kıvamlı ve etkili olduğundan isteğe bağlı olarak badem yağı ve zeytinyağı gibi çeşitli yağlarla harmanlanarak da tercih edilebilir.

Kantaron Yağı Cilde Zararları

Cilde sayısız faydalar sağlayan kantaron yağı aşırı kullanımda özellikle hassas ve narin ciltlere zarar verebilir. Özellikle hamile ve lohusa olan kadınlar da ciddi rahatsızlıkları varsa kantaron yağının kullanılması önerilmemektedir. Yağın uygulanmasının ardından ishal, mide bulantısı, şişlik ve kızarıklık gibi durumlar oluşursa vakit kaybetmeden doktora danışılmasında fayda vardır. Yukarı kısımda da belirtildiği gibi kantaron yağının cilde uygulanmasından önce cilt testi yapılması önemlidir.

Kantaron Yağı Cilde Zarar Verir Mi?

Ölçülü ve doğru kantaron yağı kullanımında cilde herhangi bir zararı olmamaktadır. Fakat bütün faydalı ürünlerde oluğu gibi fazla kullanımda olumsuz durumlar kişilere bağlı olarak oluşabilmektedir. Bu tarz yan etkilere maruz kalmamak için yağın kullanımında aşırıya kaçılmamalıdır.

Kantaron Yağının Cilde Yan Etkileri

Kantaron yağı bilinçsiz şekilde kullanıldığında cilde bazı yan etkileri olabilmektedir. Yaygın şekilde görülen yan etkiler arasında mide bulantısı, ağız kuruluğu, terleme, baş ağrısı, çarpıntı ve kabızlık bulunmaktadır.

Kantaron yağını güneş kremi olarak kullanmayın

Prof. Dr. Fatih Satıl, kantaronun kullanımı ile ilgili yanlış bilgi sahibi olunduğu konusunda uyarıda bulundu. Kantaron ile karıştırılan zeytinyağının farklı bir özelliğe büründüğünü ifade eden Satıl, bu yağın artık sade zeytinyağı gibi olmadığını ve kesinlikle güneş kremi yerine kullanılmaması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Fatih Satıl, "Kantaron yağının güneş yağı olarak kullanılmasına dair bir yanlış uygulama var. Bu çok tehlikeli. Çünkü kantaron, cildi hassaslaştırıyor. Kantaron yağını sürdüğümüz zaman güneşe çıkmamamız lazım. Aksi takdirde, güneş zararları olacak, güneş lekeleri olacaktır. Bunun uygulanmaması lazım" dedi.

GÜNEŞ YANIĞINA DA İYİ GELİYOR

Kantaron yağının kullanımı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Fatih Satıl, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yanık ve yara tedavilerinde, akşamdan sürerek, gece boyunca onun etkisini kullanıp, sabah da yıkayarak o şekilde gün yüzüne çıkmamız gerekir. Her bitkinin bir kullanım yöntemi var. Doğru kullanmazsak, doğru bitki ile uygulamazsa şifa yerine zarar görebiliriz. Öncelikle yanığın derecesi önemli. Ciddi yanıklarda mutlaka doktora gidilmeli ve tıbbi müdahale yapılmalıdır.

1 derece gibi hafif yanıklarda bitkisel yöntemler var ama bunlara da yine çok dikkat etmemiz lazım. Yara bölgesi enfeksiyon kapabilir yani. Mümkün mertebe steril bir uygulama yapmamız lazım. Doğa bir eczane gibi, Aloe Vera bitkisi var. Bunu evimizde saksıda da yetiştirebiliriz.

Bu bitkinin yapraklarını kırdığımızda ve ikiye böldüğümüzde içerisinden çıkartacağımız jelimsi madde, hafif güneş yanığının tedavisinde birebir.

Hem yanmak ile beraber nem kaybı olacağı için bu jelimsi madde dokunun nem eksikliğini giderecek ve kısa sürede kendini toparlamasını sağlayacaktır. 

Salatalık, elma rendesi, lavanta yağı da bu amaçla kullanılabilecek nem içeriği yüksek bitkilerdir. Bunları yara yüzeyine uygulayarak, yaranın kısa sürede iyileşmesini sağlayabiliriz. Ama dediğim gibi bu bitkiler kesin çözüm değil, enfeksiyon kapma riski vardır.

Uygulamaları yaparken mutlaka uzmanlara danışmak gerekir. Kantaron, lavanta ve aloe vera bitkilerinin aynı zamanda sakinleştirici ve ağrı kesici özellikleri de var. Yani yanık ile beraber ortaya çıkan o ağrı hissini de azaltacaklardır."

Kantaron Yağı Güneş Yanığına İyi Gelir mi Yanık İzini Kaç Günde Geçirir

Kantoron yağı, sarı renkli kantaron çiçeğinin yapraklarından meydana gelir. Şifa kaynağı kantaron yağı yıllardır alternatif tıpta kullanılmaktadıfunduszeue.info arasında en bilinen özelliği yanık ve yaraların tedavisinde kullanılmasıdır. Kantaron yağı hücre yenileyici özelliği sayesinde yanık ve yaraların üzerine sürülerek iyileştirmesini ve iz kamamasını sağlar. Cilde sürüldüğü gibi içerek de şifa sağlayan kantaron yağının etkili olması için günde 1 tatlı kaşığı tüketilmesi gerekir.

Kantaron Yağı Yanık İçin Nasıl Kullanılır?

damla kantaron yağını bir parça pamuğa damlatın. Bu pamuğu yanık olan yere sürün. Yanık iyileşene kadar günde 2 kez sabah akşam bu yönteme devam edin. Kantaron yağını taze yanık üzerine sürmenizi tavsiye etmeyiz. Ciltte yanık oluştuktan birkaç gün sonra cilt kendini toparlamaya başladığında kantaron yağını kullanmaya başlayabilirsiniz. Kantaron yağının yanık izini geçirmesi yanığın şiddetine göre değişir. Hafif yanıklarda izin geçmesi birkaç ayı bulabilir.

Kantaron Yağının Yanığa Faydaları Nelerdir, Yanık İçin Nasıl Kullanılır?

  • Kantoron yağı yanık bölgenin üzerine sürülerek tedavi edilir. Kantaron yağının yanığı kısa zamanda iyileştirdiğini görebilirsiniz. Yanık bölgenin acısını çok kısa bir sürede hafifletir. Ayrıca antiseptik özelliği sayesinde yanığın enfeksiyon kapmasını  engeller.
  • Kantoron yağı yeni yanmış bölgenin tedavisinde uygulandığı gibi daha önceden yanmış bölgelere de uygulanabilir. Kantaron yağını yanık izlerinin üzerine sürererek lekelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kantoron yağının damar büzücü özelliği vardır. Bu sebeple kanamayı durdurmada etkilidir. Aynı zamanda kantoron yağı ciltte enfeksiyon oluşumunu önleyici özelliğe sahiptir.
  • Kantoron yağının hücre yenileyici özelliği vardır. Böylece yara, kesik, ve çarpma sonucu moraran bölgeniniyileşmesini hızlandırır.
  • Güneş koruyucu kullanmadan saatlerce güneşlenen biri için güneş yanıkları katlanılmaz bir hal alıyor. Bir miktar kantoron yağını güneş yanıklarının üzerine sürün. Kısa zamanda yanığın acısını ve ağrısını dindirecektir.
  • Kantaron yağı düzenli kullanımda lazer yanığı izlerini de yok edecektir.
  • Yanık bölge için kantoron yağını kullanarak iyileşmesini sağlarız. Fakat aklımıza şu soru gelir “acaba yanık izi kalır mı?” Eğer kantoron yağını günlük düzenli olarak kullanırsanız iz kalmıyacağını söyleyebiliriz.

Kantaron Yağı Evde Nasıl Yapılır?

Ülkemizde kantaron bitkisine çayırlarda ve yeşil alanlarda rastlayabiliriz Kantoron bitkisi doğada kendiliğinden yetişir. Bu bitkinin sarı, kırmızı veya mavi çiçekleri olur. Kantoron yağı elde edebilmek için öncelikle kantaron bitkisi sapıyla birlikte yıkanır. Kuruması için  bir müddet bekletilir. Kuruyan bitki, makas yarımıyla yahut el ile ufak parçalar haline geitirilirek kavanoza doldurulur. Kavonozun içerisine zeytinyağı eklenir. Buradaki önemli nokta kavanozun ağzına tülbent sarılmasıdır. Kavanozun kapağı kapatılmadan 5 gün güneş gören bir yerde bekletilir. Tübentle kapatılmasının sebebi kantoronun özünü zeytinyağına bırakmasını sağlamaktır. 5 gün sonunda kavanozun kapağı kapatılarak 45 gün eski yerinde bekletilir. Bu süre zarfında yağın renginin kırmızımsı olduğunu göreceksiniz. Son aşama olarak  kantaron yağı tülbent yardımıyla başka bir kavanoza süzülür. Kantaron yağının ışık almayan kuru bir yerde muhafaza edilmesi gerekir.         

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Kantaron yağı cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanıldığı gibi cildimizin her zaman sağlıklı ve pürüzsüz görünmesi için de kullanabiliriz. Ciltteki deformasyonlarının onarılmasında siyah noktaları geçirmede imdadımıza yetişebilecek mükemmel bir yağdır.
  • Birçoğumuz yüzümüzün T bölgesinde oluşan siyah noktalardan hoşlanmayız. Siyah nokta ve sivilce lekelerinin geçmesi için kantaron yağını pamuğa damlatarak siyah noktaların üzerine sürebilirsiniz. Kullanmadan önce alerjinizin olup olmadığını ufak bir bölgeye sürerek test edebilirsiniz.
  • Kantaron yağı güçlü hücre yenileyici özelliği sayesinde cildi onarır ve ölü hücrelerden arındırır.
  • Hem bebeklerde hem de yetişkinlere görülen pişik olukça can sıkıcı bir durumdur. Kantaron yağı sayesinde pişiğin geçmesini sağlayabilirsiniz. Çok az  miktar kantoron yağını pişiğin olduğu yere sürün. Alerji yapmaması için kantaron yağını suyla karıştırıp sürebilirsiniz.
  • Kantaron yağı doğal antiseptik özelliği sayesinde yara ve kesiklerin çok kısa bir süre de kapanmasını sağlar. Aynı zamanda yatak yarası ve ameliyat sonrası izlerin iyileşmesinde oldukça etkilidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası